Huomenta maailma!

Kun heräsin eilen aamulla ja katsoin ikkunasta ulos:

Kun heräsin tänään aamulla ja katsoin ikkunasta ulos:

Sydän heittää ilonvolttia: Täällä! Täällä! Täällä!

”Kuka näkee ensin härkäkukkulan?”, lapset hihkuivat. Jopa tutut kadunvarsimainokset herättivät ihastusta, kaikki tutut maisemat (vaikka olikin jo iltapimeää, kun tultiin), kaikki, kaikki!

Täällä! Täällä! Täällä!

Jos vilkuilet kalenteria ja mietit, että tammikuussahan niiden piti vasta mennä, olet oikeassa. Nyt tultiin asioidenhoitokäynnille, mutta sijoitettiin se taktisesti niin, että voimme samalla jäädä muutamaksi ylimääräiseksikin päiväksi.

Lapset haluavat rullaluistelemaan rantabulevardille, biitsille syömään jäätelöä, eläintarhaan moikkaamaan krokotiilejä ja leikkiä ystävien kanssa. Aikuiset haluavat kahvinjuontia kattoterassilla, kahdenkeskisen käynnin lemppariravintolassa ja tärkeimpänä: olla vaan ja imeä tätä valoa itseensä.

Suomen-kotona olen rakastunut kirkasvalolamppuun; mutta onhan tämä the real deal aurinko nyt aika huikea! Nyt se tuolta juuri nousee, ooooh.

Tuntuu kuin olisi kotona. Ja kotona tietysti tavallaan onkin, kakkoskotona.

Viisivuotias on asunut Espanjassa tämän talven jälkeen yhteensä kaksi vuotta elämästään. Onhan se jo yllättävän merkittävä aika ihmisen elämässä, vauva-ajat jos poislasketaan niin puolet ”tietoisesta” elämästä. Onhan se koti silloin.

Kotona siis ollaan, neljä kokonaista päivää perillä. Sydän onnenmykkyrällä.

Tätä kaikkea on ollut niin kova ikävä.

36

You Might Also Like

 • Karoliinan
  14.11.2019 at 10:30

  Ootte IHANIA!!! <3

 • Torey
  14.11.2019 at 12:19

  Mä mietin heti, että mitä mitä miten nyt mitä. :D

  Mutta siis ihanaa! <3 Toi valo se on mitä eniten täällä Suomen talvessa kaipaa. Ei edes se, että on kylmää, koska aina voi pukea lisää vaatetta. Mutta pimeyteen ei tunnu auttavan mikään!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/11/14/kuulumisia-2/

 • Mimmis
  14.11.2019 at 21:30

  Ihanaa! Kyllä se aurinko vaan on se, mitä itsekin jään aina espanjasta kaipaamaan❤️siitä huolimatta että käydään siellä yleensä kesällä ja vaan lomalla muutaman viikon kerralla, mutta silti….siellä sitä ihanaa aurinkoa vaan riittää ihan eri tavalla :) viime kesänä varsinkin jäi niin kova kaipuu jo kolmen viikon jälkeenkin, että mulla oli aikamoinen tekeminen, että pääsin siitä yli. Kaipuuseen toki vaikutti ne jäätävät kelit, joita Suomessa oli meidän paluusta alkaen 🙄

 • Jo ja kirppu
  15.11.2019 at 18:24

  Nyt just olen tosi kateellinen. Aamulla mustaa, töissä ikkunasta näkyy harmaa, illalla töistä lähtiessä mustaa. Lamppujen valo tuntuu niin tekovalolta.
  Mutta toisaalta on ihana illalla laittaa lamput pois ja vaeltaa kynttilän valossa ❤🙈
  Jos tänään voittaisi jackpotissa niin mie nappasin lapset kainaloon ja aurinkoon.