Poliittisesti sitoutumaton puutarha

Syvälle olivat Kokoomuksen juuret luikerrelleet Toukolan maaperään.

tunturikaunokki juuri

Centaurea montana.

Hakkasin kokoomuskukka-ruisvuorikaunokin juuria ukkospainostavan hikisessä tiistai-iltapäivässä koko 156-senttisen ja 54-kiloisen naisen voimallani moukarilla jollain omituisella puutarhavälineellä ja huusin raivokkaasti:
”PORVARIT!!!! ULOS!!! PORVARIT!!!!”

(en oikeasti huutanut, mutta olisin voinut huutaa)

kukkapenkki

Mysticus fiskarsus.

Mielipuolisessa menossa ranteenpaksuisia juuria moukaroidessa kuoli aika varmasti myös vuosikertapionit, hekumaunikot ja naapurikorttelin koivu. Die! Die! Die! Välillä kävin jo suihkussa ja puin päälleni ajatuksenkevyenkuulaan kesämekon, ja ”hei mä lopetan nyt tältä päivältä”. Mutta niin vaan sitten puolen tunnin päästä olinkin taas takaisin perse pystyssä perennapenkissä raivoamassa:
”JYRKI KATAINEN!!!!  ALEXANDER STUBB!!!! SANNI GRAHN-LAASONEN!!!”

(en oikeasti huutanut, mutta olisin voinut huutaa)

liljat

Lilium, Malva moschata, Coreopsis auriculata, Hemerocallis fulva.

syysleimu

Phlox paniculata, Physalis alkekengi.

Ja niin taittui kokoomus puutalon puutarhasta samanlaisella kohtalonomaisella vääjäämättömyydellä kuin toivo vanhempien kahdenkeskisestä hetkestä lasten päiväunien aikana ukkostaenteilevän kuumana tiistai-iltapäivänä.

puutarhakääpiö

Irratus hortus pygmus.

33

You Might Also Like

 • Iitanen
  12.7.2016 at 16:21

  Aaaaa, mikä pihakateus! MÄKIN HALUAN OMAKOTITALON JA KOKOOMUSKUKKIA! Tai vaikka vaan oman pihan ja voikukkia :D

  • krista
   12.7.2016 at 17:14

   Voikukat onkin tosi ihania, mut nuo perhanan kokoomuskukat ei :D

   Täytyy sanoa, että ei ihan kateuttaherättävältä tuolla raivotessa tuntunut. Mutta nyt jälkikäteen kyllä tuntuu, että AH. Sit vaan arvailemaan, että pysyykö noi hengissä :)

 • Katariina
  12.7.2016 at 19:34

  Kommentoin tahan kun en tieda mihin sopis..
  Katselin sinun instaa:sulla on kylla mahtava varisilma(lasten vaatteet ecc.) Et ole koskaan ajatellut vaatesuunnittelijan tai sisustajan alaa? Ai mutta en tieda Mita opiskelet,jos vaikka jotain naihin liittyvaa? Mina rakastan vareja,ja antaisin kylla sinun sisustaa kotini mukisematta….jos asuisin yksin: minun mieheni rakastaa mustaa ,harmaata ja valkoista…

  • krista
   12.7.2016 at 20:20

   Oi, miten tuli hyvä mieli tästä! :) Kiitos!!! Mä kyllä joo kans ra-kas-tan värejä, mutta veikkaanpa etten olisi mikään kovin hyvä sisustussuunnittelija, kun haluaisin soveltaa värejä niin kuin MUN silmään hyvältä näyttää ja aika monelle se on liian rohkeaa :D Niinpä ne ”omannäköiset” värit näkyvät sitten omien vaatteiden väriskaaloissa ja kotona :)

   Työt muuten itse jo valitsevat vaatteensa (vaikka äiti/isi voi tietysti yrittää ehdottaa, vaihtelevalla menestyksellä), erityisesti Silvalle (4v) on hyvinkin tarkkaa, että millaiset värit menevät minkä kanssa ja esimerkiksi tuon ”aurinkotyttö”-asunsa tänään oli ihan itse valinnut :) Ja Seela (2v) tietty siskon vanavedessä kans, Seelan tän päivän ”innoittaja” oli siis Keke-krokotiili <3

   • Ester-i
    13.7.2016 at 23:50

    Keke! Mahtava innoittaja. Jossain Maisa-videossa Kekellä oli kukallinen kokopuku ja safarihattu päässä. Lisäksi toisessa Maisassa oli kertojan luonnehdinta: ”Keke ei koskaan kieltäydy keksistä”. Joten propsit Kekelle ja Seelalle tietty myös!

 • Saarajohanna
  12.7.2016 at 20:20

  Ihana mekko! :)
  Ja ihana piha.
  Ja ihana perhe.
  (Mä kävin mustikassa rentoutumassa ja oom ihan lovelovelove nyt. Hih.)

  • Saarajohanna
   12.7.2016 at 20:21

   Varsinkin oom… :D

  • krista
   12.7.2016 at 20:22

   Ihana sinä itse! Ja jos tuo ”oom” oli näppäinvirhe, niin olipa aika osuvaan kohtaan :D Mustikka-zen! :D

 • Sanna
  12.7.2016 at 23:28

  Voi miksi sen teit! :D Vaikka kokoomus puistattaa, niin ruiskaunokit on ihanimman tuoksuisia ja muutenkin hapsottavuudessaan rakastettavia kukkia <3

  • krista
   13.7.2016 at 09:59

   Mä en vaan voinut s-i-e-t-ä-ä niitä :) Pienessä määrin se olisi mennytkin ja jonain kesänä otin niitä kyllä ihan maljakkoonkin. Ja vähän niitä jäi sinne (jää väkisinkin) varmaan jatkossakin. Mutta perhana kun se näköjään täällä LEVIÄÄ ihan raivonlailla, sitä on siis ihan joka paikassa. Ja kukittuaan ne varret retkottavat rumasti ympäriinsä ja jos ne olisi leikannut kukinnan jälkeen, sieltä alta ei olisi paljastunut mitään, kun mikään muu kukka ei päässyt elämään kokoomusvallan alla…

   Lisäksi mulla on joku outo eitykkäysolo sinisiä kukkia (ja ylipäänsä sinistä väriä; turkoosi on poikkeus) kohtaan. Ja oon päättänyt, että jos jokin kukka ei täällä ole esteettisesti meidän silmään, niin se saa lähteä ja jotain ”omaa” tilalle. Lähtökäskyn ovat saaneet myös akilleijat, sinisiä ja jotenkin mitättömän näköisiä nekin, vaikka kuinka perinnekukkia ovat. Iso puska lähti jo eka kesänä ja nyt kaivoin penkistä taas kaikki, mitä onnistuin näkemään.

 • Lilah
  13.7.2016 at 17:54

  Ne kaunokit tekee toiset kukat kesässä kun edelliset leikkaa.

  • krista
   13.7.2016 at 21:45

   Hahaa, mä en ole varma, pidänkö tuota hyvänä vai huonona juttuna :D Mutta joo, muistan huomanneeni viime (tai jonain muuna?) kesänä, että olin vetänyt trimmerillä alas kukkineet kaunokit, jotka olivat siis levinneet nurmikon puolelle. Ja sitten olimme olleet hetken (henkisesti?) poissa ja sen jälkeen huomasin, että hitsi taasko siellä joku kukkii. Eli saattoi olla just kakkoskierros kyseessä!