Vauvanvaltaistuin, vol. 2

Yhteistyössä: Stokke

Tirppa-vauvalle ostettiin aikoinaan se sellainen Tripp Trapp -syöttötuoli vauvanvaltaistuimineen – siitä silloin joskus silloin pari vuotta sitten bloggasinkin täällä.

Uusi vauva, uusi tuolintarve. Ajatuksena oli automaattisesti ostaa Seelalle samanlainen, johon voisi sitten vaan käyttää Silvalta jäänyttä valtaistuinta – koko perhe saman pöydän ympärille alusta asti! Ollaan nimittäin tosi kovasti tuosta Tripp Trappista tykätty.

Sarjassamme onneksi olemme niin saamatt… pitkään harkitsevaisia. Emme nimittäin olleet ehtineet vääntäytyä kauppaan asti, kun Stokkelta tuli viestiä – esittelivät heidän tuoliuutuuttaan nimeltään Steps. Vastaava idea kuin perinteisessä Tripp Trappissa: vastasyntyneestä koululaiseen asti ja silleen.

Yksi värivaihtoehdoista oli oranssi.

Meille, kiitos!

Tykkäsimme tosi paljon jo siitä meidän aiemmasta vauvanvaltaistuinsyöttötuolista, jonka avulla sai vauvan keittiömeininkeihin mukaan. Varsinkin nykyään Seela tykkää jo kovasti seurailla isosiskon syömisiä ja piirtelyitä pöydän äärellä. Ja isin kokkailuja. Ja äidin… …ööh, mitä-mä-nyt-sitten-keittiössä-teenkään… valokuvaan? :D

Ekstapisteet tässä mallissa kuitenkin tuolle sitterille. Se on nimittäin ihan oikea, hytkyvä sitteri – ja tosi hyvä sellainen. Tai siis öö ei meillä vertauskohtaa oikeastaan olekaan, kun Silvalla oli ainoastaan sellainen vauvakeinu. Mutta mitä nyt kröhöm olen sittereistä tajunnut. Sitä aiempaa Tripp Trappin Newborn setiä nimittäin voi vain keinuttaa, tämä silleen… ….pomppimalla hytkyy. Jossain vaiheessa se oli jumppapallon lisäksi ainoa paikka, johon vatsanväänteisen vauvan sai rauhoittumaan.

Oikeastaan ihan tuon sitterin takia jos nyt valitsisin Tripp Trappista ja tästä uudesta Stepsistä, ottaisin tämän jälkimmäisen. Tuoliosien hinta (tarkistin äsken Vepsäläisen nettikaupasta – sieltä aikoinaan ostettiin se Tripp Trapp) on näköjään täsmälleen sama, mutta sitteriosissa tämä uusi Bouncer on 50 euroa kalliimpi kuin vanhan mallin Newborn Set.

On se kyllä ainakin meillä ollut tosi paljon enemmän käytössäkin.

Tuoliosista en oikein osaa sanoa suosikkiani. Silmä on sen verran Tripp Trappiin turtunut, että sen puolesta tämä uusi malli vaikuttaa ehkä ulkoisilta ominaisuuksiltaan houkuttelevammalta. Toisaalta (yllätyksekseni) nuo valkoiset osat ovat muovia, kun Tripp Trapp on kokopuuta. Ja meidän ämmiltä miinusta siitä, että se meinaa joka kerran ohittaessaan kompastua noihin leveneviin jalkoihin.

Mutta joo, jos joku on juuri menossa Tripp Trappia ostamaan, suosittelen kyllä vilkaisemaan myös tätä uutta mallia!

…ja mikä tärkeintä, Seela hyväksyy:

”Älä häiritse mua, mä oon just lukemassa.”

 

You Might Also Like

 • phocahispida
  19.8.2014 at 15:26

  Olen siivonnut opiskelujen ohella (myös) lapsiperheiden koteja. Monessa oli Tripp Trappit ja voi munakoisokiusaus sitä kuivuneiden ruoanrippeiden hinkkaamista niistä levyjen säätökoloista. Meinasi järki lähteä aika monta kertaa. Olisi tehnyt mieli raaputtaa jollain veitsellä se kaikki möhnä pois, mutta kun samalla lähti maali. 

  Kävin kurkkaamassa tuota Stepsiä silloin kun se tuli ja siinä missä en mm. edellämainitusta + esteettisistä syistä ole harkinnut Tripp Trappia meille juniorituoliksi, tuon Stepsin taidan ostaa, kunhan joskus saadaan vähän ekstrarahaa taas kasaan. Koiran hurjan kallis eläinlääkärilasku vesitti kaikki ns. ”käyttösäästöt”. :(

  Kuutti osaa kiivetä syöttötuoliinsa, mutta pois tuleminen näyttää aina yhtä pahalta ja siltä, että joskus tuoli vielä kaatuu. Lisäksi se alkaa olla liian korkea ja ahdas. Jotain tartteis tehdä, paria eri juniorituolivaihtoehtoa tässä haudotaan. Stepsin puolesta puhuu se, että siitä saisi mahdolliselle toiselle lapselle sitten joskus vauvahengailumestan, syöttötuolin ja sitterin. 

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/04/04/juoniorituolipohdintaa/

   

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   19.8.2014 at 15:42

   Meillä on kaksi lasta mennyt ihan perussyöttötuolilla ja Ikean vanhemman polven puisella juniorituolilla. En ole mitään säätöjä koskaan kaivannut kumpaankaan, korkeudet ovat olleet ruokapöytäämme (1950-luvulta) nähden ihan passelit. Mitä yksinkertaisempi malli ja mitä vähemmän koloja ruoantähteille, sen parempi!

 • Syöttis (Ei varmistettu)
  19.8.2014 at 15:31

  Millainen tässä uudessa on se istuinosa syöttötuolina, siis se ”turvakaari”? Minä lyön kyläpaikoissa kyllä aina jalkani siihen perus-TrippTrappinkin jalkaosaan, minusta se on kamalan kauas taakse tuleva verrattuna siihen perinteiseen suomalaiseen syöttötuoliin. Onko tämä uusi kevyempi kuin TrippTrapp?

  • Kristaliina
   19.8.2014 at 15:42

   Se istuinosa on meillä vielä paketissa, mutta tältä näyttää mainoskuvassa: http://www.stokke.com/global/seating/stokke-steps/3497.html Aika samanhenkiseltä kuin Tripp Trappissa.

   Hih hypistelin painoa ja aika samanpainoisilta vaikuttivat noin ”nostotuntumalta”. Voin yrittää punnita jossain vaiheessa, jos/kun mulla on lapsivapaat kädet. Sitä odotellessa :)

   • Hannahi90
    19.8.2014 at 18:00

    Väri on onneksi kirkkaampi luonnossa kuin tuolla nettikaupassa näyttää olevan, kaupan kuvassa on jotenki värit harmahtavat.

    • Kristaliina
     20.8.2014 at 14:35

     Totta, tuolla Stokken sivulla on jotenkin hassun haaleat värit! On se luonnossa tosiaan tuollainen kirkkaampi, vaikka ei ihan ”ärtsynoranssi” kuitenkaan :) Nätti oranssi :)

 • joyskater (Ei varmistettu)
  19.8.2014 at 15:46

  Eräs isätuttuni sanoikin, että ymmärtää nyt mistä TrippTrappin nimi tulee – yhdet P:t vaan lisätty :D

 • mammaM (Ei varmistettu)
  19.8.2014 at 16:21

  Voihan nenä! Olisinpa tiennyt tästä tuolista aiemmin!! Harkittiin meidän (maaliskuun alussa syntyneelle) pojalle Trip trapia newborn osalla, mutta sitten luin, ettei vauva mahdu siihen kovin kauaa ja aloin tutkimaan muita vaihtoehtoja.. Lopulta me hankittiin Peg Peregon B-fun syöttötuoli, jonka saa myös makuuasentoon. En kuitenkaan ole kovin tyytyväinen tuoliin, koska se vie ihan hirveästi tilaa, eikä vauva nää sieltä kovin hyvin. Kaikkein pahin juttu on kuitenkin, että vauva hikoilee tuolissa ihan älyttömästi, ressukan selkä jo 10-15 minuutin tuolissa oleilun jälkeen hiestä märkä. Päätettiin miehen kanssa, että käytetään tuolia kunnes vauva ei osaa istua ja sitten viedään B-fun mummolaan. Ostettiin siis toiseksi tuoliksi Hackin halpisversio Trip trapista. Tästä opin taas, että pitäisi kuitenkin harkita asioita hiukan kauemmin! Myös sitterin kanssa kävi vähän samoin..

 • Uuden elämän arvoitus
  19.8.2014 at 19:07

  Mikä noiden siivekkeiden idea on? :D Oon kuolannut tuollaista tuolia, mutta en vaan saa perusteltua, miksi maksaisin niin paljon jostain, mitä ei lopulta edes tarvitse :)

 • Asha
  19.8.2014 at 20:56

  Olisihan tuo ihan huippu juttu, mutta tuo HINTA. 

  • Kristaliina
   20.8.2014 at 14:26

   Ei kai niin paljon – mun matikalla 437e, paitsi ehkä laskit jotkut pehmusteet myös…? Pehmusteina meillä perus-Ikeaa :)

   Mutta hurjan paljon silti. Itse silloin sen Tripp Trappin hankintaa perustelin (mukamas) itselleni sillä, että käyttöikä on pitkä ja jälleenmyyntiarvo hyvä :) Esim. sen Tripp Trappin vauvanvaltaistuimen ostin silloin 119 eurolla ja myin eteenpäin kuudella kympillä – huutiksessa porukka maksaa 90 euroakin, mutta mä en kehdannut pyytää niin paljon, kun tutulle myin :)

   Mutta joo, Stokkessa on aina hintansa, kyllä.

   • Kristaliina
    20.8.2014 at 16:22

    Aaa joo ja mun laskelmissa (Vepsäläiseltä tsekkasin) vaan tuoli, bouncer ja se lastenistuin. Mutta joo, joka tapauksessa – on näillä kapineilla hintansa, kyllä kyllä.

 • Kirsikkaa (Ei varmistettu)
  19.8.2014 at 21:51

  Khihi, nyt on pakko sanoa ääneen, että tuo istuin näyttää isolta kuukautissiteeltä! :’D

  • Kristaliina
   20.8.2014 at 14:34

   Apua :D :D :D

 • nooruska (Ei varmistettu)
  19.8.2014 at 22:12

  Osaisitko sanoa, miten kauan Silva mahtui siihen new born -istuimeen aikoinaan? Meillä on 4,5 kk vanha typy (65cm) ja esikoiselta vois lainata tripp trappia. Epäilen vaan, kandeeko enää hankkia. Toisaalta ei varmaan vielä puolvuotiaana istu syöttiksessä ja new born -istuimessa vois syötelläkin alkuun. Tuo uus malli vaikuttaa hyvältä, mut en raaski ostaa.

  • Kristaliina
   20.8.2014 at 14:41

   Hitsi kun en tarkalleen muista… Kiinteitä ainakin siinä vielä aloiteltiin eli yli puolivuotias silloin – toisaalta tirppana oli niin minityyppi silloin(kin), että ehkä ei voi verrata ”normaaliin”. Jos nyt oikein muistan, niin puolivuotiaaksi asti tuossa oli suositus! Meillä oli tuossa niin kauan, että istuminen alkoi sujua hyvin :)

 • Maissimaissi (Ei varmistettu)
  20.8.2014 at 07:38

  Silvakin istuisi muuten jo varmaan näppärästi ilman turvakaarta! Helpottaa lapsen omaa syömistä kovasti, kun pääsee lähemmäs pöytää. Kantsii kokeilla! Olen huomannut, että monet ”unohtaavat” kaaren paikoilleen. Mutta ah miten elämä helpottuu, kun sen saa pois. Meillä reilun vuoden ikäinen istuu ilman kaarta. Valjaat on käytössä siksi, että ei olisi koko ajan keskellä pöytää, mutta kaari ei sitä estänyt.

  • Kristaliina
   20.8.2014 at 14:49

   Mä taas oon kokenut tuon kaaren helpottavana :) Silva sinne kaaren sisään hienosti itse kiipeää, mutta ei yritä kaarellisesta tuolista pois – eli voin tyyliin käväistä yläkerrassa hakemassa jotain ilman, että tarvitsee pelätä, että kukaan tulee pää edellä alas lasipöydän teräväänkulmaan :)

   Välillä Silva myös istuskelee tuossa Seelan Steps-tuoliosassa ja silloin kyllä siinä periaatteessa pysyy. Mutta siinä onkin reunat vähän ”suojatummat” kuin perinteisessä Tripp Trappissa :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    20.8.2014 at 22:31

    Herranjumala lasta ei jätetä syöttötuoliin, kun lähdetään yläkerrassa käymään! Siinä ajassa kiipeää vaikka ikkunasta ulos, syöttötuolista puhumattakaan. Älä tuudittaudu tuollaiseen harhaan kiltistä lapsesta, joka toimii aina kuin aikuisen ajatus. Todella vaarallinen ajatusmalli.

    • Vierailija (Ei varmistettu)
     21.8.2014 at 00:13

     Ei kai kukaan kaksivuotiasta muutenkaan joka sekunti vahdi? Sama se kai on onko lapsi ”vapaana” kotona tai syöttärissä kun äiti käy yläkerrassa? Istuuko ihmiset oikeesti vessassakin aina lapset mukana?

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      21.8.2014 at 15:45

      Vapaana vai syöttärissä, josta ei osaa tulla alas? Jonain päivänä kuitenkin yrittää. Jättäisitkö lapsen yläsänkyyn, jos tietäisit, että hän ei osaa yksin tulla sieltä alas?

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   20.8.2014 at 16:42

   meillä myös kaaren käyttö jäi kun lapset osasi kävellä ja kiivetä eli n. 1v 2-4kk. siitä alkaen ovat itse tulleet pöytään ja siitä lähteneet – tekivät sitä tosin jo kaarenkin kanssa vaikka pöydälle eivät pyrkineet. Alle vuoden iässä käytettiin toisella valjaita lisäksi koska seisoi tuolissa heti kun selkäni käänsin.

   näin blogin lukijan silmiin silva näyttää mailman sopeutuvaisimmalta lapselta joka ei tuolista lähtisi ilman kaartakaan jos siinä pyydettäisiin olemaan :-)

 • Jeba
  20.8.2014 at 12:52

  Näyttää ihan pirun kätsyltä! :)

  • Kristaliina
   20.8.2014 at 14:45

   On! :)

 • Pinja Jii (Ei varmistettu)
  20.8.2014 at 23:07

  Ha-ha-haa, me hankittiin kevään mittaiselle pohjoisen reissulle Ikean Antilop -syöttis, jossa on myös ulkonevat jalat ja myös se toimii erinomaisena mummukampittimena :)
  Mutta tuo tuolinne sittereineen on ihana!!

 • mirkkujoyl (Ei varmistettu)
  21.8.2014 at 14:56

  Mitäh?! Teillä on 2,5-vuotiaalla lapsella tuollainen vauvoille tarkoitettu istuin?! Ylivarovaisuutta kenties? 2,5-vuotiaat osaavat itse kiivetä jo kahden metrin korkeuteen kiipeilytelineessä ja tulla alaskin. Eivät ne enää tarvii ruokapöydässä vauvanistuimia, eivät enää noin puolentoista vuoden jälkeen…

  • Kristaliina
   21.8.2014 at 15:11

   Hehee ja yllä just joku huutaa kauhusta, jos jättää lapsen 15 sekunniksi suojattuun istuimeen :) Joo, eli ehkä opimme taas tästä, että eiköhän jokainen vanhempi ole lapsensa kykyjen paras tulkitsija; nuo lapset kun kehittyvät eri kyvyiltään niin eri aikojaan :)

 • Verppuli (Ei varmistettu)
  21.8.2014 at 16:03

  Sattuisko teillä olemaan se Tripp Trapp Newborn setti ylimäärisenä. Eli olisko myytävänä? Meillä olisi sellainen hakusessa, mutta ei raaskittaisi uutena ostaa kun sillä aika lyhyt käyttöikä.

  • Kristaliina
   23.8.2014 at 21:32

   No hitsi ehdittiin se jo myydä eteenpäin – tällä hetkellä siitä maailmaa katselee Lilou’s Crushin Hertan uusi vauveli :) Toivottavasti löytyy jostain teillekin!

 • elinamanda (Ei varmistettu)
  23.3.2015 at 16:21

  Oi että, miten pikkuinen Seela näissä kuvissa! :’)