Belén 2020

Jotain siinä maaliskuun Espanjan-hätärikotiinpaluussa näköjään osattiin tehdä oikeinkin. Välikausikengät ja -vaatteet jäivät Espanjaan, samoin kuin fillarit ja rullalauta ja -luistimet. Mutta hei belén sentään pakattiin mukaan!

Belén eli jouluseimiasetelma siis.

Tämä oli itse asiassa oikeastikin todella tärkeä juttu etenkin meidän perheen eskarilaiselle. Ja eilen sitten kaivettiin kääreistään meidän perheen belén. Ensimmäistä kertaa Suomessa!

Monesti olen kertonutkin: belenit ovat siis Espanjassa tosi tärkeitä joulun alla. Yksi meidän keskeisistä joulutekemisistä on tämän huikean belénin ihastelu. Sellainen sympaattinen espanjalainen mummeli on sitä kerännyt ja rakentanut lapsuudestaan asti, ja nyt se täyttää kokonaisen omakotitalon alakerran – tai ainakin sellaisen suuren huoneen.

Meidänkin idea lähti varmaan siitä. Ensin ostettiin perushahmoja (näkyy täällä), ja sen jälkeen joka joulu tytöt ovat saaneet valita yhdet uudet hahmot meidän perheen omaan beléniin.

Sillä tavalla vähitellen asetelmaan kasvaa koko Beetlehemin kaupunki.

Uusia hahmoja viime vuosilta ovat olleet nämä:

Pyykkäri.

Kaivo.

Possuperhe ja nainen. Joka taitaa olla kyllä toinen Maria, mutta sai nyt uuden roolituksen possujen hoitajana.

Tänä vuonna belén ei kuitenkaan uusia hahmoja saanut – Suomestakin vastaavantyyppisiä hahmoja saa, mutta hinnat ovat vähän eri luokkaa kuin Espanjassa. Joten jääköön ”koronan kokoinen aukko” meidän vuosikerta-asetelmaan: muisto se on sekin, että vuonna 2020 moni asia oli eri tavalla kuin ennen.

Eikä niitä uusia hahmoja ole varsinaisesti kukaan hoksannut kaivatakaan.

Ja sitten tietysti se tärkeä kysymys!

Hahmo, joka on kuulemma belénissä yhtä tärkeä kuin Jeesus.

Missä on caganer?

Lapset menivät yläkertaan siksi aikaa, kun minä piilotin beléniin kakkaajan.

Kuka löytää ensin…? Se on itse asiassa häämöttänyt näissäkin aiemmissa kuvissa, hoksasiko kukaan?

(näin mä kato tässä pidän kakkaajan sijaintia vielä salaisuutena)

(joko löytyi?)

(joko nyt?)

Okei, nyt paljastan!

Tuollahan se lammashaan takana kyyköttää kakkaamassa.

 

 

Aiempia juttuja beléneistä:
Belén meriakvaarion altaassa veden alla: www.puutalobaby.fi/espanjalaista-joulua-viisi-kuvaa/
Meidän ensimmäinen oma belén ja jouluseimen yllärihahmot: www.puutalobaby.fi/jouluseimi/
Huikea belén Los Bolichesissa: www.puutalobaby.fi/belen-los-boliches-fuengirola/

7

You Might Also Like

 • Kata
  14.12.2020 at 15:31

  Upea jouluseimi! Tuo on kyllä tosi kiva ajatus, että (melkein) joka vuosi tulee jokin uusi juttu asetelmaan. Itse ostin vuosia sitten málagalaisilta joulumarkkinoilta muutaman pienen joulufiguurin, yksi niistä tietystikin caganer. Ei tule joulu ennen kuin se otetaan esille, ja ihan hyvin se sopii suomalaistenkin tonttujen sekaan. :D

  • krista
   14.12.2020 at 18:12

   Joo, just tuollaisista niitä löytyy! <3 Ja toimii tosiaan hyvin ilman isompaa settiäkin <3 Kakkaaja on kyllä olennainen, meillekin se oli tietysti ihan ekassa joukossa, kun tämä keräily aloitettiin! :D

 • Anna
  14.12.2020 at 17:35

  Mitäs jos askartelisitte ihan itse tänä vuonna sinne hahmon tai hahmoja? Askartelumassa ei ole kallista ja voisi olla ihana muisto jos lapset olisivat saaneet massasta muotoilla vaikka jotkut lisäeläimet tai jonkun rakennuksen.