Kesä kävi täällä

Taapero heräsi tänään kesken uniensa ihmeelliseen ilmiöön ja läpsytteli pikkukätösellään(korvatulppien takana autuaantietämättömänä uinuvan) äidinkin hereille sitä katsomaan.

”Tö! Tö!”, taapero näytti ja osoitti sormellaan kummallisesti ääntelevään kapineeseen.

Kultaseni, se on herätyskello.

Kesä kävi täällä.

Niin se sitten meni sekin jättipitkä kesäloma. Ohi. Mikä ihme tämä ilmiö on, että ensin se on mukamas ihan edessä ja sitten yhtäkkiä jo takana päin. Oon ihan varma, että ajanjakso tammikuun alusta maaliskuun puoliväliin on ainakin triplasti pidempi kuin aika kesäkuun ekasta koulujen alkamiseen.

Mutta siis lomahan sinänsä oli meillä ihan loistava! Niin täynnä kaikkea kivaa, että jälkikäteen (ja sen aikanakin, haha) lähes hengästyttää. Meidän ”ei oteta mitään kalenteriin” tekniikasta huolimatta oltiin ihan poikkeuksellisen paljon liikkeellä – ehkä vähän alitajuisesti kompensoitiin edellistä kesää, jossa liikuttiin lähinnä vain jätskikiskalle.

Kotimaanmatkailusta ainakin innostuttiin! Käytiin puolispontaanisti ainakin Mikkelissä (Visulahti), Tampereella (Särkänniemi), Ähtärissä (eläintarha), Tuurin kyläkaupassa, Pyhäjärvellä, Lappeenrannassa (hiekkalinnat), Joensuussa, Porvoossa ja pari kertaa Sotkamossa. Mökkeiltiin koko porukalla, taapero tanssahteli mökkiterassilla ja lääräsi innoissaan ämpärissä.

Ja uitiin ainakin viidessä järvessä, uimalassa sekä kahdessa kylpylässä.

Tai siis lapset ui, minä pidin talviturkin ylläni tänäkin kesänä. Jos kylpylöitä ei lasketa. Ei niitä lasketa.

Jäätelöä meni paljon, ei kuitenkaan läheskään niin paljon kuin viime kesänä.

Noooooouh, kun katselen tätä tekstiäni, näyttää ihan siltä, että kesä olisi jo takana päin!

Joten lisätään tähän äkkiä vielä ne kaikki ”mutta kyllähän tässä kesää vielä jatkuu” -jorinat. Toisaalta viime vuonna kävi niin, että kelit kylmenivät sillä samalla sekunnilla kuin koulut alkoivat. Toivotaan, että nyt ei käy niin.

Kesälomailun jälkeen minäkin alan taas vähän aktiivisemmin löytymään täältä blogin ja Instan ääreltä. Mitenkäs te muut? Ootteko vielä siellä jäljellä kesähiljaisuuden jälkeen?

Millä fiiliksin arkeen? Oliko hyvä kesä?

44

You Might Also Like

 • A
  10.8.2023 at 14:37

  Hämmentynyt fiilis, että miten se (lapsen) kesäloma noin sujahti ohi (itsehän olen ollut hiki hatussa tekstiä naputellen (etä)töissä jo elokuun ekasta). Kesä oli hyvä (mutta miksi niin lyhyt :D), lapsi ui Itämeressä, Atlantissa ja maauimassa (järvet jäi puuttumaan tältä kesältä), oli kaupunkimatkoja ulkomailla ja kotikonnuilla notkumista. Keilattiin, pelattiin sulista ja frisbeegolfia, nähtiin sukulaisia (yhdet rippijuhlat vielä edessä). Oli vähän huolia ja murheitakin, mutta semmoista se on välillä. Oli jäätelöä ja kilokaupalla mansikoita. Ja voi mikä lahja saatiin, kun lapsi maanantain tuulisena hellepäivän iltana mankui ”pliis saanko mennä kaverille yökylään” (ihan yllätyksenä kuin faksi Jäätteenmäelle päästiin kulkemaan kaksin miehen kanssa pimentyvässä stadin yössä, oi, oli ihanaa, vaikka unirytmi siitä sekottuikin).

  Mutta parasta on, että juuri täytin lapsen ekan koulupäivän kunniaksi Wilmassa lomakkeen että lapsi saisi hieman vapaata koulusta vielä elokuussa :D Meidän vanhempien työt ei salli (oikeastaan ikinä) mitään kivaa syysloman aikoihin, joten jo toista vuotta on ratkaistu tämä niin, että mennään vielä perheenä elokuun lopussa matkalle — eli oi ihanaa on, että kun on melkein kuukausi täitä paiskittu, lennetään Lontooseen nauttimaan kesän rippeistä :)

  • krista
   10.8.2023 at 15:09

   Kuulostaa just ihanalta kesältä <3 Ja hurraa-huuto noille yökyläilyille! Meillä tosin pienin on silloinkin kotona, mutta vasta käytiin keskustelu tyyliin "niin me voidaan olla sit kaksistaan tai siis Sanelman kanssa". Meille kaksistaan on nykyisin kolmistaan :D Mutta se on tietty ohimenevä aikakausi.
   -
   Elokuun loppu ois kyllä loistava aika matkustaa! Mä oon jo muutamia kertoja käyttänyt erilaisia hakukoneita syyslomaa miettiessä, mutta se meidän tuleva sähköauto taitaa tehdä budjetille sen, että korkeintaan körötellään sillä Sotkamoon. Kuten about kaikkina muinakin vuosina, eipä sinänsä :D

 • Anna A
  11.8.2023 at 13:06

  Kesäloma vain katosi, vaikka tulikin tosi tarpeeseen.
  Me lähinnä oltiin ”vain kotona” mikä oli ihanaa. Mahtui siihen toki yks rantalomareissu, uimakoulu merenrannalla, heppaleiri ja ex-tempore päivä Tukholmassa -risteily :)

  Jätskiä ja mansikoita olis pitänyt syödä vielä enemmän, uusista perunoista nautittiin paljon.

  • krista
   15.8.2023 at 14:56

   ”Vain kotona” on muuten just se, mistä etenkin Joel meillä haaveilee :) Nyt ei kyllä ihan päästy siihen, kun tuli joku vauhtisokeus, mutta ehdittiin onneksi olla MYÖS ”vain kotona” välillä :)

   Meilläkin jäi muuten jotenkin mansikat vajaaksi tänä kesänä! Sotkamon torilla ne oli jotenkin niin kallita, en tiedä onko aina niin kalliita…

 • Petra - Sängyn alla
  11.8.2023 at 14:58

  Joo todellakin kesä kävi! Ja miksi, vaikka elokuu on vielä kesää, niin silti aamu kahdeksalta ulkona on ihan syksy 🫣 viime kesänä käytiin vielä monet kerrat eskarin ja koulun jälkeen rannalla, nyt siellä rannalla on ollut joku pöpö ja vaikka se todettiin uimakelpoiseksi viikko sitten, ei olla sinne nyt viitsitty mennä 🙈 ihanaa arjen alkua puutalon väelle! 😊

  • krista
   15.8.2023 at 14:58

   Joo siis ja elokuuhan ON vielä ihan kesäkuukausi munkin mielestä, mutta kun koulut ja työt alkaa, niin siitä tulee kans se kesän loppumisen tuntu. Voisin hyvinkin ottaa vielä koululaisten kesälomaa tän elokuun :)

   Me toivotaan vielä uinteja tälle kesälle, toivottavasti vielä useampia! Pöpörannat ei meitäkään nappaa – ens kesänä sitten uudestaan…