Koska mä olen aikuinen

”Koska mä olen aikuinen”, perusteli Joel aamulla sitä, että otti lapselta ilmapallon pois siinä vaiheessa, kun sitä pomputeltiin ympäriinsä eikä keskitytty kenkien jalkaan laittamiseen.

Vaikka kyllä sitä oma aikuisuus on joskus aika kovallakin koetuksella.

Tai siis itsehän olin juuri samana aamuna uhannut syödä itse lasten pääsiäismunat. Kaksi kertaa. Auts. Klassikko. ”Jos et nyt heti xxx, niin mä kyllä…”

Muilta osin meidän pääsiäinen (ja lastenjuhlat!) on mennyt tosi ihanasti. Aikuisetkin käyttäytyvät pieniä notkahduksia lukuunottamatta ihan hyvin. Ainakin silloin, kun saavat jäätelökahvia.

Lastenjuhlakuvia ja -tunnelmia huomenissa tai viimeistään pääsiäisen jälkeen- sitä ennen vielä vähän pääsiäislomailua :) Mukavaa pääsiäisen jatkoa – ja älkää uhatko syödä lasten pääsiäismunia <3

PS: Kohtalontovereita: onko kenelläkään muulla pullahatanut tuo sammakko ulos suusta?

PS 2: Joo tota siis oli tuo munauhkaus tietysti siis aprillipäivän pila. Oli, oli.

25

You Might Also Like

 • Asilah
  2.4.2018 at 20:47

  Mulla!! Mä tosin kyllä söinkin ne. En kaikkia toki. Hampaiden pesu on sellasta taistelua nykyään että vähäisetkin herkut on pistettävä tauolle. Jos se motivoisi. Epäilen 😊

  • krista
   2.4.2018 at 21:49

   No hei turhat uhkauksethan on tietysti kaikkein pahimpia :D

   Meidän pitäis varmaan kans pitää joku herkkutauko – toinen lapsista päässyt niin herkuttelun makuun (synttärit sun muut), että alkaa kohta tavallisen ruoan syöminen kärsiä. Täällä vaan on niin paha, kun jätskiä tekee mieli itsekin lähes päivittäin :) Mutta kivaahan se herkuttelu on, kun se on sopivassa määrin eikä ihan joka päivä :)

 • KM
  2.4.2018 at 21:07

  Mulla pullahti tänään tuo uhkaus kaksibn kappalein ja vieläpä samalle lapselle…. (Meillä on kolme.)

  Täysin asiaan liittymättömästi kysyn hammasraudoista: oon lähdössä oikomishoitorumbaan ensi kuussa (jaiks!), edessä siis ainakin 2v. rautoja ja mahdollisesti myös leukaleikkaus. Oliko sulla silloin aikoinaan ns. perinteiset metallin väriset raudat vai valkoiset, ne sellaiset vähän huomaamattomammat? Ja tarjottiinko sulle leikkauksen tilalle vaihtoehtoja? Itseni siis pitäis päättää että raudat 2v. ja leikkaus vai raudat 2,5v. + kahden hampaan poisto.

  • krista
   2.4.2018 at 21:57

   Haha meillä taisi mennä uhkailun kohteena olo 50-50 eli molemmille tuli yksi (toteutumaton) uhkaus :D

   Jee, tsemppiä tulevaan oikomisrumbaan – se on aikamoista, mutta kannattaa! En ole katunut hetkeäkään, en sen aikana enkä jälkeen!

   Mulla oli alusta asti aika selvää, että leikkaus tarvitaan, koska muuten purenta olisi oikomisen jälkeen palautunut nopeasti takaisin siihen väärään asentoon. Eli siinä vaiheessa jo tein sen valinnan, että oionta&leikkaus vai jätetäänkö kaikki tekemättä, jolloin purennan olisi oletettu huonontuvan ja hampaiden lähtevän heilumaan ja jopa irtoamaan myöhemmin. Valitsin siis operaation :) Itse sitä siis lähdin kyselemäänkin, kun olin huomannut, että hampaat olivat alkaneet liikkua ja kääntyillä, valokuvista huomasi eron, että mitä muutamissa vuosissa oli suussa tapahtunut.

   Mulla oli ne ihan perinteiset metalliset telaketjut. Kysyin niistä huomaamattomammista, mutta oikoja suositteli vahvasti näitä vanhoja: kuulemma niillä saa paremman (nopeamman?) lopputuloksen ja hän kai käytti pelkästään (?) niitä. Eikä ne sitten mua ulkonäöllisesti haitanneet yhtään, tavallaan jopa jotenkin hassusti tykkäsin niistä :D Mulla sitten niillä telaketjuilla oikominen tapahtui yllättävän nopeasti, noin vuodessa alkoi (muistaakseni) olla leikkausvalmista. Sitten leikkausaikaa jonkin verran vielä odoteltiin, olikohan muistaakseni 1,5 vuoden oionnan jälkeen sitten jo leikkaus vuorossa.

   Tsemppiä tulevaan, mitä sitten valitsetkin! Leikkaus oli iso operaatio, mutta kyllä se tosiaan kannatti! <3