Shoppailemassa Cittarissa – ja 50 euron lahjakortin arvonta

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

Väitän, että koko tämän reilun viiden vuoden lapsiperhemeininkiajan olen onnistunut pysymään suht immuunina lastenvaatehulluudelle. En ole koskaan seonnut kalliisiin lastenvaatemerkkeihin enkä kytännyt yökausia uusia droppeja (mitä ikinä ovatkaan). Tai käyttänyt viikon ruokakauppalaskun summaa saadakseni just senhetken kuumimman trenditrikoopipon.


Lasten ulkovaatteissa suosin hyviä teknisiä- ja käyttöominaisuuksia (ja niistä olen valmis maksamaankin), ja sisävaatteissa puolestaan tykkäämme kivoista värikkäistä sekä ”lapsekkaista” ja joustavista vaatteista, joita lapset saavat valita ja yhdistellä ihan oman makunsa mukaisesti. Tärkeää on, että vaatteissa on mukava keikkua, tanssia, kiipeillä ja… olla lapsi. Sisävaatteet ostamme yleensä Facebookin kirppiksiltä, perusketjuliikkeistä sekä ruokakauppareissujen yhteydessä marketeista.

K-Citymarketin mywear-mallisto ei ollut minulle entuudestaan tuttu ennen tätä kaupallista blogiyhteistyötä – tästä meidän kolkilta kun muihin kauppoihin on lyhyempi matka ja se usein ratkaisee. Mutta kun meidät kutsuttiin K-Citymarketiin tutustumaan syksyn mywear-malliston lastenvaatteisiin, otimme kutsun mielellämme vastaan.

Haluan nimittäin olla (kaikkien perheblogiskenen lastenmerkkivaatehifistelijäbloggaajien rinnalla) just se bloggaaja, joka sanoo ylpeästi ääneen, että marketeista on tosi hyvä ostaa lastenvaatteita: ne ovat usein nättejä, käytännöllisiä ja edullisia. Sitä paitsi minua kiinnosti nähdä, millaisia vaatteita Cittarissa on nykyään tarjolla! Kuusamossahan K-Citymarket (silloin aikoinaan nimeltään Koillis-City) oli the paikka ostaa vaatteita – enkä vieläkään suostu yhtään häpeämään markettivaatteita itsellänikään!

Ja olihan siellä Cittarissa vaikka ja mitä! Sillä aikaa, kun Joel teki perjantai-iltana perheen viikko-ostokset Jumbon K-Citymarketin ruokapuolella, me tyttöjen kanssa sekoilimm… shoppailimme kasan kivoja ja värikkäitä vaatteita syksyn päiväkotikäyttöön. Meidän arkeen sopivaa perusvaatetta: mywearin leggareita ja paitoja, sekä lämpöisemmät college-takit ja pöksyt. Kenkien alesta löysimme myös tosi-tosi hyvät kangastossut superpehmeällä, ohuella ja joustavalla pohjalla.

”Me käytiin TOSI ISOSSA ja hienossa kaupassa ostamassa kaikki nämä vaatteet”, Silva esitteli innoissaan ystävälleen pari päivää myöhemmin leikkipuistossa.

”Juu-u, Citymarketissa”, minä täydensin.

Sekä lasten että aikuisten suosikeiksi nousivat tuollaiset vähän paksumpaa kangasta (95 % puuvillaa, 5 % elastaania) olevat leggarit, jotka ovat ihan superhyvät päivähoitoon: näin kuivalla ja lämpimällä säällä ne menevät hyvin hoidossakin ulkona, ja talvella sisäkäyttöön ne ovat myös paksummat kuin ihan tavalliset leggarit.

Tyttöjen mielestä olennaista oli se, että niissä on lahkeissa rusetit.

Markettien vaatevalikoimiin liittyen haluan myös jakaa yhden ehdottoman vinkin: aletangot. Oikeastaan ihan jokaisella markettikäynnillä (jos ei ole ihan älytön kiire) silmäilen aina läpi lastenvaatteiden aletangot ja bongailen varsinkin tulevien kokojen vaatteita. Esimerkiksi juuri nyt siellä Jumbon Cittarissa oli tosiaan noita lasten kenkiä tosi edullisesti – ja ihan koulukäytöönkin sopivia nättejä tennareita (kympillä), suosittelen!

K-Citymarket muuten noudattaa Keskon vastuullisen hankinnan periaatteita. Mywear-tuotteiden valmistuksessa ei käytetä lapsityövoimaa ja tuotteet on valmistettu tehtaissa, joissa on tehty sosiaalisen vastuun auditointi.

Sain myös blogiin arvottavaksi 50 euron lahjakortin K-Citymarketiin – arvontaan voi osallistua tuttuun tapaan kommentoimalla tähän postaukseen ja vastaamalla tähän kysymykseen: mitä asioita sinä arvostat lasten vaatteiden ja kenkien hankinnassa?

Osallistua voi to 10.8. klo 16 asti, ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

 

PS. Kaikki omat farkkuni (=kahdet) ovat olleet pidemmän aikaa täysin risat: viimeksi täällä käydessään äitini ystävällisesti paikkaili (oli jopa ottanut paikkakangasta valmiiksi mukaan) niiden haarukset. Oh, kiitos! Siitäpä sain sitten taas käyttökelpoisia kokoonkursittuja farkkuja pitkäksi aikaa! Mutta tuossa samalla Cittari-käynnillä pyörähdin nyt myös naisten osastolla ja bongasin tuon saman mywearin farkkuhyllyn. Hmm. Mitäs jos kokeilisin…?

Tummat farkut…

…ja mustat jegginsit:

JEA!!!

Ihan super-super-hyvännäköiset  (kröhöm mun mielestä siis) perusstrechypantsit ja ihanat päällä – eikä tarvinnut lähteä farkkukauppaan hikoilemaan. Nyt sitten omistan myös kahdet ehjät farkut! (joista jälkimmäiset siis jegginsit) Näillä mennään seuraavat viisi vuotta. Ja sitten taas paikataan.

Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket mywear

24

You Might Also Like

 • Rii
  8.8.2017 at 12:27

  Vanhempien vaatteet (7-vuotiaat pojat) tulee yleensä hankittuna käytettynä kirpparilta (koska raha…), niissä arvostaa sitten yksinkertaisesti sitä että ovat siistit ja ehjät, ja toivoo kovasti että ne herra nirsoille päälle kelpaavat, mikäli pojat ei matkassa ole (kuten eivät yleensä, sen harvan kerran kun pääsee itsekään käymään kirpparilla niin mielelläni käyn siellä sitten VAIN sen 2,5-vuotiaan huuhentaalin kanssa :D). Tytön vaatteissa arvostan vielä sitä, että ne on (em. siisteys ja ehjyys toki mukaanlukien) helppo pukea päälle, koska neiti 2,5v. ”minä-itse-kaikki” haluaa tehdä sen useimmiten todellakin ihan itse. Ja tosiaan, melkein kaikki vaatteet on hankittu kirpparilta, koska uudet vaatteet on yleensä meidän talouden budjetille järkky-kalliita, ja sen lisäksi ne, joihin olisi _ehkä_ varaa, on myös niitä, jotka nukkaantuu-reikiintyy-nuhjaantuu-likaantuu-menee muuten pilalle viimeistään toisen, hyvällä tuurilla kolmannen, pesun jälkeen. :) Kengät on myös (kyllä, vastoin kaikkia suosituksia ja järjen ääniä; minä olen todellakin tietoinen siitä ettei lapselle saisi ikinä-ikinä laittaa jo-käytettyjä kenkiä käyttöön koska pohja ei ole lapsen jalalle muotoutunut, vaan edelliselle käyttäjälle ja voi mitkä jalkavaivat tästä tuleekaan, varmasti ainakin syöpä ja silsa!!!) käytännössä kaikki käytettynä hankittuja, joten niissäkin noudatetaan tuota köyhän ”hyvä jalkaan-sopivan kokoinen-ehjä-siisti-mielellään sen värinen+näköinen että se huolitaan jalkaan”-mantraa.

 • AnneM
  8.8.2017 at 12:48

  Jos neidiltä kysytään, niin tärkeintä on prinsessamaisuus :) Äiti taas arvostaa mukavuutta ja käytettävyyttä. Varsinkin päivähoidossa on tärkeää, että ei haittaa jos vaatteet sotkeentuvat tai että ne ovat helposti puettavia/riisuttavia ja harvoin nämä vaatimukset menevät yksiin sen Elsan jääkuningatarmekon kanssa….

 • Mari
  8.8.2017 at 13:08

  Kivan näköisiä (lapsen ja äidin mielestä), mukavan tuntoisia päällä ja laadukkaita, että kestävät seuraavallekin sisarukselle tai eteenpäin kiertoon. Kengissä arvostan laatua ja sitä että se sopii lapsen jalalle, toki myös ulkonäkö merkitsee.
  Viides koululainen aloittaa kohta koulutaipaleen, joten lahjakortille olisi käyttöä. 😊👍

 • Fii
  8.8.2017 at 13:09

  Mä ostan tosi vähän lastenvaatteita kun tuntuu että niitä saa lahjoituksina ovista ja ikkunoista. Kenkiä ostan, koska haluan kolmevuotiaalleni hyvät ja ohutpohjaiset kengät. Käytännöllisyys on varmaan ykkönen, hyvänä kakkosena kiva tai vähintään neutraali ulkonäkö – en oikein arvosta pinkkiä, rusetteja ja röyhelöitä. Lapselle oleellisinta ovat vaatteessa olevat kuvat – muumi tai Ryhmä Hau ovat pop.

 • Nina
  8.8.2017 at 20:48

  Ekologisuutta ja eettisyyttä arvostan sekä pitkää käyttöikää. Pidän myös vaatteista joita voi ostaa ns. unisex väreissä niin että isosiskon vanhat vaatteet kelpaavat myös pikkuveljille.

 • tiiu
  8.8.2017 at 22:31

  Mukavuutta ja helppohoitoisuutta.

 • Inka
  8.8.2017 at 22:40

  Ompelen paljon itse ja tykkään siitä siksi, että saan muutakin kuin vaaleanpunaisia vaatteita.. ja kestävyyttä arvostan. Lasten vaatteissa tykkään väreistä ja mukavuudesta.

 • Mummukka
  9.8.2017 at 07:15

  Mukavuus, kestävyys ja ulkonäkö, hintakin on aina yksi tärkeä, en voisi kuivitella ostavani kolmesti vuodessa vaikka takkeja lapsille jotka maksavat 200 euroa kappale.

 • Mari V
  9.8.2017 at 10:05

  Arvostan lastenvaatteissa/kengissä kestävyyttä, käytännöllisyyttä ja ulkonäköä.

 • Leah
  9.8.2017 at 14:21

  Arvostan käyttömukavuutta, hyviä materiaaleja ja myös vaatteen ulkonäkö on tärkeä.

 • Kailin
  9.8.2017 at 15:11

  Minä tykkään väreistä! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin katsoa pojille vaatteita ja valita joko harmaa, tummansininen tai musta. :( Esikoinen on pitkä ikäisekseen ja joudun ostamaan hänelle vaatteita jotka on suunniteltu pari vuotta vanhemmille lapsille. Vaikeaa on ollut löytää mitään iloisen värisiä vaatteita. Tykkään myös kestävistä printeistä, inhoan ensimmäisessä pesussa irtoavia kuvia.

 • Noora
  9.8.2017 at 15:19

  Kotimaisuutta, kestävyyttä ja myös ulkonäköä.

 • Taru
  9.8.2017 at 17:13

  Käytännöllisyys, ulkonäkö, materiaali ja hinta. Vaatteet tulevat meillä nimenomaan käyttöön, kaikissa vaatteissa pitää voida riehua, syödä ja leikkiä. En jaksa valita eri vaatteita eri tilanteisiin vaan kaikkien on hyvä käydä milloin vain. Miehenkään (tai mumman) ei tarvitse opetella mikä vaate käy leikkeihin ja mikä ainoastaan kaupungille, jos sinne menemme ilman touhuamissuunnitelmia.. ööh ei me kyllä edes sellaista tehdä. Käytettynä ostan pääsääntöisesti kaiken, lisäksi marketeista ja ketjuliikkeistä.

 • Ullis
  9.8.2017 at 19:45

  Haluan että hinta-laatusuhde on kohdillaan, sellaisesta tuotteesta jota käytetään pitkään ja hartaasti, olen valmis maksamaan vähän enemmän, mutta tytön juhlamekosta, jota hän käyttää kerran-pari, en halua käyttää montaa euroa. Tuotteiden materiaaleissa suosin sellaisia, jotka tuntuvat hyvältä iholla. Mywear kuulostaa mielenkiintoiselta konseptilta, pitänee kokeilla!

 • SannaMi
  9.8.2017 at 21:30

  Materiaalin pitää olla kestävää ja mukavan tuntuista. Nätit kuosit ovat plussaa. Merkeillä ei ole väliä :)

 • saya
  10.8.2017 at 02:01

  Ekana on tärkeintä tietty mukavuus, mutta kyllä ulkonäkökin on tärkeä. Ja hinta tulee sitten kolmantena :D Olennaista on, että nämä kolme ovat hyvässä tasapainossa: jos on mukava+hyvännäköinen mutta kallis -> en osta, hyvännäköinen+halpa mutta epämukava -> en osta, tai halpa+mukava mutta ruma -> en osta.

 • Sarkku
  10.8.2017 at 13:55

  Ehdottomasti arvostan kestävyyttä ja helppoa pestävyyttä. Oho tulipas runollinen… :)

 • Anna Taimen
  10.8.2017 at 14:25

  Arvostan vaatteissa kotimaisuutta, ekologisuutta sekä kestävyyttä. Meillä on kaksi tyttöä, ikäeroa 1v 10kk ja minusta on ihanaa, kun samat vaatteet kestävät isommalta pienemmälle :)

 • Kati Ruotsalainen
  13.8.2017 at 14:10

  Lastenvaatteiden pitää tuntua miellyttäviltä ja näyttää omaan silmiin kivoilta. Merkillä ei ole väliä ja arvostan hyvää hinta-laatusuhdetta. Vaatteiden ja kenkien pitää olla kestäviä ja tuulen- ja vedenpitäviä!

  Omalle pojalle tulisi lahjakortti tarpeeseen :)

 • sikkuralla
  13.8.2017 at 16:45

  Vaatteiden ja kenkien on oltava laadukkaita eli kestettävä hyvin käyttöä ja pesemistä.

 • 1 9 10 11 12