Takaisin joogasalille! Tai siis kotiin.

Kaupallinen yhteistyö: Yogaia

Oooooo-oooom!

Nyt kuulkaas iskee mielenrauha! Oi kyllä kyllä! Kohta täällä ollaan ihan zen, ja kun lapset sitten seuraavan kerran kiukuttelevat tai kitisevät, minä vaan täällä istun jonkun pylvään päässä meditaatioasennossa ja resitoin vastaukseksi joogamantroja. Oooooom! Tai jotain.

Vaihtoehtoinen skenaario: seuraavan seitsemän päivän aikana ähisen ja puhisen punaisena olohuoneen lattialla kaikkien meidän sotkujen keskellä ja mietin, että mihin ihmeeseen sitä pitikin taas hemmetti vie itsensä laittaa…?

Olen siis juuri ryhtynyt viikon ajaksi Yogaian blogin vieraskirjoittajaksi – lupasin pitää heidän sivuillaan viikon ajan treenipäiväkirjaa ja kertoa, miten tavallinen pökkelötaipumaton kahden lapsen äiti testaa kotona tehtävää joogaa: miltä se tuntuu, miten toimii, ja innostaako jatkamaan nettijoogan parissa? Tuoko mielenrauhaa tai edes hyvää oloa? Vai pelkkää epätoivoista ähinää ja puhinaa?

Jaiks.

Taustaa: joogaharrastuksessani on ollut tässä… …kröhöm… aika monen vuoden (ja kahden lapsen) mittainen tauko. Aikoinaan koin kyllä sellaisia ihania joogahurahduksia astanga-joogan parissa, mutta arkikiireiden takia hurahdus jäi aina pariin kuukauteen. Sitten seurasi taas puolen vuoden tauko. Tuollaista on-off -joogaa harrastin yhteensä varmaan lähes kymmenen vuotta, mutta en koskaan uskaltanut edes siirtyä alkeistason tunnilta eteenpäin. En siis ollut kovin hyvä, suoraan sanoen :D Sain myös jonkinlaisia polvivaivoja, kun väkisin väänsin itseäni liikkeisiin, joihin en oikeasti olisi taipunut.

Mutta muistan niii-iiin sen hyvän olon. Ihan valokuvantarkasti muistan esimerkiksi yhden pimeän talvi-illan, jolloin matkustin ratikalla töiden ja joogatunnin jälkeen silloiseen kotiini Töölössä. Yhtä äkkiä tajusin, että ihmiset katsovat minua: pepsodent-hymyilin nimittäin itsekseni sellasta hurahtaneen ihmisen hymyä. Joogamattoa siinä selässäni kantaen, autuas hymy huulilla. Heh kuin suoraan jostain stereotypiasta. Mutta kun olo vaan oli niin superhyvinvoiva.

Sitä tunnetta mulla on ikävä. Voiko siihen olotilaan ruuhkavuosien (kliseeilmaisu, mutta totta), arkikiireiden ja kahden lapsen perusperhehärdellin aikana päästä vielä takaisin…? Edes hetkeksi. Pliis?

Tämän vieraskirjoittajapestin ansiosta sain ainakin hyvän motivaation yrittää.

Rehellisesti sanoen juuri tähän elämänvaiheeseen on ihan täysi mahdottomuus, että meidän perheen viikko-ohjelmaan mahtuisi enää yhtään äidin omaa harrastusiltaa. Jooga jossain salilla kaikkine matkoineen kun olisi parhaimmillaankin reilun parin tunnin keikka – ja nyt omia menojani on jo tanssin ja espanjan-tuntien myötä kahtena iltana. Ei vaan ole enää aikaa tuollaiselle, vaikka haluaisikin (ja tarvitsisin) taas pienen palan sitä joogan mukanaan tuomaa hyvinvointia.

Ja tällaiseen tarpeeseen tämä koko Yogaia on itse asiassa syntynytkin. Että siinä mielessä väitän olevani aika hyvä testaaja tälle palvelulle – ehkä ihan ydinkohderyhmää jopa.

Tämä suomalainen nettijoogapalvelu tarjoaa siis kotona tehtäväksi sekä ohjaajan vetämiä live-tunteja monta kertaa päivässä (sekä päivä- että ilta-aikoja) että tallenteita. Ja noissa tallenteissa on pääsääntöisesti mukana kaikki edellisen 30 päivän aikana lähetyt joogatunnit – ja jos jokun tunnin merkkaa omaksi suosikikseen, se pysyy tallessa tuolla vieläkin pidempään. Kuukausi- tai vuosimaksulla kaikki materiaalit ovat koska vaan joogajan tavoitettavissa.

Ja nuo live-tunnit voi tehdä joko kamera päällä (jolloin ohjaaja näkee ja voi antaa palautetta) tai halutessaan myös kamera suljettuna. Kameran päällelaitto vaatii ainakin itseltäni ministi tsemppaamista, mutta tässä viikon testijakson aikana toivon rohkaistuvani siihenkin (ehkä) sitten loppuviikosta.

Yritän muuten sitten näissä kuvissa teeskennellä sujuvaa (vanhasta muistista mukamas jotain liikkeitä tehden), mutta oikeasti en ole enää yhtään sujuva.

Tämän joogahaasteeni nimi on ”Elämä haltuun”, ja siinä tehdään 10-15 minuutin mittainen joogaharjoitus seitsemän päivän ajan joka ikinen päivä.

…ja mä oon niii-iiin tyytyväinen, että nämä harjoitukset ovat alkuun tällaisia lyhyitä täsmätreenejä. Itse ajattelin tehdä näitä tällä viikolla päiväsaikaan duunihommien välissä sellaisissa kohdissa, joissa aivot kaipaavat vähän nollausta ja kroppa energiaa. Tuollaisen 15 minuutin pätkän pystyn (toivottavasti) ihan hyvin päivästäni pihistämään – freelancer-elämää. Ehkäpä joogahetken jälkeen ajatuskin juoksee paremmin?

Itse juuri nyt kaipaan just tähän saumaan ehkä eniten jotain rentoutuksia tai mindfulness-kokeiluita. Silleen pehmeästi liikkeelle, ja sitten toivottavasti into vie eteenpäin samalla, kun (tällä hetkellä olematon) voima vähän kasvaa.

Hyvää oloa, rentoutumista ja läsnäoloa, kiitos!

Viikon haasteen ensimmäinen treeni on juuri nyt takana, ja olipa kyllä aikamoinen räpik… tai no hei miksipä mä sitä tässä toistan, kun juuri kirjoitin myös ensimmäisen treenipäiväkirjamerkintäni. Joka päivä päivittyvä (ja sataprosenttisen aito, lupaan) joogapäiväkirja siis täällä.

Myös tänne oman blogin puolellekin sain jotain:
Nimittäin arvottavaksi 2 kpl Yogaian vuosijäsenyyttä (arvo 119,88e/kpl) kaikkien tähän postaukseen kommentoivien kesken. Vastauksissa Yogaia haluaisi kuulla, että millaista joogatuntia sinä juuri nyt kaipaisit? Minkä tunnin valitsisit, jos tekisit Yogaian joogan kotonasi juuri nyt? Tuntivalikoiman (livetunnit) löydät täältä, ja kommentoida voit su 20.8. klo 12 asti; sitten arvon voittajat.

Itse valitsisin juuri nyt Rentouttavan Joogan tai ehkä tuon Pysähdy & Hengitä – tekee aika hyvää :) Myöhemmin voiman (ja rohkeuden) kasvaessa haluaisin kokeilla taas astangaa, eli valitsisin tuon Astanga Flown.

Kaikki tähän kommentoijat saavat myös halutessaan ”lohdutuspalkinnon” eli 14 päivän ilmaisen kokeilun (toimii koodilla) Yogaian nettijoogapalveluun. Koodi tulee sähköpostissa – jos et halua koodia meiliisi, ilmoita tästä ihmeessä kommenttisi yhteydessä, niin en sitten sitä koodia lähetä :) Koodia en valitettavasti tässä saa julkistaa (että se ei mene liian isoon jakeluun), joten se tulee sitten erikseen privana kommentoineille ja pysyy siten vain tämän blogin lukijoiden ikiomana etuna :)

Huh heijaa, seitsemän päivän joogakokeilu siis käynnistyköön! Elämä haltuun! Pitäkää peukkuja!

Ensimmäinen kokeilu ei tosiaan varsinaisest… tai no joo, lukekaa sieltä treenipäiväkirjasta :)

25

You Might Also Like

 • S
  14.8.2017 at 16:29

  Kaipaisin voimaa lisäävää joogaa, olo tuntuu löysältä. Juuri nyt, näin alkusyksystä ja synnytyksestä jo useampi kuukausi kuluneena, osallistuisin samaan elämä haltuun haasteeseen!

  • krista
   14.8.2017 at 16:38

   Tuo 15 minuutin kotitreeni oli kyllä kiva! Mietin nyt itsekin, että hitsi tällaista kun ois tajunnut äitiyslomalla ollessa harrastella lasten päiväuniaikaan; ihan vaikka vaan jotain venyttelyä ja mindfulnessiä itkarin kohinassa. Hitsi kun en silloin tajunnut!

 • Heispi
  14.8.2017 at 16:38

  Flow joogaa tai mindfullnessia ❤
  Tähän pikkulapsiarjenhektisyyteen tekisi hyvää pieni pysähtyminen.
  Jos saisi koko vuoden, voisi jopa tapahtua edistystä!

  • krista
   14.8.2017 at 16:44

   Todellakin! Jos vaikka sillä saisi sitä omaa pinnaakin kasvatettua niin, että tulisi vaan pelkkää sydäntä huutotaulukkoon :)

 • SannaHa
  14.8.2017 at 16:45

  Nyt tarvitsisin sellaista aivot herättävää, verenkierron palauttavaa ja virkistävää liikuntaa. Lempeää, mutta tehokasta.

 • Elli
  14.8.2017 at 16:47

  Astanga Flowta! <3 Teen nytkin netin kautta astangaa, mutta kesän ulkoilmaistunneilla ihastuin Astanga Flow-tunteihin. Netin kautta koska sairauden takia monia liikkeitä joudun jättämään väliin ja se on salitunneilla hieman häiritsevää..

  • Anu Yogaialta
   14.8.2017 at 20:44

   Suosittelen kokeilemaan Rocket Yogaa Maxinen johdolla Yogaian Lontoon studiolta. Rocket Yoga on Amerikassa syntynyt joogamuoto, joka perustuu Astangaan, mutta antaa enemmän vaihtoehtoja länsimaiselle keholle.

 • Piia
  14.8.2017 at 16:53

  Oi yogaia! Käytin aiemmin mut sitten oli pakko kiristää lompakonnyörit kiinni… tykkäsin eritoten chakrameditaatioista, mut mun lemppariopettaja lopetti. Syvävenyttelyt, aamuvenyttelyt ja kurvijooga oli niitä mitä tuli viikoittain tehtyä.
  Nyt varmaan aloittaisin flowlla, ja jatkaisin jollain meditaatiolla ❤

  • krista
   14.8.2017 at 22:25

   Oi vau, mäpäs käytän näitä kokemuksia myös suosittelusta ja kokeilen tuollaisia itsekin :)

 • Vaeltajatar
  14.8.2017 at 16:53

  Rentouttava oma hetki hektisen arjen keskelle olisi toiveissa.

  T. Erään tuholaisen äiti jonka arjesta löytyy liian vähän aikaa liikunnalle ja omalle itselle.

 • Kaisa
  14.8.2017 at 17:02

  Valitsisin jotain yin-jooga-tyylistä. Sen olen todennut nykyisessä tilanteessa todennut iselleni sopivaksi, aikaisemmin epäsäännöllisen säännöllinen jooga-harrastukseni oli astanga- ja hatha-painotteisempaa. Toivottavasti ”lohdutuspalkinto” on käytettävissä ihan kaikille joogailijoille, eikä pelkästään uusille kokeilijoille. Oon joskus aikaisemmin kokeillut Yogaiaa, mutta rahatilanteen vuoksi sellaisista luksuksista on pitänyt luopua… Jonkun verran teen youtuben ohjauksella jooga-harjoituksia, ainakin Jenkeissä vaikuttaa olevan paljon hyviä ohjaajia, jotka tekee tunteja youtubeen. Eihän se henkilökohtaista ohjausta tietenkään ole, mutta samalla lailla niistä hyötyy kuin esim. Yogaian tallenteista. Nettijooga on toimiva idea, varsinkin jos on joskus aikaisemmin opetellut perusteet ohjatuilla tunneilla :)

  • krista
   15.8.2017 at 09:18

   Mä en ole muuten ikinä testannut noita yin-jooga -juttuja; itse asiassa en oikein edes tiedä, että mitä se on! Mutta täytyypä kokeilla!

   Varmistan tuon koodikysymyksen vielä ja palaan tästä pian! :)

  • krista
   15.8.2017 at 13:56

   Kysymyksesi koodista tarkistettu! :) Eli sen koodin saa käyttää myös ”palaava” jäsen, joka on palvelua joskus aiemmin käyttänyt mutta jolla jäsenyys ei juuri nyt ole voimassa. :)

 • Terhi
  14.8.2017 at 17:06

  Pysähdy ja hengitä kuulostaa just sopivalta :)

  • krista
   14.8.2017 at 22:11

   Tää on tärkeä juttu kyllä välillä muistaa :)

 • Malliina
  14.8.2017 at 17:13

  Hei tää on mun juttu! Juoksen ja jumppaan kotona mut iltatyöläisen ja suurperheellisen aikatauluun ei käy joogasali. Kokeilisin kaikkea.

  • krista
   14.8.2017 at 22:22

   Mullakin on vähän nyt ”kokeilen kaikkea” -fiilis itsellä :D

 • Sara
  14.8.2017 at 17:15

  Talvisin voimaa lisäävää joogaa. Tunneista valitsisin yin-joogan😊

 • mimma
  14.8.2017 at 17:17

  Lempeä flow sopisi varmaan hyvin tähän väsähtäneeseen iltapäivään :)

 • Salvia
  14.8.2017 at 17:17

  Astanga tai Power Flow kuulostaa kivoimmalta, kaipaisin jotain voimia koettelevaa!

 • Hannammari
  14.8.2017 at 17:18

  huonoselkäiselle äippälomalaiselle ehdottomasti ryhtijoogaa. Ai kamala mihin mun ryhti on kadonnut…

 • Tessa
  14.8.2017 at 17:28

  Jotain kuntoa kohottavaa ja piristävää, samalla ajatuksia rauhoittavaa… Eli varmaankin astangaa!

 • Mopsi
  14.8.2017 at 17:32

  Todellakin tuo pysähdy ja hengitä! T. Kotona kahden viikon ikäinen vauva

 • Heli
  14.8.2017 at 17:33

  Mindfullnes, siihen on ollut tarkoitus tutustua paremmin

 • A
  14.8.2017 at 17:36

  Mulla on Yogaian vuositilaus ja mä oon oikein tyytyväinen. Joogaa tosin en about koskaan sieltä tee, mutta lihaskuntoa ja venyttelyjä (no olen minä tilauksen myötä kokeillut paria joogasettiäkin). Joo ja nauhoitteet on mun juttu. Mutta siis joo, arvontaan osallistun mielelläni, mutta alekoodia en tartte (kun se ei varmaan nykyistä tilausta pidennä :)).

  Ainut mitä ehkä tarttisin lisää on persuuksille potkimista (nimimerkillä on taas vierähtänyt luvattoman kauan edellisestä tunnista). Kannustava uutiskirje kyllä tuli just osallistua tuollaiseen haasteeseen :)

  • krista
   15.8.2017 at 09:34

   Tän myötä varmastikin menee kehitysidea eteenpäin! Jos tulisi vaikka jotain tuntisuosituksia, tai muuten tsemppiviestejä… Ei tietysti liikaa (että ei mene spämmiksi), mutta silloikn tällöin!

   Kiva, että oot ollut tyytyväinen! Mä kans mietin vuositilausta nyt tän kokeilun jatkoksi, vois sitten Espanjasta käsinkin joogailla…

 • Anu Ee
  14.8.2017 at 17:40

  Valkkaisin ton powerjoogan! Jotenki veto pois ja masis kun kesä on ohi. Tarvisin jotain energiaboostia tähän syksyyn.

 • Tuisku
  14.8.2017 at 17:43

  Energisova Flow. Olen tehnyt netti joogaa you tubesta nyt pari vuotta. Ihanaa! Suosittelen yoga with adrienea ❤️

 • Ida
  14.8.2017 at 17:56

  Joku rentouttava joogahetki sopisi hyvin mulle, sikäli mikäli joogarauhan saisi hetkeksi noilta pieniltä. Joogaharrastus on ollut tauolla loppuraskauden ja synnytyksen jälkeen,mutta nyt kun vauva on jo kohta puolivuotias, alkaa tehdä mieli saada pieni hetki ihan omaa aikaa! Ja kroppakin kiittäisi kun saisi muutakin liikuntaa kuin vauvan kantelua ja vaunujen lykkäämistä. :)

 • 1 2 3 10