Wrapping a cat (ei oikeaa)

Minulla on ongelma. Lankaongelma.

Ostin Prismasta tällaista iiiiiiiihanaa lankaa…

…mutta totesin, että neulottuna se näyttää ihan kamalalta:

Langan pitsirakenne menee neulottuna ihan hukaan ja ilme muuttuu epämääräiseksi mössöksi.

 

Haluaisin kuitenkin niin kovasti jotain kaunista tästä ihanasta langasta. Seuraava ajatus oli käyttää tekniikkaa, jossa lankaa ”itse lankana” on näkyvissä mahdollisimman paljon, ja neulottuja silmukoita mahdollisimman vähän.

Alussa olinkin tästä tekniikasta kovasti innoissani. ”Tunika? Hamonen? Tunika? Hamonen?”, pallottelin mielessäni kun nyhersin tekelettä eteenpäin.

Mutta kun kaksi kerää oli käytetty ja pintaa aika paljon valmiina, alkoi tämäkin tyyli tehdä minut vähän… …huonovointiseksi.

Liikaa kaikkea?

 

Sitten tuli uusi idea. Näin jossain kampaajalla selaamassani lehdessä tällaisen lankaan kiedotun elefantin. Ooo! Mitä jos kietoisin asioita tähän lankaan?

(joo joo viime viikolla värjättiin, tällä viikolla kiedotaan –  mutta hei; ”täytyyhän sitä jotain harrastuksia olla” niin kuin värjäyskommentoinnissa naureskeltiin)

Koska kaappiemme pohjalta löytyy suht mittavat määrät rumia koriste-esineitä, ajattelin aloittaa sellaisesta. Pahoitteluni, jos tämä on juuri sinun tekemääsi taidetta, mutta…

ööö tota…

Mutta kiedottuna siitä tuli tällainen:

Värikäs kiedottu muumiokissa.

Hmm. Toteutus ehkä vielä vähän ontuu, mutta tavallaan tykkään ideasta. Mitä muuta voisi kietoa? Viinipullon? No, sellaisia meiltä ei tässä elämänvaiheessa oikein löydy, mutta jotain lasijätettä sentään:

Tadaa, kääritty vauvanruokasosepurkki eli nykyisin pikkupurkki hiuspinneille.

 

Mutta edelleen lanka näyttää kyllä kaikkein kauneimmalta vain lankana. Jotenkin nuo pompulat eivät oikein toimi muuten kuin langassa. Mutta ehkä siitä voisi tehdä rannekoruja tai hiuspannan…?

Ideoita?

 

You Might Also Like

 • Miitu (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 22:02

  No sitten tuotos pelkästään siitä yksinkertaisemmasta langasta, ja neulan (tai pikaliiman) avulla tuota toista lankaa sinne, minne haluaa :D

 • Marsikka
  14.3.2013 at 09:38

  Siis tässä postauksessahan näkyy että todellakin kannattaa säilöä kaikenmaailman koriste-esineet jemmoihinsa, niistä voi aina tuunata jotain upeampaa! ;) Ahhahhah, ei vaan voi olla nauramatta (kiitos tästä :) ).

 • Liisa L. (Ei varmistettu)
  14.3.2013 at 11:26

  Jep, olen törmännyt samaan ongelmaan useammankin kerran: kaupassa herkulliselta näyttävä värikäs lanka viekoittelee ostamaan, kotona ohjeita selatessa tajuan että kaikissa sateenkaaren väreissä iloitteleva materiaali sopii aika harvaan projektiin. Lopputulos: lankalaatikossa paljon koskemattomia, todella värikkäitä lankakeriä… Opinko ikinä?

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  16.3.2013 at 22:13

  Ei apua, nyt siirtyi yöunet… Minä, blogeista mitään tietämätön vierailijaneitsyt, eksyin tänne ihan vahingossa etsittyäni ”Kutsukaa kätilö” -sarjaa, ja tässä sitä ollaan, koukussa nimittäin. Ihan huippua, soljuvaa tekstiä, jolle repeilen vedet silmissä. Muumiokissa/pupu/jyrsijä aiheutti niin hysteerisen naurukohtauksen, että tipuin sohvalta. Kiitos, tätä jään seuraamaan!

 • Kristaliina
  16.3.2013 at 22:19

  Hehee, tervetuloa mukaan – mut hei varoitan, että kuulemma noin kolme 8 tunnin työpäivää jotkut on käyttäneet, kun ovat kaikki tekstit kahlanneet läpi :D Mutta kiva, kun Google heitti sut tänne, hyvä Google jee!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  21.3.2013 at 11:49

  Tuli nyt yhtäkkiä päivien päästä mieleen, että tuo olis täydellinen lanka jonkin yksivärisen pipon isoon tupsuun! Tulis pipoon sopivasti väriä ja lanka pääsisi oikeuksiinsa, sitä paremmin mitä isomman tupsun väkertää. Eikä taatusti ole liian monimutkainen käsityö. :D

 • Vieras (Ei varmistettu)
  22.3.2013 at 12:49

  Hei! Lankasi näyttää ihan frillalangalta! Eli Siittä tehdään huiveja:
  http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=94735

 • kao kao
  19.4.2013 at 22:08

  Värikäs, kieputettu muumiokissa on ihan paras! (no en ollut ihan fan clubia perustamassa, kun luin jutun ekaa kertaa mut nyt kissa kolahti).

  Ja nyt mä olen lukenut koko blogin läpi. Mun piti tehdä opparia. Mitäs mä nyt teen kun mä yritän vältellä opparia? Kirjoita lisää! :D

 • Kristaliina
  19.4.2013 at 22:18

  Iik en mä ehdi enää tänään – kyllä sun nyt vaan pitää alkaa tehdä sitä opparia :D

  No eiku oikeasti: mahtavaa, että luit kaiken, vau! :)

 • kao kao
  19.4.2013 at 22:29

  No en tänään kaikkea, mutta tässä on pitänyt jo monta iltaa pakoilla opparin tekoa :D 

  En mä voi sitä tehdä, sit se on valmis ja mä en saa enää kölliä mukavasti kotona ja syödä opparintekokeksejä. Huono diili. :)

 • Kristaliina
  19.4.2013 at 22:32

  :)

 • 1 2