Oravien kylvämää, vol. 2

Meillä on tänä kesänä ollut piha-aidassa joutomaapätkä; meidän on ollut tarkoitus jatkaa siihen syreeniaitaa tai istuttaa jasmiketta, mutta… No, en mä edes keksi siihen mitään selitystä. Ei olla vielä tehty sitä. Kyseiseen kohtaan olemme kuitenkin roudailleet multaa sieltä täältä; lähinnä aiempin kesien kesäkukkakukkaruukkujen pohjia ja silleen.

Joutomaanpätkä on yllättänyt meidät aikaisemminkin – sillä, että se ei olekaan yhtään jouten. Ensin ihmetystä herättivät mahtavat auringonkukat. Tällä hetkellä niitä kukkii edelleen kolme hienoa yksilöä.

Mutta, mutta… Entäs sitten tämä:

20160921_185236

Voiko tää oikeasti olla.. …salaatti?

Siltä se kovasti mun silmään näyttää.

Mitä? Miten? Ja mikä ihmeen salaatti kasvaa syys-lokakuussa…? En ole uskaltanut maistaa – uskallanko?

 

PS. Pihallamme ei siis ole kasvanut salaattia ainakaan koko täällä asumisemme aikana eli viiteen kesään – eli omalta pihalta (mistä mullat ovat peräisin) se tuskin on mistään levinnyt…

14

You Might Also Like

 • Tilia
  1.10.2016 at 17:08

  Kyllä mulla ainakin salaatti vielä kasvaa, ei kun syömään!

  • krista
   1.10.2016 at 19:48

   Sun mielestä kans toi näyttää salaatilta?

 • pomeliina
  1.10.2016 at 20:35

  Se on salaattia. Syö. Nam. :)

 • Lilia
  2.10.2016 at 10:21

  Meillä kerrostalossa kasvaa autopaikoille johtavien puuportaiden välissä rypäs sitä samaa salaattia jota itse istutin sekä äitini kasvimaalle että omalle parvekkeelleni.

  Samoin salaatti joka syötiin parvekkeelta pois 1,5 kuukautta sitten, ja jota ei sen koommin ole kasteltu (ja sijaitsee siis parvekkeella jossa katto) kasvaa siellä lisää omia aikojaan jonkun ilmankosteuden voimin. Salaateissa on taikaa.

  Petturuudeksi sen sijaan kutsuisin sitä, että keväällä istuttamani kesäkurpitsa on kukkinut runsaasti koko kesän tekemättä ainuttakaan kurpitsaa. Sain selville että osa lajikkeista kaipaa kaveria ja ei siksi tuota ollenkaan hedelmää yksin, olin tyytyväinen vastaukseen….Kunnes tässä syyskuun viimeisellä viikolla huomaan yhden sormenkokoisen kurpitsan siellä. Anteeks mitä? Oliko tää kaikki sittenki MUN kyvyttömyyttä kasvattaa kurpitsaa?!!?

 • viv
  2.10.2016 at 15:14

  On se salaattia! :D Joku sissipuutarhuri on salaa yön hämärissä tuosta aidanraosta laittanut salaattia kasvamaan teidän iloksi. :P