Härkäkukkulalla

Kaupallinen yhteistyö: Reima
(lasten vaatteet saatu)

Kaksi vuotta sitten teimme sen (lähes) ensimmäiseksi Espanjaan tultuamme. Nyt teimme sen (lähes) viimeiseksi.

Mutta tämä kuuluu ehdottomasti Fugessa asiaan:

Härkäkukkulalle kiipeäminen siis.

Itse kiipeäminen ei ole mikään megalomaaninen juttu – lyhyt mutta jyrkkä polunpätkä vie helposti perille. Jos etsii polun alkua, kannattaa laittaa karttahakuun Calle Buganvillas. Sen Torreblancan puoleisesta päästä tämä polku lähtee, sellaisen hieman epämääräisen ja tägeillä sotketun portin vierestä. Ensimmäisellä kerralla sitä vähän ihmeteltiin, mutta kyllä: se on ihan oikea kohta.

Hmm. Kaupunginosan nimi on siis tosiaankin Torreblanca.

Tuli vaan mieleen, kun katselin tuota valkoista tornia – blanca on valkoinen ja torre torni. No niin, oltiin siis kaupunginosan ytimessä selvästikin! Valkoinen torni bongattu, ihan sattumalta! Me oltiin menossa sitä härkää katselemaan, mutta ehkäpä tuo torni onkin se oikea ja alkuperäinen nähtävyys, hahaa!

Auringonlaskun aika on tosi kiva hetki näille kukkulanvalloituksille. Myös tällä kertaa teimme saman, mitä olemme harrastaneet lähikukkulamme kanssa: tyttöjen päiväunien jälkeen välipala piknik-eväiksi mukaan ja matkaan. Välipala syödään perillä, tutkitaan ympäristöä ja ihaillaan auringolasku. Illan hämärtyessä (ja viilentyessä) kohti kotia.

Päivä on täälläkin jo lähes pari tuntia pidempi kuin keskitalvella.

Silvalla on tuossa muuten jalassa ihan upouudet housut, Reimalta saadut. Silvan aiemmissa (ja muuten tosi hyvissä!) veden- ja tuulenpitävissä softshell-housuissa oli yksi huono puoli tuollaiselle hoikalle lapselle: niissä ei ollut kiristettävää vyötärönauhaa. Housut eivät siis millään meinanneet pysyä jalassa, aina piti tunkea alle paidat, ja silti valui. Tässä Reiman uudemmassa mallissa eli Idole-merkkisissä housuissa tuo puute on nyt korjattu, ja vyötärö kiristyy hienosti molemmilta puolin. Hyvin pysyi!

Niitä aiempia softshell-housuja Silva piti syksyllä hurjasti päivähoidossa, ne kestävät siis kostean sään ulkoleikitkin. Todennäköisesti nämä uudet menevät nyt keväällä samaan kovaan käyttöön. Seelan koossa tuota vastaavaa housumallia ei ollut, mutta Seela sai nuo Kuori-malliset pöksyt, joita on 92-koosta asti.

Heh ja noiden housujen vedenpitävyyttä testattiinkin nyt sitten ihan konkreettisesti, kun Seela kaatoi vahingossa vesipullon päälleen. Piknik-huopa kastui, housut eivät!

Aiempien housujen testikokemus on osoittanut, että läpimärkää liukumäkeä niissä ei kannata laskea (ainakaan niissä aiemmissa softshell-housuissa) – peppusaumaa ei ollut niissä teipattu. Läpi meni, sekä Silvan softshell-housuista että Seelan softshell-haalarista. Eli näitä softshellejä ei ole tarkoitettu ihan suoraan vesilätäkössä istumiseen, mutta kaiken muun ulkoleikin (myös pienellä sateella) ovat kestäneet hyvin!

Ihan läpimärkiin leikkeihin kannattaa laittaa sitten sellaiset, jossa on teipatut saumat (meillä välikausihaalarit Suomessa) sekä tietysti ihan kurikset kaatosateella.

Jaiks, parin päivän päästä niitä Suomen-sateitakin meille on luvassa, mutta nyt nautittiin vielä näin kesäaurinkoisesta illasta…

Silvan paita on Ipana ja Seelan pipo Karppi. Ihanan pehmeää matskua!

…ja auringonlaskusta:

Huomenna tähän aikaan olemme siis jo Suomessa. Emme vielä kotona, koska vuokralaisemme asuu meillä vielä viikonlopun – mutta kotimaassa kuitenkin.

Siihen liittyen pyörii itselläni päässä niin paljon tuntemuksia, että uhhuh. En voi oikein edes lähteä vielä siitä aiheesta purkautumaan (tai päästäisin irti jotkut padot ja kukaan ei jaksaisi kuunnella), ehkä siis prosessoin asiaa hetken vielä itsekseni. Enimmäkseen ihan hyviä tuntemuksia siis kyllä. Paluu ei ahdista, mutta tämän kaiken jättäminen tuntuu kyllä valtavan haikealta.

Ikävä tulee.

Tämä hetki <3 <3 <3 <3 <3 <3

PS. Ai niin Reimasta: niitä viimeksi näyttämiäni pestäviä Patter-kenkiä on nyt Reiman verkkokaupoissa kaikissa väreissä! Täällä Espanjassa on jo selkeästi tennarikausi (paitsi paikallisilla talvisaappaat) ja tytöillä on näissä kuvissa jalassa kevyet ja hengittävät Lite-malliset kengät, jotka myös voi pestä ihan pesukoneessa hienopesulla. Tosi helpot pukea jalkaan, Seelakin osaa itse!

16

You Might Also Like

 • Norppa
  30.3.2017 at 18:07

  Ihania kirjoituksia! Olen yrittänyt kahlata sun blogia läpi nyt tarkkaan, koska ollaan tulossa sinne samoille kulmille vähän ajan päästä :) Ja mukana monta pientä lasta vauvasta vähän isompaan :)
  Millainen sää on? Onko uiminen vielä mahdollista meressä? Hotellissa on allas, mutta lämpötilasta ei ole tietoa.
  Entä jaksaisitko kertoa jotain ihan tosi kivoja kohteita Fuengirolasta jossa kannattaisi lapsien kanssa käydä? Entä vielä ruokapaikkoja? Tai edes yksi..
  Kiitos sun blogista!!
  Ja tsemppiä suomeen tulon kanssa – täällä on jo kevät tulossa.

  • krista
   30.3.2017 at 23:17

   Ihanaa, viihdytte varmasti! <3
   -
   Täällä on nyt tällä hetkellä vähän niin kuin Suomen kesäkuu - välillä tosi lämmintä, mutta sit taas alle 20 astettakin. Tänään oltiin rannalla 19 asteella ja oikein hyvin tarkenee :) Etenkin kun ottaa sellaiset tuulisuojalla varustetun rantapaikan :) Meri on vielä viileä, mutta kyllä siinä räpiköi. Ihan uimaan en menisi (muutenkaan en tykkää uida viileässä), mutta varpaidenuittamis- ja vesirajassaleikkimislämpöistä on. Ja koko ajan lämpenee viikko viikolta!
   -
   Fugessa lapsille kivoja on ainakin Bioparc (eläintarha) ja Sould Park (pienten lasten huvipuisto, pieni) ja leikkipuisto. Oon ollut aikeissa tehdä leikkipuistoesittelyt, eli se sun kannattaa sit bongata! :)
   -
   Ruokapaikoista kantsii mennä sinne "leikkipuisto ravintolassa" -paikkaan eli Jardin Cafe:hen, se on ihanan viihtyisä! Ja meidän aikuisten ylivertainen lemppari on libanonilainen nimeltään Mezza Notte, se on rantakadulla. I-ha-na! Me ollaan menty sinne aina lounaalle niin, että ollaan nukutettu lapset päikkäreille vaunuissa (heh syötetty lapsille ensin hampparit Burger Kingissä) ja stten menty kaksistaan "aikuistenlounaalle" ja lapset nukkuneet sillä aikaa :D

 • Lurre
  30.3.2017 at 18:47

  Voi, kun tytöt näyttää näissä kuvissa jo niin isoilta! <3 Ihanan lämpimän näköistä kyllä. Ehkä se kevät tulee pikkuhiljaa tänne kotisuomeenkin.. :) tsemppiä kotiutumiseen! :)

  • krista
   30.3.2017 at 23:19

   Täällä varsinainen helleaalto jo loppui (sitä kesti noin viikon), mutta tää noin 20 astetta on kyllä oikein kiva! Voi olla kesävaatteissa ja rannalla, mutta silti ei ole niin tukala eikä tarvitse niin paljon varoa palamista. Just sopivaa kesää <3
   -
   Tytöt on kyllä niin isoja jo <3 Kiitos tsempeistä, sitä tarvitaan! Pakkausurakka loppusuoralla ja huomenna matkustetaan!

 • Lilah
  30.3.2017 at 21:41

  Sama tuli mieleen tyttöjen mitoista. Laitapas neuvolakuulumisia kun olette käyneet! Meillä jäbä 3v oli samoissa mitoissa kuin siskot olleet 4v 😊 Hyvää kotimatkaa ja kotiutumista!

  • krista
   30.3.2017 at 23:21

   Joo meillä onkin sit neuvolat aika pian Suomeen tulon jälkeen! Veikkaisin, että Silva on vähän päälle 100 ja Seela vähän alle – ja että Silva painais n. 12 kg ja Seela n. 13 kg. Ja kyllä, painot laitoin oikein päin :) Mutta nää ihan arvauksia, pian näkee ja kuulee oikeat mitat! :)

   Kiitos! <3