Mustakaapu

”Kuka sä oikein olet? Ja mihin sä oot vienyt mun vaimon?”, Joel kyseli.

Mulla oli (lähes) kokomustat vaaatteet päälläni enkä ihan itsekään ollut varma, että olinko mä enää mikään Krista vai en.

Viiteentoista asteeseen kiristynyt pakkanen sai minut pukemaan päälleni äitini pitkän toppatakin. Huppu päähän. Mustat toppahousut. Mustat toppakintaat. Mustat housutkin.

Ja mikä loputon huumorin aihe se olikaan.

Ihastelin talviauringonpaistetta.
Joel: ”Hei vampyyri! Sun pitää mennä äkkiä piiloon!”

Seisoskelin muina (lepakko)naisina leikkikentällä.
Joel: ”Nopeasti, Batman! Lepakkopotkukelkkaan!”

Tuntui kyllä tosi kummalliselta. Siis tosi kummalliselta.

Seuraavana päivänä laitoin päällleni yhden ylimääräisen villapaitakerroksen ja tutun oranssin talvitakkini.

Identiteettijuttuja, selvästikin.

16

You Might Also Like

 • Anna
  5.1.2021 at 18:57

  Minulle tulee kokomustiin pukeutumisesta aina sellainen olo että jotenkin kutistu (entisestään), häviän massaan ja kadotan itseni. Vaikka en iloittele väreillä ihan samaan tapaan kuin sinä niin joka syksy ja kevät on kriisi kun pitäisi pukea musta takki (joka pitää vettä, on sopivan lämmin ja kaikin puolin mainio vaate) ja mustat housut (koska muun värisiä kuin mustia tai pinkkejä ei vaan tahdo löytyä kun myös lyhyet kintut ja leveä takamus (joka on hyvä sellaisena) rajoittavat myös valikoimaa).
  Vihreäksi muuttunut (!) keltainen takkini hajosi juuri ja mietin millaisen takin tarvitsisin että pitäisikö ostaa uusi, mutta kappas kun päähän pälähtikin yllättäen että minullahan ON varastossa vaalea kylmänsininen pitkä takki. Pitkä takki on hyvä kun pakarat aina palelee ja hajonnut oli lyhyt. Tässä se nähdään että vanhat vaatteet jotka eivät juuri tunnu hyviltä kannattaa silti säästää jos vaan tilaa on. Koska joskus ne yleensä muuttuvat taas hyviksi :) Poikkeuksiksi lasken järkyttävän sähköiset ja kylmät, mutta hiostavat tekokuituvaatteet.

 • Neili Sana
  5.1.2021 at 20:15

  Kiva, kun löytyy muutakin kuin mustaa …
  Itse käytän mustaa vain housuina, mutta takit ym pitää olla värikkäitä.
  Kunpa useampi hakisi väriä elämään värikkäillä vaatteilla.

 • Ida
  5.1.2021 at 22:07

  Samanlainen olo varmaan tulisi jollekin, joka ei koskaan käytä värikkäitä vaatteita. Kirkkaan oranssi takki saattaisi sellaisesta tuntua tosi oudolta. 😄

  Mun toppatakki on lähes neon oranssi ja aina sanon, että jos joku onnistuisi mun yli ajamaan, ni se ei voisi enää väittää sitä vahingoksi. 😂

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2021/01/04/paljastelen-taas/