10 * yöllisten wc-käyntien master class

”Kirjoitin” tämän postauksen ajatuksissani viime yönä kello 4.15. Laadun varmasti huomaa.

Yöllisten vessassakäyntien ajoittaminen on tarkkaa taidetta. Seuraavassa yö-wc-taiteilun master class.

1. Mene vessaan aina ensimmäiseltä heräykseltä, jo pienen orastavan pissahädän kanssa. Älä anna unen tulla ja mieti, että ”mä menen myöhemmin”. Muuten heräät jatkossa viisi kertaa ennen kuin sitten oikeasti jaksat nousta ja mennä.

2. Älä sytytä valoja – eli varaudu edellä järjestämällä yövalot niin, että näet jotain pimeässäkin. Jos sytytät valot, saatat piristyä liikaa.

3. Varmista jo illalla, että vessapaperia on tarpeeksi yökäynneille eivätkä seuraavat wc-paperirullat ole esimerkiksi talon toisessa kerroksessa.

4. Älä aja ajatella mitään, yritä pitää ajatukset unitilassa. Älä ainakaan ajattele seuraavan päivän tekemättömiä asioita. (äläkä ala kaavailla seuraavan päivän blogipostausta)

5. Optimaalisin vessassakäyntiaika on kello neljä. Tällöin selviät yhdellä käynnillä ja saat vielä aamuyöksi hyvän unipätkän.

6. Jos olet jo noussut vessaan ja katsot kelloa ja se on yksi, olet mokannut. Heräät luultavasti seitsemältä uudestaan. Sori, ei ole korjattavissa tässä vaiheessa.

7. Pyri ajoittamaan vessassakäynti samaan aikaan puolison kanssa. Tällöin ette häiritse toinen toistenne unta ylimääräisiä kertoja.

8. Seiskakohdan riski: vessajono. Jos ei pääse suoraan pöntölle pyllistämään vaan pitää seistä odottamassa (pyyhi jo! miten se voi noin kestää!), unet karisevat vääjäämättömästi.

9. Viimeinen mahdollinen vessassakäyntiaika on kello kuusi. Tämän jälkeen riski herättää lapset etuajassa kasvaa eksponentiaalisesti.

10. Klo 6.30 vessassakäyntimahdollisuus on täysin menetetty, ks. kohta yhdeksän. Pidätä. Mokasit. Joten pidätä.

26

You Might Also Like

 • Anna
  9.6.2020 at 12:58

  Täydellistä :) Vessassa käyminen on taidetta.
  Nyt seuraa sellaisia yksityiskohtia kroppani toiminnasta että jos häiritsee aika suora avautuminen julkisesti voi vaikka olla lukematta kommenttia ;)
  Minulla on siis hankaluuksia saada rakko tyhjennettyä kerralla ja illan vessa-asiat on tarkasti suunniteltu ja ajoitettu. Illan nukkumaan valmistautuminen on kuin tanssi ja sen askeleet menevät näi.
  1. mene pissille
  2. pese hampaat ja kasvot
  3. mene pissille
  4. istu pöntöllä ja lue vaikka vähän aikaa jotain yrittämättä tuottaa pönttöön turhaan mitään. Yritä hetken päästä uudestaan pissata. Jos ei onnistu nouse pöntöltä ja pese vaikka lavuaari ja yritä sitten uudestaan.
  5. mene vaihtamaan yövaatteet.
  6. käy alakerran vessassa vielä varapissillä
  7 . (jos jäät vielä suustasi kiinni miehen kanssa tai unohdut katsomaan yhden instavideon lisää) käy varapissillä ennen sänkyyn menoa.
  8. jos vielä sängyssä tulee yhtään hätä mene heti ennen kuin uni tulee ettei tarvitse tunnin päästä herätä.

  Ja AINA ennen kuin lähtee ulos tai minnekään pitää käydä vessassa. Ja jos lähtö viivästyy niin että menee ainakin vartti vessassa käynnistä ennen kuin pääsee lähtemään on paras käydä varapissillä.

  • krista
   9.6.2020 at 13:03

   Hahahaaa, meillä on samisrakot! :D Mä käyn kans varapissalla sekä nukkumaan mennessä että jonnekin lähtiessä :D ”Ootteko käyneet lähtöpissalla” koskee meille ennen kaikkea mua, mä oon se eka, joka jossain ollessa alkaa katsella, että missäs ois vessa :D

   • MMinne
    9.6.2020 at 13:41

    Mä olin kans aiemmin tällainen ”varapissaaja”, mutta nyt olen koittanut opetella siitä vähän pois. Rakko kävi sellaiseksi, että ilmoitteli hyvinkin herkästi hädästä ja sitä harjoitutan pois. Se on vähän sellainen oravanpyörä, mitä useammin käy, sitä herkemmin tulee hätä jne. Eli nyt pyrin siihen, etten käy varalta veskissä, en nukkumaan mennessä tai johonkin lähtiessä. Töissä ja kotona (jossa veski on lähellä) saatan jättää ekan hädän huomiotta ja käyn vasta sitten, kun on totisempi paikka ;D Toisinaan onnistuu paremmin kuin toisinaan, kyllä tavat vaan on niin lujassa!
    _
    Ja ehdottomasti samaa mieltä kohdan 2 kanssa. Mä en koskaan laita valoja! Talvella meillä on niin pimeä, että menen ihan muistin varassa, aina on hanurin alta löytynyt pönttö, kun oon istahtanut :D

 • Torey
  9.6.2020 at 15:11

  😂😂😂

  Vitsit mitä luksusta on jos onnistuu nukkumaan yön käymättä vessassa! Mulle paras aika käydä on 3-4 välillä. Eikä haittaa vessan valo, mutta täytyy toivoa että pysyy suht unisena eikä ainakaan ala ajatella liikoja! 😂

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/06/09/mina-olen-kaunis/

 • A
  9.6.2020 at 17:40

  Niin tuttua tuo, että herää klo 6 jälkeen ja tietää, että vessaan on parasta olla menemättä, koska muuten herättää lapsen (ja siis lapsi nukkuu omassa huoneessaan oven takana toisessa päässä kämppää, iltaisin/alkuyöstä voisi pitää vaikka bileet, eikä lapsi heräisi, mutta aamun aikaisina hetkinä hän herää ihan kärppänä. Ja silti, vaikka ei mee vessaan, niin ei saa nukuttua, koska vessahätä. Ihan lose-lose tilanne.

 • Lilah
  9.6.2020 at 18:12

  Apua, onko näin yleistä että aikuinen terve ihminen käy yöllä vessassa? Itsekin toki joskus käyn, jos olen illalla liikkunut niin että aineenvaihdunta jää koholle nukkumaan mennessä tai olen juonut erityisen paljon.

  Tuo Mminnen kirjoittama teksti varmuuden vuoksi pissimisestä on erittäin totta ja sitä pitäisi välttää. Meilläkin yksi lapsista on varmistelija joka käy kahdesti vessassa sinä aikana kun muut pukevat päälleen lähtöä varten. Yritän tuota tapaa toppuutella, jottei rakko aktivoidu joka lirusta ilmoittelemaan. Itsellä on toisinpäin, usein huomaan työpäivän päättyessä etten ole aamun kotoalähdön jälkeen käynyt vessassa. Kupla otsassa hakemaan lapset (siinä vaiheessa aina jo myöhässä) ja kotona kiireellä vessan. Illalla sitten päivän kolmas ja ehkä neljäskin kerta. Tästä voinee päätellä, että juoda pitäisi paljon enemmän.

  Lapsen pissatan yöllä enkä kyllä silloin valoja laita. Harvemmin käyn itse samalla. Toisaalta omat unenlahjat on sellaiset, että pään osuessa tyynyyn on taju jo melkein pois, joten ei minua ehkä valotkaan liikaa piristäisi. Osansa on ehkä silläkin, että olen iltavirkku, joten lapsen vessareissun aikaan omat unet on vielä niin pahasti kesken, ettei paremmin herääminen tule kyseeseen. Työstressi toki joskus herättelee aamuyöstä ja silloin ei uni tule enää millään, mutta vessahädällä ei ole tämän kanssa tekemistä.

  • Karina
   9.6.2020 at 19:57

   No mulla on samanlainen rakko – en koskaan ikinä ole herännyt yöllä pissalle paitsi raskaana ollessa, ja ai että ärsytti. Mutta allekirjoitan tuon että pitää mennä vessaan ekasta herätyksestä, koska välillä esim. lauantai-aamuna herää vaikka seiskalta pissahätään mutta ajattelee että en mene, kyllä se menee ohi, mutta ei mene. Sitten yrittää sinnitellä sinne ysiin mutta eihän se enää mitään hyvää unta ole :D
   Viime kesänä oltiin tyttären, 12v, kanssa Ed Sheeranin konsertissa ja tytär vihaa bajamajoja. Oli kuuma päivä, ja mulla oli 1,5 litran limsapullossa vettä, sekä vielä puolen litran vesipullo, ja paikan päällä ostin kerran kahvin itelle ja pillimehun tytölle. Kävin myös sen 1,5 litran pullon kerran täyttämässä uudelleen. Oltiin lähetty kotoa kolmelta ja oltiin kotona takas yhdeltä yöllä ja silloin vasta mentiin vessaan. Tähän tietty vaikutti myös se, että oli kuuma ja ilmeiesti nestettä poistui hien mukana? Lapset ei myöskään koskaan käy koulussa vessassa kun on kuulemma inhottavaa. No poika juokseekin sitten yleensä suoraan vessaan kun tulee koulusta :D
   Mäkin oon kuullut tosta että rakkoa pitää harjottaa niin en turhaan ole kehottanut lapsia vessaan kun lähetään jonnekin. Kerran sanon, ja jos ei ole hätä (ikinä ei ole) niin ei tartte mennä ja joko kärsii sitten nahoissaan tai mitään ei tapahdu. Yleensä mitään ei ole tapahtunut!

 • Iiris
  10.6.2020 at 19:26

  Mä en käy ikinä yöllä vessassa. Paitsi kun olin raskaana. Juonkohan liian vähän…
  Olen luullut, että on yleisempää olla käymättä mutta olenkohan väärässä.
  Apua, yöllä nouseminen on niin inhottavaa, en kestä jos vanhana joutuu yöt juoksemaan pöntöllä :D

 • tiina
  12.6.2020 at 23:00

  Täällä menee yö ilman vessakäyntiä jos saa nukkua heräämättä/nousematta. Nyt 4v:llä on taas kausi että herää joka yö (kello voi olla mitä tahansa 23 ja 5 välillä) ja huutaa äidin hakemaan vanhempien sänkyyn nukkumaan (koska laiskat vanhemmat haluaa itse nukkua eikä taistella 🤪) joten yleensä tässä samalla käyn vessassa, poika usein toteaakin että Ai taasko menet, hän itse ei ikinä käy yöllä vessassa. Onneksi ilmeisesti aina sen verran väsyttää että uni jatkuu heti kun pääsee takaisin sänkyyn, valoja ei tule sytytettyä.
  Niinä harvoina öinä kun saa nukkua niin sitten aamulla onkin rynnätävä vessaan 😝
  Ennen raskautta/lasta en kyllä muista että olisin käynyt juurikaan öisin, paisti jos oli juonut normaalia enemmän,varsinkin limpparia. Juon kyllä aivan liian vähän normaalisti 🤐