Kajakkikieppi! (riippumatossa)

Oli vuosi 2008. Uusi poikaystäväni näytti, miten hän oli virittänyt sohvan sijaan kaksinmaattavan riippumaton asuntoonsa.

Minulla oli vain yksi kysymys:
”Voiko tuossa tehdä kiepin?”

Tiedättekö sen kieppitempun, jonka jotkut melojat tekee. Kyllä! Riippumatossa! Totta kai! Miksi ei! Kaikkihan nyt kajakkikiepin riippumatossa tekee!

Ja niin mä sitten tein sen. Todellakin! Enkä edes satuttanut itseäni!

Sitten kului vuodet 2011-2020 ilman kajakkikieppejä riippumatossa.

Nyt riippumattoelämän uudella kierroksella (eli kun Joel viritti meidän vanhat riippumatot mökille) se kajakkikieppi on totta kai jatkuvasti kummitellut mielessäni. Pystynköhän mä enää siihen…? Joel yritti sekä hienovaraisesti että (kröhöm) hieman suoremmin ja kuvainnollisin sanoin – ja lopulta myös elein – ilmaista, että tuota öö kulta älä pliis tee sitä.

Mutta koskas mä nyt hyviä neuvoja olisin uskonut!

Yy-kaa-koo – KAJAKKIKIEPPI!

Ja mä tein sen! Ekalla ympäri!

Kas näin se tehdään:

1. Alkutilanne, venytä mahdollisimman paljon riippumaton reunaa sivullesi.

2. Kääräise ensin toinen puoli päällesi toukaksi…

3. …ja sitten vielä toinen puoli. Sulla on siis kädet sellaisessa vampyyriennukkumisasennossa (ai mitä? kyllähän kaikki ton asennon tietää!) päälläsi ja pidät tiukasti molemmilla käsillä reunoista kiinni. Jalat suorina.

3. Ja yks-kaks-kol kropan pyöräytysvoimalla tempaise itsesi rivakalla ja nopealla tempaisuliikkellä YMPÄRI! Wohoo!

Et voi nimittäin millään pudota (ainakaan pääpuolelta), sillä pidät itseäsi tiukasti siellä ”toukkapussissa”

4. Siinä se oli! Yllättävän helppoa! Sit vaan hihku ja riemuitse!

Jos/kun noista kuvista ei saa yhtään mitään selvää, videomuodossa kiepin näkee tästä:

 

@puutalobabyTry this! ##eskimoroll ##eskimorollchallenge ##hammock ##hammockchallenge ##tiktoksuomi ##momclubsuomi ##newchallenge ##trythis ##trythischallenge ##momclub♬ Spinning Around – Kylie Minogue

Haastan sut kokeilemaan ensi kerralla, kun pääset käsiksi riippumattoon!

(Öööö pitäisköhän tähän laittaa sellainen amerikkalaistyyppinen vastuuvapautus: bloggaaja ei ole korvausvelvollinen kajakkikiepissä tehdyistä ruumiillista TAI henkisistä TAI aineellisista vahingoista. Ei siis niinku yhtään mitään vastuuta täältä.)

15

You Might Also Like

 • Torey
  19.8.2020 at 21:52

  Mä niin nään itseni makaamassa maassa mahallani tota yritettyäni. Varmasti onnistuisin jotenkin päätymään rähmälleni. 😂
  Mut toi on silti just sellanen mitä haluaisin kokeilla!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/08/19/31-vee-ja-faktoja/

  • krista
   20.8.2020 at 12:38

   Mäkin ihan mietin, että milläköhän tavalla tää voisi epäonnistua :D Varmaan jos jotenkin unohtaisi pitää käsiä vampyyriasennossa, tai sitten jos jalkapuolelta jotenkin hulahtaisi ulos.. :D Että kyllä tässä saattaa myös epäonnistua! :D Mutta todennäköisemmin onnistuu, kannattaa siis kokeilla!

 • Milla
  20.8.2020 at 08:42

  Todella outoa, että käytät e*kimo sanaa vaikka se on inuiitti yhteisöjen mukaan rasistinen slur. Oletin että olisit herkempi kunnioittamaan vähemmistöjä.

  • Tuuli
   20.8.2020 at 11:35

   Johtuisikohan siitä, kun se termi nyt vaan sattuu olemaan eskimokäännös? Ihan huvin vuoksi kirjoitin Googleen inuiittikäännös, eipä löytynyt mitään, paitsi kysyi tarkoitinko intiaanikäännös…

   • Milla
    20.8.2020 at 11:54

    …ja? Kutsutko Brunbergin Suukkoja myös vanhalla n-aikuisella nimellä? Missä menee raja että kenen sorretun alkuperäiskansan/vähemmistön slur-preferenssiä kunnioitetaan ja kenen ei?

    • krista
     20.8.2020 at 12:36

     En kutsu, ja olen hyvin tyytyväinen, että tällaisia nimien muutoksia tehdään!

  • krista
   20.8.2020 at 12:35

   Mä itse asiassa mietin tätä. Mietin jopa, että pitääkö mun jopa jättää tämä postaus tekemättä, sillä jos en voi sanoa tempun nimeä, kukaan ei tajua, mitä tarkoitan. Toivottavasti tempulle keksitään joku muu nimi! Oon myös iloinen, että jäätelö ilmeisesti muuttaa Suomessakin nimensä!

   • krista
    20.8.2020 at 13:19

    …ja mitäpäs sitä miettimään: jos ei kajakkiharrastajat ole keksineet tempulle sopivampaa nimeä (en tiedä, ovatko keksineet), niin hitsi vie MÄ TEEN SEN! Eli olkoon nyt tempun nimi: kajakkikieppi. Eiks oo aika hyvä? Siitä tajuaa varmaan tempun sisällön jopa paremmin kuin alkuperäisestä!

    Pahoittelen, että en heti alkuun keksinyt tätä – olisi pitänyt ehdottomasti tehdä tämä jo ennen julkaisua. Mutta nyt korjattu! Kiitos kun huomautit! Uskon, että muutos tapahtuu rakentavasti keskustelemalla ja se on oppia kaikille, etenkin minulle!

    • Milla
     20.8.2020 at 16:39

     Nice, just näin 👏🏻! Hyvää ja kajakkikieppien täyteistä viikonloppua, ja kiitos kun näytät hyvää esimerkkiä siitä miten palautetta kuunnellaan ja mukautetaan!

     • krista
      20.8.2020 at 17:34

      Kiitos, samoin sinne! <3

    • Joh
     20.8.2020 at 19:24

     Tosi hienoa, että muutit blogipostauksen! Olin itse tulossa kirjoittamaan samasta asiasta, mutta ilokseni olitkin jo ehtinyt muokata tekstin :) Paljon parempi nimi!

     • krista
      20.8.2020 at 20:31

      Kyllä, samaa mieltä, nimi on jopa kuvaavampi näin!

 • Nro26
  23.8.2020 at 13:27

  Lähetin linkin kajakkeilua harrastavalle siskolleni, jolla on myös riippumatto, niin se vastasi, että joskus jollain leirillä ne oli harjoitelleet tuota köyden päällä?! :D