Viimeinen lomaviikonloppu

Linnut asettautuvat V-kirjaimen muotoon taivaalla. Raakkuminen – vai kenties vaakkuminen? – tuntuu tärykalvoissa asti.

Ovatko ne nyt todella jo lähdössä vai harjoittelevatko vasta?

Lapsi lukee Peukaloisen retkiä. Keltainen kansio on vuodelta 1984.

*******

Jäätelöauton ääni saa koko perheen pomppaamaan: nyt heti autoon! Seuraamme kartalta auton liikettä – oi nykyaika. Ostamme Daim-tuutteja ja vanilja-Puffetteja. Meillä ei ole pakastinta, joten kaikki pitää syödä kerralla.

Aamupalaks jädee jälkuruoaks sitä lisää, laulavat ne kaksi poikaa, joiden nimiä en muista. Ja meidän perhe.

Joel virittää riippumaton, jonka uudelleenripustamista on suunniteltu armon vuodesta 2011 asti. Tuossa me pötköteltiin Joelin luona silloin, kun me oltiin just tavattu.

En ole vielä kokeillut eskimokieppiä.

*******

Kun kävimme luontopolulla, löysimme metsään heitetyt luomusmoothiepussukat. Joku oli ajatellut, että ostanpa lapsilleni tällaista hyvää luomua, kun se on niin hyvää ja ekologista ja vaikkamitä – ja sitten heittänyt foliopussukat maahan luonnosuojelualueella. Suututti.

Onneksi meillä oli ylimääräinen roskapussi mukana. Keräsimme roskat, smoohieiden lisäksi maassa oli juotavan jugurtin muovipullo.

*******

Joel nikkaroi itselleen matkasauvan ja haaveilee pyhiinvaelluksesta.

Näimme seurueen ajamassa avobemarilla. Kaksi miestä etupenkillä, luu ulkona. Takapenkillä nainen ottaa selfietä. Ilmassa kihisee riemu ja odotus, heillä on edessään kuuma kesäperjantai.

”Ja sä valitsit miehen, joka innostuu metsästä löytämästään kepistä”, Joel sanoo.

Valitsin. Ja valitsisin uudestaankin, joka päivä, huonoimpana hetkenäkin. Keppi kiinnitettiin mökin seinään suoristumaan. En ihan tarkalleen tiedä, mitä sen jälkeen tapahtuu.

*******

Aamulla näkyi joutsenperheestä vain yksi aikuinen ja kaksi poikasta. Laiturin lähellä oli sulkia. Alkoi jo huolestuttaa. Täällä asuu ilves – syövätkö ne joutsenia? Myöhemmin koko perhe ui ylväästi pitkin lampeaan. Huh.

Poikaset ovat jo selvästi muuttumassa harmaista valkoisiksi.

*******

Kun sanoo ”yökoulu”, lapset laittavat kädet korvilleen ja laulavat: ”Lentävä kalakukko”.

Hauska huomata, miten heillä on jo ihan oma huumori ja jutut, joista aikuiset ovat täysin pihalla. Tuo vitsi on peräisin jostain kirjasta.

Pitkälläkin lomalla on loppunsa. Sitä vietetään ihanan aurinkoisesti. Mökillä on aina vähän Helsinkiä viileämpää ja myös vähän tuulee. Mutta se on oikein hyvä.

Lapset menevät juuri päiväunille. Olen Pieni elämä -kirjassa vasta sivulla 296.

Ihanaa kesäviikonloppua kaikille!

26

You Might Also Like

 • Hanna
  8.8.2020 at 18:41

  Minä hikoilen kerrostaloasunnossa jonka ilmastoinnin voimakkuus riippuu siitä, kuinka monta ikkunaa saa kiilattua auki yhdellä kertaa. Parvekkeelle porottaa, joten sinne ei kärsi mennä. Tietsikassa yläasteen matikan oppikirja, iltalukio alkaa kuun lopussa. Pakko kerrata, edellisen kerran koulunpenkkiä on kulutettu (max. kuukauden kursseja lukuun ottamatta) 18 vuotta sitten. Murtolukujen jakolaskun olivat parin ekan jälkeen niin helppoja, ettei kiinnostus tahtonut pysyä yllä. Nyt vissypullo viereen ja Witcher3.

 • Anna
  8.8.2020 at 19:19

  Minulla piti loppua loma jo pari viikkoa sitten. Kävinkin kaksi päivää töissä ja toin kotiin flunssan. Kaikkine koronatesteineen (negatiivinen) ja oireettomine päivineen menikin sitten koko viikko kotona ja ilmeisesti tauti aikoo kiertää koko perheen läpi. Jännityksellä odotan pääsevätkö lapset maanantaina päiväkotiin ja eskariin. Tänään on enää ollut vähän nuhaa.

  Suunnittelen tässä perheen ainoana täysin tervehtyneenä yöpyväni ensi yönä pihalla riippumatossa. Sisällä on tuskaisen kuuma ja yöksikin on luvattu alimmillaan +15. Rakastan ulkona nukkumista <3 ja koko perheen yhteinen laavuyö kariutui nuhaisiin neniin ja lämpöilevään mieheen.

 • Miitu
  8.8.2020 at 21:49

  Lentävä kalakukko 😂😂😂 Erityisesti esillä kirjassa ”Ella yökoulussa”, mutta löytyy muistakin Ella ja kaverit -kirjoista. Noi on kyllä aivan huippuja! Meidän 6-vuotias suurkuluttaa näitä kirjoja (vähintään yksi päivässä – uusimman julkaisupäivä merkattiin kalenteriin), ja vanhemmatkin saa ajomatkoilla kunnon naurut noita kuunnellessa. Suosittelen! Itse asiassa just tuo kyseinen kuunneltiin kesälomamatkalla (rumpujen pärinää) Vuokattiin.

 • Onneli Winter/onnelin elämää
  9.8.2020 at 09:13

  Tervetuloa Helsinkiin, on kuuma mutta niitä lintuja kuuluu täälläkin, taitavat tehdä harjoituslentoja ;) Mukavaa loman loppua ja paluuta arkeen, sehän on sitä parhautta <3

 • Sanna
  10.8.2020 at 10:29

  Muakin aina suututtaa roskat, mutta yritän hokea itselleni, että ihmisiltä tippuu ja jää asioita myös tosi vahingossa. Oltiin itse just viikonloppu metsässä ja hukattiin Off-purkki. Varmaan jäi nököttämään jollekin taukopaikalle, vaikka yritetään olla tarkkoja että tavarat ja roskat tulevat mukaan. Mut oma ylimääränen roskis mukana on aina hyvä, vaikka olis vaan pienellä retkellä eikä itellä ees olis roskia matkassa!

 • Karina
  10.8.2020 at 10:57

  Ai että oli kyllä maailman paras viikonloppu – sään puolesta ainakin! Oltiin uimassa molempina päivinä ja illat luuhasin viinilasin kanssa takapihalla, ahhhhhhh näitä elokuun kuumia iltoja. Ainoa harmi että niitä on niin vähän :(
  Mä aina kaiholla muistelen kesää 2018. Nevöfoget. :D