Joel ratkaisee: kolminkertainen MacGyver

Arkielämän macgyverismi ei meillä tarkoita talon rakennusta, ruokakomeron nikkarointia tai edes riippumaton tukipylväiden väsäämistä.

Sen sijaan se tarkoittaa hassuja mutta toimivia käytännön niksejä, jotka joku extemporevetäisee hatusta niin, että yhtä aikaa naurattaa ja haluaa hihkua, että vau.

Tässä yhden mökkireissun kolminkertainen MacGyver yhdessä kuvassa:

Ai mitä?

No, oikealta katsoen pikkupenkillä:

1. Fresita-mukin päällä toinen muki, että kärpäset ei mene uimaan kullanarvoiseen (henkisesti) juomaan.

2. Jakkaran keskireikään laitettu keppi, jossa talouspaperi – jotta tuuli ei vie talouspaperirullaa.

…ja kolmantena tietenkin:

3. Vanhaan kahvipurkkiin laitettu sipsipussi, jotta siitä on mukava napsia sipsejä (ja jotta tuuli ei sitäkään vie).

Kyllä! Kuuletko jo sen…? Tässä se tulee!

Ti-di-di-di-di-di dii di-dit dii. Ti-dit dii-di-di-di dit dit di, di. Tididi dii di di tididi dii di di tididi dit dit diiiiii! Tididi tididi tididi dii dii tidididi dit dit dii.

(olipa hankala kirjoittaa, mihin asti pystyit laulamaan mukana?)

18

You Might Also Like

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  23.8.2020 at 07:37

  Erittäin hyvää ”mäkkaiverismia” :D Parhaat ideat tulee ihan huomaamatta! Idearikasta alkavaa viikkoa teille toivotan.

 • Anna
  25.8.2020 at 17:05

  Ihan toiseen asiaan. Kun joskus oli puhetta niistä imupikkareista niin minäpä päräytin ja tilasin niitä ja nyt olen koekäytellyt jonkun aikaa. Varsinaisiin tositoimiin en niillä ole päässyt (eli siis imukykyä ihan tosissaan koettelemaan) kun kuitenkin ovat kupin varmistuksena, mutta tässäpä kokemuksia juuri niistä joihin kyseisen keskustelun linkki johti.
  .
  + Verrattuna kestosuojiin olin alkuun ihan ihmeissään kun ei vessareissun jälkeen tarvinnut oikoa ja asetella suojaa erikseen paikoilleen (en ole edes tajunnut tekeväni tätä ennen kuin sitä ei enää tavinnutkaan tehdä!). Suoja pysyy siis 100% varmuudella paikoillaan.
  + Hauskoja värejä ja kuoseja
  + Yleinen huolettomuus ja huomaamattomuus esim. uimahallissa käydessä ja muutenkin kun ei tarvitse säätää suojien kanssa.
  .
  – Kuminauhat eivät ole kummoiset. Epäilen että viimeistään keväällä on ainakin yksiin pakko vaihtaa kumpparit.
  – Yksivärisissä (varsinkin keltaisissa joista muuten tykkäisin) paistaa imun sauma aika näkyvästi ulospäin. Eli vaikka laitoin huomaamattomuuden yhdeksi plussaksi ei se päde kaikkiin väreihin.
  – Jos keskellä päivää olisi tarve vaihtaa suojaa joutuukin vaihtamaan koko pikkarit esim. töissä.
  – Edelliseen viitaten, imun takia vievät aika paljon enemmän tilaa kuin perinteiset pikkarit jos joutuu kuljettelemaan mukana.
  .
  Vaikka miinuksia onkin enemmän kuin plussia olen silti kokonaisuutena enemmän positiivisella mielellä näistä. Ei ihan niin mahtavat kuin olin ehkä ajatellut, mutta on näissä tosi paljon hyvää kuitenkin. Hyvä vaihtoehto noille kestosuojille niin että voi aina tilanteen mukaan valita kumpi on milloinkin kätevämpi.

 • krista
  28.8.2020 at 09:19

  Hitsi mun piti ihan etsiä, että missä mä näinkään tän sun kommentin! Mutta täällä! Ootko vielä kuulolla?

  Mun piti kans tilata näitä, mutta sitten se vaan jäi. Mutta tällä sun kokemuksella(kin) kyllä mä nyt näitä tilaan! Ootko sä pessyt nämä muuten miten, tavallisen pyykin seassa vai kuumemmassa erikseen? Mä pesen tavallisesti neljässäkympissä vaatepyykit, nämä pitäisi varmaan pestä kuudessakympissä…?

  • Anna
   29.8.2020 at 14:29

   Olen pessy ihan tavallisen pyykin seassa 40C, mutta kuivaavalla koneella jossa asetuksena lempeämpi kuivaus. Eli ei niin kuuma, mutta ilmeisesti vähän pidempään kestävä kuivaus. Tosin voisin hyvin pestä myös 60 jos olisi muuten 60 pyykki. Välillä pestään normikoneellisiakin 60 asteessa jos ei ole mitään kovin herkkää menossa koneeseen.