Toinen raskauskolmannes, tervetuloa!

Hyvävointinen keskiraskaus – oi kiitos, kun tulit! Pysy kylässä pitkään!

Raskauskolmannes on vaihtunut: tässä ei mennäkään enää sillä ikuisuuspitkällä ensimmäisellä raskauskolmanneksella, vaan porskutellaan pokkana jo toisella. Vaikea ymmärtää tätä, näin pitkällä jo ja kaikki edelleen (kop kop puuta) näin hyvin!

Pahoinvointi on ihan merkittävästi helpottanut. Okei, välillä tietysti vielä vähän öklöttää tai suussa on eltaantunut maku, mutta ei siis enää mitään siihen aiempaan pahoinvointiin verrattuna. Ei mahdu edes samaan ajatukseen!

Ja sitten samanaikaisesti myöhemmän raskauden peruskrempat eivät ole vielä alkaneet. Ei supista vielä kipeästi, maha ei ole esteenä normaalille liikkumiselle, ei liitoskipuja, ei muitakaan vaivoja. Parasta aikaa raskaudessa siis!

Raskausappin mukaan vauva on siellä nyt noin 8 cm mittainen ja kuulee jo äänet. Ihana ajatella, että hän on tavallaan jo meidän perheen meinigeissä mukana, kuuntelemassa ainakin: hei tällaiseen perheeseen sä olet tulossa. Ulkoisestikin pikkutyyppi alkaa muistuttaa jo enemmän ihmistä ja vähän vähemmän sammakkoeläintä.

Vatsa on edelleen yllättävän pieni. Toppahousut alkavat kuitenkin jo hälyttävästi kiristää vyötäröltä. Noooouh, mitä mä sitten teen…?

Rauhallinen hiihtäminen (tasaisella, en halua kaatua) on osoittautunut tosiaan ihanaksi liikuntamuodoksi tässä elämäntilanteessa. Se ei aiheuta juurikaan supistuksia, eikä tee plantaarifaskiitillekaan pahaa. Lempeästi ja pehmeästi.

Meidän perheen tämän talven hiihtolenkit ovatkin nyt olleet hyvinkin maltillisen mittaisia, pari kilometriä on ollut tänä vuonna meille just sopivasti. Toivottavasti päästään jatkamaan näitä ihanasti käynnistyneitä hiihtämishommia sitten Helsinkiin palatessakin!

Seuraava jännittävä päivä onkin sitten jo maanantaina: menen silloin yksityiselle NIPT-tutkimukseen, jonka yhteydessä myös ultrataan ennen verikoetta. Eli saa taas samalla pienenpienen kurkistuksen, että siellä on kaikki kunnossa.

Varsinaiset NIPTin tulokset tulevat sitten 1-2 viikossa, se se vasta tietysti jännittävää onkin. Samalla selviää myös jo sukupuoli(oletus). Tai sinne saa kai rastittaa, että haluaako tietää vai ei. Me halutaan. Nimiteknisiä miettimishommia!

Vähitellen silmät ovat alkaneet osua jo kierrätysryhmissä vastasyntyneiden vaatepaketteihin. Uskaltaiskos…? Ei kuitenkaan vielä. Ehkä jossain vaiheessa on sitten sellainen sisäinen varmuus, että tulee sellainen tunne, että nyt.

Missä raskauden vaiheessa te muut muuten olette tehneet ensimmäiset vauvanvaate- tai tarvikeostokset?

42

You Might Also Like

 • Karina
  7.1.2022 at 15:58

  Onneksi olkoon toiselle kolmannekselle! Hih, mähän ostin vauvalle ensimmäisen bodyn heti kun tikkuun piirtyi kaksi viivaa :D Tosin piilotin sen bodyn kaapin perälle enkä ostanut lisää ennenkuin vasta äitiyspakkauksen vastaanoton jälkeen. Mulla on nyt yksi sukulainen raskaana ja pakkohan mun oli heti ostaa alesta pari juttua kun ne vauvan vaatteet on vaan niin ihania.
  Hei pujota niihin toppahousuihin (vai onko ne joustovyötärölliset…) kuminauha sinne nappireikään ja toinen pää sitten nappiin. Saa kauemmin käyttöä tavallisista housuista.

  • krista
   11.1.2022 at 08:45

   Kiitos! <3 Ja yhteiset pahoittelut kaikille, että vastaan näin viiveellä - palaudun nyt tässä vasta loman jälkeen vähitellen ruotuun :D
   -
   Mulla kans on käynyt tuollainen "fiilistelyostos" mielessä. Muistaakseni eka raskaudella ostin aika aikaisessa vaiheessa jonkun kierrätysvaatepaketin. Toisaalta nyt just tässä raskaudessa, kun on oman iän puolesta tätä jännitystä, niin kuumottaa se, että jos kävisikin huonosti ja sitten tuntuisi tosi surulliselta nähdä se ostos. Vaikka näin järjellä ajatellen eihän se silti sitä surua muuttaisi!
   -
   Toppahousujen vyötärö onkin just se haaste, kun ne on sellaiset joustovyötärölliset eli ei ole sitä vetskari/nappiosuutta ollenkaan. Aiemmissa raskauksissa mulla oli just tuollaista kumilenksukikkaa - ihan hiuslenksu on toimiva - ja eka raskaudella ostin jopa sellaisen "housujenjatkeen", tosin en sitä loppujen lopuksi juurikaan käyttänyt... Mutta tosiaan nyt nämä toppikset on sellaiset sepaluksettomat, harmi! Mutta bongasin jo nettikirppikseltä edulliset äitiystoppahousut, jotka nyt sitten ostan! Alkaa nimittäin tuo vyötärö jo niin kiristää, että ei tunnu enää mukavalta.

 • Oliver
  7.1.2022 at 16:40

  Mä sain ekassa raskaudessa nt-ultran jälkeen riskiluvuksi 1/5. Ihan järkyttävän huono siis. Käytiin istukkanäytteessä, jossa kaikki hyvin. Päätin silloin, että jos rakenneultrassakin kaikki hyvin, niin ostan yhden vauvan vaatteen. Oli kaikki hyvin ja marssin suoraan ultrasta ostoksille :) Raskaus sujui loppuun asti hienosti ja nyt hän on jo teidän esikoisen ikäinen reipas kolmosluokkalainen :)

  • krista
   11.1.2022 at 08:50

   Ihana, kun kerroit <3 Tää on hyvä muistutus, että riskilukuhan ei suroilta kerro, että jotain on vialla: tosiaan vaikka tuollainen 1:5 riskiluku näyttää isolta, niin ihan matikalla ajateltuna tällaisessa luvussakin on tietysti HUOMATTAVASTI paljon isompi prosenttiosuus (yli 80 %) sille, että kaikki olisi sitten kuitenkin aivan hyvin. Ihana, että teillä oli just näin <3

 • äippä x6?
  7.1.2022 at 16:54

  ”Pesän rakennus” on tullut minulla aina joskus puolen välin jälkeen, varmaan lähempänä rv 30. Siinä vaiheessa on alkanut synnytys pyöriä hyvinkin paljon mielessä ja kaikki pikkuruiset vauvan vaatteet on ollut ihana pestä valmiiksi odottamaan. Sairaalakassikin varmaan kahta kuukautta ennen laskettua hyvin valmiiksi pakattuna sekä vauvan kotiutumisvaatteet turvakaukaloon nätisti viikattuina. Siinä olikin pitkä aika odotella silloin kun neljäs syntyi vasta rv 41+6 :D

  • krista
   11.1.2022 at 08:59

   Mulla oli muuten eka raskaudella silloin kaikki laittamatta, kun vedet menikin 34+0. Tai no oli ostettuna turvakaukaloa, vaunua ja muuta, mutta just vaatteet pesemättä ja lajittematta, vaipat ostamatta, sairaalakassi pakkaamatta (lähdin pelkässä pyyhkeessä ambulanssiin) jne… Täytyy siitä oppineena varautua kuitenkin vähän aiemmin :) Mieluummin tuolla tavalla hyvissä ajoin ja fiilistellen!

 • Ida
  7.1.2022 at 17:22

  On ollut hauskaa taas viime kuukausina seurata sun blogia monen vuoden tauon jälkeen. Meillä on lasketut ajat hyvin lähekkäin, itse kävin nt-ultrassa tällä viikolla :) Kolmosta odotetaan täälläkin ja ikäeroa edelliseen tulee melkein 5 v. Kaikki vauvakamat oon laittanut eteenpäin ja mietin samaa, et koska viitsisi niitä alkaa haalia. Ajattelin, että hankin tällä kertaa vaan ne jutut, joita tiedän tarvitsevani enkä hamstraa ihan hirveästi etukäteen.

  Esikoisen kohdalla aloitin kirppistelyn jo tosi aikaisin mutta se oli köyhänä opiskelijana ihan järkevää ja otaksuin, että ennen pitkää niille kamoille tulee joka tapauksessa käyttöä. Silloin tuntui myös tärkeältä konkretisoida vauvaa itselleen niillä tavaroilla. Nyt tuntuu, etten halua kotiini mitään ylimääräistä, kun paikat pursuilee lasten kamppeita entuudestaan. Etukäteen jo hirvittää, miten estän tätä tulokasta tukehtumasta pikkulegoihin jne😅

  • krista
   11.1.2022 at 09:07

   Ooooo, onnea sinnekin! <3 Ja onnea myös hyvistä nt-ultrauutisista <3
   -
   Me kans on laitettu kaikki kiertoon, paitsi jonkin verran sellaisia "tunnearvovaatteita" hillottiin. Ne on nyt pelikaanivarastossa, voisi joskus keväämmällä käydä hakemassa ja availla laatikot ja katsoa, että mitä sieltä löytyy :) Meillä on ihan sama ajatus, eli ei kiitos mitään tavara- ja vaateövereitä, vaan pelkästään tarvittava, ja mahdollisimman paljon kierrätettynä. Onneksi on näin kolmannen kanssa (toivottavasti!) aiempaa parempi näppituntuma, että mitä sitten oikeasti tarvitsee. Toivottavasti :)
   -
   Onnea vielä, ollaan siis suht samalla tahdilla raskaudessa menossa <3

 • Henna
  8.1.2022 at 10:02

  Me oltiin päätetty, että mitään ei saa hankkia ennen rakenneultraa. Siitäkin taisi mennä vielä jonkun aikaa, että tehtiin hankintoja. Ihan ekana taidettiin käydä tilaamassa vaunut ja turvaistuin, kun niiden toimitusajoista vähän varoteltiin. Mutta saatiinkin aika nopsaa ne. Ostin vauvalle kolme vaatetta uutena ja kaikki muut kirppikseltä, kun tänne sopivasti aukesi viime vuonna uusi lasten kirppis. :) Vauva on nyt kolme viikkoa vanha ja meidän eka!

 • Anna
  8.1.2022 at 11:31

  Toppahousuihin voi myös laittaa hankselit jos on napilla suljettavat ja nappi ei enää tahdo mennä kiinni. Minä ostin aikanaan ihan tarkoituksella henkselilliset toppahousut. Toinen vinkki jos tissit meinaa jäätyä (minulla oli tämä ongelma toista odottaessa) niin sellaiset naksautettavat käden lämmittimet povitaskuun tai jos pysyy muuten takin sisällä ;)
  .
  Me ei taidettu edes ostaa vauvan vaatteita. Tai ehkä joku paketti kirppikseltä… En ole varma. Meille tuli kuitenkin äitiyspakkaus aja miehen äiti vähän riehaantui ja osti vaatetta ja ihan reilusti.
  Kuopukselle pengottiin ensin esikoisen vanhoista ja sitten naapurilta tuli läpi käytäväksi pari laatikollista vaatetta mistä ostettiin meille mieleiset ja palautettiin laatikot. Tämäkin taisi olla ihan reilusti pakkauksen saannin jälkeen.
  .
  Täällä pidetään nyt taukoa yrittämisessä. paitsi, että henkisesti tekee hyvää välillä höllätä niin myös siksi, että ollaan aika lyhyttä väkeä ja ihan loppuvuosi ei olisi paras hetki syntyä ja olla pienen koon lisäksi vielä ikäluokkansa nuorimpia. Harmittaa ettei nyt päästy teidän kanssa jakamaan tätä aikaa. Olisi ihan erilaista lukea näitä postauksia jos itsellä olisi sama odotus menossa.

 • Pohjoisen likka
  9.1.2022 at 12:15

  Hei, osta henkselit ja sellaisen masutuubi ja pue ne toppahousujen kanssa siten,että vetskari jää auki, henkselit ylle pitämään housuja päälläsi ja lopuksi masutuubi vetskariaukon päälle. Pitkä takki vielä päälle suojaamaan.

 • Ansku
  9.1.2022 at 21:29

  Hei ihan tällein asian vierestä tässä huutelen. Eli kirjasuosituksena kreikan natsipiirityksestä ja sen jälkeisestä ajasta kertova kirja; ne, joita emme unohda( Victoria Hislop). Tämä voisi siutakin kiinnostaa. Ja onnea vauvasta tietysti😍
  T: ansku, jolta hävisi piiiitkä kirjalista ja autoit kasaamaan uutta.

  P.S uusi lista alkaa olla jo huolestuttavan pitkä. Ei pidä päästää miestä ”päivittämään” puhelinta ettei käy taas huonosti.

 • Ida
  10.1.2022 at 13:16

  Vitsit aika menee nopeasti. Onnea toiselle raskauskolmannekselle siirtymisestä! 😊

  https://naissanelioissa.wordpress.com/2022/01/09/valituspaivakirja/

 • Vilja
  10.1.2022 at 20:27

  Mekin käytiin niptissä kolmannessa raskaudessa, muistaakseni jo ekalla kolmanneksella. Kaikki oli hyvin ja oli ihanaa tietää sukupuoli niin varhain! Nimenomaan nimiteknisistä syistä :D