Vuoden ekat

Meidän perheen joululomailu jatkuu. Viikonpäivät ovat menettäneet jo pitkän aikaa sitten merkityksensä ja päivät täyttää ihana tyhjyys.

Tehdään, mitä huvittaa. Ei tehdä, jos ei huvita. Mennään ulos, mutta jos pakkanen on liian kirpsakka, tullaan sisään. Lämmitetäänkös sauna tänään vai vasta huomenna?

Täällä Sotkamossa – tultiin tänne siis uudenvuodenaattona – pakkanen paukkuu. Eilen oli parissakymmenessä, tänään oli vain (haha) 17 astetta. Mainio hiihtokeli siis! Korkattiin ladut tämän perheen osalta. Hiihtäessä meinaa näköjään tulla hiki kovemmallakin pakkasella!

Joel tosin oli salahiihtänyt jo eilen illalla. Kyllä, juuri sama henkilö, joka viime talvena hiihti vasta ensimmäistä kertaa elämässään.

Maailmankaikkeuden kostona perheen hiihtokavallukselle ja yksinhiihdolle Joelin monot olivat jäätyneet kiinni siteisiin. Se oli se 20 astetta. Joel tuli villasukkasillaan pakkasesta sisään.

Ollaan päästy testaamaan myös hälytysajoneuvon saapumisaika näillä kulmilla (10 minuuttia), ensihoidon laatu (erinomainen) sekä Kainuun keskussairaalaan päivystys. Hyvin toimi. Tikkejä tuli ja kaikki hyvin.

Raskausviikkoja on tänään 13+4. Välillä vatsassa tuntuu pientä kuplintaa. Liikkeitä jo? Tai ehkä vain kuplintaa. Välillä vähän myös jo supistelee, tai tuntuu sellaista paineen tunnetta tai vatsan kovettumista. Ei onneksi kipeästi kuitenkaan.

En ole sen takia kovin paljon rasitusliikkunut, mutta hiihtäminen tuntui yllättävänkin lempeältä liikuntamuodolta näin vatsamielessä.

Viikko vielä lomaa jäljellä. Lasten jouluaattoiltana käynnistynyt barbie-leikki jatkuu edelleen. Välillä pakkasaurinko paistaa – on vaan vaikea päätellä, onko se auringonnousu vai auringonlasku. Kaunis kuitenkin, vaikkakaan ei yhtään lämmittävä. Sielua korkeintaan.

Olen korkannut Lucinda Rileyn viimeisen sisaruskirjan. Se on ihana ja haikeilen nyt jo sitä ajatusta, että joskus se loppuu.

Tänään voisi lämmittää saunan.

 

36

You Might Also Like

 • Ribis
  3.1.2022 at 22:20

  Ihanan kuuloinen lomameininki teillä, tuohon aikatauluttomuuden ja ihanan tässä hetkessä lillumisen olen yrittänyt virittää myös omaan joulomaamme, ja aika hyvin siinä onnistunutkin. Me matkustimme myös eilen Kainuuseen, Vuokattiin, ja täällä urheiluopiston täysihoidossa nautitaan talviliikunnan (hiihto, luistelu, laskettelu) riemuista ja muista aktiviteeteista perheenä yhdessä, ihan parasta🥰 Ihanaa lokoisaa lomailu teille ja rauhallista odotusaikaa!

 • Anna
  4.1.2022 at 12:23

  Kuulostaa ihanalta.
  Minulla on aamupäivä mennyt, paitsi katsomalla loppuun puoliksi katsottu jakso Talot huokuvat historiaa ja laittamalla robotti-imuri päälle niin yrittämällä kirjoittaa, toteamalla, että netti on hidas ja siitä johtuen painuin pihalle ja haahuilin pitkin meidän metsikköä hyvän tovin. Ihan parasta kuljeskella yksin luonnossa.
  Kohta ruokaa ja sitten ruokkimaan naapurin kissaa.
  Jos selkä ei jomottaisi aika pahasti niin sanoisin, että aika mahtava päivä.

 • Karina
  5.1.2022 at 18:47

  Ai että tuollainen ”laiska” lomailu on niin parasta. Mä olin myös viime viikon lomalla mutta jotenkin ihmeesti meni päivät niin nopeasti että sain mun tän hetkisestä kirjasta luettua ehkä kymmenen sivua! Tuli muuten sinä mieleen siinä lukiessa, kun alussa oli esitettynä kirjan päähenkilöiden sukupuu josta voi sitten välillä käydä tarkistamassa kenestä puhutaan :D – kertoo vietnamilaisesta perheestä jonka tarina alkaa 1900-luvun alusta. Kerron sitten kannattaako. Luen kyllä englanniksi että en tiedä onko suomeksi käännetty ollenkaan. Kirjailija on Nguyễn Phan Quế Mai ja kirjan nimi The Mountains Sing. Se on myös aika lyhyt, niin ei ehkä ole niin sun makuun :D
  Tällä viikolla oonkin jo töissä niin en sitten tiedä mikä ikuisuusprojekti tästä tulee, ja jonossa on jo muutama muu kirja. Taidan olla sellainen jonka harrastuksena on kirjojen ostaminen mutta ei niiden lukeminen…
  Huomenna pitäisi käydä Lux Helsingissä ihmettelemässä, mutta tytär just tuli kotiin sieltä ja sanoi että pettymys. Olivat kaverinsa kanssa käyneet vain keskustan jutut kattomassa. Nythän se on levittäytynyt moneen eri paikkaan koronan takia mutta ehkä noita ulkoteoksia voisi silti käydä ihmettelemässä.
  Hyvää uutta vuotta!