10 vinkkiä uusille TikTokin käyttäjille

No hyvinpä piti mun eilinen lupaus olla intoilematta enää TikTokista blogin puolella. Ahhahaha. Anteeksi, oon pettureista pahin. (no, en ole) Mutta tämä ei olekaan intoilua, vaan tuli akuutti fiilis, että voisin jakaa muutaman kantapään kautta toteamani käytännön vinkin teille, jotka ootte just tulleet sinne!

Eli että miten saatte TikTokista sellaisen ”just teidän näköisen”.

@puutalobabyIt was quite crowded in there 😂🤣 ##scubidoopapa ##coolmoms ##coolmomsclub ##tiktoksuomi ##over40mom ##family ##over40 ##over30 ##familiesoftiktok ##scubidoo♬ original sound – ajf19

Ja siis huomatkaa, mulla on alle 200 seuraajaa, eli hah tässä ei tule ”näin saat seuraajia” -vinkkejä. Koska en todellakaan tiedä. Tehkää päinvastoin kuin minä? :D Mutta näin vasta-alkajanakin muutamia juttuja oon hoksannut – näistä oon useamman kanssa viestitellyt privana ja tuli mieleen, että minäpä jaan nyt vielä kaikille, koska moni ensikertalainen näitä varmasti miettii!

Tässä kymmenen pientä vinkkiä!

1. ”Home” eli talon kuva on ”for you page” eli FYP. Siihen algoritmi tuuttaa videoita, joista kuvittelee juuri sinun olevan kiinnostunut. Eli jokaisen käyttäjän feed on erilainen.

2. Opeta algoritmia! Alkuun siihen FYP-sivulle tulee usein vähän mitä sattuu. Veikkaan, että uuden käyttäjän ikä ja asuinmaa vaikuttaa alussa eniten. Mutta algoritmi oppii nopeasti. Tee siis näin: katso feediä ja tykkää aktiivisesti kaikista videoista, joista oikeasti tykkäät! Jätä myös kommentteja ja klikkaa henkilöt seurattaviksi. (jos et tykkää, pyyhkäise ylöspäin, niin saat seuraavan) Katsele myös sulle sopivia hashtageja ja sen alla olevia videoita ja tykkää ja kommentoi niistä. Ja kuin taikaiskusta algoritmi alkaa näyttää sulle tosi nopeasti samantyyppistä sisältöä!

3. Jos haluat tehdä itse videoita, ala rohkeasti hommiin, tekemällä oppii! Laita videoihin hashtageja, jotta muutkin ne löytävät. Käsittääkseni myös algoritmi tunnistaa hashtagit ja ohjaa niitä sellaisille ihmisille, jotka niistä ovat kiinnostuneita.

@puutalobabyThe best buy this summer. ##ivegotanewlife ##midsummer ##tiktoksuomi ##over40 ##over30 ##summertime ##drinks ##momclub ##husbandsoftiktok♬ Barden Bellas – joealbanese

4. TikTok-etiketti – tämä on mullekin uutta, mutta just amerikkalaisesta äitiyhteisöstä opin. Jos (kun!) haluat tukea muita käyttäjiä, TikTok-etiketti on tämä: katso video kokonaan ja sen jälkeen seuraa, tykkää, kommentoi, jaa. Tämä on tärkeää ja tätä arvostetaan! Nimittäin tällä tavalla algoritmi tietää, että täällä on sellaista sisältöä, jota kannattaa näyttää muillekin. Tuo jakaminen on mulle vielä vähän kysymysmerkki, että mitä/mihin/täh miten se tehdään. Mutta ilmeisesti jos sieltä vaan painaa ”share” ja ”copy link”, sekin on algoritmille ”viesti” eli sitä ei tarvitse ehkä edes oikeasti jakaa mihinkään. Jos joku tietää tästä enemmän, niin saa avata mulle tätä.

5. Seuraa takaisin. Mä teen ainakin tätä! Aina, jos seuraajan tili ei ole yksityinen, seuraan myös niitä, jotka seuraavat minua.

6. Älä spämmää. Eli jos äityy ihan hulluksi eli tykkää vaan kaikesta, TikTok saattaa laittaa käyttäjän jäähylle. Eli silleen järjen kautta.

7. Positiivisia kommenttaja arvostetaan. Se tuntuu hyvältä! Ihan pienikin kommentti tuottaa iloa sille, joka sen saa. TikTokissa näkee usein (tai ainakin mä näen algoritmin ansiosta) ”en olisi ikinä uskonut, että uskallan tehdä näin, mutta tässä on mun eka tanssivideo ikinä” -videoita, joissa joku voittaa epävarmuutensa ja tekee pienen tanssin. Voitte varmaan vaan kuvitella, miten hienolta tuntuu, kun saa muilta kannustusta!

@puutalobabyKids love ketchup! ##coolmoms ##momsoftiktok ##over40mom ##momsclub ##tiktoksuomi ##fyp ##over40♬ The Ketchup Song (Aserejé) – Spanish Version – Las Ketchup

8. Ilmeisesti sitten pidemmälle mennessä alkaa välineurheilu: kaikilla näyttäisi olevan esimerkiksi sellainen rengasmainen valo. No, mulla ei ole. Mutta varmaan parempilaatuisilla videoilla saisi enemmän katsojia. Veikkaan. Mutta ei kokemusta, ha.

9. Videoiden tekoon netistä löytyy paljon vinkkivideoita. Eli esimerkiksi miten niitä leikataan ym. Mä itse aloitin ”yhden oton videoilla” ja nekin ”riittää” mun mielestä oikein hyvin. Mutta sitten, kun into iskee, voi opetella klippien leikkaamista, tehosteita ym.

10. Ole positiivinen esimerkki. No, tää on mun oma näkemys. Mutta siis TikTokia käyttävät myös lapset; ikäraja on 13, mutta veikkaan, että on siellä varmasti nuorempiakin. Monella somen käyttö on vasta alkeissa, ja olen kuullut, että tuolla on ikäviäkin ilmiöitä, esimerkiksi kiusaamista. Mä ajattelen, että me aikuiset voimme omalla esimerkillämme ja pelkästään jo läsnäolollamme näyttää, että miten somessa kannattaa käyttäytyä.

@puutalobabyWe had 3 minutes before it started raining. ##tiktoksuomi ##crazycouple ##momsoftiktok ##husbandsoftiktok ##coolmoms ##over40

♬ Follow me if you use my sound and get lit – smooove.kaluuu

Hei ja kaikenlaiset vinkit mullekin tervetulleita – mähän oon siis ihan alkumetreillä tuon kanssa itsekin! Eli jos teillä on jotain niksejä ja vinkkejä, jakakaa ihmeessä mulle ja muillekin!

 

PS. Ja teille ”aaaaargh TikTok ei voisi vähempää kiinnostaa” -ihmisille lohdutushuikkaus: ei, en ole todellakaan siirtymässä päätoimitiktokkaajaksi (haha)! Blogi ei ole pelkkää TikTokia jatkossa, lupaan! Insta Storyyn jaan joitain pätkiä, koska siitä kovasti tykätään, mutta lupaan (haha mun lupaukset tuli just todistettua) että en täytä muita kanaviani pelkillä TikTokeilla. Mutta mulle itselleni tuosta TikTokista on löytynyt vaan sellainen ihana positiivinen vyöhyke, josta olen iloinen ja innoissani, siksi se on näkynyt täällä blogissakin muutaman postauksen verran.

19

You Might Also Like

  • Elliina
    27.7.2020 at 22:09

    Vinkki vitonen videoihin: kuuma aviomies ja söpöt lapset🙂😀 Aivan ihania videoita sulla👌 ja mikä ihana muisto teille nuo perhevideot katsella sitten kun tytöt isoja🙂