Muurahainen ja heinäsirkka

Appiukko kertoo tarinaa eräästä 4-vuotiaasta, jolle juuri ensimmäistä kertaa kerrottiin tuttua opettavaista satua muurahaisesta ja heinäsirkasta.

”Oli kaunis kesäpäivä. Muurahaiset ahersivat ja ahersivat, kun ohi sattui kulkemaan heinäsirkka soitellen ja laulellen. ”Miksi ihmeessä teette hiki hatussa töitä näin kauniina kesäpäivänä?”, heinäsirkka ihmetteli. ”Varaudumme talven varalle”, muurahaiset vastasivat ja jatkoivat loputonta aherrustaan. Heinäsirkka hyppeli iloisena eteenpäin ja jatkoi soitteluaan.

Sitten tuli kylmä talvi. Muurahaiset olivat varautuneet hyvin ja heillä ei ollut mitään hätää. Mutta mitäpä tapahtui heinäsirkalle?”, satua kertova oli kysynyt tältä 4-vuotiaalta.

Lapsella oli vastaus valmiina:
”Se muutti talveksi Espanjaan!”

True story.

54

You Might Also Like

 • Jenn-
  27.2.2017 at 13:56

  Mä jäin miettimään tuota Espanjan hommaa. Mitä suurin osa suomalaisista tekee siellä talven? Ne jotka ei asu siellä vakituisesti. Te teette etätöitä ja osa on eläkeläisiä. Jotkut varmaan etsii sieltä töitä ja onkohan osa vaan vapaalla? Ootteko jutellut muiden kanssa? Vähän alkaa houkuttelemaan, kun kerran siellä on rantakelit jo helmikuussa. Millähän verukkeella mies sais vapaata töistä joskus :D
  .
  Saako muuten kysyä mitä meinaatte sitten, kun palaatte Suomeen? Hoitovapaakin taitaa sulla kohta loppua.

  • krista
   27.2.2017 at 16:05

   Tosi paljon erilaisia yhdistelmiä täällä porukalla on :) Meidän täkäläisessä ystäväpiirissä on paljon pienten lasten vanhempia, jolloin toinen on usein hoitovapaalla ja toinen tekee etätyötä/keikkatyötä/täällä päivätyötä. Etenkin tosiaan etätyöt on tosi yleisiä ja yrittäminen – sekä Suomessa yrittäminen että täälläkin; on kaikenlaisia palveluita suomalaisille täällä, tyyliin fysioterapeutista hammaslääkäriin ja autonkorjauksesta taksipalveluun :) Täällä on myös suomalaisia yrityksiä, joissa on suomalaisia töissä. Sit joku kirjoittaa kirjaa, joku tekee gradua jne jne, eli paljon on porukalla erilaista projektia päällä :) Varmaan ihan ”täyslomalaisiakin” täällä on, jotka on sapattivapaahengellä (vuorotteluvapaat tms.), mutta meidän kaveriperheissä taitaa tavalla tai toisella olla aina vähintäänkin toinen vanhemmista töissä tai työnkaltaisessa :)

   Haha, ja viimeiseen: sen kun tietäis :) Eli siitä varmaan lisää, kun kuviot ovat a) tiedossa ja b) julkisia :D Mutta mun hoitovapaa tosiaan loppuu huhtikuussa, ja jossain vaiheessa Seelakin varmasti aloittaa osapäivähoidossa – jos ei keväällä niin ehkä viimeistään syksyllä. Katsotaan, mitä keksitään :)