Shoppailemassa Cittarissa – ja 50 euron lahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

Väitän, että koko tämän reilun viiden vuoden lapsiperhemeininkiajan olen onnistunut pysymään suht immuunina lastenvaatehulluudelle. En ole koskaan seonnut kalliisiin lastenvaatemerkkeihin enkä kytännyt yökausia uusia droppeja (mitä ikinä ovatkaan). Tai käyttänyt viikon ruokakauppalaskun summaa saadakseni just senhetken kuumimman trenditrikoopipon.


Lasten ulkovaatteissa suosin hyviä teknisiä- ja käyttöominaisuuksia (ja niistä olen valmis maksamaankin), ja sisävaatteissa puolestaan tykkäämme kivoista värikkäistä sekä ”lapsekkaista” ja joustavista vaatteista, joita lapset saavat valita ja yhdistellä ihan oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava keikkua, tanssia, kiipeillä ja… olla lapsi. Sisävaatteet ostamme yleensä Facebookin kirppiksiltä, perusketjuliikkeistä sekä ruokakauppareissujen yhteydessä marketeista.

K-Citymarketin mywear-mallisto ei ollut minulle entuudestaan tuttu ennen tätä kaupallista blogiyhteistyötä – tästä meidän kolkilta kun muihin kauppoihin on lyhyempi matka ja se usein ratkaisee. Mutta kun meidät kutsuttiin K-Citymarketiin tutustumaan syksyn mywear-malliston lastenvaatteisiin, otimme kutsun mielellämme vastaan.

Haluan nimittäin olla (kaikkien perheblogiskenen lastenmerkkivaatehifistelijäbloggaajien rinnalla) just se bloggaaja, joka sanoo ylpeästi ääneen, että marketeista on tosi hyvä ostaa lastenvaatteita: ne ovat usein nättejä, käytännöllisiä ja edullisia. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, millaisia vaatteita Cittarissa on nykyään tarjolla! Kuusamossahan K-Citymarket (silloin aikoinaan nimeltään Koillis-City) oli the paikka ostaa vaatteita – enkä vieläkään suostu yhtään häpeämään markettivaatteita itsellänikään!

Ja olihan siellä Cittarissa vaikka ja mitä! Sillä aikaa, kun Joel teki perjantai-iltana perheen viikko-ostokset Jumbon K-Citymarketin ruokapuolella, me tyttöjen kanssa sekoilimm… shoppailimme kasan kivoja ja värikkäitä vaatteita syksyn päiväkotikäyttöön. Meidän arkeen sopivaa perusvaatetta: mywearin leggareita ja paitoja, sekä lämpöisemmät college-takit ja pöksyt. Kenkien alesta löysimme myös tosi-tosi hyvät kangastossut superpehmeällä, ohuella ja joustavalla pohjalla.

”Me käytiin TOSI ISOSSA ja hienossa kaupassa ostamassa kaikki nämä vaatteet”, Silva esitteli innoissaan ystävälleen pari päivää myöhemmin leikkipuistossa.

”Juu-u, Citymarketissa”, minä täydensin.

Sekä lasten että aikuisten suosikeiksi nousivat tuollaiset vähän paksumpaa kangasta (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) olevat leggarit, jotka ovat ihan superhyvät päivähoitoon: näin kuivalla ja lämpimällä säällä ne menevät hyvin hoidossakin ulkona, ja talvella sisäkäyttöön ne ovat myös paksummat kuin ihan tavalliset leggarit.

Tyttöjen mielestä olennaista oli se, että niissä on lahkeissa rusetit.

Markettien vaatevalikoimiin liittyen haluan myös jakaa yhden ehdottoman vinkin: aletangot. Oikeastaan ihan jokaisella markettikäynnillä (jos ei ole ihan älytön kiire) silmäilen aina läpi lastenvaatteiden aletangot ja bongailen varsinkin tulevien kokojen vaatteita. Esimerkiksi juuri nyt siellä Jumbon Cittarissa oli tosiaan noita lasten kenkiä tosi edullisesti – ja ihan koulukäytöönkin sopivia nättejä tennareita (kympillä), suosittelen!

K-Citymarket muuten noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita. Mywear-tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja tuotteet on valmistettu tehtaissa, joissa on tehty sosiaalisen vastuun auditointi.

Sain myös blogiin arvottavaksi 50 euron lahjakortin K-Citymarketiin – arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla tähän kysymykseen: mitä asioita sinä arvostat lasten vaatteiden ja kenkien hankinnassa?

Osallistua voi to 10.8. klo 16 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

 

PS. Kaikki omat farkkuni (=kahdet) ovat olleet pidemmän aikaa täysin risat: viimeksi täällä käydessään äitini ystävällisesti paikkaili (oli jopa ottanut paikkakangasta valmiiksi mukaan) niiden haarukset. Oh, kiitos! Siitäpä sain sitten taas käyttökelpoisia kokoonkursittuja farkkuja pitkäksi aikaa! Mutta tuossa samalla Cittari-käynnillä pyörähdin nyt myös naisten osastolla ja bongasin tuon saman mywearin farkkuhyllyn. Hmm. Mitäs jos kokeilisin…?

Tummat farkut…

…ja mustat jegginsit:

JEA!!!

Ihan super-super-hyvännäköiset  (kröhöm mun mielestä siis) perusstrechypantsit ja ihanat päällä – eikä tarvinnut lähteä farkkukauppaan hikoilemaan. Nyt sitten omistan myös kahdet ehjät farkut! (joista jälkimmäiset siis jegginsit) Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ja sitten taas paikataan.

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

24

You Might Also Like

 • Kaisa
  3.8.2017 at 21:21

  Kierrätettyä, ostan valtaosan lastenvaatteista kirppareilta. Joskus satsaan ja ostan jotain ihanaa kotimaista ja/tai ekologista merkkiä. Ompelen itse jonkin verran. Ja lisäksi just kierrän markettien aleosastoja! Kengät varsinkin ostan lapsille usein marketeista, valikoima on usein varsin hyvä. Ulkovaatteisiin panostan, sillä ne ovat nkin kovalla kulutuksella. Aika harvoin tulee mentyä mihinkään ketjuliikkeeseen, ennemminkin facebookin paikallisten ryhmien ja tavallisten kirpparien lisäksi lastenvaatehankinnat tulee tehtyä nettikaupoissa ja marketeissa.

 • Hiisukas
  3.8.2017 at 21:23

  Toki olisi mukava sanoa kotimaisuus, laatu yms. sinänsä tärkeitä asioita. Mutta vastaan, että järkevyys. Totuus on, että hinta ratkaisee hyvin paljon. Varsinkin sisävaatteet ostamme mahdollisuuksien mukaan käytettyinä (kirppistely on kiva harrastus, koskaan ei tiedä mitä löytöjä tekee). Ulkovaatteet ja kengät ovat usein ale- ja tarjousostoja. Harvoin ostamme mitään normaalihinnalla. Sekin pitää kyllä usein paikkansa, ettei halvalla saa hyvää. Mutta juuri kirppiksiltä olen tehnyt hyviä löytöjä, niitä kotimaisiakin, edullisesti. Vaatteet jäävät niin nopeasti lapsilla pieniksi, ettei ole mitään järkeä ostaa kalliita, uusia vaatteita. Mieluummin käytän sen rahan elämyksiin, säästöön jne.

 • pimassou
  3.8.2017 at 21:41

  Käytännöllisyyttä, kestävyyttä, hyvää hinta-laatusuhdetta. Lastenvaatteet saavat mielestäni näyttää lastenvaatteilta, eli ei tarvitse olla kopioita aikuisten vaatteista. Cittarista on tullut ostettua monet vaatteet lapsille. :)

 • Mari
  3.8.2017 at 21:41

  Arvostan hyvää materiaalia ja käytännöllisyyttä. Vaatteen pitää kestää kunnon rymyäminen ja leikkipuistoilu. On myös hyvä että lapsi saa itse puettua ja riisuttua vaatteen.

 • Mii
  3.8.2017 at 21:46

  Kyllä lastenvaatteiden pitää olla mukavia päällä ja leikkejä ja touhuja kestäviä. Hinta vaikuttaa mun ostopäätöksiin paljon, jos alesta löytää niin sitä parempi. Ja vaikka edullista etsinkin niin se ei tarkoita sitä että laadusta tingitään.
  Paljon ostetaan marketeista, kirppareilta, netistä.

 • piia
  3.8.2017 at 21:59

  Mukavuus, kestävyys ja ulkonäkö ratkaisevat. Tarjoushaukkana ostan kaapit täyteen tulevia kokoja ja selaan ahkerasti nettikirppareita. Vielä ovat äidin ostamat vaatteet kelvanneet…

 • Minna
  3.8.2017 at 22:12

  Arvostan lastenvaatteissa käytännöllisyyttä ja kestävyyttä. Toki vaate pitää olla myös lapselle mieluinen, ettei jää käyttämättä.

 • Emppu
  3.8.2017 at 22:13

  Lapselle yritän ostaa mukavia, kauniita, kohtuuhintaisia ja kestäviä vaatteita -välillä onnistuu, välillä jää etenkin kestävyydessä toivomisen varaa😩

 • Hanna V.
  3.8.2017 at 22:19

  Ehdottomasti meille on tärkeintä mukavuus ja helppopukeisuus. Seuraavana tulee lapsekkuus, joka tarkoittaa meille kirkkaita värejä ja positiivisia vaatteita 🙂

 • Mia*
  3.8.2017 at 22:22

  Arvostan käytännöllisyyttä, hinta-laatusuhdetta ja lapsekkuutta eli tykkään, että lapset näyttää lapsille ja saa pukeutua niin kuin tykkäävät. Toki JOS saisin pelkästään itse päättää, eikä raha olisi este, vaatteet olisivat hyvin erilaisia, MUTTA meillä kysytään jo lapsilta eli 3v ja 6 v saavat valita (tietyissä rajoissa!).

  Marketeista tulee hankittua helppouden vuoksi samoin kirppareilta. En ole koskaan ymmärtänyt tätä lasten merkkivaatehullutusta, en raaski laittaa rahojani moiseen. Erikseen toki joku toppapuku tms missä teknisyys jne ominaisuudet on tärkeitä. Mut niitäkin saa kohtuuhintaankin 😉

 • Jokunen
  3.8.2017 at 22:38

  Arvostan lastenvaatteissa käytännöllisyyttä ja toimivuutta. Vaatteiden pitää olla mukavat päällä ja niissä täytyy olla helppo liikkua ja leikkiä. Värit ja kuosit saisivat miellyttää omaakin silmää, mutta en ole kovin ronkeli. :D ja meillä kyllä hintakin ohjaa paljon valintoja! Paljon ostan käytettynä ja jotain uusia marketeista ja ketjuliikkeistä. Ei vain ole varaa maksaa monia kymmeniä euroja jostain yhdestä paidasta/bodysta/housuista. Kun niihin kalliisiinkin voi tulla se ketsuppitahra ja toisaalta halvatkin bodyt on toisinaan kestäneet vuosikausien pesuja ja monen lapsen käyttöä nyppääntymättä ja reikiintymättä. Mielelläni tämän lahjakortin käyttäisin. Juuri ostin nuorimmaiselle syksykengät kauppareissulla. :)

  • krista
   3.8.2017 at 22:42

   Ihan kuin mun kirjoittama – täysin samat ajatukset täällä!

 • Saana
  3.8.2017 at 22:46

  Mukavuus on ykkönen. Meidän pojilla on esim. vain yhdet farkut vähän parempia tilaisuuksia (joissa kuitenkin juhlavaatteet olisivat liikaa) varten. Kyllähän myös laatu, ulkonäkö ja hinta vaikuttavat. Kalliisiin lastenvaatteisiin en jaksa panostaa, kun en halua lapsia rajoittaakaan vaatteiden takia.

 • Sanna P
  3.8.2017 at 22:57

  Mulle lastenvaatteissa varmaan eniten merkkaa se ulkonäkö. Varsinkin pojille on tosi paljon sysirumia vaatteita perinteisissä ”poika”väreissä. Itse tykkään, että pojalla on laajalla skaalalla eri väristä ja tykkään enemmän yksivärisistä, yhtä kuviota toistavasta printista tms. Laatukin merkkaa, meillä on paljon merkkivaatteita (nämä useimmiten ostan käytettynä yheltä vakimyyjältä ison satsin kerrallaan), mutta on myös perus henkkamaukka ja lindexiä, tässä palaan ykköseen, eli jos on kivan näköinen, en välitä mitä merkkiä tai onko ollenkaan merkkiä. Varsinkin kengissä ja ulkovaatteisa merkkaa hyvin paljon myös kestävyys.

 • Anu
  3.8.2017 at 23:03

  Ehdottomasti kierrätys 😊 kierrätetään ystävä perheen kanssa lasten vaatteet, kun lasten iät menevät sopivasti ristiin 😊 ostan puuttuvat vaatteet marketista, verkkokaupoista tai kirppareilta. Hyvin harvoin maksan vaatteesta ”täyttä” hintaa. Kaupunki vaatteet on erikseen. Käyttövaatteet lapset hyvin useasti valitsevat itse ja yhdistelevät mielellään. Meillä parhaimat leikit sisältää vaateyhdistelmiä, kun ”reissataan” milloin missäkin.

 • Terhi
  3.8.2017 at 23:08

  Laatu (kestävyys) ja tietysti se, että vaate on mukava päällä ja kivannäköinen. Itse ostan paljon esim. erään ruotsalaisen ketjun alesta, tykkään myös kalliista suomalaisista merkeistä (mutta vain jos ovat alessa) sekä markettivaatteista (kirppis ja kavereilta saatua vaatetta löytyy myös). Kaikkea löytyy siis. :)

 • UN
  3.8.2017 at 23:24

  Nyt isompien kanssa sitä, että vaatetta tulee käytettyä. Se on miellyttävä ja mieluinen, sekä väriltään että laadultaan. Kalliimmat hankinnat etsin kirppikseltä tai joulun/juhannuksen alesta. Yhdistelen sujuvasti, Lidliä Moloon 😃😃

 • Lauralis
  3.8.2017 at 23:47

  Arvostan vaatteissa kestävyyttä ja tykätään kirkkaista väreistä ja kuvioista. Tosi paljon saadaan vaatteita ystäviltä ja ostetaan kirppiksiltä. Myös facebookin ommaeltujen vaatteiden kirppikseltä olen tehnyt löytöjä.

  Yleensä meillä on esimerkiksi pari, kolme uutena ostettua paitaa, jotka on usein kotimaisia. Esimerkiksi Hellapuu on mieluisa merkki ja liike lähellä. Enemmänkin olisi kiva tukea kotimaisia yrittäjiä, mutta rahapussi ei anna myöden. :)
  Toimivat ja kestävät ulkovaatteet ovat ovat meille tärkeitä. Marketeista vaatteita tulee ostettua silloin, kun isossa kaupassa naapurikaupungissa käydään. Omasta kunnasta kun ei sellaista löydy.
  Välillä vaatteiden sukupuolijako ärsyttää kovasti. Meidän 5-vuotiaan pojan lempiväri on pinkki ja ei ole kovin helppo löytää pinkkiä (tai edes kirkkaanpunaista tai keltaista) vaatetta jossa ei olisi glitteriä, röyhelöitä tms. jotka taas ei ole mieleisiä.

 • Siinatar
  4.8.2017 at 00:21

  Kestävyys on kaikkein tärkein eikä edulliset hinnatkaan ole pahitteeksi =). Mukaan kivaan arvontaan!

 • Elise H.
  4.8.2017 at 00:45

  Lastenvaatteissa tärkeintä on mielestäni kestävyys, käytännöllisyys ja myös edullinen hinta. Hyödynnän mielelläni kirppareita vaateostoksissa. Tosin nyt nuorimmainenkin on jo siinä iässä etteivät kirpparivaatteet tahdo enää kelvata ja vaatteen merkilläkin on joskus väliä. Mukana arvonnassa!

 • Elina
  4.8.2017 at 00:53

  Arvostan lastenvaatteissa kulutuksen kestoa, mukavuutta ja ulkonäköä. Ulkonäkö ei välttämättä aina tarkoita sitä mun mielestä kauneinta vaatetta vaan sitä mikä saa lapsen silmät sykkimään intoa ja ylpeyttä .

 • 1 4 5 6 7 8 12