Shoppailemassa Cittarissa – ja 50 euron lahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

Väitän, että koko tämän reilun viiden vuoden lapsiperhemeininkiajan olen onnistunut pysymään suht immuunina lastenvaatehulluudelle. En ole koskaan seonnut kalliisiin lastenvaatemerkkeihin enkä kytännyt yökausia uusia droppeja (mitä ikinä ovatkaan). Tai käyttänyt viikon ruokakauppalaskun summaa saadakseni just senhetken kuumimman trenditrikoopipon.


Lasten ulkovaatteissa suosin hyviä teknisiä- ja käyttöominaisuuksia (ja niistä olen valmis maksamaankin), ja sisävaatteissa puolestaan tykkäämme kivoista värikkäistä sekä ”lapsekkaista” ja joustavista vaatteista, joita lapset saavat valita ja yhdistellä ihan oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava keikkua, tanssia, kiipeillä ja… olla lapsi. Sisävaatteet ostamme yleensä Facebookin kirppiksiltä, perusketjuliikkeistä sekä ruokakauppareissujen yhteydessä marketeista.

K-Citymarketin mywear-mallisto ei ollut minulle entuudestaan tuttu ennen tätä kaupallista blogiyhteistyötä – tästä meidän kolkilta kun muihin kauppoihin on lyhyempi matka ja se usein ratkaisee. Mutta kun meidät kutsuttiin K-Citymarketiin tutustumaan syksyn mywear-malliston lastenvaatteisiin, otimme kutsun mielellämme vastaan.

Haluan nimittäin olla (kaikkien perheblogiskenen lastenmerkkivaatehifistelijäbloggaajien rinnalla) just se bloggaaja, joka sanoo ylpeästi ääneen, että marketeista on tosi hyvä ostaa lastenvaatteita: ne ovat usein nättejä, käytännöllisiä ja edullisia. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, millaisia vaatteita Cittarissa on nykyään tarjolla! Kuusamossahan K-Citymarket (silloin aikoinaan nimeltään Koillis-City) oli the paikka ostaa vaatteita – enkä vieläkään suostu yhtään häpeämään markettivaatteita itsellänikään!

Ja olihan siellä Cittarissa vaikka ja mitä! Sillä aikaa, kun Joel teki perjantai-iltana perheen viikko-ostokset Jumbon K-Citymarketin ruokapuolella, me tyttöjen kanssa sekoilimm… shoppailimme kasan kivoja ja värikkäitä vaatteita syksyn päiväkotikäyttöön. Meidän arkeen sopivaa perusvaatetta: mywearin leggareita ja paitoja, sekä lämpöisemmät college-takit ja pöksyt. Kenkien alesta löysimme myös tosi-tosi hyvät kangastossut superpehmeällä, ohuella ja joustavalla pohjalla.

”Me käytiin TOSI ISOSSA ja hienossa kaupassa ostamassa kaikki nämä vaatteet”, Silva esitteli innoissaan ystävälleen pari päivää myöhemmin leikkipuistossa.

”Juu-u, Citymarketissa”, minä täydensin.

Sekä lasten että aikuisten suosikeiksi nousivat tuollaiset vähän paksumpaa kangasta (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) olevat leggarit, jotka ovat ihan superhyvät päivähoitoon: näin kuivalla ja lämpimällä säällä ne menevät hyvin hoidossakin ulkona, ja talvella sisäkäyttöön ne ovat myös paksummat kuin ihan tavalliset leggarit.

Tyttöjen mielestä olennaista oli se, että niissä on lahkeissa rusetit.

Markettien vaatevalikoimiin liittyen haluan myös jakaa yhden ehdottoman vinkin: aletangot. Oikeastaan ihan jokaisella markettikäynnillä (jos ei ole ihan älytön kiire) silmäilen aina läpi lastenvaatteiden aletangot ja bongailen varsinkin tulevien kokojen vaatteita. Esimerkiksi juuri nyt siellä Jumbon Cittarissa oli tosiaan noita lasten kenkiä tosi edullisesti – ja ihan koulukäytöönkin sopivia nättejä tennareita (kympillä), suosittelen!

K-Citymarket muuten noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita. Mywear-tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja tuotteet on valmistettu tehtaissa, joissa on tehty sosiaalisen vastuun auditointi.

Sain myös blogiin arvottavaksi 50 euron lahjakortin K-Citymarketiin – arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla tähän kysymykseen: mitä asioita sinä arvostat lasten vaatteiden ja kenkien hankinnassa?

Osallistua voi to 10.8. klo 16 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

 

PS. Kaikki omat farkkuni (=kahdet) ovat olleet pidemmän aikaa täysin risat: viimeksi täällä käydessään äitini ystävällisesti paikkaili (oli jopa ottanut paikkakangasta valmiiksi mukaan) niiden haarukset. Oh, kiitos! Siitäpä sain sitten taas käyttökelpoisia kokoonkursittuja farkkuja pitkäksi aikaa! Mutta tuossa samalla Cittari-käynnillä pyörähdin nyt myös naisten osastolla ja bongasin tuon saman mywearin farkkuhyllyn. Hmm. Mitäs jos kokeilisin…?

Tummat farkut…

…ja mustat jegginsit:

JEA!!!

Ihan super-super-hyvännäköiset  (kröhöm mun mielestä siis) perusstrechypantsit ja ihanat päällä – eikä tarvinnut lähteä farkkukauppaan hikoilemaan. Nyt sitten omistan myös kahdet ehjät farkut! (joista jälkimmäiset siis jegginsit) Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ja sitten taas paikataan.

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

24

You Might Also Like

 • Anni
  3.8.2017 at 12:20

  Käytännöllisyys ja mukavuus etunenässä. Ei liian hienoja tai kalliita, mielestäni lasten kuuluu saada touhuta ja leikkiä ulkona ja sisällä välittämättä vaatteiden likaantumisesta.

 • Ida
  3.8.2017 at 12:31

  Käyttömukavuus ja hinta-laatusuhde, myös kiva ulkonäkö. Perus kollarihousuissa mennään enemmän hinta edellä, sillä valitettavasti niitä kuluu monet monet monet vuodessa (4 poikaa). Kirppareilta ostan paljon vaatteita, tosin noita housuja ei sieltäkään juuri löydy koon 86 jälkeen ehjiä. 😅 Uusin tulokas on tyttö,ja sille on saanut ostaa paljon uusia tyttömäisempiä vaatteita, vaikka aika neutraaleista tykkäänkin. Just viime viikolla löytyi Cittarista ja Prismasta pojille kenkiä,housut ja paidat. :)

 • Johanna
  3.8.2017 at 12:31

  Lapsia ei ole, joten lasten vaatteisiin minulla ei ole mielipidettä, mutta omissani arvostan kivan ulkonäön lisäksi erityisesti kestävyyttä. Inhoan sitä, kun niin monet vaatteet ovat jo muutaman pesun jälkeen kulahtaneita, nyppyyntyneitä tai muotonsa menettäneitä. :(

 • elmi
  3.8.2017 at 12:36

  Vaatteiden hankinnassa arvostan istuvuutta (hoikka 1-vuotias, jolle välillä tosi vaikea löytää erityisesti housuja), kierrätystä, ulkonäköä ja kestävyyttä. Uusia ostaessa myös ekologisuutta. Kengissä laatua. Tähän mennessä kaikki kengät on löytyneet käytettynä, mutta ovat laadukkaita. Tulevaisuudessa varmaan paljon hankalampaa, etenkin talvikenkien kohdalla.

 • Laura
  3.8.2017 at 12:38

  Meillä tuo ainokainen on vasta 1,5-vuotias, eli vaatteista ei ole vielä samanlaista vankkaa kokemusta kuin vaikka leikki-ikäisen kanssa jo on kertynyt. Kyllä vedenpitävyys ja kestävyys on ihan ykkösjuttuja tällä hetkellä. Musta on kiva ostaa joku kallis kiva kuosien merkkivaatekappale joskus, loput onkin markettikamaa ja kierrätyslöytöjä. Ulkovaatteissa oon tähän saakka tehnyt tosi hyviä löytöjä käytettynä, nyt just tilasin alesta vähän kalliimman välikausihaalarin kun edessä taitaa olla vesilätäköissä pomppimista yms.
  Sisävaatteet saa olla perustrikoota.

 • Rinkeli
  3.8.2017 at 12:38

  Arvostan lastenvaatteissa ulkonäköä, edullista hintaa, käytännöllisyyttä ja yksi tärkeimmistä: että lapsella on mahdollisuus oppia itse se pukemaan->onnistumisen tunteet <3

 • Minnnnna
  3.8.2017 at 12:41

  Kahden pojan äitinä arvostan vaatteissa käytännöllisyyttä ja ennen kaikkea kestävyyttä. Myös edullinen hinta on aina plussaa.

 • Ida paasonen
  3.8.2017 at 12:42

  Junnun vaatteissa mukavuus, kestävyys sekä ekologisuus plus sitä parempi kun on suomalaista :) tuollanen viipeltäjä joka ajelee pyörällä (kaatuilee välillä) ja juoksee paljon niin pitää niiden vaatteiden mukavat ja suht kestävät olla :)

 • Elbe
  3.8.2017 at 12:47

  Laatu ja mukavuus ykkösenä! Esteettisyys myös tärkeää, ekologisuus plussaa :)

 • Elbe
  3.8.2017 at 12:51

  Jatkan vielä: kotimaisuus ei ole meille valintaan vaikuttava tekijä. Pitkille lapsille ei suomalaiset lyhyet ja leveät vaatteet istu ja yleensä hintaakin on ihan liikaa. Poikkeuksena Reima, jota suosimme ale-hinnoin :)

 • IraS
  3.8.2017 at 13:01

  Kyllä kulutuskestävyys on tärkeintä., neljän lapen kokemuksella voin sanoa tämän. Mukavuus tulee seuraavana, katseenkestävyys kolmantena. Kotimaisuudesta ja edullisuudesta tulee plussaa.

 • Lurre
  3.8.2017 at 13:04

  Kierrätys, käytettävyys, ja silmää miellyttävä ulkonäkö :)

 • Hanna
  3.8.2017 at 13:05

  Mukavuus, istuvuus, helppo pukeisuus, hinta-laatu suhde.

 • Sarivir
  3.8.2017 at 13:13

  Lasten vaatteissa suosin kierrätystä aina kun mahdollista, ihan arkivaatteissa varsinkin ja juhlavaatteissa. Juhlavaatteet ovat vähemmän käytössä, joten en raaski vähiä rahoja laittaa sellaiseen.
  Talvivaatteissa panostan laatuun ja kestävyyteen, jos rahat riittää niin uutena, mutta käytettyjä hyviä löytyy myös niistä.
  Emme ole vaatefriikkejä merkin tms suhteen. En ikinä maksaisi lasten (tai omastakaan) vaatteesta suuria summia, jo 20eur/ vaatekappale on paljon.. Paitsi talvivaatteissa. Kivannäköinen (lasten mielestä), ja edullinen on se mitä eniten katsotaan.
  Paljon tulee tutuilta myös ihan ilmaiseksi, jotka otamme ilolla vastaan.

  Köyhää? 😂

 • Lila
  3.8.2017 at 13:13

  Laatua arvostan ja hintaa katson. Tosi paljon meillä tulee 3:lle lapselle ostettua kierrätettyä vaatetta ja kierrätetään itsekin eteenpäin. Jostain joskus luinkin, että ekologisinta on ostaa jonkun toisen ostama vaate tai tavara(joka hänelle siis tarpeeton)😊 Myös aletangot katsastan aina ja vaatetta tulee ostettua ihan marketeista ja ketjuliikkeistä. Murkkuikäinen alkaa olla jo tarkka vaatteiden merkeistä ym.

 • Janna
  3.8.2017 at 13:13

  Kestävyys, hinta, käyttömukavuus, ja se että miellyttää silmää :)

 • VierailijaH
  3.8.2017 at 13:22

  Käytännöllisyys, mukavuus, kestävyys, hinta, ulkonäkö. Mielellään kierrätettynä, mutta viisivuotiaalle pojalle tuntuu jo vaikealta löytää käytettynä hyväkuntoisia ja vielä niin, että menisivät sen jälkeen vielä pikkuveljellekin. Collegehousut on meillä 3- ja 5-vuotiailla pojilla murheenkryyni – muutaman viikon käytön jälkeen polvissa on reiät (jos muut yrittävät välttää tekokuituja, minä metsästän collarihousuja, joissa olisi vähän jotain keinokuitua mukana kestävyyttä tuomassa). Toinen haaste on löytää hoikalle lapselle sopivat housut, eli kuminauhakiristys vyötäröllä on plussaa (pelkkä narukiinnitys voi olla pienelle vaikea). Samaisesta Cittarista kävin juuri äsken hamstraamassa syksyyn lapsille vaatetta, löytyi oikein kivoja!

 • Sini
  3.8.2017 at 13:37

  Vaatteiden hinta-laatusuhde yleensä. Ulkonäkökin on toki tärkeää, mutta toiminnallisuus ja kestävyys kuitenkin tärkeimpiä.

 • Siiri
  3.8.2017 at 13:38

  Kyllä! Marketit ja kirpparit! Niillä mennään täällä koko perhe :) eikä häpeillä asiaa yhtään! Opiskelijana arvostan edullisuutta, ja koska se ei ole synonyymi huonolle laadulle, niin Prisma ja Cittari ja nykyään myös Lidl ovat meidän vaatekauppoja. Ja alerekit koluan aina. Kuusivuotias ei onneksi ole ronkeli vaatteiden suhteen. Ainoa mistä ei tykkää on lökärikollarit, joten leggarilinjalla mennään.

 • krista
  3.8.2017 at 13:40

  Heipsan,
  Huikkasen tähän väliin, että roskapostisuodattimeni on näköjään tiukalla päällä ja nappaa monet viestit ”tarkistukseen”. Eli jos oma viestisi ei ilmesty heti, niin kantsii odotella – vapautan niitä sitä mukaa kuin aina bongaan viestejä suodattimesta! :)

 • 1 2 3 4 5 12