5 + 1 kiinnostavaa naistaideyrittäjää, joista inspiroitua!

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Riika Nick Art, Sari Ayre Photography, Lara del Mar, Nenni & Friends, Merja Sirviö Art sekä Pillukoru kanssa.

Joskus iskee idea ja sen pullauttaa ulos spontaanisti saman tien – ja parhaimmillaan siitä innostuvat muutkin! Se poikii jotain, ja sitten jotain muuta, ja ja ja ja… Ja sitten on niiii-iiiin hyvä fiilis siitä! Tässä seuraavassa on mun tämän syksyn idea!

Pohdiskelin tuossa aiemmin syksyllä tämän(kin) syyskauden blogiyhteistöitä. Mistä aiheista ja yrityksistä haluaisin kirjoittaa? Yksi ihan mun lempiaiheita on kirjoittaa tarinoita pienistä yrittäjistä, sellaisia innostavia yhden naisen tarinoita: miten syntyi sykäys hypätä pois aiemmasta arjesta ja alkaa tehdä ihan omaa juttua. Tämähän koskettaa minua itseänikin, tavallaan. Kirjanpitäjästä tulee taiteilija, tai toisen henkilön unelmien toteuttamiseksi koko ikänsä työskennellyt alkaa pohtia, että mikä mun oma unelma sitten on.

Joku taitava ja rohkea lähtee niitä unelmiaan tavoittelemaan ja löytää oman piilossa olleen potentiaalinsa. Se on jotenkin ihan hurjan… …inspiroivaa!

Tarinoita näistä ”yhden naisen yrityksistä” kuitenkin harvemmin blogiyhteistöissä näkee – ja just tähän puutteeseen mä halusin ideallani tarttua! Kerätä yhteen eri alojen mahtavia ihania naisia, jotka ovat rohkeasti lähteneet toteuttamaan omaa juttuaan. Ja siinä onnistuneet!

Haluan siis tulevan joulun alla esitellä mahtavia, ehkä uudenlaisia tai yllättäviä joululahjaideoita. Taatusti kotimaisia! Tuoda esiin suomalaisten pienten naisyrittäjien tuotteita ja palveluita: ihania, ilahduttavia – ja samalla pienen yrittäjän työtä tukevia.

Tässä hyvä esimerkki: yksi näistä tämän postauksen ihanista naisista kertoi, että kun hän huomaa saaneensa verkkokaupan kautta tilauksen, hän hihkuu iloa ja tuulettaa. Sitten hän lähtee poimimaan tuotteen omasta hyllystään, pakkaa sen kauniisti ja ehkä kirjoittaa jonkun pienen viestin mukaan, ja sitten kuljettaa postiin lähtemään asiakkaalle. Oooo ymmärrättekö, mitä tässä yritän hehkuttaa? Eli että ei mennä missään ”koneistossa”, vaan joka ikinen tilaus on pienelle yrittäjälle ilon aihe.

Tulipa pitkä pohjustus, nyt asiaan! Ihanien naisyrittäjien sarja avataan – tadaa – taiteella!

Saanko esitellä: 5 + 1 lahjakasta ja inspiroivaa taidealan yrittäjää!

1. Riika Nick Art – löydä rohkeutesi heittäytyä!

Tässä on ihana Riika! Värejä rakastava, luontaista aurinkoisuutta pursuileva kahden söpön pojan äiti – ja mun ystävä, jee! Olemme Riikan perheen kanssa tutustuneet ennen kaikkea aurinkoisina Espanjan-talvina, ja olen päässyt vierestä seuraamaan sitä mahtavaa matkaa, kun ihminen todella löytää sisäisen luovuutensa ja taitonsa, ja sen jälkeen intoapursuillen jakaa sen ilon myös muille. Sitä on ollut niin mieletöntä seurata, että ihan tässä nousee iho kananlihalle, ah!

Useamman kerran, kun joku muu tuttuni on pähkäillyt alan vaihtoa (usein taiteeseen päin), olen kertonut kannustavaksi esimerkiksi Riikan tarinan. Ja nyt pääsen kertomaan sen tässä!

Riikasta otetut kuvat: Sari Ayre Photography

Talvella 2019 siellä Fuengirolassa järjestettiin intuitiivisen maalauksen ilta – minäkin näin siitä mainoksen Facebookissa ja sivuutin sen, mutta kaikesta uudesta innostuva Riika nappasi hauskalta kuulostaneesta illanviettomahdollisuudesta kiinni. Hän lähti reippaasti kokeilemaan, ilman mitään aiempaa taidekokemusta.

Kun näin Riikaa seuraavan kerran Fugen kadulla, hän kantoi valtavia kasseja täynnä akryylimaaleja ja materiaaleja. Iski innostus! Seuraavat kuukaudet Riika maalasi, maalasi, maalasi, maalasi. Kun häntä näki, hänen oranssi ”maalausmekkonsa” oli kerta kerralta saanut enemmän kuorrutusta. Juuri tämä mekko!

Riika kokeili tekniikoita, katsoi opastusvideoita, teki kokeiluja, kävi opettamassa ystäviä ja ystävien lapsia – meilläkin hän kävi lasten kanssa maalaamassa.

Into alkoi tarttua ja muut alkoivat vuorostaan kysyä Riikalta, että voisiko saada neuvoja alkuun pääsemiseen. Pian Riika laittoi kurssimainoksia Aurinkorannikon Facebook-ryhmiin: Abstraktia taidetta akryylimaalein, Viiniä & intuitiivista akryylimaalausta… Ja wu-TUM, kurssit pamahtivat täyteen porukkaa, ja osallistujat hehkuttivat jälkikäteen Riikan ilmiömäistä luontaista kykyä saada muutkin innostumaan! Puskaradio todellakin toimi, ja myöhemmin Riika toisti saman ilmiön Suomessa: kursseilta lähtee intoa pursuilevia ihmisiä, jotka ovat löytäneet oman taiteellisen potentiaalinsa.

Riikan viesti on ollut rohkeasti heittäytyminen: me kaikki kyllä osaamme, kunhan heittäydymme. Ja Riika itse on siitä loistava esimerkki. Yhtäkkiä sosionomi-lastentarhanopettajan työ vaihtui täysipäiväiseen taiteiluun: abstraktiin akryylimaalaukseen ja muiden innostamiseen. Ja näin sivusta katsovan ystävän ominaisuudessa voin vakuuttaa, että juuri siihen Riikan koko persoona ja olemus on kuin luotu.

Tällä hetkellä Riika vetää siis innostavia matalan kynnyksen kursseja (Abstraktia taidetta akryylimaalein sekä Viiniä & intuitiivista maalaamista -työpajoja) sekä Suomessa ympäri pääkaupunkiseudun että Fuengirolassa. Seuraavat kurssit ovat la 7.11. täällä Arabianrannassa. Toinen kurssi on täynnä, mutta toiselle mahtuu vielä! Ja kyllä: myös etämaalauskursseja on tarjolla.

Lisäksi Riika myy taideteoksiaan, pitää näyttelyitä ja tekee tilaustöitä. Ai niin, tilaustöitä! Tämäkin tarina on aivan huikea, niin riikamainen.

Hän oli maalannut alle kaksi kuukautta siellä Espanjassa, kun häneltä pyydettiin ensimmäistä tilaustyötä. Totta kai hän vastasi ”joo!”, kun pyydettiin. Ja se tilaustaulu… siis vau. Se on edelleen mun mielestä yksi Riikan kaikkien aikojen mahtavimmista töistä. Viimeistään kun sen näin, tajusin, että tässä vieressäni on nyt ihminen, joka todella on löytänyt oman sisäisen potentiaalinsa.

Sen ensimmäisen tilaustyön näkee täällä.

Aivan valtavan suuri suositukseni siis: löydä taiteilija itsestäsi Riikan opastuksella!

Joululahjavinkit Riikan töihin: 

Lahjakortti työpajoihin, joko itselle tai lahjaksi. Nämä ovat voimassa Abstraktia taidetta akryylimaalein ja Viiniä & intuitiivista akryylimaalausta -työpajoissa: 59 euroa myös ensi vuoden kursseihin (norm. 69 euroa alkaen 1.1.2021).

Lahjakortti tauluostokseen (joko valmiiseen tai tilausteokseen): vapaavalintainen summa, johon lisätään 20% ostamasi summan päälle. Eli jos maksat 50 euron lahjakortin, saat 60 euron lahjakortin. Jos maksat 100 euron lahjakortin, saat 120 euron lahjakortin jne.

Kaikista valmiista yli 100 euron hintaisista tauluista – 30 % alennus. Täältä näkee Riikan teoksia; kuka muuten ehtii napata tuon ”Which path you choose to follow” -teoksen, se on maagisen ihana! Kannattaa kurkistaa myös Insta, osa töistä löytyy vain sieltä.

Etämaalauskurssin intro+ jatkokurssi yhteishintaan 30 euroa (norm. 37,90 €). Materiaalit löytyvät valmiina Facebookin suljetusta ryhmästä ja ovat hyödynnettävissä oman aikataulun mukaan.

Riikan taidepostikortit ovat aivan ihania, taidetta minikoossa ja jokaisen kukkarolle! Iso suosittelu! Ne voi käyttää joko postikortteina tai vaikka kehystää seinälle, yksittäin tai kollaasiin. Riikan taidepostikorttitarjous: Koko 36-kortin setti 49 euroa, sisältää toimituksen (norm. 60 €). Tsekkaa myös pienempien pakkojen hinnat täältä.

Riikan tarjoushinnat ovat voimassa 30.11.2020 asti ja nämä hinnat saa, kun mainitsee tilauksen yhteydessä tästä Puutalobabyn postauksesta.

Ah! Löysin omasta korttipakastani palasen sitä lemppariteostani!

Riika Nick Artia kannattaa seurata myös Instagramissa. Erityisesti Storyissa on tosi kiinnostavaa ”making of” -materiaalia ja hienoa prosessikuvausta, miten taideteokset lähtevät rakentumaan.

2. Sari Ayre Photography – me kaikki olemme kauniita

Sari on yksi teistä tärkeistä ”blogivakkareista” jo niiltä ihan ajoilta asti, kun me täällä blogissa mietittiin, että voiko vauvaa nukuttaa lumisateessa.

Jossain vaiheessa huomasin Instasta, että Sari ottaa aivan huikean hyvä valokuvia. Ja sitten ihan pari vuotta sitten tajusin: Sarihan on valokuvaaja.

Sarin tarinassa toistuu sama, mitä oi niin moni meistä pitää henkisenä esteenä. Valokuvaaminen oli ”aina hänessä tuloillaan” ja kamera ja kuvaaminen aina läsnä, valokuvaukseen suuntautumista ei oikeastaan voinut estää. Mutta hän ei uskonut, että voisi tehdä sitä ihan oikeasti työkseen. Leipätyökseen siis hän teki ihan muita juttuja.

Kunnes sitten lapsen saaminen aiheutti jonkinlaisen loksahtamisen. Sari kuvasi ensin tutuille, sitten laajemmin, ja viime vuonna perusti oman yrityksen Sari Ayre Photographyn.

Ja ah, katsokaa näitä Sarin kuvaamia, joulukorteiksi tarkoitettuja kuvia! Ihan lumoavia!

Sain (pssst) sisäpiiritiedon ja jaan sen ihan vähän tässä teille vaan, että esimerkiksi tuo maaginen ”havumetsä” sijaitsee aivan Sarin kodin vieressä Helsingissä, oikeastaan valtatien varrella. Varmaan kukaan muu ei näe tuossa paikassa satumetsää – paitsi valokuvaaja, jolla on luontainen lahja nähdä kauneutta kaikkialla.

Ja se on Sarin vahvuus myös kuvaajana. Moni meistä taviksista ajattelee, että ”en mä ikinä onnistu valokuvissa” – ja kun sitten näkee itsestään upean kuvan ja itsensä kuvaajan silmin, se on vaan kertakaikkiaan voimaannuttavaa. Sari sanoo, että joka ikinen ihminen on kaunis. Ja mä olen ihan samaa mieltä!

Tässä on Sari oman tyttönsä kanssa.

Mä itse muuten näen Sarin erityisvahvuutena kuvaajana myös sen, että hänellä itselläänkin on lapsia ja hän tietää, että millaista se joskus on. Vaikka kuvauspäivänä lapset päättäisivät, että hurlumhei ja dippadappaduu, Sari on sen kaiken jo nähnyt eikä hätkähdä.

Sarin kameran eteen voi mennä juuri sellaisena kuin on. Ja juuri se tekee näistä kuvista niin ainutlaatuisia!

Sari kuvaa sekä ulkona – paikka räätälöidään tietysti kuvattavan kanssa yhdessä – tai omalla studiollaan Suutarilassa. Eniten sydäntä lähellä hänelle on tietysti perhekuvaus: perheet, lapset, sisarukset, erityisesti vastasyntyneet… Esimerkiksi ”vauvan vuosi” -kuvapaketissa on samassa paketissa sekä odotuskuvat, vastasyntyneen kuvaus että 1-vuotiskuvaus. Oi! Tällaista kannattaisi vaikka pyytää kimppalahjaksi sukulaisilta tai baby shower -ryhmäläisiltä!

Ja yksi aivan järjettömän ihana perhekuvausidea: isovanhemmat ja lapsenlapset. Hitsi, mikä joululahjaidea! Mummit ja ukit ovat usein niitä ”no ei mua tartte kuvata” -ihmisiä ja itseänikin ihan harmittaa, miten heistä ei juurikaan tunnu jäävän kuvajälkeä oman kännykän kuviin. Karttelevat kameraa, vaikka olisi niin tärkeä nähdä heitä kuvissa juuri lastenlasten kanssa…. Miten ihanat ja upeat muistot tuollaisista kuvista saisi!

Kauneutta niin ikääntyneen elämänkokemuksen uurteissa kuin vastasyntyneen pienenpienissä varpaissa. Uuuh!

Juuri nyt Sari kuvaa tietysti perheiden tunnelmallisia joulukorttikuvia – ja sanoi, että kalenteriin mahtuu vielä!

Näissä joulukorttikuvissa Sari kuvaa siis noin puolen tunnin ajan kaikkia yhdistelmiä: kuvissa voi olla lapsia, yksin ja sisarusten kanssa, vanhempien ja isovanhempien kanssa, lemmikkieläinten kanssa tai ihan vaikka päällään seisten. Ja perhe saa sitten itse valita kuvista ne itselle mieluisimmat.

Joululahjavinkki Sarin töihin: 

Talvinen minikuvaus havupuiden keskellä Helsingin Alppikylässä tai studiolla Suutarilassa. Kuvausaikaa 30 minuuttia, sisältää 5 kuvaa ja ekstrana yhden digitaalisen joulukortin. Tarjous koodilla Puutalobaby: 140e (normaalisti 150e). Voimassa 31.10.2020 asti.

Sari keskittyy aina jokaiseen perheeseen erikseen, ja siksi hän tekee kuvauksia vain harvakseltaan, muutamia kuukaudessa. Joulukortti-minikuvausten lisäksi tällä hetkellä varataan siis ensi vuoden kuvauksia. Lisäksi toisena vinkkinä mainittakoon siis:

Ennakkovaratut ensi vuoden kuvaukset tämän vuoden hinnoilla. Täällä tämän hetken hinnat.

Sarin Instagram (ja paljon ihania kuvia!) löytyy täältä.

PS. Sari on ”kukkaistyttö” eli hän solmii itse mitä upeampia kukkakransseja. Kuvauksiin saa siis halutessaan sesongin mukaisia kukkaseppeleitä!

3. Nenni & Friends – maailma tarvitsee söpöyttä

Muutamia vuosia sitten Jenni oli nuori perheenäiti, joka rakasti erilaisia papereita, käsillä tekemistä ja askartelua. Ja pupuja! Hiljainen, rauhallinen ja tarkkaavainen pupu on Jennin ”voimaeläin”, vähän niin kuin Jenni itsekin!

Kerran hän erilaisten korttiaskartelujen lomassa alkoi miettiä, että voisiko paperista askarrella pupun. Visuaalisesti hän oli mieltynyt venäläistyyppisten vanhojen nallejen estetiikkaan, sellaiseen ihanaan vintage-henkeen. Vauvanhoidon lomassa hän alkoi mallailla tyyliä ja tekniikkaa. Syntyi ensimmäinen pupu, joka sai nimen Nenni.

Jenni laittoi Nennin kuvan ja ohjeen nettiin – ja hups, hänen messengerinsä alkoi täyttyä tilauksista! Tee minullekin! Minäkin haluan! Nenni-pupu sukelsi suoraan monen sydämeen!

Vähitellen Nenni-pupu alkoi saada ystäviä, jotka istuvat Jennin kodissa samalla hyllyllä vierekkäin. Ensin syntyi nalle, sitten norsu, sitten lisää pupuja. Kaikki hahmot ovat Jennin askartelemia, enimmäkseen kierrätyspaperista.

Jennin askartelutaiteen ytimessä on söpöys ja ystävyys. Me elämme maailmassa, jossa on ja tapahtuu kaikenlaista. Mutta on myös söpöyttä, vilpittömyyttä, aitoutta ja iloa. Maailman tarvitsee söpöjä asioita, koska niiden avulla voi saada ihmiset hymyilemään. Se on Nenni-pupun ja hänen ystäviensä tehtävä.

Nykyisin Jenni myy Nenni&Friends -verkkokaupassaan näitä uniikkeja, itse askartelemiaan koristehahmoja (täällä tämän hetken valmiit originaalihahmot), mutta lisäksi myös erilaisia oheistuotteita eläinystävyksistä.

Koruja, jääkaappimagneetteja, avaimenperiä, kalentereita, tarroja, kortteja…

Myös kaikki Nenni & Friendsin oheistuotteet on huolella mietittyjä: paperituotteet valmistetaan Seinäjoella, koivuvanerituotteet Helsingissä. Kaikki on siis valmistettu Suomessa ja mahdollisimman ekologisesti. Jos esimerkiksi hahmoilla on vaatteita, ne on kierrätyskankaista tehty. Jenni säästää omat sanomalehdet töihinsä, ja bongaa nappeja ja pitsejä kirppisvaatteista.

Nenni & Friends on siis ”yhden naisen yritys”, joka sijaitsi ennen Jennin olohuoneen pöydällä, nykyisin omassa työhuoneessa, ”kotipajalla” Seinäjoella. Mutta oheistuotteiden tekemisen osalta Jenni samalla myös työllistää muita suomalaisia yrityksiä.

Nenni & Friendsissä minua ihastuttaa aitous, vilpittömyys. Kaikkien ei tarvitse huutaen toitottaa omaa asiaansa tullakseen nähdyksi ja kuulluksi – tai vaikka ”breikatakseen kansainvälisesti”.

Kyllä, ihan uusimpana juttuna siis: Nennin ystäviin on juuri liittynyt ”julkkiskoira Topi”, luin uutisen (ja tutustuin Topiin) Nenni & Friendsin Instagramista täältä. Samalla toteutuu yksi Jennin unelmista, ja nettikauppa kansainvälistyy.

Söpöydellä maailmankartalle!

Joululahjavinkki Jennin töihin:

Ensi vuoden kalenteri, puuvanerikoruja, jääkaappimagneetti, joulukortteja…? Nenni & Friends -verkkokaupassa on paljon söpöjä ja jokaiseen kukkaroon sopivia joululahjoja. Kaikki yli 25 eurolla viimeistään 2.11.2020 tilanneet saavat kaupanpäällisiksi ihanan ”suloisuuksien tarra-arkin”, arvo 4,90e. Tarrat pakataan mukaan paketteihin automaattisesti, sitä ei tarvitse siis erikseen mainita.

Lisäksi kaikki yli 60 euron tilaukset ilman toimituskuluja.

4. Lara del Mar – taiteen kautta tatuointeihin

Tervetuloa boho-henkiseen valoisaan ateljeestudioon Kellokosken ruukkiin. Tämä on selvästi taiteilijan työtila, vaalea ja avara: esillä on taidokkaita maalauksia, macrame-ihanuuksia, pinnoilla pinoittain herkkiä luonnoksia, ja…. Hetkinen, mikä tuolla oikein surisee? Onko se…? Kyllä, se on tatuointilaitteen surinaa. Laitteen päässä hymyilee kuva-artesaani, taiteilija ja tatuointitaitelija Lara del Mar.

Larasta ei pitänyt tulla tatuointitaiteilijaa. Itse asiassa ensin hänestä ei pitänyt tulla edes taiteilijaa, sillä vaikka hän oli aina piirtänyt ja maalannut, hänelle oli iskostunut mieleen, että ”se ei ole oikea työ”. Niinpä hän työskenteli ensin matkailualalla, sen jälkeen toimistotyössä.

Sattumien kautta jossain vaiheessa hän totesi olevansa kolmen lapsen äiti, jonka rooli niin työssä kuin yksityiselämässä on tukea muiden ihmisten unelmien toteutumista. Tärkeä rooli, toki! Mutta koska tulee aika omille unelmille?

Lara olisi jo peruskoulun jälkeen halunnut mennä opiskelemaan Pekka Halosen akatemiaan, ja hänen arkiset kulkureittinsä  kulkivat akatemian ohi. Hän kuitenkin kuunteli muiden mielipiteitä, eikä koskaan ollut edes hakenut sinne.

Mutta nyt oli aika! Nyt kolmen lapsen äitinä Lara sisuuntui ja päätti, että haen juuri sinne samaan kouluun, Pekka Halosen akatemiaan. Hän haki, pääsi, ja valmistui.

”Sä olet tuollainen piirtelijä”, sanottiin Laralle akatemiassa. Ja niin hän tavallaan olikin. Idea tatuointityöstä tuli sekin sattumalta, opiskelukaverin kautta – Lara itse ei ollut mielestään mitenkään ”tatuointihenkinen”. Mutta kun hän sai koneen käteensä, ja pääsi harjoittelemaan piirtojälkeä ensin tekoiholle, sitten banaaneihin… Hän tajusi, että tatuointilaite on ikään kuin yksi kynä lisää!

Larasta tuli kuvataidepohjainen tatuointitaiteilija.

Factory Ink on hyvin erilainen tatuointistudio kuin perinteiset ”hämyinen luola, jossa hevi soi” -stereotypiat. Valoisaan ja raikkaaseen tilaan on helppo tulla, ja Laran persoona on helposti lähestyttävä ja rento.

Persoonassa ja tatuointitaiteessa voi nähdä ripauksen Laran taustaa: hän on puoleksi espanjalainen ja asunut Malagassa lapsuutensa. Hän on tottunut väreihin ja elämäniloon, sekä elämään taiteen ympäröimänä.

Taideopista on valtavasti hyötyä myös tatuointityössä. Moni voi oppia kopioimaan malleja hyvinkin taitavasti. Mutta entä jos tatuointia pitää muuttaa tai luoda kokonaan uutta asiakkaan toiveiden mukaan? Silloin tarvitaan luovuutta, sekä esimerkiksi värioppia ja perspektiivioppia. Lara suhtautuukin tatuoimiseen ennen kaikkea taiteena, ei minään ”skenejuttuna”.

Sen ansioista Laran tatuointituoliin on myös monen tavallisen ihmisen helppo istua.

Lara on persoonaltaan innostuja, ja se näkyy myös hänen työssään. Välillä hän rakentaa unisieppareita ja tekee niistä näyttelyn – ja myy niitä valtavat määrät. Joskus hän maalaa pyynnöstä jonkun kitaran tai prätkäkypärän. Myös macrame-töitä hän tekee edelleen tilauksesta.

Ja hän toki myös edelleen maalaa. Esimerkiksi näin.

Joululahjavinkki Laran töihin:

Tatuointilahjakortti joululahjaksi tai itselle? Tai ehkä tilaustyönä taulu seinälle? Factory Inkin yhteystiedot löytyvät täältä, ja Laraa kannattaa myös seurata Instassa täällä.

PS. Kuusamolaiset, huomio! Lara tulee 9.11.2020 tatuoimaan sinne, Raatesalmen tilalle – aikoja on vielä!

5. Merja Sirviö Art – meissä kaikissa voi olla piilossa vaikka mitä!

Kärsämäellä asuva kotiäiti kaipasi omaa aikaa. Jos nyt edes kerran viikossa pääsisi kansanopiston kurssille ja saisi pari tuntia ihan vain itselleen. Merja valitsi kuvataidekurssin, vaikka ei ollut piirtänyt tai maalannut mitään yläasteen jälkeen. Merja saapui kurssille ilmoittaen ensitöikseen perisuomalaiseen tapaan: ”Mä en sitten osaa yhtään mitään”.

Joopa joo, te jo arvaatte, miten kävi. Pari vuotta myöhemmin:

Merja alkoi jo heti alusta asti saada valtavasti hyvää palautetta kuvataidekurssilta, hän palasi kotiin hymyssä suin. Yksi hänen ensimmäisistä harjoitustöistään oli valkoinen hevonen.

Tämä.

Haukotteko jo henkeänne? Mä ainakin haukon: miten voi olla tällainen lahja aivan kokonaan piilossa? Ja vielä: kuinka monella meistä on piilossa vaikka mitä kykyjä, jotka eivät vaan koskaan ole päässeet esiin? Tässä meinaa jäädä ihan sanattomaksi!

Vähitellen syntyi Merja Sirviö Art.

Merjan taiteen kädenjälki syntyi vähän niin kuin itsestään: hän oli ostanut kalkkimaaleja askartelua varten, mutta ne olivat jääneet käyttämättä. Hän kokeili niitä kankaalle, ja… tämähän toimii.

Jälki on herkkää, mattamaista, ehkä hieman utuista. Merja on lapsuudessa ollut maalaistalon lapsia; ehkä siksi aiheiksi valikoituvat usein eläimet. Mutta ennen kaikkea Merja maalaa töihinsä tunnetta. Hän on saanut jopa some-seuraajaltaan viestin, että hänen taiteensa tuo helpotusta kipuihin. Taide todella koskettaa!

Siksi Merja ei lähtisi maalaamaan pelkkää pöydällä jököttävää hedelmäkoria. Mutta kun asiakas tilaa häneltä taulun ja kertoo oman toiveensa taustat ja tarinat – silloin Merja inspiroituu.

Vähitellen hän on myös oppinut ymmärtämään, että hän todella taitaa osata.

Merja perheineen asuu metsän keskellä, ja sinne pihalle on rakennettu Merjalle oma työtila. Toisessa huoneessa on taideateljee, toisessa huoneessa kakkukoristeateljee.

Kyllä, kakkukoriste. Merja on nimittäin alkuperäiseltä ammatiltaan leipuri-kondiittori. Hän teki valmistujaisiin itselleen kakkukoristeen, jossa istui itse jauhosäkin päällä. Klassinen ”siitä se idea sitten lähti”: Merjan Marsipaanipuodin kakkukoristeet tehdään aina tilauksesta. Ja ne ovat huikeita, esimerkiksi Marsipaanipuodin Instagramista näkee esimerkkejä tuloksista.

Kotiäidistä taiteilijaksi ja kakkukoristetaiteilijaksi – se todella on mahdollista. Nyt Merja kertoo, että hänellä on sisäinen rauha. Hän on löytänyt ammatillisen itsensä!

Joululahjavinkki Merjan töihin:

Tunteikaat eläinkuvat taidejulisteina. Merja lupasi blogin lukijoille – 20 % alennuksen A3-kokoisista Merja Sirviö Art -taidejulisteista alekoodilla: puutalobaby (pienellä kaikki kirjaimet). Alennus on voimassa 15.11.2020 asti.

Kiinnostaisiko koskettava, mittatilauksena sinulle maalattu taide mittatilaustyönä? Tilaustöistä sovitaan tietysti aina Merjan kanssa henkilökohtaisesti, täältä löytyy tilausteosten hinnasto.

Kaunokki-kauppakassi on myynnissä isänpäivälahjatarjouksena: puukahvainen mahtava kauppakassi, josta kurkistaa… no, katso itse täältä. Kassin isänpäivätarjous on 35 euroa, sisältäen taidekortin, voimassa 2.11.2020 klo 21 asti, jotta ehtii varmasti perille ennen isänpäivää. Tämänhän voi tietysti säästää joululahjaksikin asti.

Nettikaupassa on myös muita tarjouksia tällä hetkellä voimassa. Ne voi käydä katsomassa täältä.

Merjan joulukortit ovat ennakkotilattavissa ti 3.11.klo 21 asti. Hinta on ennakkotilauksissa 1,50e/kpl (norm. 1,70e/kpl). Tekstilliset joulukortit löytyvät täältä, ja tekstittömät täältä. Tässä muutamia joulukorttikuvia, lisää löytyy netistä!

PS. Merjan taidetta voi seurata myös Tiktokissa, täällä.

Tämä on ollut varmasti Puutalobabyn kaikkien aikojen pisin teksti – mutta hei viiden naisen tarinat, ei niitä muutamalla lauseella kerrota! Pinnistelkää vielä yhteen, sillä myös tämä taiteilija kannattaa laittaa mieleen.

+1. Pillukoru – positiivisesti pillusta

Oletko jo törmäänyt Instagramissa (tai jossain muualla) pillukoruihin? No, nyt ainakin olet!

Tiina Hakkarainen on korutaiteilija, jonka viesti on pillupositiivisuus. Niin kauan, kun sana pillu särähtää korvaan, tälle viestille on tarvetta.

Tällä hetkellä vapaat, valmiit pillukorut löytyvät Instagramista täältä, kohokohdista kohdasta ”vapaat korut”. Uusia koruja tulee toistaiseksi satunnaiseen tahtiin – tilauskoruja tosin voi kysellä vaikka heti, jos malttaa pidemmän toimitusajan.

Mutta kannattaa painaa myös pillukoru mieleen!

Itsellenikin juuri sellaisen tilasin ja avaimenperäksi pujotin. Mun pillu(koru) on keltainen kuin aurinko.

12

You Might Also Like

 • imppu
  27.10.2020 at 20:39

  nyt täytyy sanoa, että miten ihana postaus!! tätä lisää <3

  • krista
   27.10.2020 at 21:19

   Oooo, kiitos! <3 Postauksesta tuli kaikkien aikojen pisin, mutta hitsi mä niin tempauduin noihin tarinoihin mukaan! Niin ihanat kuusi naista, ja jotenkin ihan omanlaisia persoonoitaan jokainen, ihastuin jokaiseen! <3 Ja kyllä, mun oma toive olisi tehdä muitakin tällaisia tulevina kuukausina - olisi ihana, jos voisi omalta osaltaan kannustaa (vinkkejä antamalla!) just vaikka siihen, että joululahjoja ostettaisiin tällaisilta pieniltä yrittäjiltä, joille jokainen kauppa on tärkeä! <3

 • A
  28.10.2020 at 09:20

  Tosi kiva postaus ja kivoja juttuja (panda vanerikorut ja kortit, oih ois ihania mun pandoja rakastavalla lapselle) ja sit Riika Nickin työt, vou. Meillä ei ole taidehankinnut just nyt ajankohtaisia (ja pitää kanssaeläjien mielipiteitä kuunnella), mutta se mikä meni erityisesti lahjakonttipohdintoihin oli akryylimaalauskurssi. Nimittäin mulla on taidetta ja käsillätekemistä rakastava (ja, näin äidin koittaessa olla objektiivinen, varsin lahjakas) 8,5v. lapsonen, joka niin varmasti rakastaisi tuollaista kurssia (ja jonka piti päästä kuvataidekouluun tänä syksynä, mutta kurssi peruuntui liian vähäisen osanottajamäärän vuoksi). Täytyy harkita vakavasti :)

  • krista
   28.10.2020 at 10:41

   Meidän lapsi on AIVAN ihastunut tuohon kettukaulakoruun, piti ihan pitää huolta, että ei ota sitä kouluun just silloin, kun mun piti ottaa tuo kuva :D Että jätti-iso suositus pandakorulle kyllä – jos mahdollista, noi on livenä vieläkin hurmavampia kuin kuvat.

   Joo Riika on kyllä niin huikea! Nuo abstraktia taidetta akryylimaalein -kurssit sopii kaikille noin 8-vuotiaasta lähtien, joten kuule sinne vaan. Menkää yhdessä! <3 Kerro sitten, mitä tykkäsitte, hahaa koska siis mä oon IHAN VARMA, että tykkäätte :D Meidän lapset on tosiaan saanut "yksityisopetusta" sekä sillon Riikan uran alkuvaiheessa meidän kotona että kerran myös heillä yökyläillessä - tulivat kotiin upeiden teosten kanssa! <3
   -
   Riikan kurssit muuten näkee parhaiten Facebookista! Eli kannattaa ehdottomastei mennä tänne:
   https://www.facebook.com/riikanickart

   Tuossa Arabian Kääntöpaikalla on tosiaan kurssi nyt 7.11. klo 12-15.30, vink vink :) Ja sit tosiaan jos tuollaisen lahjakortin ostaa vaikka lapselle joululahjaksi, niin saa ens vuodenkin vielä tän vuoden hinnoilla.

 • Jasmin
  28.10.2020 at 12:00

  Tää postaus antoi huikean määrän inspiraatiota! Ehkä minäkin lähden vielä joskus tekemään sitä omaa juttua!

  • krista
   28.10.2020 at 12:37

   Jesh, ihan mahtavaa! <3 Tässä kuusi ihan huikeaa esimerkkiä siitä, miten paljon sellainen elämään tuo, kun rohkeasti yrittää! <3

 • Lilliina
  28.10.2020 at 13:09

  Kiitos! Loistava, inspiroiva postaus ja monta mahtavaa lahjaideaa.

  • krista
   28.10.2020 at 13:59

   Ah, niin ihana kuulla! <3 Ai hitsi, tästä kun nousisi joku buumi: toivottavasti mahdollisimman monen kuusen alla on ens jouluna kotimaisten pienten yrittäjien tuotteita (tai palvelulahjoja) <3