Suklaatehtaalla

Läheisessä Mijasin pikkukaupungissa on suloinen pieni oma suklaatehdas, Mayan Monkey. Olemme siellä käyneet useita kertoja ennenkin ja tsekanneet pienen näyttelyn suklaan tekemisestä – mutta vasta eilen päädyimme menemään tekemään suklaata ihan itse.

Mayan Monkeyn suklaa on luomua ja alusta alkaen reilusti tuotettua ja siinä ei ole käytetty lapsityövoim… eiku het-ki-nen:

Ha ha! Kiinni jäivät!

Ja olihan se sitten ihanaa! Sellainen superkiva pieni 15 minuutin tekeminen, jossa itse pääsi tekemään oman suklaalevyn ja koristelemaan sen mieleisekseen.

Hintaa huville oli saman verran kuin suklaalevyille tulisi hintaa myymälästä. Eli 11,70e per nenä, ja sillä sai ne itsetekemänsä kolme suklaalevyä mukaan. Suklaantekohetken saa minimissään kahdelle hengelle, ja lasten mukana pitää olla ainakin yksi aikuinen.

Oli hauska huomata, miten jokaisen suklaataiteilijan levyistä tuli ihan erilaiset. Toinen lapsista askarteli levyihinsä suklaanappikoristuksen. Toinen lapsista puolestaan uskoi ennen kaikkea rusinoiden ja goiji-marjojen comboon.

Omat levyni näyttivät tältä:

Kyllä itse tehdyn viehätyksessä on sitä jotain!

Kotimatkalla naureskelimme, miten muuten tätä konseptia voisi soveltaa. Kahvila, jossa pääsee jauhamaan kahvinsa alusta pitäen itse? Ravintola, jossa ruoka tehdään alusta asti itse?

…ja sitten diplomit mukaan ja ulos suklaantekijöiden omasta privaattiovesta!

24

You Might Also Like

 • Karoliinan
  11.3.2019 at 11:43

  Voi miten ihana! Onkohan Suomessa niin ankeet säännöt ja säädökset että tollanenki kiva on kiellettyä? :D lapsille tällaiset on ikimuistoisia hetkiä, kun itse saa tehdä. :) Olivat varmasti ylpeitä? :)

  • TaijaE
   11.3.2019 at 14:39

   Fazerin vierailukeskuksessa Vantaalla pääsee ainakin koristelemaan oman suklaalevyn. Eihän se tietty sama oo, ku päästä tekemään koko levy itse. Mutta paikka on muutenkin näkemisen ja kokemisen arvoinen, joten tuo koristelu voisi olla ihan kiva (vaikkakin hintava) lisä :)

   • krista
    11.3.2019 at 17:16

    No hei mahtavaa, tosi kiva! Ja siis tässäkin oli lähinnä se koristelu pääosa, ja se suklaamössöhän otettiin tuolta laitteesta niin kuin eka kuvassa näkyy. Toki ne alkuvaiheetkin, ihan pavuista asti, tulivat siellä näyttelypuolella tutuiksi. Mutta varmasti jo pelkkä koristelu lapsille (ja varmaan aikuisellekin) kivaa.

    Mä en olekaan tuolla Fazerilla koskaan käynyt, voisi olla kiva käydä! Pääseeköhän sinne ihan itsekseen lasten kanssa vierailulle vai onko se jotenkin ryhmille…? Voisi olla kiva pieni retki!

    • TaijaE
     11.3.2019 at 21:26

     Kannattaa kyllä käydä tutustumassa tuohon vierailukeskukseen. Netin kautta voi ilmoittautua tuollaiselle tutustumiskierrokselle ja myös tuohon suklaan koristeluun. Itse en ole siis noissa ollut, ainoastaan olemme lasten kanssa käyneet brunssilla ja kahvilla ja sen jälkeen tietty herkkukaupan kautta kotiin. Brunssit on tosi suosittuja, joten sinnekin kannattaa varata etukäteen pöytä ja jos haluaa vain kahvitella niin kannattaa vältellä just brunssiaikoja, koska silloin vapaan pöydän löytäminen voi olla vaikeaa (brunssi ja kahvila siis samaa tilaa).

     • krista
      12.3.2019 at 12:26

      Jesh! Me mennään kyllä joskus!

  • krista
   11.3.2019 at 17:14

   Joo olivat ihan SUPERylpeitä :)

   Mulla kans kävi mielessä, että pääsisiköhän Suomessa samoin tavoin elintarvikkeen valmistusta seuraamaan/tekemään. Ihan siis oltiin omissa vaatteissa, hiukset toki myssyissä, mutta ei esimerkiksi hanskoja. Toisaalta tässä lähinnä koskettiin omaan suklaaseen ja noihin pulloihin, joissa oli erilaisia mausteita. Ja suklaat tulivat vain itselle; toki samoissa tiloissa ja samojen suklaapatojen äärellä oltiin, joissa valmistetaan myös suklaatehtaan kauppaan myyntiin menevät suklaat.

 • Torey
  11.3.2019 at 20:35

  Eikä miten ihana! Mäki haluisin!

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2019/03/11/eika-siina-ole-mitaan-pahaa/

  • krista
   12.3.2019 at 12:26

   Joo siis tää oli ehdottomasti kivaa myös aikuisen mielestä! :)