Wrapping a cat (ei oikeaa)

Minulla on ongelma. Lankaongelma.

Ostin Prismasta tällaista iiiiiiiihanaa lankaa…

…mutta totesin, että neulottuna se näyttää ihan kamalalta:

Langan pitsirakenne menee neulottuna ihan hukaan ja ilme muuttuu epämääräiseksi mössöksi.

 

Haluaisin kuitenkin niin kovasti jotain kaunista tästä ihanasta langasta. Seuraava ajatus oli käyttää tekniikkaa, jossa lankaa ”itse lankana” on näkyvissä mahdollisimman paljon, ja neulottuja silmukoita mahdollisimman vähän.

Alussa olinkin tästä tekniikasta kovasti innoissani. ”Tunika? Hamonen? Tunika? Hamonen?”, pallottelin mielessäni kun nyhersin tekelettä eteenpäin.

Mutta kun kaksi kerää oli käytetty ja pintaa aika paljon valmiina, alkoi tämäkin tyyli tehdä minut vähän… …huonovointiseksi.

Liikaa kaikkea?

 

Sitten tuli uusi idea. Näin jossain kampaajalla selaamassani lehdessä tällaisen lankaan kiedotun elefantin. Ooo! Mitä jos kietoisin asioita tähän lankaan?

(joo joo viime viikolla värjättiin, tällä viikolla kiedotaan –  mutta hei; ”täytyyhän sitä jotain harrastuksia olla” niin kuin värjäyskommentoinnissa naureskeltiin)

Koska kaappiemme pohjalta löytyy suht mittavat määrät rumia koriste-esineitä, ajattelin aloittaa sellaisesta. Pahoitteluni, jos tämä on juuri sinun tekemääsi taidetta, mutta…

ööö tota…

Mutta kiedottuna siitä tuli tällainen:

Värikäs kiedottu muumiokissa.

Hmm. Toteutus ehkä vielä vähän ontuu, mutta tavallaan tykkään ideasta. Mitä muuta voisi kietoa? Viinipullon? No, sellaisia meiltä ei tässä elämänvaiheessa oikein löydy, mutta jotain lasijätettä sentään:

Tadaa, kääritty vauvanruokasosepurkki eli nykyisin pikkupurkki hiuspinneille.

 

Mutta edelleen lanka näyttää kyllä kaikkein kauneimmalta vain lankana. Jotenkin nuo pompulat eivät oikein toimi muuten kuin langassa. Mutta ehkä siitä voisi tehdä rannekoruja tai hiuspannan…?

Ideoita?

 

You Might Also Like

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 13:34

  Hei!

  Ettei toi nyt vaan olis verkkolankaa?? Tässä vinkkivitonen sen käyttöön, jos se sitä on..

 • Tilia
  13.3.2013 at 13:36

  Voisko siitä tehdä oviverhon tai ripustaa pääsiäismunia ikkunaan roikkumaan?

 • Iksu
  13.3.2013 at 13:44

  Ihana tuo purkki! Mäkin tartteisin tollasen pinnipurkin!:) Hyvä vinkki nuo verhot tai jotain vastaavaa.

 • Kristaliina
  13.3.2013 at 14:17

  Oli muuten ehkä maailman helpoin DIY-pinnipurkki: purkin pesu, liimaa ja kieputus, meni alle minuutti – sopii mun askartelukärsivällisyydelle :D

  Kiitti Vierailija, joo onhan tuo näköjään tuollaista verkkomaista! Ooo, en tiennytkään, että siihen on joku oma tekniikka… Nuo ”hörhelöhuivit” ei oikein ole mun juttu (sellaisen ohje oli kyllä lankapaketissakin), mutta ehkä tuolla tekniikalla sais jotenkin ”vähähörselöisempääkin”, hmm… Ja mulla itse asiassa on ostettuna just tuota mambo-lankaakin, siitäkin pitäis keksiä jotain…

  Verhovinkki tosi kiva, mut harmi meillä ei ole oikein sellaista oviverhokohtaa… Mut ripustusnaruna tuo on kyllä ihan ykköshyvä. Ja itse asiassa – meillä on sellaisia Istanbulista ostettuja posliinisia koristemunia, jotka on just tarkoitettu ripustettavaksi johonkin… Ja ne on lojuneet jo monta vuotta ripustamatta. Wooo, hyvä idea!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 14:18

  Oooo, mahtisidea tuo oviverho! Jotkut painavat helmet vain päähän painoksi. Ja kärpäset pelästyy palleroita ;). Tuttu tunne tuo, että lankakaupassa saadut upeat ideat ei kotona näyttäydykään ihan samassa valossa. Kumpulan kylätilassa järjestettiin ainakin kerran sellainen lankakirppari. Olisi riittänyt kotoa lerä jos toinenkin. En vain uskaltautunut paikalle, kun olisin kuitenkin kotiuttanut tuplasatsin…

 • Kristaliina
  13.3.2013 at 14:26

  JOO, mä kävin syksyllä just siellä Kylätilan käsityökirppikseltä ja palasin kyllä iiiison lankakassillisen kanssa :D Sellainen on muuten just tulossa uudestaan – vai oiskohan jo mennyt, en tiedä kun kipeänä tää ajantaju vähän heittää :D

 • Sensei
  13.3.2013 at 14:58

  Repeilin tuolle muumiokissalle. En tiedä oliko rumempi alkuperäisenä vai lankaan kiedottuna :D Mutta lanka on kyllä kaunista!

 • Kristaliina
  13.3.2013 at 15:17

  Hehee joo mäkään en ollut vielä ihan vakuuttunut :D Mutta onhan se nyt kumma, jos noin nätistä langasta ei mukamas saisi aikaan jotain kaunista! En luovuta :)

  Ne on varmaan nuo pompulat, joka tekee tuosta vähän… no tuollaista oksennusmaista :D

 • maitomamma (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 16:14

  Eiks toi oo koira?! :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 16:33

  Reps… Totaalihysteria, jonka muumiokissa aiheutti, on kyllä kommentin ja ison kiitoksen arvoinen :D Jatka ihmeessä kokeiluja, purkkikin on jo tosi kivan näköinen!

 • MirvaK
  13.3.2013 at 16:49

  Anoppi oli ostanut samaista lankaa esikoiselle sormivirkkauslangaksi. Ei kuulemma onnistu siitä. Mä ihastuin lankaan ja omin sen. Huivi olisi siitä kiva. Vyötettä ei ole mukana, joten ei ole tietoa millaisella tekniikalla pitäisi tehdä. Pitää käydä katsomassa tuo yksi linkki.

  Ja tuo oviverhoidea saattaisi toteutua meillä. Tarvetta ja oviaukko olisi.

  Itse olen koukuttunut Tapion kauppaan (vai lankotalo.net vai mikä nyt onkaan). KAvereille laitan vähän väliä s-postia, että tilataanko. Voi kun tuonne pääsisi muutenkin kuin vain netin välityksellä ostelemaan. Budjetti ja kaappitila ei varmaan kestäisi… :D

 • Katie
  13.3.2013 at 17:08

  Purkki on hieno! Mites jos jatkais kukkaruukuilla, kynttilanjaloilla (hmm, ei ehka paloturvallisin vaihtoehto, ellei niiden kanssa kayta jotain mansetteja), kukkamaljakoilla…? Ei kun kukkamaljakko on huono idea, niita pitaa pesta aina valilla!

  Musta toi tunika/hamonen -kuvakin oli ihan hauska. Mulle vain tuli siita mieleen ihana pehmoinen torkkupeitto… Onnistuisiko tuolla tekniikalla?

 • FFFifi
  13.3.2013 at 17:12

  Kuolen nauruun!!! Toi kissa!!! Tai mikä onkaan, ja kumman näköisenä tahansa :D Tai siis nimenomaan kumman näköisenä :D

 • kutriina (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 20:37

  Ei, ei ole mitään ideoita. Pakko vaan kommentoida, kun puutalobaby vaan saa aina niin hykerryttävän hyvälle tuulelle :)

  Mun mieheni ei käsitä lainkaan tätä blogien lukemista.
  ”Siis miks sua kiinnostais jonkun toisen elämä??”
  ”No kun se kirjottaa niin hyvin!”
  ”Jos se osaa kirjottaa, ni eiköhän se tekis sitä työkseen..”
  ”No itse asiassa…”

 • kutriina (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 20:39

  p.s. Mun mielestä toi kissa on kyllä pupu :)

 • Kristaliina
  13.3.2013 at 20:48

  Hihii, kiitos ideoista ja eläinarvauksista – ja ei, mä en TODELLAKAAN tiedä, mikä eläin toi on :D Joel sanoo sitä möhkäleeksi, se taitaa olla lähinnä totuutta :)

  kutriina, psst, vinkkaa miehellesi että aika moni bloggaaja itse asiassa kirjoittaa myös työkseen :) Mutta jos vaikka töissä kirjoittaa sellaista asiapenttitekstiä (Roosa Meriläistä lainaten), niin blogeissa saa sitten revitellä ja päästää sen oman kirjoittajapersoonansa näkyviin :)

   

 • Liisa
  13.3.2013 at 21:22

  Langasta en sano mitään ;D mutta olisko sulla enempää tietoa tuosta käsityökirppiksestä?

 • Miitu (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 21:22

  Eiks toi olis täydellinen myös jämälankojen kans käytettäväks? Esim. tekee sen tunikan/hamosen jollain ei-niin-päällekäyvällä langalla/langoilla ja tekee tuolla langalla vain osan kierroksista (linkin tyylillä), jolloin väliin tulis läpikuultavia raitoja tai sit kuljettaa joillain kierroksilla tuota lankaa mukana (ts. noukkii jokaisella silmukalla/joillain silmukoilla jonkin kohdan tuosta langasta mukaan), jos ei halua miettiä niin paljon aluspukeutumista… Jälkimmäises vaihtoehdoskaan ei varmaan täysin sais pidettyä tuota tuon langan alkuperäistä ulkonäköä, mut voisin kuvitella, et aika lähelle.

 • Miitu (Ei varmistettu)
  13.3.2013 at 21:25

  Eiku äh, ajatuskatko… Siis läpikuultavis kerroksis noukkii silmukat langan kummaltakin reunalta.

 • Kristaliina
  13.3.2013 at 21:44

  Hmm, riittäisköhän mun käsityöymmärrystaito tuollaiseen tekniikkaan… En oo varma :D Täytyy vähän haudutella! :)

  Liisa, kaivoin meilistäni tiedon siitä kirppiksestä – ja se oli just viime sunnuntaina, höh. Mutta niitä pidetään aina silloin tällöin ja ne tiedottaa niistä meililistalla. Jos kiinnostaa niin kantsii laittaa pyyntö meililistalle liittymisestä kylatila@kolumbus.fi …ja se siis se Kumpulan kylätila Intiankadulla :)

 • 1 2