Shoppailemassa Cittarissa – ja 50 euron lahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

Väitän, että koko tämän reilun viiden vuoden lapsiperhemeininkiajan olen onnistunut pysymään suht immuunina lastenvaatehulluudelle. En ole koskaan seonnut kalliisiin lastenvaatemerkkeihin enkä kytännyt yökausia uusia droppeja (mitä ikinä ovatkaan). Tai käyttänyt viikon ruokakauppalaskun summaa saadakseni just senhetken kuumimman trenditrikoopipon.


Lasten ulkovaatteissa suosin hyviä teknisiä- ja käyttöominaisuuksia (ja niistä olen valmis maksamaankin), ja sisävaatteissa puolestaan tykkäämme kivoista värikkäistä sekä ”lapsekkaista” ja joustavista vaatteista, joita lapset saavat valita ja yhdistellä ihan oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava keikkua, tanssia, kiipeillä ja… olla lapsi. Sisävaatteet ostamme yleensä Facebookin kirppiksiltä, perusketjuliikkeistä sekä ruokakauppareissujen yhteydessä marketeista.

K-Citymarketin mywear-mallisto ei ollut minulle entuudestaan tuttu ennen tätä kaupallista blogiyhteistyötä – tästä meidän kolkilta kun muihin kauppoihin on lyhyempi matka ja se usein ratkaisee. Mutta kun meidät kutsuttiin K-Citymarketiin tutustumaan syksyn mywear-malliston lastenvaatteisiin, otimme kutsun mielellämme vastaan.

Haluan nimittäin olla (kaikkien perheblogiskenen lastenmerkkivaatehifistelijäbloggaajien rinnalla) just se bloggaaja, joka sanoo ylpeästi ääneen, että marketeista on tosi hyvä ostaa lastenvaatteita: ne ovat usein nättejä, käytännöllisiä ja edullisia. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, millaisia vaatteita Cittarissa on nykyään tarjolla! Kuusamossahan K-Citymarket (silloin aikoinaan nimeltään Koillis-City) oli the paikka ostaa vaatteita – enkä vieläkään suostu yhtään häpeämään markettivaatteita itsellänikään!

Ja olihan siellä Cittarissa vaikka ja mitä! Sillä aikaa, kun Joel teki perjantai-iltana perheen viikko-ostokset Jumbon K-Citymarketin ruokapuolella, me tyttöjen kanssa sekoilimm… shoppailimme kasan kivoja ja värikkäitä vaatteita syksyn päiväkotikäyttöön. Meidän arkeen sopivaa perusvaatetta: mywearin leggareita ja paitoja, sekä lämpöisemmät college-takit ja pöksyt. Kenkien alesta löysimme myös tosi-tosi hyvät kangastossut superpehmeällä, ohuella ja joustavalla pohjalla.

”Me käytiin TOSI ISOSSA ja hienossa kaupassa ostamassa kaikki nämä vaatteet”, Silva esitteli innoissaan ystävälleen pari päivää myöhemmin leikkipuistossa.

”Juu-u, Citymarketissa”, minä täydensin.

Sekä lasten että aikuisten suosikeiksi nousivat tuollaiset vähän paksumpaa kangasta (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) olevat leggarit, jotka ovat ihan superhyvät päivähoitoon: näin kuivalla ja lämpimällä säällä ne menevät hyvin hoidossakin ulkona, ja talvella sisäkäyttöön ne ovat myös paksummat kuin ihan tavalliset leggarit.

Tyttöjen mielestä olennaista oli se, että niissä on lahkeissa rusetit.

Markettien vaatevalikoimiin liittyen haluan myös jakaa yhden ehdottoman vinkin: aletangot. Oikeastaan ihan jokaisella markettikäynnillä (jos ei ole ihan älytön kiire) silmäilen aina läpi lastenvaatteiden aletangot ja bongailen varsinkin tulevien kokojen vaatteita. Esimerkiksi juuri nyt siellä Jumbon Cittarissa oli tosiaan noita lasten kenkiä tosi edullisesti – ja ihan koulukäytöönkin sopivia nättejä tennareita (kympillä), suosittelen!

K-Citymarket muuten noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita. Mywear-tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja tuotteet on valmistettu tehtaissa, joissa on tehty sosiaalisen vastuun auditointi.

Sain myös blogiin arvottavaksi 50 euron lahjakortin K-Citymarketiin – arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla tähän kysymykseen: mitä asioita sinä arvostat lasten vaatteiden ja kenkien hankinnassa?

Osallistua voi to 10.8. klo 16 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

 

PS. Kaikki omat farkkuni (=kahdet) ovat olleet pidemmän aikaa täysin risat: viimeksi täällä käydessään äitini ystävällisesti paikkaili (oli jopa ottanut paikkakangasta valmiiksi mukaan) niiden haarukset. Oh, kiitos! Siitäpä sain sitten taas käyttökelpoisia kokoonkursittuja farkkuja pitkäksi aikaa! Mutta tuossa samalla Cittari-käynnillä pyörähdin nyt myös naisten osastolla ja bongasin tuon saman mywearin farkkuhyllyn. Hmm. Mitäs jos kokeilisin…?

Tummat farkut…

…ja mustat jegginsit:

JEA!!!

Ihan super-super-hyvännäköiset  (kröhöm mun mielestä siis) perusstrechypantsit ja ihanat päällä – eikä tarvinnut lähteä farkkukauppaan hikoilemaan. Nyt sitten omistan myös kahdet ehjät farkut! (joista jälkimmäiset siis jegginsit) Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ja sitten taas paikataan.

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

24

You Might Also Like

 • Norde
  3.8.2017 at 11:05

  Meillä on vasta ensimmäinen lapsi tulossa, mutta tälleen tarhantätin ominaisuudessakin voin sanoa, että arvostan kestävyyttä, hyviä materiaaleja ja just sitä, että vaatteissa on mukava olla ja liikkua ja leikkiä. Saa ne tietysti myös näyttää kivalta. :)

 • Maalainen
  3.8.2017 at 11:09

  Arvostan lastenvaatteissa sitä, että materiaali on miellyttävän tuntuista iholla, eivät mene huonoksi pesussa, ovat kestäviä. Lasten kengissä arvostan puolestaan sitä, että pohja on taipuisa, kenkä on kevyt, ne istuvat hyvin jalassa ja että ne on helppo lapsenkin pukea.

 • Titomm
  3.8.2017 at 11:13

  Käytännöllisyys ja värikkyys. Eli puuvillatrikoo rokkaa. Parasta on, että vaate on suunniteltu liikkuvuus ja kasvunvara edellä, että vaate on pitkäikäinen.

 • metsäkauris
  3.8.2017 at 11:15

  Saan paljon käytettyjä vaatteita lähipiiristä ja harvoin ostan mitään uutena. Arvostan kestävyyttä ja mukavuutta, omaan (ja lapsen) silmään kaunis ulkonäkö on plussaa! :)

 • Henuk
  3.8.2017 at 11:17

  Arvostan kestävyyttä, mutta monesti hinta ratkaisee, mitä loppupeleissä tulee ostettua.

 • Niiva
  3.8.2017 at 11:18

  Lasten vaatteet ja kengät ostan vain tarpeeseen ja niiden täytyy sopia lapselle (jotta lapsi voi olla ja käyttäytyä kuin lapsi eikä aina varoa vaatteiden likaantumista tms). Arvostan, että vaatteet ja kengät ovat mukavat lapsella käyttää ja kestävät, tällaisia vaatteita kun löytää nykyään helposti kirpputoreilta, marketeista yms.

 • Tessa
  3.8.2017 at 11:21

  Aaaa arvonta!!! Kysymykseen on hankala vastata,
  Kun mun lapset on keskenään niin erimalliset: Kain on niin kapea ja pitkä, että tärkeintä on että vaatteet pysyy päällä. Housut siis. Hirrrrveän vaikea löytää housuja, jotka ei ensimmäisen kuperkeikan kohdalla oo nilkoissa. Klió taas on mallia Michelin-ukkeli, joten tärkeää on, että vaatteet eivät paina eikä purista. Eli jos yhdistää pitää, niin vaatteet, jotka joustavat paljon ja ovat hyppiessä napakat, mutta samalla pehmeät on ihan huippuja! Ja unisex-mallit ja värit :D ja ekologisuus, kotimaisuus ja kestävyys.

 • Kiia
  3.8.2017 at 11:24

  Meille tulee paljon sukulaisilta pieneksi jääneitä vaatteita, joten täydennetään sitten tarpeen mukaan juuri niitä mitä puuttuu. Käyttömukavuus, käytännöllisyys, ja kestävyys ovat tärkeitä, mutta plussaa on myös se että miellyttävät käyttäjäänsä. Kirpparit ja edulliset kaupat oikein jees, ei tipu ymmärrystä brändi-hinnoille…

 • Johanna
  3.8.2017 at 11:29

  Tärkein kriteeri on mukavuus, seuraavana laatu. Meillä on kolme poikaa, 6 v., 3 v. ja 7 kk, ja aina se ilahduttaa, kun joku vaatekappale päätyy pikkuveljille uudenveroisena, vaikka olisikin kovasti käytetty. Tykkään leikkisistä, värikkäistä lastenvaatteista, joita pojille on tarjolla harmillisen vähän. Luottomerkkimme on Villervalla ja Papu. Housuissa tärkeintä on, että ne pysyvät kapoistakin kapeamman esikoisen päällä eli säädettävä kuminauha vyötäröllä. Niissä myös edullisuus (esim. Name It) on noussut uudeksi kriteeriksi, kun housunpolvet kuluu puhki kaikista – oli sitten kallista merkkiä tai ei. Ulkovaatteet ostan yleensä alesta seuraavaksi kaudeksi – Reiman alevalikoima on ollut viime vuosina tosi hyvä. Cittarin tarjous-Vikingit on aina hyvä ratkaisu, kun huomaa lenkkareiden tai talvikenkien jääneen pieneksi.

 • M
  3.8.2017 at 11:29

  Jee, kerranki blogaaja joka kirjottaa markettivaatteista!! Mää tykkään ite lidlin lupilu merkin vaatteista, halpoja ja hyviä😍 ja kaikki s-ryhmän normikaupoissa olevat vaatteet. Hinta ratkasee aikalailla mistä tai minkä vaatteen ostaa. Ite en ees raaski ostaa mitään paapiin, gugguun sun muitten 30€ bodya😬

 • M
  3.8.2017 at 11:30

  Jee, kerranki blogaaja joka kirjottaa markettivaatteista!! Mää tykkään ite lidlin lupilu merkin vaatteista, halpoja ja hyviä😍 ja kaikki s-ryhmän normikaupoissa olevat vaatteet. Hinta ratkasee aikalailla mistä tai minkä vaatteen ostaa. Ite en ees raaski ostaa mitään paapiin, gugguun sun muitten 30€ bodya😬 😂

 • Devika Rani
  3.8.2017 at 11:33

  Me ostetaan lähes kaikki vaatteet uusina. Joitakin käytettyjä vaatteita tulee sukulaisilta.

  Täytyykin käydä joku päivä Jumbon Cittarissa. Me ollaan käyty Myyrmannin Cittarissa, koska se on meidän lähikauppamme ja viimeisen ison muutoksen jälkeen, vaatemyynti on pienentynyt siellä todella paljon. Se on sääli, koska olen ostanut sieltä vuosien ajan hyviä lasten- ja aikuisten vaatteita. Aiemmin he myivät eri merkkejä, mutta muutoksen jälkeen olen nähnyt vain yhtä tiettyä merkkiä (joku Lassi ja Liina tms), jonka vaatteet ovat valitettavasti huonoja. Ensimmäisen pesun jälkeen näyttävät käytetyiltä ja kutistuvat aina tosi paljon (pitää ostaa 1 kokoa isompana). Naisten vaatteet ovat taas suunnattu eläkeläisille, sen verran löytyy leveää raitavaatetta joka malliin.

  Mulle tärkeää lastenvaatteissa on kestävyys, ulkonäkö, käytännöllisyys ja hinta. Lapsi taas arvostaa ulkonäköä eniten. Jos paidassa on Ryhmä Haun hahmoja, on ilo mitä suurin! :D

 • Kuu
  3.8.2017 at 11:35

  Tärkeintä on toki että vaatteet on mukavat päällä ja mieluusti helppo pukea (kun vauvan kanssa niitä saa kumminkin tiuhaan venkslata), mutta kyllä itse hommatessa tulee myös kiinnitettyä väriin/kuviointiin paljon huomiota (vauva on vielä niin pieni että on saanut paljon vaatetta lahjaksi niin ei ole mitään akuuttia käyttövaatteenhankintakriisiä). Enimmäkseen hankin kirppiksiltä. Cittarissa on kyllä ihania kuoseja ainakin vauvanvaatteissa!

 • Miikku
  3.8.2017 at 11:37

  Edullinen hinta ja se että lapsi itse tykkää vaatteesta oikeastaan tällä hetkellä ratkaisee. Suosin paljon kirppareita. Jos sieltä ei löydy sitä mitä tarvitaan niin sit vasta etitään kaupasta.

 • Piksu
  3.8.2017 at 11:43

  Sisävaatteissa arvostan juuri tuota mukavuutta ja, tunnustan, edullista hintaa. Vaatteen käyttöikä kun on 4-vuotiaalla niin rajallinen. Ulkovaatteisiin ja kenkiin voi sitten panostaa vähän enemmän, että ovat toimivat ja käytännölliset näihin Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. 😊

 • Krisu
  3.8.2017 at 11:45

  Käytännöllisyys, kestävyys, tuntuu hyvältä päällä.

 • Tiina
  3.8.2017 at 11:47

  No, eikös lapset ole usein nirsoja? Lempiväri ja edullinen hinta, kirpputorit ja kaupat…

 • Eeva
  3.8.2017 at 11:58

  Kestävyys, ekologisuus, käytännöllisyys! :-)

 • Sannany
  3.8.2017 at 12:08

  Meillä tärkeimpinä juttuina ovat käyttömukavuus ja käytännöllisyys. Taapero kasvaa vauhdilla, joten edullisuus on myös plussaa – vaatteet kun ovat niin vähän aikaa käytössä.

 • KirSi
  3.8.2017 at 12:09

  Meillä on kaksi vauhdikasta poikaa 4 v ja kohta 2 vee, joten vaatteiden tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kestävyys ja mukavuus päällä. Useat vaatteet ovat kestäneet molempien poikien käytön ja ehkä vielä olleet myyntikunnossa kirppikselle vietäväksi. Kuitenkin pienemmällekin on välillä kiva hankkia uutta vaatetta ja tykkäänkin pukea lapset välillä saman tyyppisiin vaatteisiin. Hyvä hinta myös usein ratkaisee ostopäätöksen, tai sitten kotikutsuilla tulee ostettua vähän hinnakkaampia vaatteita kuten Noshia ja Me&I:ta. :D

 • 1 2 3 4 12