Helppo arkinen Härkis-curry lapsille ja aikuisille

Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Verso Foodin kanssa.

Pari viikkoa sitten messenger lauloi kuumana:
”VINK VINK VINK! Suomi-kaupassa just nyt Härkis-pyöryköitä! Ostin omani äsken ja pari pakettia jäi, päiväystä hyvin jäljellä!!!”

Melkein pystyin kuulemaan kadulta juoksuäänet, kun ystävät säntäsivät kohti Suomi-kauppaa.

Voisin listata pidemmänkin listan suomalaisia ruoka-aineita (ja niin taidan erillisessä postauksessa pian tehdäkin!), joita me akuutisti kaivataan täällä Espanjassa. Ja Härkis olisi ihan tän listan kärjessä! Mikä vaan Härkis, kunhan vaan ois Härkis.

Suomi-kaupat sammuttavat ruokaikäväntunteen täällä Fuengirolassa onneksi monin osin (kuten ruisleivän osalta), mutta Härkis on valitettavasti suomalaisissa kaupoissakin aika harvinainen herkku: sitä saa itse tilaamalla ja toisaalta silloin tällöin satumaisella tsägällä. Uudet ruokatuotteet tulevat kauppoihin tavallisesti loppuviikosta, joten toiviomatkalle kannattaa lähteä just rekkakuorman saavuttua.

Ja nyt: Tässä se sitten oli! Härkis! Oi ihana Härkis! Tämä paketti tuntuu ihan kultakimpaleelta kädessä!

Me ollaan viimeksi syöty tätä marraskuussa Suomessa, joten ikävä on ollut. Mitään tällaisia vastaavia tuotteita en ole täältä kaupoista siis löytänyt; Härkis on Suomen lahja ruokamaailmalle.

Tästä kofta-pyörykkäpaketin muodon saaneesta aarteesta me nyt sitten kokattiin hyvin yksinkertainen arkiruoka, joka on myös yksi meidän Suomen-kotikeittiön arkilemppariruoista: helppo ja nopea Härkis-curry. Usein meidän arkiruoat ovat juuri tällaisia, itse käytämme siitä nimitystä pöperö.

Tai siis: herkkupöperö!

Ja siitä tehdään tavallisesti kaksi versiota, toinen lasten toinen (tulisempi) aikuisten makuun.

Tällaisin aineksin tuli tämä yksinkertainen Härkis-curry lapsille:

…ja perheen aikuisille vähän mausteisuudella jatkettuna tässä:

Ja tästäpä tämän blogiyhteistyön myötä Joelin arkicurryn resepti jakoon!

Helppo Härkis®-curry lasten makuun

Ainekset:
1 paketti Härkis Kofta-pyöryköitä
200 g paseerattua tomaattia
150 g kookoskermaa
50 g cashew-pähkinöitä
1 iso tai 2 keskikokoista porkkanaa

Lasten version mausteena:
1 tl curry-tahnaa

Tarjoiluun:
riisiä
lisukkeeksi maustamatonta jugurttia tai maitorahkaa

Tee näin:
Laita riisi kiehumaan ja porkkana sen sekaan. Sekoita muut ainekset pannulla tai paistokasarissa. Anna muhia keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Kun porkkana on pehmennyt, pilko se ja sujauta Härkis-curryn sekaan.

Huhuile: ”Lapsikullat syömään!”

(kyllä! se on noin helppoa!)

Etualalla aikuisten annos, takana lasten.

Tulisempi Härkis®-curry aikuisten makuun

Ainekset edellisten lisäksi:
peukalonpään verran tuoretta inkivääriä
pari miedompaa ja yksi tulisempi chilipaprika

Tee näin:
Siivuta chilit ja pilko inkivääri. Laita sekaan joko suoraan – tai jos teet tämän aikuisten versiona lasten annoksen jatkoksi, niin erota ensin pannulta pois lapsille sopiva määrä. Anna chilin ja inkiväärin hautua aikuisten versiossa muutaman minuutin.

NAM!

Huomaa reseptistä muuten myös Joelin porkkanakikka nopean arkiruoan tekemiseen. Porkkanahan vaatii pehmetäkseen keittämistä, kun taas muu Härkis-curry on lähes heti kypsää. Mutta heitäpä porkkana kokonaisena riisin sekaan ja nouki sieltä muutamaa minuuttia myöhemmin. Sitten porkkana on valmis pilkottavaksi kastikkeen sekaan! Eikä tarvitse keitellä erikseen!

Taju lähtee, miten hyvää – pitkästä aikaa! Arkista, helppoa mutta niin hyvää.

Sit pitäisi vaan saada tätä lisää. Kun me parin viikon päästä saavutaan takaisin Suomeen, mä aion ostaa koko oman kaupunginosan Härkis-hyllyt tyhjiksi ja syödä pelkästään sitä ainakin koko ensimmäisen kuukauden. Ehkä kesään asti. Joten Arabianrannan kauppaat, varautukaa: eräs Krista ja erään Kristan Härkis-himo saapuu pian!

Härkistä meillä muuten käytetään myös original-versiona ja kaikenlaisissa pöperöissä, pastakastikkeissa, padoissa, burritoissa ja pizzassa. Oikestaan vähän kaikessa. Nam.

Kaupallinen yhteistyö: Verso Food

10

You Might Also Like

  • Lotta
    13.3.2019 at 19:25

    Noniin, menee testiin! Jotenkin oon aina ohittanu noi härkis ja nyhtökaurajutut. Nyt uskaltaudun (ja kerron miehelle vasta kun on syömässä, se on jotenkin super ennakkoluulonen välillä, mutta käytännössä sitte syöki kaikkea)!

    • krista
      13.3.2019 at 19:29

      Jesh, kerro sitten, mitä mies sanoi! Tää on just sellainen superhelppo ruoka testata ja on HYVÄÄ! Ainoa miinus, että nyt se täältä ostettu paketillinen Härkis-koftapyöryköitä on jo syöyty ja seuraavan saan käsiini varmaan vasta Suomessa :D

      • Lotta
        14.3.2019 at 15:06

        Jatkoon meni! Tosi nopee ja hyvä arkiruoka.

        • krista
          14.3.2019 at 16:27

          No VAU, te olitte nopeita testaajia! Ja HUIPPUA, että tykkäsitte, jee! Tää on just meille tyypillistä arkiruokaa <3

    • murina
      14.3.2019 at 11:58

      Appiukko joskus söi kaupan valmiita falafelpyöryköitä ja selitti mun miehelle että parhaat lihapullat joita ikinä syöny!

      Ite teen härkkisten ja muitten kanssa yleensä niin että laitan puolet oikeeta lihaa ja teeskentelen ettei ruoassa ole mitään erityistä, yleensä menee perheelle läpi.

      • krista
        14.3.2019 at 12:19

        Ihan mahtavaa! :D Paljastettiinko appiukolle koskaan, että se ei ollut lihaa?

        Tuo miksausjuttu on muuten kans älyttömän hyvä idea, etenkin lapsille jos tuntuu, että muuten ei mene. Sitten vähitellen vaan vähentämään lihan osuutta :) Tai sit vaan ei sano, että niissä on mitään eroa liharuokaan – meillä alkuun lapsille puhuttiin spontaanisti ”herkkupullista” tai ”herkkupalleroista”, nykyään puhutaan jo ihan Härkiksestä, kun ovat tutustuneet ja huomanneet, että hyvää on :)

        • murina
          14.3.2019 at 13:32

          Mä olisin itse vaan hymyillyt ja myötäillyt appiukolle :D, mutta mies heti korjasi että itseasiassa…

          Meillä se on enemmän mies kuin lapset joka protestoi kasvisruokaan siirtymistä, joten ollaan päädytty siksi tähän kompromissi ratkaisuun ;)

          • krista
            14.3.2019 at 16:28

            Toisaalta ois hauska ollut pitää omana salaisuutena, mutta sitten taas hauska tuokin, että sai jälkikäteen tietää, että sepä olikin falafelia!

  • A
    14.3.2019 at 15:05

    Mä, sen ainoan kerran kun olen Härkistä käyttänyt, tein makaronilaatikkoa ja en kertonut lapselle, että siinä on mitään erikoista. Lapsi totesi ”äiti, älä tee enää ikinä ruokaa tästä pahasta jauhelihasta”, että meni tai ei mennyt huijaus läpi, ihan riippuen mistä näkökulmasta katsoo (ja rehellisesti sanottuna en ihmettele lapsen kommenttia, sillä ”ei ollut mun makuuni” Härkis, siis rakenne oli hirvettävän epämiellyttävä). Tuon jälkeen Härkistä ei meillä ole näkynyt, mutta ei siksi että olisin sinällään lannistunut. lähinnä siksi että meillä ei eineksiä syödä pahemmin ja Härkis menee enempi tuohon eines-kategoriaan musta (varsin pitkä valmistusainelista). Härkäpavut (rouheena, tai valmiiksi kypsynnettynä normaalien papusäilykkeiden tapaan) olisi kiva saada ruokapöytään (vaan kauppa tarjoaa ei oota, ilmeisesti kaikki härkäpavut menee Härkis-tehtaille :/ ), mutta Härkis oli meillä ”ei jatkoon”.

    • krista
      14.3.2019 at 16:29

      Aaaa, mun mielestä siinä on just tosi kiva rakenne – mutta makuasioita ja niin edelleen! :) Jos vielä joskus testaat, niin suosittelen kokeilemaan tuossa koftapullamuodossa :)