Näin valmistaudut arjen alkamiseen (5+1 vinkkiä)

Alkoiko arki tänään, tai jo eilen? Tai ensi viikon maanantaina? Tässäpä 5+1 vinkkiä, miten voit valmistautua työ- ja päiväkotiarkeen kesäloman jälkeen. Valitse mieleisesi, tai jopa kaikki!

Ekana päivänä hoitoon lähdössä.

Vinkki 1: Laita kello soimaan

Tämä on heti aika haastava. Niinpä tein ihan numeroidut ohjeet:

 1. Klikkaa kännykästäsi kohta ”kello”
 2. Paina nappulaa ”hälytys” ja asenna siihen aika, jolloin haluat herätä. Esimerkiksi 7:45. Se tarkoittaa, että kello soi viisitoista vaille kahdeksan aamulla. Katso, että viikonpäivä on oikea. Tarkista tarvittaessa kalenterista, mikä viikonpäivä nyt on.
 3. Jos tarvetta, paina vielä ”vahvista”.
 4. Mene nukkumaan ja herää aamulla valitsemanasi ajankohtana.

Pro-vinkkinä voit myös itse valita sen äänipirinän, johon heräät. Siihen en kuitenkaan osaa antaa ohjeita. Liian pro mulle. Mä nousen vakiotilulilutukseen.

Vinkki 2: Pohjusta lastasi huolellisesti tulevaan päiväkotiarkeen

Sano esimerkiksi: ”Huomenna on sit taas päivähoitopäivä”.

Vinkki 3: Fiksaa rytmit

Aloita jo juhannuksena lapsesi tahdistaminen takaisin aikaiseen arkirytmiin. Laita kello joka aamu pärisemään (kyllä: lomallakin), ja aina viisi minuuttia edellistä aamua aikaisemmin, ja optimaalinen nukkumaanmenoaika lasketaan vastaavasti käänteisen laskusuhdanteen vektoraalisella integraalilaskennalla niin kuin kaikki valveutuneet vanhemmat tietävät. Tällä tavalla saat lapsesi väsymysraivoamaan aamuisin tasaisesti joka aamu koko loman ajan, eikä arkiaamuraivoaminen loman päätteeksi tunnu sitten enää yhtään missään. Päinvastoin; iloitset päästessäsi töihin lepäämään.

Vinkki 4: Fiksaa rytmit (vaihtoehtoinen toimintatapa)

Nukkukaa reteästi kello kymmeneen koko porukalla viimeisenä loma-aamuna – täysin samaan tapaan niin kuin olette tehneet kaikkina aikasempinakin loma-aamuina. Loikoilkaa ja vetkutelkaa siinä ihanassa tunnelmassa, että vielä tänään saa lojua sängyssä pitkään. Ja kyllä: lapsesi kyllä sitten ihan varmasti protestoivat ensimmäistä arkiaamuaan kellon soidessa. Kas näin:

Lapset: ”VÄSYTTÄÄ!!!”
…johon sinä: ”NIIN MINUAKIN!!!”

Vinkki 5: Priorisoi

Let´s face it: unohdat kuitenkin jotain. Minimoidaksesi vahingot kirjoita lista kolmesta tärkeimmästä asiasta, jotka haluat tulevan päivän aikana muistaa. Kas näin:
– vie lapset
– mene töihin
– hae lapset

Ruksaa listasta kohdat yli sitä mukaa kun päivä etenee. No niin, eihän se niin hankalaa ollutkaan!

Kurikset kuivumassa.

+1, tää tuli Joelilta

Tämän kaiken jälkeen: huolettaako sinua edelleen päivähoitoon ja töihin ehtiminen? Okei, okei, olet siis selvästikin niitä ihmisiä, jotka tykkäävät valmistautua huolella jo edellisenä iltana. Tämä vinkki sopii juuri sinulle!

Aja autosi iltapäivällä valmiiksi päiväkodin pihalle ja nukkukaa siellä yönne. Kun herätyskello aamulla soi – tadaa – olette jo valmiiksi siellä! Halutessasi voit myös jatkaa torkkumista vapauttamalla lapset turvavöistä ja huikkaamalla ”hauskaa päivää, kullat”  ja jatkamalla itse uniasi ainakin parin torkullisen ajan! Etkä varmasti myöhästy!

39

You Might Also Like

 • Iina / Bebe au Lait
  1.8.2017 at 17:16

  Tää auttoi! Enää ei huoleta. :D <3

  • krista
   1.8.2017 at 17:17

   Hihi! :D

 • Päivähoidon aloittaminen x 30 | Bebe au Lait | Idealista
  1.8.2017 at 23:43

  […] TAPA 29 – Puutalobaby-blogi (sanat eivät riitä kuvailemaan tätä :D) […]

 • Minnea/Minnean muruja
  4.8.2017 at 12:28

  Hahaa, tuo vitoskohta on mun lemppari! Ihan oikeasti saattaisin unohtaa jotain tuosta listasta :D
  Nimimerkillä tokana työpäivänä silmälasit ja eväät kotona