Puutalo: lähtötilanne

Niin, se puutalo. Toinen puolikas tämän palstan nimeä. Kun baby tuli, puutalon remontti sai jäädä siihen vaiheeseen, missä se oli. Kesken.

Tältä näytti puutalo syksyllä ennen remonttia.

Kun edellinen omistaja lähti, hän jätti olohuoneeseen ihan pari tavaraa….

Keittiössä oli mintunvihreät (yök) seinät, huomaa myös hurrrrmaavat (yök) kaakelit hormin alla. Keittiön alkuperäisen hellan oli harmi kyllä joku edellinen asukas poistanut – onneksi olohuoneen ja kirjaston hienot kakluunit sekä yläkerran hella ovat vielä jäljellä.

Keittiön värit eivät siis  olleet… hmm, ihan meidän tyylin mukaisia, ja remontti aloitettiinkin sieltä. Tai siis Joel aloitti, minä makasin raskauspahoinvoivana muuttolaatikoiden keskellä Kampissa.

Koko keittiökaapiston remontointi siirrettiin suosiolla myöhemmäksi – ajateltiin, että hyvä ensin testikäyttää keittiötä, jotta tietää, mikä toimii ja mikä ei.

(totuus: rahat loppuivat kesken)

Hei mutta kun ”tuunaa” vanhaa keittiötä, voi sen kanssa hyvin vähän revitelläkin! Vilauksia keittiön nykytilasta on näkynytkin jo joissain aiemmissa postauksissani.

Eiks kaikissa sisustuslehdissä ole asukas tuolleen blurrina jossain kulmassa…?

Kirjasto alkuperäiskunnossaan; kerrassaan hurmaavat kukkaboordit. Etualan hienon Billnäsin kirjoituspöydän edellinen omistaja myi meille 150 eurolla. Kelpasi!

Kirjaston kakluuni toimii ja sitä talvella jo lämmiteltiinkin – olohuoneen vastaava kaunistus sen sijaan on joskus nuohoamisen yhteydessä rikkoutunut ja se vaatisi isompaa korjaustyötä. (joka suosiolla siirrettiin jonnekin tulevaisuuteen)

Alakerran pikkuveski, jaiks. Tästäkin tehtiin myöhemmin enemmän meidän tyylin mukainen.

(= oranssi)

Yläkertaan tuli makuuhuone…

Etualalla toimiva hella – tällä hetkellä hoitaa yöpöydän/rojuläjän virkaa. Hmm jostain kumman syystä tässä vauva-arjessa ei ole tullut keiteltyä aamukahveja makuuhuoneen hellalla. (pikakahvi rules!)

…ja tästä tehtiin vaatehuone, jei!

Tosin juuri kun tämä huone oli maalattu ja hyllyt asennettu paikoilleen, tajuttiin että tätä tarvitaan tulevaisuudessa lastenhuoneena. No, muutaman vuoden Silva pärjännee vielä ilman omaa huonettaan toisin kuin äiskän kaikki vaatteet ja kengät…

(Joel laittoi vaattensa suosiolla pieneen, ennen siivouskomerona toimineeseen nurkkakaappiin. Yritin sanoa, että kyllä täältä riittää hyllyä sinullekin. Mutta ei kelvannut. Ihme tyyppi.)

Yläkerran makuuhuonetta edelleen.

Pienestä hassusti patinoidusta ovesta mennään kylpyhuoneeseen. Viistoikkunasta voi näppärästi ihailla pöntöllä istuvaa kumppaniaan. (okei tarvitaan ehkä verho)

Kylppäri jätettiin suunnilleen tällaiseen kuntoon:

Ja saunakin oli edellisen omistajan jälkeen siisti. Sitä ollaan tosin käytetty tasan kahdesti, vaikka ollaan asuttu tässä jo kohta kahdeksan kuukautta… No, toimii hyvin pyykinkuivaustilana. Oi olisipa olemassa sellaisia kokoontaittuvia lauteita, jotka voisi nostaa kiinni seinälle! Onko?

 

Uhh aina näitä kuvia katsellessa alkaa oksettaa. Raskauspahoinvointitakaumia. En ollut esimerkiksi koskaan tajunnut, miten kamalalta löyhkäävät syksyiset yököttävät OMENAT. :D

Kovasti on jo tämä koti muuttunut, kun nyt ympärilleen katselee. Jälkeen-kuvia luvassa tulevaisuudessa, kun baby suo. Nyt se nukkuu hetken > päikkärit!

2
Like

You Might Also Like

 • Peanut
  9.5.2012 at 17:45

  Kiitos mahtavasta blogista, tää on ollut parasta viihdettä tässä omaa jakautumista odotellessa. Vielä neljä viikkoa laskettuun aikaan, koen huono äiti -syndroomaa päivittäin kun toivon salaa, että tyyppi päättäisi tulla ulos edes hieman etuajassa… 

  Seinälle nostettavia lauteita löytyy, meidän kodin edelliset asukkaat oli köyttäneet ne vielä varmuuden vuoksi nippusiteillä kiinni, ettei saunaa vaan käytettäisi. :D

 • Ananas
  9.5.2012 at 19:10

  Tää on niin kiva palsta! Babyjutut on huippuja, mutta kiva että välillä vilahtaa myös sitä puutaloa. Tsemppiä babyelämään ja remonttiinkin, sitten joskus. Itse odottelen että pääsen kans taas selkäkakkaelämään, tällä kertaa tuplana.

 • Anna Karhunen
  10.5.2012 at 10:35

  Yhdyn edellisiin kommentoijiin, sulla on täällä palstalla niin hyvä meininki! Aina tulee kiva fiilis, kun lukee juttujasi. Ja toi makuuhuoneen hella on jotain tosi makeeta!

 • Pirpana81 (Ei varmistettu)
  10.5.2012 at 10:45

  Näitä sun postauksia tulee ihan ooteltua.. :D
  Ihanaa lukea vauva-arjesta ja muutenkin puutalo-elämästä, elokuussa sitten meilläkin alkaa vauva-arki ja 60-luvun rivitalo-elämä (tai siis toi 60-luvun rivitalo-elohan ollaan jo käynnistelty kesällä 2010, mut ehkä sit vauva-arkessa sekin näyttää todellisen tilansa) ;D

 • Kristaliina
  10.5.2012 at 13:00

  Kiitos kiitos kiitos ihan älyttömän paljon kivasta palautteesta! Tulee kiva olo tähän väsymyksen keskelle :) Itselleni tämä palsta toimii tosi hyvänä henkireikänä tässä isossa elämänmuutoksessa, kun elämä keskittyy muuten nyt niin paljon tänne neljän seinän sisälle ja tuon ähisevän minimurmelin hoitoon :)

  Peanut: Mulla on vähän samanlaisia huono äiti syndrooma -fiiliksiä (KAIKESTA, eiku…) siitä, että tavallaan olen iloinen siitä, että Silva tuli maailmaan niin aikaisin. En ehtinyt edes friikata synnytyksestä! Joel juuri eilen jutteli Silvalle, että ihanaa kun tulit niin aikaisin, niin isä ja äiti pääsi nauttimaan sun seurasta jo nyt <3
  (joo helppohan se on sanoa, kun on päivät töissä :D )

  Mutta totta kai babyn kannalta sitä parempi, mitä pidemmälle kohti laskettua aikaa hän masussa pysyy. Nyt Silva joutui ”vauvatöihin” jo aivan liian aikaisin, kun hänhän saisi oikeasti loikoilla täysihoidossa vielä :) Nyt joutuu ihan itse imemään ja kakkaamaan ja vaikka mitä :)

  Ananas: hui, selkäkakkaa tuplana! :D Multa vaatis vielä AIKA paljon harjoittelua, että siihen kykenisin :) Seurailen myös mielenkiinnolla sun kuulumisia palstaltasi!

  Anna, joo tuo hella on munkin lemppari! Joel järki-ihmisenä väläytteli alkuun sellaista vaihtoehtoa, että se poistettaisiin, koska sitä ei kuitenkaan käytetä ja se vie ihan ÄLYTTÖMÄSTI tilaa. Enanna enanna enanna! Välillä siitä oli tarkoitus tehdä babyn hoitopöytä, mutta sitten todettiin (joku järjen ääni taas tajusi), että vaipanvaihto on näppärämpää tehdä vesipisteen lähellä kylpyhuoneessa, kun kerran sielläkin on tilaa…

  …mutta saahan kodissa olla myös Kauniita Isoja Täysin Käyttökelvottomia Esineitä, saahan saahan? :)

  Pirpana81, ihanaa loppuodotusta sinulle, ja kirjoittelehan sinäkin kuulumisiasi odotuksen edistymisestä! :)

   

 • Evelyn
  10.5.2012 at 22:56

  Komppaan muita, ihana palsta, kertakaikkiaan! Olen ihan koukussa :)

 • Visu (Ei varmistettu)
  11.5.2012 at 17:35

  Kiitos ihanasta blogista! Teillä on aivan ihana talo ja suloinen nyytti.
  Mielenkiinnolla odotan lisää kuvia talosta ja sisustuksesta ynnä muusta kaikesta! Mäkin oon koukussa! :]

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.7.2012 at 01:05

  On olemassa lauteita, jotka saa nostettua ylös, vanhempieni kotona on sellaiset. :)

 • Kippuralla (Ei varmistettu)
  17.7.2012 at 12:15

  Meillä on nostettavat lauteet :)