Kesäjuomaihastus: alkoholiton siideri

Ensinnäkin, mä rakastan siideriä.

En (pelkästään) hiprakoitumistarkoituksessa, vaan ihan oikeasti rakastan kuivan siiderin kirpsakka makua ja olen ehdollistunut tuntemaan ”ah, nyt mä rentoudun” heti, kun saan sen maun huulilleni.

Toiseksi, miksi en ole koskaan tajunnut, miten hyviä alkoholittomat siiderit nykyään on.

Täällä Sotkamossa innostuin ottamaan ruokkeräilykuormaan muutamia alkoholittomia siidereitä – alkoholillisia kun sellaiseen ei saa. Kuvittelin saavani vähän sellaista kehnoa korviketta, että heko heko, testataan nyt sitten juhannuksen kunniaksi.

Mutta siis NAM. Nämähän on ihan oikeasti hyviä!

Lemppareitani ovat olleet nyt Fizzin kuiva alkoholiton siideri ja Happy Joen vastaava. Ja siis väitän, että jos en tietäisi, en pystyisi ollenkaan sanomaan, että juon alkoholitonta. Maku on ihan yhtä siideri. Pitäisi varmaan tehdä joku makutesti ihan huvikseen! En usko, että tunnistan. Vaikka väitän olevani aika harjaantunut siiderimaussani, haha.

Oh! Miten ihana ottaa kirjan kanssa siideri iltapäivällä – ja vaikka toinenkin! – eikä tarvitse miettiä, että ai niin, munhan piti ajaa autoa vielä tänään. Eikä tarvitse sillä tavalla laskeskella ja säädellä miettien, että eihän mene liian hiprakkaan keskellä päivää.

Ehdollistuminen toimii hassusti myös siinä, että parin alkoholittoman siiderin jälkeen aivot meinaavat huijata pientä hiprakkaa. Sellaista kevyen kirpeää tunnelmaa. Mutta se johtuu vain auringosta, kirjasta ja rentoutumisesta.

Alkoholittomat siiderit taisivat nyt jäädä kertaheitolla ”herkkulistalleni”! Yhtäkkiä en keksi yhtään syytä, miksi sen siiderin pitäisi olla just alkoholillista vaikka kuuman kesäpäivän herkkujuomana nautittuna. Kun kerran alkoholiton on ihan yhtä hyvää!

Jos sulla on lempparialkoholittomia siidereitä, vinkit tervetulleita! Voisin maistaa muitakin. Itse tykkään erityisesti kuivista, mutta makeitakin voisi kokeilla silleen drinkkiherkkutyyppisesti. Nam!

24

You Might Also Like

 • Naks
  27.6.2020 at 10:50

  Golden Capin alkoholiton omenasiideri on mun lemppari, ei liian makea! Ostin usein raskaus- ja imetysaikana saunajuomaksi.

 • Maria
  27.6.2020 at 11:52

  Stowford Press on mun suosikki, todella hyvää!

  • Veera
   28.6.2020 at 14:21

   Tätä minäkin suosittelen!!!

 • A
  27.6.2020 at 12:09

  Mä en siidereitä juo nykyään (eli ei siltä saralta vinkkejä, tosin omien kokemusten perusteella alkoholiton siideri on parempi esitys kyllä kuin alkoholiton olut). Kiva alkoholiton kesäjuoma on schorle (puolet omppumehua ja puolet kivennäisvettä). Näitähän keski-euroopassa saa about mehusta kuin mehusta, mutta omppuversio on vaan paras (ja saa tällaista sekoitusta kai suomessakin jo valmiina, mutta turhan sokerisia ovat makuuni olleet). Kun tykkäät siideristä, niin saattaisit tykätä Lindemann’s apple -oluesta. Se on belgialainen lambic ja oli musta tosi hyvänmakuista jo aikana ennen kuin join olutta (silloin olin siideri-ihmisiä). Toisin kuin moni belgiolut, niin ei ole vahvaa, vaan 3,5% alkoholia.

  • lau
   30.6.2020 at 20:56

   Joitakin alkoholittomia oluita maisteltuani, toistaiseksi eniten oluen makuinen on Lidlin Finkbräu, siniharmaa purkki.

 • Tilde
  27.6.2020 at 12:38

  Happy joe ja Stowford press on minun suosikkeja. Ikean alkoholiton omppusiideri on myös kiva, mutta makeampi kuin nuo muut.

 • Torey
  27.6.2020 at 15:22

  Mä en pahemmin ole juonut alkoholia viime vuosina, kun en vaan tykkää siitä olosta joka tulee. Mutta alkoholittomasta siideristä on kokemusta vaan vuosien takaa ja se oli ihan karseeta kuraa. Koska kuitenkin tykkäsin esim. Crowmoorin siideristä aikoinaan jne. niin ehkä pitäisi kokeilla näitä tämän päivän alkoholittomia. Koska varmasti niitä on kehitetty ihan huimasti viime vuosina.

  Mun oma herkkujuoma on Sun’n Ginger Beer. Namnam!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2020/06/24/miehet-varhaiskasvatuksessa/

 • Eme
  27.6.2020 at 15:37

  Mun lemppari on Saimaa brewingin YesYes, tosin täytyy myöntää, että en ole niin kauhean montaa maistanut 😊 https://saimaabrewingco.fi/product/yesyes-low-alc/

  • Lotta
   28.6.2020 at 09:17

   Hei tälle kehu myös multa! Raskauden aikana ja nyt jälkeenkin lemppari. Ihanan kuiva ja oikean siiderin makuinen

  • Ilves-emo
   30.6.2020 at 13:43

   Multa pisteet kanssa tälle YesYes: n kuivalle omenasiiderille. Happy Joen on kanssa hyvä, mutta en tykkää lasipullosta.

 • Eve/Pinkkiä piiperrystä
  27.6.2020 at 16:27

  Galipette (semmonen apteekkipullon näköinen) ja Stowford press on lemppareita kun muutaman vuoden olen ollut kokonaan holiton. Satunnaisesti Happy Joe tai joku muu menee mutta moni on liian makea ja mauton.

 • aaa
  27.6.2020 at 19:01

  ”artesaani”limut ja kombucha toimii mulla hiilihappofikseihin, sellasissa hetkissä joissa ennen otti sen yhden siiderin.

 • Salallas
  27.6.2020 at 23:35

  Niinpä, itse juonut lähinnä alkoholittomia siidereitä jo monta vuotta, alkujaan raskaus- ja imetys syynä sittenmmin en ole oikein löytänyt syytä miksi nimenomaan se alkoholi pitäisi olla mukana, jos löytyy itselleni maistuva holiton versio, joka usein myös halvempi.

 • Ems
  28.6.2020 at 13:03

  Maistoin juhannuksena virolaista Öun-omenalimonadia ja oli hyvää! Mun mielestä hyvin omenasiiderimäinen maku, ei sellainen Hartwallin musta omppulimsamakeusähky ollenkaan. Sitä siis suosittelen kokeilemaan! Taisi kuitenkin hinnaltaan ohittaa holittomat siiderit reilusti.

 • N
  28.6.2020 at 14:17

  Kombuchalle ääni täältä! Ja Sun’s Ginger Beerille myös. Up! Ginger Beer on myös ihanaa, kunnon tuju inkiväärijuoma, melkein parempi kuin alkoholillinen Ginger Joe. Alkoholiton Ginger Joe oli mulle raskas pettymys.

 • Mansikka
  29.6.2020 at 08:25

  Kiitos vinkistä! Nautiskelin eilen elämäni ensimmäisen alkoholittoman siiderin, Happy Joen, ja olipa kyllä hyvää :)