Takaisin joogasalille! Tai siis kotiin.

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia

Oooooo-oooom!

Nyt kuulkaas iskee mielenrauha! Oi kyllä kyllä! Kohta täällä ollaan ihan zen, ja kun lapset sitten seuraavan kerran kiukuttelevat tai kitisevät, minä vaan täällä istun jonkun pylvään päässä meditaatioasennossa ja resitoin vastaukseksi joogamantroja. Oooooom! Tai jotain.

Vaihtoehtoinen skenaario: seuraavan seitsemän päivän aikana ähisen ja puhisen punaisena olohuoneen lattialla kaikkien meidän sotkujen keskellä ja mietin, että mihin ihmeeseen sitä pitikin taas hemmetti vie itsensä laittaa…?

Olen siis juuri ryhtynyt viikon ajaksi Yogaian blogin vieraskirjoittajaksi – lupasin pitää heidän sivuillaan viikon ajan treenipäiväkirjaa ja kertoa, miten tavallinen pökkelötaipumaton kahden lapsen äiti testaa kotona tehtävää joogaa: miltä se tuntuu, miten toimii, ja innostaako jatkamaan nettijoogan parissa? Tuoko mielenrauhaa tai edes hyvää oloa? Vai pelkkää epätoivoista ähinää ja puhinaa?

Jaiks.

Taustaa: joogaharrastuksessani on ollut tässä… …kröhöm… aika monen vuoden (ja kahden lapsen) mittainen tauko. Aikoinaan koin kyllä sellaisia ihania joogahurahduksia astanga-joogan parissa, mutta arkikiireiden takia hurahdus jäi aina pariin kuukauteen. Sitten seurasi taas puolen vuoden tauko. Tuollaista on-off -joogaa harrastin yhteensä varmaan lähes kymmenen vuotta, mutta en koskaan uskaltanut edes siirtyä alkeistason tunnilta eteenpäin. En siis ollut kovin hyvä, suoraan sanoen :D Sain myös jonkinlaisia polvivaivoja, kun väkisin väänsin itseäni liikkeisiin, joihin en oikeasti olisi taipunut.

Mutta muistan niii-iiin sen hyvän olon. Ihan valokuvantarkasti muistan esimerkiksi yhden pimeän talvi-illan, jolloin matkustin ratikalla töiden ja joogatunnin jälkeen silloiseen kotiini Töölössä. Yhtä äkkiä tajusin, että ihmiset katsovat minua: pepsodent-hymyilin nimittäin itsekseni sellasta hurahtaneen ihmisen hymyä. Joogamattoa siinä selässäni kantaen, autuas hymy huulilla. Heh kuin suoraan jostain stereotypiasta. Mutta kun olo vaan oli niin superhyvinvoiva.

Sitä tunnetta mulla on ikävä. Voiko siihen olotilaan ruuhkavuosien (kliseeilmaisu, mutta totta), arkikiireiden ja kahden lapsen perusperhehärdellin aikana päästä vielä takaisin…? Edes hetkeksi. Pliis?

Tämän vieraskirjoittajapestin ansiosta sain ainakin hyvän motivaation yrittää.

Rehellisesti sanoen juuri tähän elämänvaiheeseen on ihan täysi mahdottomuus, että meidän perheen viikko-ohjelmaan mahtuisi enää yhtään äidin omaa harrastusiltaa. Jooga jossain salilla kaikkine matkoineen kun olisi parhaimmillaankin reilun parin tunnin keikka – ja nyt omia menojani on jo tanssin ja espanjan-tuntien myötä kahtena iltana. Ei vaan ole enää aikaa tuollaiselle, vaikka haluaisikin (ja tarvitsisin) taas pienen palan sitä joogan mukanaan tuomaa hyvinvointia.

Ja tällaiseen tarpeeseen tämä koko Yogaia on itse asiassa syntynytkin. Että siinä mielessä väitän olevani aika hyvä testaaja tälle palvelulle – ehkä ihan ydinkohderyhmää jopa.

Tämä suomalainen nettijoogapalvelu tarjoaa siis kotona tehtäväksi sekä ohjaajan vetämiä live-tunteja monta kertaa päivässä (sekä päivä- että ilta-aikoja) että tallenteita. Ja noissa tallenteissa on pääsääntöisesti mukana kaikki edellisen 30 päivän aikana lähetyt joogatunnit – ja jos jokun tunnin merkkaa omaksi suosikikseen, se pysyy tallessa tuolla vieläkin pidempään. Kuukausi- tai vuosimaksulla kaikki materiaalit ovat koska vaan joogajan tavoitettavissa.

Ja nuo live-tunnit voi tehdä joko kamera päällä (jolloin ohjaaja näkee ja voi antaa palautetta) tai halutessaan myös kamera suljettuna. Kameran päällelaitto vaatii ainakin itseltäni ministi tsemppaamista, mutta tässä viikon testijakson aikana toivon rohkaistuvani siihenkin (ehkä) sitten loppuviikosta.

Yritän muuten sitten näissä kuvissa teeskennellä sujuvaa (vanhasta muistista mukamas jotain liikkeitä tehden), mutta oikeasti en ole enää yhtään sujuva.

Tämän joogahaasteeni nimi on ”Elämä haltuun”, ja siinä tehdään 10-15 minuutin mittainen joogaharjoitus seitsemän päivän ajan joka ikinen päivä.

…ja mä oon niii-iiin tyytyväinen, että nämä harjoitukset ovat alkuun tällaisia lyhyitä täsmätreenejä. Itse ajattelin tehdä näitä tällä viikolla päiväsaikaan duunihommien välissä sellaisissa kohdissa, joissa aivot kaipaavat vähän nollausta ja kroppa energiaa. Tuollaisen 15 minuutin pätkän pystyn (toivottavasti) ihan hyvin päivästäni pihistämään – freelancer-elämää. Ehkäpä joogahetken jälkeen ajatuskin juoksee paremmin?

Itse juuri nyt kaipaan just tähän saumaan ehkä eniten jotain rentoutuksia tai mindfulness-kokeiluita. Silleen pehmeästi liikkeelle, ja sitten toivottavasti into vie eteenpäin samalla, kun (tällä hetkellä olematon) voima vähän kasvaa.

Hyvää oloa, rentoutumista ja läsnäoloa, kiitos!

Viikon haasteen ensimmäinen treeni on juuri nyt takana, ja olipa kyllä aikamoinen räpik… tai no hei miksipä mä sitä tässä toistan, kun juuri kirjoitin myös ensimmäisen treenipäiväkirjamerkintäni. Joka päivä päivittyvä (ja sataprosenttisen aito, lupaan) joogapäiväkirja siis täällä.

Myös tänne oman blogin puolellekin sain jotain:
Nimittäin arvottavaksi 2 kpl Yogaian vuosijäsenyyttä (arvo 119,88e/kpl) kaikkien tähän postaukseen kommentoivien kesken. Vastauksissa Yogaia haluaisi kuulla, että millaista joogatuntia sinä juuri nyt kaipaisit? Minkä tunnin valitsisit, jos tekisit Yogaian joogan kotonasi juuri nyt? Tuntivalikoiman (livetunnit) löydät täältä, ja kommentoida voit su 20.8. klo 12 asti; sitten arvon voittajat.

Itse valitsisin juuri nyt Rentouttavan Joogan tai ehkä tuon Pysähdy & Hengitä – tekee aika hyvää :) Myöhemmin voiman (ja rohkeuden) kasvaessa haluaisin kokeilla taas astangaa, eli valitsisin tuon Astanga Flown.

Kaikki tähän kommentoijat saavat myös halutessaan ”lohdutuspalkinnon” eli 14 päivän ilmaisen kokeilun (toimii koodilla) Yogaian nettijoogapalveluun. Koodi tulee sähköpostissa – jos et halua koodia meiliisi, ilmoita tästä ihmeessä kommenttisi yhteydessä, niin en sitten sitä koodia lähetä :) Koodia en valitettavasti tässä saa julkistaa (että se ei mene liian isoon jakeluun), joten se tulee sitten erikseen privana kommentoineille ja pysyy siten vain tämän blogin lukijoiden ikiomana etuna :)

Huh heijaa, seitsemän päivän joogakokeilu siis käynnistyköön! Elämä haltuun! Pitäkää peukkuja!

Ensimmäinen kokeilu ei tosiaan varsinaisest… tai no joo, lukekaa sieltä treenipäiväkirjasta :)

25
Like
5

You Might Also Like

 • Marika
  17.8.2017 at 14:08

  Oo, mä haluan joogata. Mulla on toinen käsi paketissa, enkä voi harrastaa moneen viikkoon hikiliikuntaa, ehkä jotain joogaliikkeitä voi tehdä ilman toista kata :D

 • Titta Viskari
  17.8.2017 at 14:12

  Nyt on pidempään ollut vetämätön fiilis niin henkisesti kuin fyysisesti ja tämä jooga voisi olla se sysäys parempaan fiilikseen :)

 • oojula
  17.8.2017 at 16:46

  Kuule kattelin noita vartin haaste juttuja ja varmaan sen valitsisinkin just nyt koska on vähän semmonen olo että jostainhan sitä on alotettava.. :D Muutenkin oon kanssa aina ollu aloittelija ja tykkäisin semmoisista tunneista ettei tarviis tietää mitään! En minä tiedä noista nimistä mitään. En tiedä miksi ne ei jää päähän. Haluan että teen tunnin ja sitten mulle kerrotaan että hei, tää oli tällästä joogaa. Huijaus! Mutta vakavissaan, viimeks sata vuotta sitten kun kävin niin ei ollu kurvijoogaa vielä, ainakaan suomeks (englanninkieliset tallenteet oli vähän ”etäisen” kuuloisia.) Ei vainen, nyt meenkin itte kattomaan onko mitä muuta jännää kuin nuo vartit…

 • Jenisei
  17.8.2017 at 21:43

  hei kiva. :)
  tässä ruuhkavuosihärdellissä (vaikka on vasta se yksi lapsi) niin tosiaan kaipaisi jotain RENTOUTTAVAA joogaa. :)

 • elmi
  18.8.2017 at 00:55

  Tuleeko tuo ”lohdutuspalkinto” vain uusille käyttäjille? :) Omaan s-postiin ei ole tipahtanut, mutta olen siis jo Yogaian käyttäjä..

  • krista
   18.8.2017 at 10:47

   ”Lohdutuspalkinto” tulee sit vasta kilpailun päätyttyä eli sunnuntai-iltana tai maanantaina – hetki kestää, kun kerään meiliosoitteet yhteen :) Koodia voi käyttää uusien lisäksi myös ”palaavat” eli sellaiset, jotka ovat ennen kokeilleet mutta just nyt ei ole jäsenyys voimassa!

 • Sakasu
  18.8.2017 at 01:57

  Raskausjoogaa tänne kiitos ja vähän myös joogaa lapsen kanssa, koska kolmevuotias kiikkuu päällä ja alla, kun yritän joogata kotona.

 • Heli
  18.8.2017 at 07:36

  Rentouttava jooga tekisi varmasti pikkulapsihärdellin ja juuri alkaneen perhepäivähoitajatyön rinnalla kyllä niiiin hyvää! Vitsit, oon odotellutkin, että saisin mahdollisuuden kokeilla ilmaiseksi Yogaian tunteja :) Kiitos muuten superihanasta blogista! Se on ainut, jota jaksan säännöllisesti lukea, yleensä puhelin kädessä vessassa käydessä tai hampaita pestessä :D

 • Riina
  18.8.2017 at 12:00

  Oi että mikä palkinto! Nettijoogaa en ole ikinä kokeillutkaan, joogailutaustani on hyvin samankaltainen kuin sinulla Krista, on-off ja kiirettä on pitänyt… :D Pitkän joogatauon jälkeen yin-joogalla voisi olla hyvä aloittaa?!

 • kipa
  18.8.2017 at 15:25

  Astanga flow olisi omaan makuuni!

 • Matleena
  18.8.2017 at 16:24

  Vuoden joogatilaus ois ihana! Jos 14 päivää tulee tehtyä niin voisin harkita paketin ostamistakin, vaikkei arpaonni osuisi kohdalle. :) Käyn Astanga flow-tunneilla studiolla jotka pelastaa mun viikon, mutta kotona haluaisin etenkin tehdä rentouttavia ja liikkuvuutta lisääviä harjoituksia ja yin jooga olisi siihen hyvä. Ilman ohjausta oma kärsivällisyys ei meinaa riittää ja studiolle tulee jotenkin aina ennemmin mentyä vauhdikkaammille tunneille.
  P.S. Kiitos ihanasta blogista, kommentoin ekaa kertaa vaikka oon lukenut eka postauksesta alkaen. :)

 • W
  18.8.2017 at 16:31

  Astanga flow, tai cardio ja voima :)

 • EllaNi
  18.8.2017 at 16:54

  Ooooh, yogaiaa oon monesti tsekkaillut ja haaveillut, mutta jotenkin se on aina jäänyt… Tykkään, kun siinä on monipuolisesti tunteja! Nyt valitsisin ekana rentouttavan joogan, koska ihan liian harvoin tulee rentouduttua arkihärdellin keskellä, vaikka tarvitsisin sitä joka päivä. Joogasta tosiaan tulee pöhkö-euforinen olo :D

 • annanna
  18.8.2017 at 21:39

  Joogaa jäykille olis hyvä aloitus :D en todellakaan taivu esim tohon asentoon mikä on sivusta kuvattu ja olet otsa lattiaa vasten. Se ehkä onkin yks syy miks en oo joogaa aloittanu, kun en taivu. Tosi loogista ku se jooga vois ehkä auttaa asiaa :D

 • Sussikka
  18.8.2017 at 22:04

  Just tähän hetkeen valitsisin kyllä ryhtijoogan. Oon yhden lapsen äiti ja juuri aloittanut opinnot korkeakoulussa ja kun tässä on muutaman päivän kulkenut reppu selässä niin olen huomannut, että ennen niin hyvä ryhtini on poissa!! Sen haluaisin takaisin.

 • Kristiina
  18.8.2017 at 22:42

  Joogaa jäykille 😆

 • krisda
  18.8.2017 at 23:12

  Se mitä mä tarttisin olis ehkä Joogaa jäykille :D Ei taivu, ei. Voisin kokeilla vaikka mitä Niska-hartia joogaa ja kaikkea rentouttavaa. Aika ei riitä salille asti, mutta olis ihan kokeilla!

 • Maisa
  19.8.2017 at 08:12

  Mindfulness ja syvärentoutus kuulostaisivat täydelliseltä lopetukselta tälle kiireiselle viikolle! Helpotusta kiireeseen toisi myös mahdollisuus tehdä treenit kotona (tai tulisipa ylipäätään tehtyä jotain kun ei olisi tekosyytä siitä ettei ehdi lähteä salille pungertamaan :D)

 • Suvi
  20.8.2017 at 19:44

  En taida ehtiä enää arvontaan, mutta ehtisinkö vielä lohdutuspalkintoon?
  Rentouttavat joogat ja lisäksi kaikki venyttelyt olisi ihania!

  • krista
   20.8.2017 at 19:56

   Arvonnan juuri tein, mutta lohdutuspalkinnon laitan tulemaan (tänään illalla tai huomenna) :)

 • Sanna
  20.8.2017 at 21:26

  Jooga on niin kivaa! Aikoinaan siihen tykästyin, mutta se jäi kiireen ja mukakiireen jalkoihin. Nyt yritän elvyttää taas jooga intoa! Viime viikolla kävin pitkästä aikaa ja nukahdin loppurentoutuksen aikana, äiti on vähän väsynyt 😂

 • Kiia
  20.8.2017 at 22:47

  Vieläkö yksi hidas ehtis koodille?

  • krista
   21.8.2017 at 10:37

   Ehtii :) Eli luvattiin koodeja vielä mattimyöhäisillekin :)

  1 7 8 9 10