Koronavirustestin tulos: negatiivinen!

Huh! Negatiivisen testituloksen kertonut tekstiviesti tuli neljältä viime yönä.

Keväällä vastaavassa tapauksessa ei jännittänyt yhtään, oltiin niin varmoja, että kyseessä on vain flunssa. Mutta nyt tilanne oli paljon kuumottavampi.

Tällä kertaa sellainen alkusyksyn viiden vuorokauden testituloksen odottelu olisi ollut piinaa. Onneksi prosessi ainakin just meidän osalta meni nyt tosi hienosti!

Fiilis parin valvomisyön jälkeen.

Oireet alkoivat siis maanantaina illalla. Tiistaina aamulla jonottelin koronainfopuhelimeen, ja puhelu meni läpi noin puolessa tunnissa. Aika saatiin puolille päivin Malmille.

Malmin koronatestinottopiste oli siellä lentokentän kulmalla, perille oli hyvät opasteet. Olimme paikalla vähän ennen omaa testiaikaa. Ei ruuhkia, muutamia yksittäisiä autoja vaan. Maskilla varustettu opastaja viittoi sopivaan jonoon.

Meitä ennen tällä linjalla oli vain yksi auto siellä teltassa, sekin juuri valmistumassa. En ehtinyt siis edes autoa pysäyttää, kun meidät jo ohjattiin sisälle.

Testinottaja oli selvästi kokenut ja sujuva. Ei se varmasti nautinto ollut, mutta se oli hyvin nopeasti ohi. Multa itseltäni ei ole (vielä) koskaan otettu koronatestiä, mutta olen niellyt kameran ja minut on kiinnitetty pyörivään häkkyrään ja ruiskutettu varjoainetta peräsuoleen. Poistuessa ojennettiin vaippa. Joten niiden rinnalla ottaisin koronanäytetikun nenääni vaikka joka päivä. Tai no ehkä mieluummin kuitenkin vähän harvemmin.

Kotimatkalla (noin kahden minuutin päästä saapumisesta) oltiin jopa vähän ihmeissämme, että siinäkö se oli.

Elokuuhun verrattuna oikeastaan joka ikinen kohta prosessia oli hiottu paremmaksi – nämä toki vain yksittäiset meidän kokemukset, ja täällä Helsingissä siis.

Tällaiset asiat olivat kehittyneet:

1. Ajanvaraukseen pääsi läpi nopeammin. Elokuussa jonotettiin 2h 40 minuuttia, nyt puolisen tuntia.

2. Aika saatiin nyt samalle päivälle, noin kolmen tunnin päähän. Elokuussa aika saatiin vasta kahden päivän päästä iltaan.

3. Varsinaisen testitilanteen sujuvuudesta ja drive-in -käytännöstä ei ollut valittamista viimeksikään. Viimeksi (silloin testipaikkana oli Vantaan puolella Peijas) oli vain pari autoa meidän edessä, nyt päästiin oikeastaan suoraan telttaan – mutta tämä varmasti ihan sattumaa, että miten osuu paikalle. Molemmilla kerroilla testien ottajat olivat varmaotteisia ammattilaisia.

4. Viimeksi odoteltiin testitulosten saapumista siis viisi vuorokautta, nyt vain 15 tuntia.

5. Tuloksia tuli aiemmin syksyllä vain tiettynä kelloaikana, muistaakseni klo 8-20 tai jotain vastaavaa. Nyt tuloksia tulee käsittääkseni Helsingissä ympäri vuorokauden.

Vaikka viestipiippauksen odottaminen yöllä mitään maailman mukavinta ollutkaan, silti se on hyvä juttu: jos olisikin tullut positiivinen, olisi pystynyt nopeammin reagoimaan ja saamaan ehkä mahdollisia altistuneita karanteeniin ennen kuin ehtivät seuraavan päivän menoihin.

Aiemmin syksyllä me vannottiin, että seuravalla kerralla mennään vakuutuksen kautta yksityiselle. Just sen tulosten odottelun takia lähinnä. Mutta niinpä vaan tämä oli hioutunut näiden kuukausien aikana näin sujuvaksi, että homma toimi kaupungin puolellakin! Iso peukku!

(ja vielä kerran HUH, kyllä tällaiset aika tehokkaasti arkiviikon mullistaa)

10

You Might Also Like

 • Tuuli
  18.11.2020 at 18:45

  Täällä meidän paikkakunnalla, omalla kohdallani, yhden kerran kokemuksella, parisen viikkoa sitten, ongelma oli saada puhelinyhteys koronapuhelimeen. Sunnuntaina soittelin ja jätin takaisinsoittopyynnön, ei kuulunut mitään. Lopulta joskus yöllä 🙄 täytin OmaOlo kyselyn.

  Minulle soitettiin sitten suurinpiirtein puoliltapäivin maanantaina. Täällä saa mennä Drive in näytteenottoon ilman ajanvarausta, joten lähdin saman tien. Edelläni oli yksi auto. Eli siitä kun vihdoinkin (odottavan aika ON pitkä…) sain lähetteen, olin jo alle tunnin päästä käynyt testissä. Testauksen hoitaa Mehiläinen (joku ostopalvelusopimus?) ja vastaus tuli seuraavana päivänä heti aamusta heidän sovelluksen kautta.

  Kaiken kaikkiaan nopeaa toimintaa, mutta siinä vaiheessa kun en ollut vielä saanut lähetettä, meinasi usko loppua. Negatiivinen oli ja sen arvasinkin, lievä perusflunssa vaan.

  Satuin muuten lukemaan postauksen, jonka oot kirjoittanut 15.2.2019. Taidat olla joku ennustaja, oot käyttänyt siinä sanaa ”maailmanlopuninfluenssa”. Jotenkin laittoi hymyilyttämään… 😏

  • krista
   18.11.2020 at 19:16

   Kohtuullisen sujuva sielläkin siis, tosin tuo alkuvaihe voi olla kriittinen silläkin tavalla, että joku lieväoireinen saattaisi luovuttaa, jos ei helpolla pääse läpi. Mutta muuten sujuvalta kuulostaa. Ja hienoa, että oli sielläkin negatiivinen!

   Ja kääk, mikä ennuste mulla :D Piti ihan käydä etsimässä, että mikä juttu se on ollut, mutta siellähän se oli ennustettuna :) https://www.puutalobaby.fi/ma-oon-terve/

 • Stea
  18.11.2020 at 20:29

  Varasin lapselle testiajan pe-iltana netissä. Alle 16-vuotiaalle pystyy huoltaja varaamaan ajan omalla tunnistautumisella. Ympäri Espoota, jossa siis asutaan, oli pilvin pimein aikoja seuraavalle aamulle. Valittiin lähin testauspiste. Aamupäivällä testiin ja nega-tulos ennen nukkumaanmenoa puhelimessa. Olin todella tyytyväinen. Näin sen pitää mennä.

  • krista
   18.11.2020 at 20:45

   Hei VAU tätä mä en tiennytkään – eli että voi nykyisin varata myös netistä lapselle! Aiemmin syksyllä ei voinut vaan piti soittaa! Eli tämäkin on parantunut ja sujuvoitunut, ens kerralla (kop kop puuta, mutta varmasti näitä kertoja oikeasti tuleekin vielä) siis tiedän senkin! Meidän olisi siis kannattanut varmasti jo ma iltana varata netin kautta aika, ja luultavasti tällöin oltaisiin saatu vielä aikaisempi aika tiistaille ja tuloskin ei välttämättä olisi pikkutunneille mennyt. Hienoa, että sujuu noin, näin sen tosiaan pitää mennä!

   Ja huh hienoa, että teilläki tuli nega! <3

   • Karina
    18.11.2020 at 23:28

    Joo se on muuttunut. Mäkin jouduin pojalle varaamaan tänään ajan ja ensin soitin sinne neuvontaan ja jätin soittopyynnön. Sitten tajusin tarkistaa koronabotin (koronabotti.hus.fi) ja huomasin että herranjesta, sieltä voi varata nykyään myös lapsen puolesta! Sainkin sit ajan heti puolen tunnin päähän ja hoputin lapsen autoon, ja testissä meni ehkä kaks minuuttia. Ne soitti sieltä takaisinsoittopalvelusta joku kuus tuntia siitä kun olin jättänyt pyynnön :D No, nyt odotellaan, ja lapsenkin oireet on tässä vaiheessa jo loppuneet…

    • A
     19.11.2020 at 07:32

     Koronabotti toimii vaan Uudellamaalla, joka tässä tapauksessa tarkoittaa ei-Helsinkiä. Aika hämmentävää kyllä. Helsinkiläiset lapselle aikaa varaavat voi kai jotenkin chatin kautta laittaa pyynnön (sivuilla lukee tarkemmin) tai sit soittaa koronapuhelimeen. Harmi, kun omaa kotia lähinnä on HUSin testauspiste ja on vaikea saada sinne aikaa (vaikka pitäisi olla mahdollista, ja onkin jos vaatii). Tämä kokemus oli siis syyskuulta, jolloin koronapuhelimeen vastasi henkilö no can do -asenteella ja asiaa selvitellessä tuli käytyä hänen esimiehen kautta, että ei onnistu…terveyskeskuksessa sit sinne soittaessa ihmettelivät, että mitä ne sekoilee ja saatiin aika 40 minsan päähän. Toivon että olisi sujuvoitunut tilanne sen jälkeen, mutta kyllä mä henkisesti oo varautunut siihen, että joudun tappelemaan lapselle ajan saamista tohon lähimmälle pisteelle tai ees uuteen lasten sairaalaan (300m matkaa vs. meille tarjottu Jätkäsaari tai Itis…sinnehän helposti menee ilman autoa sairaan lapsen kanssa).

     Mutta ULS:n testaaja oli superhyvä, todella osasi ottaa huomioon lapsen huolen ja kehui lapsen maskia. Pieniä juttuja, mutta helpottanee ensi kertaa. Tähän asti ollaan selvitty onneksi ilman lisätestejä, toivottavasti jatkossakin.

 • Mansikka
  18.11.2020 at 20:36

  Huh, onneksi ei ollut teillä koronaa! On kyllä sujuvoinut koronatestaus kaikenkaikkiaan varmaan ihan joka puolella. Oulussa ajan näytteenottoon voi varata itse netissä, mikä on ihan mahtava juttu. Aamulla kun sieltä katselee aikoja, pääsee varmasti samana päivänä jonnekin puolelle kaupunkia testattavaksi :) Tulokset ovat tulleet nopeimmillaan alle vuorokaudessa, pisimmillään on mennyt n. 2 vrk. (Onneksi on vasta kerran tarvinnut käydä, puoliso on ehtinyt jo useammin..)

  • krista
   18.11.2020 at 20:47

   Ihan huippua, että sujuu tosiaan jo näin hyvin! Nämä on just sellaisia juttuja, jotka on varmasti merkittäviä taudin kurissapitämiseksi: nopeasti tulevissa tuloksissa on paitsi testattavan mielenrauhasta kyse myös tosiaan siitä (ja ennen kaikkea siitä), että mahdolliset altistuneet saadaan kiinni nopeasti!

   Täälläkin ennen aikuiset voivat varata netistä ja lapset puhelimessa MUTTA just nyt äsken opin, että lapsellekin voi varata netistä. Tämä kyllä sujuvoittaa entisestään, ja meidänkin tapauksessa oltaisiin voitu varata aika jo edellisenä iltana eikä odottaa aamuun!

  • Minna
   19.11.2020 at 08:33

   Eikä tarvi Oulussa varata edes aamulla. Itse katsoin aikoja kahdelta iltapäivällä ja olin jo 40 minuutin päästä testattavana. Ja testitulos tuli vuorokaudessa. Testipaikalla näin kaksi muuta testattavaa ja tilaa oli vaikka muille jakaa, joten siellä ei kyllä tullut myöskään sellainen olo, että täältä sen koronan saa, jos ei muualta. Lapset on saatu myös aina testiin alle tunnin päästä soitosta. Ja sen takia soitosta, kun ovat tietysti sairastuneet viikonloppuna silloin kun kaupungilla ei ollut vielä viikonlopputestauksia ja piti mennä päivystyksen kautta. Sinnekään ei tarvinnut jonottaa puhelimessa vaan puhelu meni heti läpi omalla lasten linjalla.

 • A
  19.11.2020 at 07:32

  Koronabotti toimii vaan Uudellamaalla, joka tässä tapauksessa tarkoittaa ei-Helsinkiä. Aika hämmentävää kyllä. Helsinkiläiset lapselle aikaa varaavat voi kai jotenkin chatin kautta laittaa pyynnön (sivuilla lukee tarkemmin) tai sit soittaa koronapuhelimeen. Harmi, kun omaa kotia lähinnä on HUSin testauspiste ja on vaikea saada sinne aikaa (vaikka pitäisi olla mahdollista, ja onkin jos vaatii). Tämä kokemus oli siis syyskuulta, jolloin koronapuhelimeen vastasi henkilö no can do -asenteella ja asiaa selvitellessä tuli käytyä hänen esimiehen kautta, että ei onnistu…terveyskeskuksessa sit sinne soittaessa ihmettelivät, että mitä ne sekoilee ja saatiin aika 40 minsan päähän. Toivon että olisi sujuvoitunut tilanne sen jälkeen, mutta kyllä mä henkisesti oo varautunut siihen, että joudun tappelemaan lapselle ajan saamista tohon lähimmälle pisteelle tai ees uuteen lasten sairaalaan (300m matkaa vs. meille tarjottu Jätkäsaari tai Itis…sinnehän helposti menee ilman autoa sairaan lapsen kanssa).

  Mutta ULS:n testaaja oli superhyvä, todella osasi ottaa huomioon lapsen huolen ja kehui lapsen maskia. Pieniä juttuja, mutta helpottanee ensi kertaa. Tähän asti ollaan selvitty onneksi ilman lisätestejä, toivottavasti jatkossakin.

 • Anna
  19.11.2020 at 16:06

  Minä olen käynyt oman kunnan terveyskeskuksella kolmesti. Ensimmäisellä kerralla piti soittaa ja hoitaja teki puhalimessa arvion ja varasi ajan. Näytteenottajat tulivat tietylle parkkipaikalle ottamaan näytteet autosta. Kysyivät kumpi sierain ja valitsin oikean, koska se on aina ollut minulla se josta ilmakin kulkee paremmin. Testi oli epämukava, mutta ei mitenkään kamala.
  Vastausta odottelin muistaakseni 4-5 päivää.
  .
  Toisella kerralla ajan pystyi varaamaan niin että täytti lomakkeen Omaolossa jonka jälkeen sai kehotuksen varata aika testiin. Tarjolla oli pari eri aikaa seuraavalle pävälle (tein arvion illalla).
  Sama käytäntö että menin parkkipaikalle ja tulivat ottamaan näytteen. Ei kysellyt vaan tökkäsi tikun vasempaan sieraimeen ja se tuntui samalta kuin silloin kerran kun vahingossa pöpperössä laitoin nenäkannuun Pegorionia nenäsuolan sijaan x’D Eli ihan kamalalta. Oli kipeä vielä pitkään.
  Tuloksia jännitin hurjasti, koska lauantaina (testipäivä oli keskiviikko) oli mummoni hautajaiset. Lupasivat tulokset todennäköisesti kahdessa vuorokaudessa. Tulos tuli perjantaina.
  .
  Eilen aamulla täytin taas tuon omaolon (koska sitä täyttämättä ei pääse ajanvaraukseen eikä saa edes koronalinjan numeroa) ja sain pari aikaa parin tunnin päähän. Nyt näytteet otettiin pihalle tuodussa kontissa missä oli yksi asiakas kerrallaan. Sanoin että tahdon näytteen oikeasta sieraimesta ja meni kivuitta ja oli nopeasti ohi.
  Lupasivat että tulos voi tulla jopa vuorokaudessa, mutta muutama päivä voi mennä. En ole vielä saanut tulosta. Jälleen jännitys on aika iso, koska ensi viikolla olisi koulun ensimmäinen lähijakso ja haluaisin ihan ehdottomasti osallitua sinne.

 • Tuuli
  19.11.2020 at 17:12

  Tuossa edellä moni kommentoi ajanvarauksen sujuvuutta, mutta miten sujuvasti sen lähetteen saa, vai pääseekö testiin ilman lähetettä? Olen käsittänyt että ei, ainakaan täällä päin. 🤔 Mutta hienoa että testaus toimii paremmin kuin alkusyksystä.

  • Anna
   19.11.2020 at 18:46

   Kyllä täällä pääsee ilman lähetettä. On päässyt alusta asti. Riittää kun varaa ajan. Täällä tosin ei alle kouluikäisiä lapsia juurikaan testata. Ehkä heidän testejään varten tarvitsisi olla ihan lähete.

 • Salallaa
  19.11.2020 at 23:09

  Uudellamaalla testaukseen pääsee hyvin vaivattomasti, botin kautta varaus onnistuu lapselle tai itselle, ajat saanut samalle päivälle ja tulos nopeimmillaan tullut n. 10 tunnissa.

 • A
  21.11.2020 at 14:03

  Piip-piip-piip. Iski koronatestitarve lapselle ja pakko sanoa nyt, että ei oo helppoa. Kunnon kansalaisena menen ekana Helsingin kaupungin koronainfosivulle ja tsekkaan ajantasaiset ohjeet (omaolo ja sieltä oirekyselyn jälkeen pitäisi voida varata aika lapselle). Cool, kuulostaa hyvältä. No, täyttelen kyselyn (lapsen tiedoilla, mutta kirjautuneena) ja odotetusti tulee viesti, että pitäisi mennä testiin…sitten tuleekin tenkkapoo, kun ikä < 16, sanoo että ei voi varata. Aattelen että oon tyhmä ja ehkä se pitää täyttää omiin nimiin ja testaan. No, enempi kysymyksiä, mutta edelleen sama juttu, ei mitään mahista varata aikaa, ei itselle eikä lapselle. Vaikka annetaan ymmärtää, että huoltaja voi ajan varata lapselle jolla ei ole omia tunnuksia, niin ei ole kyllä mitään mahista. No, onneksi voi soittaa puhelimeen…mutta tadaa, se ei toimi. Ei kuulu linjalta mitään ja lopulta kännykkä toteaa "yhteyshäiriö". Jepjep. Tällä hetkellä (monta tuntia myöhemmin) koronainfo numeroon soittaessa kuuluu hälytysääni, mutta sitten linja katkeaa. Täytyy sanoa, että hieman ottaa aivoon, kun oon tätä koko päivän koittanut edistää. Är-syt-tää ihan älyttömästi, kun seuraan ohjeita, niin mitään ei toimi.

  • krista
   21.11.2020 at 14:08

   Äääääääh! Eli nyt on kyllä tosi epäselvää, että VOIKO sen ajan varata lapselle netissä vai ei – ilmeisesti todellakaan ei voi Helsingissä. Vaikka mä jo tän keskustelun jälkeen kävin lukemassa jonkun kohdan, että voi, ja VAIKKA mä puolestani oon kuullut just, että ei voi. Äääääh, niin sekavaa!

   Hei onko koronainfo kiinni nyt viikonlopun? Tääkin on vanhaa tietoa, mutta syksyllä oli niin, että koronainfo arkena ja koronapäivystys viikonloppuna. Voisko olla edelleen niin? Toivottavasti pääset pian aikaa varaamaan ja lapsi testiin. Tsemppiä <3

   • krista
    21.11.2020 at 14:09

    Vastaan itselleni, näköjään siellä sanotaan, että koronavirusneuvontapuhelin pitäisi olla päivittäin 8-18 eli ei eritellä viikonloppua. Toivottavsti pääset läpi, hitsi miten turhauttavaa varmasti!

    • A
     21.11.2020 at 15:16

     En tiedä minkä takia toi koronainfo-puhelin ei toimi (kyllä sen pitäisi toimia myös vkl), mutta kun sisuuntuneena koitin uusiksi tuota Omaoloa, niin en ole liian pönttö, nimittäin uudella yrityksellä lopuksi tuli kuin tulikin kohta ”varaa aika lapselle”, mistä sitten pääsin HUSin ajanvaraussysteemiin (joka heitti ulos pari kertaa, mutta uudella yrityksellä pääsi aina pidemmälle) ja tadaa, lähimpään pisteeseen ois saanut ajan varattua 3 minsan päähän (no, varasin 23 minsan päähän ajan). Eli kyllä se Omaoma toimii (silloin kun toimii) tosi hyvin, siis siellä sivustolla on varmasti ollut joku häikkä (ja ehkä puhelimessa). Viidessä minuutissa siis saisi ajan hyvin varattua myös lapsellekin, jos systeemi toimii. Loppu hyvin siis ja lapsi koronatestattu, puuh.

     • krista
      21.11.2020 at 15:49

      Phuuh! Eli siis sieltä SAA varattua ajan, ainakin siis sitkeydellä :D Hyvä, että homma hoituu ja testattu on! Toivottavasti tulee pian negatuloksena!