Miksi on pakko edes ihan vähän tykätä Ikeasta?

Vuosituhannen vaihteen opiskelijakämppäni, minivuokrakaksio Kampissa, oli kuin suoraan Ikean kuvastosta. Monen muun tavoin olin joutunut täydellisen Ikea-huuman valtaan: verhoja! päiväpeitto! koriste-esineitä! jakkaroita! hyllyjä! keittiötarvikkeita! Täydellistä opiskelijabudjettisisustajalle.

Sitten tuli ähky ja täysi stoppi. ”Ei yhtä ainutta Ikean huonekalua tänne”, uhosin muuttaessani exäni kanssa seuraavaan asuntoon, persoonalliseen ullakkokämppään Töölössä. Siitä tuli sen yhden aikakauden unelmakotini. Kahden työssäkäyvän (lapsettomassa) taloudessa hintalappu ei enää ollutkaan se ostopäätöksen keskeisin asia. Ikeat myytiin ja lahjoitettiin eteenpäin, ja sisustin asunnon ensimmäistä kertaa oman tyylini mukaan: tummaa puuta, vanhoja aasialaisia huonekaluja, lämpimiä värejä. Ikea oli mukamas kuin kirosana.

Myöhemmin asenteet ovat höltyneet. Niin elämässä kuin Ikeassakin. Ei tarvitse aina olla vain joko tai tai. Voi etsiä, löytää ja soveltaa joitain itselle sopivia juttuja.

Niin elämässä kuin Ikeassakin.

Tarkka silmä bongaa sieltä täältä Ikea-mausteita täältä nykyelämämme unelmakodista, puutalosta. Vaikkapa keittiön kaapeista:

Sinne Töölön asuntoon ostettiin muuten aikoinaan vastaavat juomalasit jostain hienosta design-liikkeestä tyyliin 20e/kpl. Jäivät erotessa exälle. Ikeassa täysin samannäköiset (minun silmääni ainakin) muistaakseni 50 senttiä/kpl.

…tai olohuoneesta:

Tiikerin kynsienteroitusrahit siis.

Viimeviikkoinen Ikea-reissumme muistutti taas, miksi on ihan pakko edes vähän tykätä Ikeasta:

Hoitopöytä myös isien vessassa.

…sekä ostostentekopuolella:

Ooo, matonaluslämmike/liukueste! Näitä meille, kiitos!

 

Hei nää on todellakin ajatelleet näitä juttuja.

*******

Loppuun vielä tuttu muistutus siitä, miksi Ikeasta ei kuitenkaan ihan aina jaksa tykätä.

F*cked by Ikea.

 

You Might Also Like

 • Minnuliini
  9.12.2012 at 11:53

  Rokkibeibi ! Keinuheppa näkyy taas kuvassa ! 8) 

  Tais olla jo vanhentunut rokkibeibi :D

  Mutta joo, ihan totta tuo ikeasta tykkääminen. Ikeassa on mukava käydä, koska on ajateltu myös lapsiperheitä. Mutta Ikea-laatuun ei ole aina luottaminen :)

 • Teeu (Ei varmistettu)
  9.12.2012 at 13:06

  Ikea on just vähän sellanen viha-rakkaus-kauppa… toiset tuotteet on ihan mielettömän hyviä ja toimivia ja toiset puolestaan just ei niinkään hyviä. Meillä esim. on Ikean sohvat, mitkä on ihan loistavat löhölinnat, mutta viimeksi kun kävin Ikeassa niin en löytänyt mitään muuta kuin servettäjä ja parit jouluvalot, koska suurin osa mun suunnitelluista ostoksista oli myyty loppuun… ;)

 • Mindeka
  9.12.2012 at 13:23

  Hyvin samaa mieltä Teeun kanssa. Meillä on myös löhölinna ja  lähes poikkeuksetta, kaikki servetit Ikeasta ;) Myös kankaita ostan sieltä paljon (verhoihin, tyynyihin jne.) ja sitten myös tietenkin sille vauvalle:

  • Liukueste kylpyammeeseen
  • Pussilakanasetti (lahjaksi)
  • Pinnasänky ja patja
  • Ruokailusetti (lahjaksi)

  Ja tyytyväisiä olemme.

 • Kristaliina
  9.12.2012 at 14:08

  Heh, joo keinuhevonenhan se siellä – aika taitavaa :) Mutta se bongaus on tosiaan käynnissä vain viikolla, huh en joudu maksumieheksi (naiseksi) siis :)

  Ikean lastenosasto on tosiaan aika kiva, meillä taitaa olla sieltä ainakin:

  • pehmuste syöttötuoliin
  • vauvan pöytätabletit
  • vauvan lautaset ja lusikoita (joista lusikat kierrätettynä ystävältä)
  • puhallettava hoitopöydän pehmuste (kierrätettynä ystävältä)
  • pikkupyyhkeitä
  • unipussi (jäi käyttämättä)
  • reunapehmuste alakerran ”päiväsänkyyn”
  • sekä mummolassa syöttötuoli, pehmuste ja ruokailusetti sekä ihana pehmopupu

  Näistä unipussi on ollut tosiaan turha (tai siis jäänyt käyttämättä), muut ovat olleet oikein kivoja ja kovassa käytössä – ja hintakin kohdallaan :)

 • M-M
  9.12.2012 at 14:45

  Me käydään siskon kanssa yleensä kerran vuodessa ikeassa :D Aina joulun alla. Eilen oli just tämmönen Haaparanta päivä. Neidin tosin jätin isin ja kummien hoitoon, kun ei se olis viihtynyt autossa koko päivää. (Hieman oli syyllinen olo, mutta unohdin sen sitten, kun oli niin mukava reissu, siitä seurasi tieten syyllisyys) Mutta neiti oli viihtynyt hyvin.
   

  Mutta se ikean lastenosasto on tosiaan kiva :D Oisin voinut ostaa vaikka mitä, jos ois ollut tarvetta.

 • Kristaliina
  9.12.2012 at 21:12

  Suski, kuvailit täysin tarkasti tuon kuikui-kuikuilu-vaiheen, se menee meilläkin juuri noin :)

 • petite (Ei varmistettu)
  10.12.2012 at 11:32

  Voi apua.. nyt alko ihan liiaksi houkutella ikea-reissulle lähtö… :D mies varmaan riemusta kiljuen uhrais vapaapäivänsä sitä varten, hihi!

 • Kristaliina
  10.12.2012 at 12:39

  Ostohuumalääkäri määräisi nyt Ikea-maniaan lääkkeeksi tuon viimeisen kuvan tuijottamista vähintään kolmen minuutin ajan :)

 • kahden äiti
  10.12.2012 at 13:31

  Mekin käytiin lauantaina Haaparannan Ikeassa, tarkotuksena oli hakea vain esikoistytölle se leikkikeittiö joululahjaksi. Tarttu sieltä mukaan neidin huoneeseen lasten pöytä ja tuolit, muoviastioita ja 1-v pojalle se sirkusteltta. Mutta se keittiö jäi saamatta :( kyllä meinas pikkusen ottaa päähän kun yli 300km reissu lapset mukana (hoitaja sairastui vatsatautiin just ennen lähtöä). No, niitä pitäis tulla tällä viikolla lisää, eli uus yritys ens viikonloppuna, jos nyt kävis vaikka yksin niin ei tarttis lasten istua autossa koko päivää :D TOIVOTTAVASTI niitä vielä on jälellä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  14.12.2012 at 22:08

  Tä! Onko siellä ikeassa imetysnurkka!? Hahhah! Minä kun kävin kuopijon ikeassa(ikeaneitsyys meni) kesällä meidän pikku tilppiksen kanssa niin minähän otin ja menin yhden sellaisen ”tämä-voisi-olla-näky-sinun-asunnostasi” minikämppään ’makkariin’ ja imetin siellä sängyllä!! Onnistui ihan hyvin, kun oli sillälailla piilossa, eikä ollut meteliäkään.