Kun täältä Fugesta Suomeen palaamme, astumme intoa hihkuen suomalaisten elintarvikkeiden äärelle!
(hinnat toki kirvoittavat huudon toiseen suuntaan, mutta eipä nyt puhuta siitä – täällä siitä aiemmin)
Mutta on myös muutamia täältä saatavia elintarvikkeita/puolivalmisteita joita ihan akuutisti tulen ikävöimään Suomeen palatessa! Nämä ovat sellaisia ältsyn hyviä ja arkea helpottavia herkkuratkaisuja – oi näitä tahtoo Suomeenkin!
(tai jos on jo saatavilla, niin VINKATKAA!)
Ja ne ovat tässä: 3+1 elintarviketta, joita tulen ikävöimään!
1. Cous-cous -valmispöperö
Superhyvä pohja salaattiin, tuo lisää ravitsevuutta ja (NAM) uutta makupotkua. Sekoitus siis sisältää huippuhyvät salaattimausteetkin jo valmiina; ihan sellainen erityinen hyvä makucombo.
Paketissa se on tällainen:
…ja salaattina siihen voi lisätä vaikka avokadoa, fetaa, kirsikkatomaattia ja omenaa, kuten tässä. Vähän öljyä vaikka vaan! Tätä oon syönyt täällä lounaalla niiii-iiiin usein, viimeksi juuri tässä tänään äsken!
2. Pinaatti-kikherne tuoreseos
Helpottaa palak-tyyppisen nepalilaisen/intialaisen/jotainsinnepäin-curryn tekemistä ihan valtavasti! Pinaatti ja kikherneet on muhineet öljyssä ihan pehmeiksi. Ja siis tuo pinaatti on sellaista ihan tuoretta, eli tämä ei ole pakaste vaan ikään kuin tuoreseos.
Kastikkeeksi vaan, ja hiukan tomaattia, currytahnaa ja kookoskermaa sekaan. Ja halutessaan vaikka tofua tai vastaavaa! JÄRKKYHYVÄÄ!
3. Coca-Cola zero zero
Zero zero! Nerokasta! Eli siis zero niin kuin normaali zero, mutta lisäksi nollasti myös kofeiinia – uuuuu avaa ihan uudet ulottuvuudet! Eli jos syö vaikka iltasella pitsaa (joka tietysti vaatii ruokajuomaksi cokiksen), niin voi juoda cokista eikä menetä yöuniaan.
Uuuuuuuuu! Mindblown!
Iltakuudelta mä vaihdan zeroni zero zeroon.
+1 Guacamole, joka on guacamole
Tämä on plusykkönen siksi, että viime vuonna Suomeen palatessa huomasimme, että vastaavaa oli alkanut (ainakin silloin) saamaan myös Suomesta. Jee!
Eli aiemmista ”guacamoleista” tämä eroaa sillä, että tämä todella on melkein pelkkää avokadoa – ja sen todella huomaa mausta! …ja mähän siis tykkään niistä neonvihreistä texmexesanssikastikkeistakin, mutta tää on sit kuitenkin ihan jotain muuta.
Tätä menee meillä myös valtavasti täällä! Esimerkiksi leivän päälle, tai iso mötikkä pastan päälle. Tai minkä vaan päälle. Nam.
Kun katsoo kaipauskuviota toisin päin, niin täällä ollessa suomalaisten kaivattavien elintarvikkeiden lista on toki paljon pidempi, varmaan kymmenkertainen! Sitä ikävää onneksi tyydyttävät tosiaan nuo Suomi-kaupat, eli kovin paljon ei tarvitse ikävöidä, kun astuu kauppaan vaan.
Mutta suomalaisista ikävöintiruoista teen vielä oman postauksen erikseen!
19
Ninneri
27.3.2019 at 15:44Oi toi guacamole, sitä mul on kans ikävä! Roudasin sitä viime Espanjan reissulta kolme purkkia kotiin mutta ne meni hetkessä, ja nyt sieluni itkee verta joka kerta kun joudun ostamaan kaupasta ei-ollenkaan-guacamolemaista-feikkimolea. Nyyyyh!
krista
27.3.2019 at 15:45Hei ilouutisia siis (toivottavasti), me nimittäin tosiaan nähtiin tätä Suomessa viime keväänä! Onkohan vielä…? En kyllä muista yhtään merkkiä sun muuta, mutta se oli ihan tällaista samanlaista! <3
Riika A
27.3.2019 at 16:49Se on ihan Pirkkaa! Tai siis ainakin Pirkalta löytyy 95% avokadoa sisältävää guacamolea, voi toki olla jo muitakin. Löytyy siis jääkaapista jostain hevi-osaston huudeilta, ei texmex-tuotteiden seasta. Ihan niinkuin Espanjassakin. :)
Riika A
27.3.2019 at 16:53Laitetaan nyt vielä linkkikin: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-parhaat-guacamoledippi-150g-6410405198600
–
Mä taidankin tästä lähteä guacamoleostoksille. :)
krista
27.3.2019 at 18:13BINGO, tutulta näyttää, se oli just tämä, mitä me Suomesssa syötiin viime ”kevätkaudella”!!!
krista
27.3.2019 at 15:46Feikkimole :D :D :D Ihan paras nimitys! :D
lau
27.3.2019 at 21:56Tota Montosaa saa ainakin Itäkeskuksen Prismasta silloin tällöin, ollut ainakin viikon sisään. Mahtaisikohan Viikissäkin olla.
Villa
27.3.2019 at 16:48Tuollaista guacamolea saa ainakin Kouvolasta :D
krista
27.3.2019 at 18:14Joo! Oi sitä fiilistä, kun viime keväänä tää bongattiin Suomeen tultua. Luultiin, että pitää taas ikävöidä, mutta EIPÄ TARVINNUTKAAN!
Annek
27.3.2019 at 16:59Oi, coca cola zero, zero, miksei tuota saa Suomesta?!?
krista
27.3.2019 at 18:14Sanos muuta! <3 Just iltapitsan tai hampparin kanssa t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n, kun ei vie yöunia!
Veema
27.3.2019 at 19:58Pakko kysyä simppeli ja varmaan tyhmä kysymys: ootteko siis kokeillut tehdä guacamolea itse? Vai onko se just niin, että tällaista valmista käyttää helppouden takia?
Meillä on paljon puolivalmisteita käytössä, mutta guacamoletyyppisen kastikkeen mies haluaa aina tehdä itse. Se olikin aikoinaan itselle aikamoinen mindblow: ai niin, tältäkö se maistuukin, kun on oikeesti avokadosta 😅
Riika A
27.3.2019 at 20:25Itse oon tykännyt tästä valmiista ihan säilyvyyden vuoksi, vaikka ois helppo itsekin tehdä. Oon ajatellut, että se on ehkä jopa ekologisempaa, avokaadoissa kun hävikki on ihan järkyttävän suurta.
Karina
29.3.2019 at 13:20Siis just meinasin kommentoida noita avokadoja, että aina kaupassa mun sydän vuotaa verta ku katon niitä ruskeita avokadovuoria, joista tiedän että ihan varmasti suuri osa menee roskiin (tai no biojätteeseen mut silti). Avokadoviljely taitaa olla nykyään vähän huonossa maineessa.
Riika A
1.4.2019 at 09:20Joo sama. Siksi ei tuu juuri avokadoja käytettyäkään, vaikka tykkään niistä hurjasti. :'(
Ninneri
28.3.2019 at 11:11OOOOOOOH Pirkka to the rescue! Kiitos kaikki, nyt tiedän mistä löytyy ensiapu akuuttiin guacamole-hätään <3
Ja siis toki teen toisinaan guacamolen alusta asti itse, mikäli mulla sattuu olemaan muutama kypsä avokado käsillä himon iskiessä. Aina niin ei kuitenkaan ole, joten tämmönen valmis guacamole on oikein hyvä kakkosvaihtoehto :)
Lpr
28.3.2019 at 17:23Meillä Lappeenrannassa on espanjalaisia tuotteita myyvä kauppa, Espamarket. Luulisi Helsingissäkin olevan vastaavanlainen, eikun etsimään. :)
Pimmiainen
29.3.2019 at 05:57Mäkin kaipaisin noita :)
Tosin kohtaan 1 saattaa olla apuja luvassa: olen ostanut itse vastaavaa kuivaseosta ihan Arabian K-kaupasta. Eli sekaan lisättiin vain kiehuva vesi. Tabouleh-nimellä kulkee. Mausteet voivat olla erit mutta hyvät kuitenkin 😀
Mona
8.4.2019 at 16:06Oooo!! Aina tota kikherne-pinaattia tulee syötyä vaan tollasenaan, eikä ollu tullu kyllä pieneen mieleenkään käyttää sitä kastikkeen pohjana. Kiitos, ihan paras vinkki, menee heti tällä viikolla kokeiluun! :)