Millainen skeittilauta lapselle?

Viime vuonna tämä meni rullaluistimien valinnan suhteen (täällä) niin täydellisesti, että pakko yrittää uudestaan samaa kikkaa – paitsi nyt vaan rullalaudan kanssa.

Silloin vuosi sitten me siis pähkäiltiin, että millaiset rullaluistimet ostaa lapselle. Kirjoitin kysymyksen tänne blogiin, ja täälläpä olikin kuulolla mahtava Ninneri, jolta sain aivan huiput vinkit – ja lopulta me ostettiin juuri tasan ne luistimet, joita hän suositteli. Ja ne on olleetkin ihan huiput, kiitos vielä!

Ja nyt pikkusisko haluaa rullalaudan! Hän on siitä puhunut nyt jo vuoden. Viime kesänä me sanottiin vielä, että ”sitten vähän isompana”, mutta nyt tämä toive on ollut jo niin pitkäaikainen ja niin systemaattinen, että kyllä me on nyt päätetty viisivuotiaalle se rullalauta ostaa. Hän jo vähän testasikin kaverin rullalautaa (kuvissa) ja se oli kuulemma aivan mahtavaa.

Joskus sen vain huomaa, kun lapsi on toiveessaan tosissaan.

Luvattiin vieläpä ostaa se skeittilauta nyt mahdollisimman pian täällä Espanjassa ollessa, jotta voidaan käydä yhdessä harjoittelemassa tuossa rantakadulla. ”Että älkää sitten ihmetelkö, jos tulen joskus rullalaudalla päivähoitoon!”, lapsi kirjoitti Suomen-ystävilleen lähettämässä kirjeessään.

Suht suloista.

Kävimme jo paikallisessa pienessä rullalautaliikkeessä ihmettelemässä, mutta henkilökunta oli sitä mieltä, että ei heillä ole mitään lapsille. No höh. Mutta eiköhän nyt jostain löydy – netistä, jos ei muualta!

Vinkit siis supertervetulleita: millainen rullalauta kannattaisi ostaa ensimmäiseksi laudaksi viisivuotiaalle?

Meidän vanhempien toiveena olisi se, että lauta olisi riittävän kevyt, että lapsi voi sitä sitten kantaa itsekin. Lapsen toive on, että se olisi vihreä tai muuten krokotiilinen. Dinosaurukset kelpaavat krokotiilien puutteessa myös, haha. Mutta loppujen lopuksi uskon, että ei sillä värillä niin väliä, kunhan laudan nyt saisi.

Täällä olisi urheiluliike Decathlon, heidän nettivalikoima tällainen. Siellä ois näköjään pari lasten lautaa, halvin 19,90e täällä – mutta onkos tuo sitten ihan no-no-no vai ihan kelpo aloituslauta…?

Tai jos joku Espanjaan toimittava nettikauppa löytyisi, niin se olisi erittäin tervetullut! Kaikki rullasysteemit pitäisi tietysti olla valmiina kiinni laudassa, että ei tarvitsisi lähteä täältä mitään pora(?)koneita ostelemaan.

Antakaa siis vinkkinne, jos teillä on aiheesta kokemusta tai tietämystä!

Mehän ei siis itse tiedetä mitään rullalaudoista tai rullalautailusta. Eli myös kaikenlaiset opetteluvinkit ja -niksit tervetulleita!

…ja suojat ostetaan tietty me ostetaan sitten myös :)

 

 

53

You Might Also Like

 • Anu
  4.2.2020 at 13:27

  Mitään en ymmärrä skeittilaudoista, mutta tuli mieleen Isyyspakkaus-blogin kirjoitukset https://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/kuin-uusi-skeittilauta/ ja https://www.lily.fi/blogit/isyyspakkaus/raakileita/ :)

  • krista
   4.2.2020 at 13:59

   Uu vau kiitos, luen! Paitsi jälkimmäiseen taisi tulla väärä linkki, sieltä löytyi vaan sadon raakilehedelmiä :D Mutta googlasin ”isyyspakkaus skeitti” ja löytyi useitakin juttuja! Olen varmaan jonkun noista lukenut jo silloin aiemmin, mutta en yhtään ”sillä silmällä”, kun aihe ei ollut meille ajankohtainen. Mutta nytpäs onkin! Kiitos vinkeistä!

   • Anu
    4.2.2020 at 16:14

    Heh, mistähän mä tuon raakile-linkin tuohon keksin :D

    • krista
     5.2.2020 at 17:48

     Hihi, mäkin siellä jonkin aikaa tavasin, että onko tässä jutussa nyt jossain kohtaa kuitenkin skeittaamisesta… :D :D :D

  • krista
   4.2.2020 at 14:01

   Noissa muuten taisi olla just näin, että tällainen pieni lauta osoittautui vähän kiikkeräksi ja sanottiinko sitten, että isommalla ja pidemmällä ois helpompi… Tuolla perusteella ehkä tuo urheilukaupan toinen malli voisi olla parempi kuin tuo, minkä eka linkkasin… Ehkä :D

   Eli että oiskohan hmm sittenkin parempi tällainen: https://www.decathlon.es/es/p/skateboard-ninos-3-7-anos-play-120-skate/_/R-p-302687?mc=8506165

  • Tommi Koivisto
   5.2.2020 at 12:21

   Just meinasin tulla huutelemaan tänne, mutta Anu ehtikin ensin :D Eli isommalla laudalla on varmasti helpompi aloittaa. Sellainen värikäs Penny Skateboard on tosi sievä ja kaikkea, mutta sillä oli tosi vaikea aloittaa. Oli tosi hervoton ja luisti alta tosi helposti. Kävimme Helsingin Tyttörullalautailijoiden tapahtumassa Suvilahdessa pari vuotta sitten, ja siellä asiaa paremmin tuntevat nuoret naiset neuvoivat, että sellainen ”ihan oikea” skeittilauta on myös paras alkuun.

   • krista
    5.2.2020 at 17:51

    Jesh, kiitos! Mä katsoin sun jutusta ja vähän googlasinkin, niin tuo teidän Penny Skateboard näyttää ainakin näin maallikon silmiin just tuolta, mitä mekin alkuun mietittiin… Ei joo hyvä, ei sitten sellaista tosiaan! Mä luulen, että me lähdetään tänään illalla ihan käymään tuolla urheiluliikkeessä katsomassa! Josko tuo ”seuraava” malli olisi parempi – se näyttää mun silmään oikealta skeittilaudalta! Iso kiitos tästä, taidettiin välttää haksahdus vääränlaiseen!

 • Veema
  4.2.2020 at 14:13

  Itse en oikeastaan tiedä näistä mitään, mutta lapsille potkulautaa ostaessa lueskelin Skatepron vinkkejä ja koin, että niistä oli apua: https://www.skatepro.fi/c257.htm

  • krista
   4.2.2020 at 14:26

   Hei kiitos, en ollut huomannutkaan, että tuolla on lopussa myös vinkit! Tuolta me ostettiin ne rullaluistimetkin! Ja het-ki-nen, noihan taitaa toimittaa muuten myös Espanjaan!

   • Veema
    4.2.2020 at 20:52

    Itsellä ei ollut tarvetta ulkomaan toimituksille 😅 mutta luulisi, että nykypäivänä nyt Eurooppaan lähtisi helposti, jos ei paikallisesta löydy vastaavaa 🤗 toivottavasti löytyy 5-vuotiaalle hyvä menopeli! Ja olisipa kiva, kun saataisiin joskus tuohon Arabian koulun viereen pienemmille lapsille sopiva ramppi. Vaikka me ollaan kyllä käyty tuossa Hämeentien sillan allakin temppupotkulaudan kanssa ja hyvin on lapsi siinäkin mennyt.

    • krista
     5.2.2020 at 17:53

     Oi oispa huippua tosiaan, jos olisi joku pienten tyyppien ramppi lähistöllä <3 Osaatko muuten sanoa, oisko pienille sopivia paikkoja muualla lähistöllä? Sen Hämeentien sillan alustan tiedänkin, mutta hitsi miten se vaikuttaa mun mielikuvissa jotenkin niin epäsiistiltä... Ehkä se vaan jotenkin on mielikuvaa, pitäisi käydä lähempää varmasti kesällä katsomassa!

     • Veema
      5.2.2020 at 21:39

      Ei tässä ihan lähellä taida muita olla. Kyllä se paras ja helpoiten saavutettavissa taitaa sitten olla Eläintarhan kentän vieressä. Siellä on paljon lapsia.
      Mutta kuten sanottu, kyllä me ollaan oltu meidän lasten (10v. ja 2v.) kanssa ihan tuossa sillankin alla. Ja kun valitsee ajankohdan hyvin (esim aurinkoinen sunnuntaiaamupäivä, kun teinit vielä nukkuu), niin siellä on ollut oikein mukavaa. Ne itse ramppialueet pidetään musta kyllä hyvässä kunnossa ja siistinä, ympäristö toki muuten sitten vähän ei-niin-siisti, että kauheesti ei olla (lue ei ollenkaan) päästetty tutkimaan läpipusikkoja…

      Lasten ramppia ollaan tosissaan koulun viereen toivottu. Ehkä meidän pitää pistää joku keräys/kampanja pystyyn, kun palaatte takas Suomeen 🤗

 • A
  4.2.2020 at 17:37

  Meillä on skidillä vastaava kun toi minilauta (no kun kympillä bongasin jostain lapsimessuilta tms ja nappasin mukaan) ja näin retrospektiivisesti hankkisin kunnon laudan, toi meidän ei kummoisia elämyksiä tarjoa ja on aika vaikea/kiikkerä.

  • krista
   5.2.2020 at 17:56

   Mahtavaa, kiitos! Ja siis joo mäkin todellakin olisin kympillä vaan ostanut enkä sen kummempia vertailuja tehnyt :D Tavallaan sekin jo hyvä, että pääsee vähän kokeilemaan – on se lauta mikä tahansa – ja sitten näkee, että jatkuuko se into vaikka vielä vuoden päästä. Mutta joo jos on vähän ei-niin-kiikkerää vaihtoehtoa valittavana, niin kyllä me sellainen sitten valitaan…. Iso kiitos vinkeistä! <3

 • Miitu
  6.2.2020 at 19:06

  Voi apua katoin insta-päivitystä pikavilkaisulla, että missäs meidän lapsi on skeittilaudalla ollut (ja kuka sen on instaan kuvannut) 😅

 • m
  8.2.2020 at 19:40

  Ehdottomasti kunnon lauta skeittikaupasta eikä urheiluväline liikkeestä. Skeittikaupan pojat voivat ja osaavat koota lapselle sopivanlaisen completen. Muovista Pennya tai 20e completea ei kannata edes harkita. Lapsen on aina helpompi aloittaa harrastus laadukkailla välineillä.

  Tässä on pari hyödyllistä linkkiä
  https://www.warehouseskateboards.com/help/Skateboard-Decks-Buying-Guide
  https://www.warehouseskateboards.com/help/Skateboard-Wheels-Buying-Guide

  • krista
   9.2.2020 at 10:52

   Uuuu kiitos! Me oltiin jo nopeita ja ostettiin lauta – Instasta näkyy kuvia! – ja ollaan supertyytyväisiä, mutta toivottavasti noista linkeistä on hyötyä jollekin muulle, joka pähköilee samaa asiaa! Iso kiitos!