Vauvan päivä

Jos someani on uskominen, tänään 29.9. vietetään ensimmäistä kertaa (?) Vauvan päivää.

Piti ihan googlata, että mitä se sitten oikein tarkoittaa. Löysin ainakin VauvaSuomi Ry:n sivut. ”Vauvojen yhteiskunnallisesti vaikuttava etujärjestö”, siellä lukee. Tavallaan jotenkin hellyttävän suloista – mutta myös tärkeää.

Ajattelen, että nämä teemapäivät ovat oikein hyviä. On autotonta päivää tai älä osta mitään -päivää, on lapsettomien lauantai tai (tänä vuonna kuulin tästä eka kertaa) uusperheidenpäivä. Haha, nyt tuli mieleen myös korvapuustipäivä.

Tällainen julkisuuteen (etenkin somen kautta) leviävä teema tuo tosi hyvin kyseiseen aihepiiriin kuuluvia asioita julkiseen keskusteluun ja tietoisuuteen. Muistuttelee. Jos itse olisin Vauvan päivän sanoman ideanikkari (en ole), korostaisin ainakin vauvojen (ja vauvojen vanhempien) oikeutta olla näkyvissä yhteiskunnassa tasaveroisina yhteiskunnan jäseninä. Vauvojen kanssa ei tarvitse piileskellä kotona (”kunnes osaa käyttäytyä”, niin kuin nettipalstoilla joskus huudellaan), vaan halutessaan vaunuilla voi mennä ratikkaan ilman ”anteeksi että olen tiellä, kohta joku suuttuu” -pelkoja.

Mm. tältä näyttää vauvaperheen elämä:

Tämä maailma ei ole vain kauniiden nuorten aikuisten, vaan täällä on myös vauvoja ja hitaasti liikkuvia vanhuksia. Kaikilla on samanlaiset oikeudet olla.

Ja jos Vauvan päivä tuo iloa kotona olevan vanhemman päivään vaikkapa leikkipuistojen tai Musiikkitalon tapahtumien myötä, niin se on silloin jo oikein onnistunut päivä <3

Kameralleni kävi tässä kerran hassu juttu – sinne varmuuskopioitui automaattisesti iso kasa kuvia, joita minä en ole ottanut. Kuvat ovat Joelin kännykältä, ja otettu sinä (kuumana!) kesänä, kun Seela oli vauva ja Silva 2-vuotias <3 Olipa muuten tosi hassu fiilis, kun yhtäkkiä vaan yli 500 ”uutta” vauvakuvaa putkahti mun omaan kameraan!

Näiden yli kolmen vuoden takaisten, mystisesti kameraani ilmestyneiden kännykkäkuvien myötä: hyvää Vauvan päivää kaikille! <3

Oh. Oi niitä aikoja.

30

You Might Also Like

 • Vannikkila
  29.9.2017 at 19:23

  Nää on pahoja päivityksiä vauvakuumeiselle! :D

  • Tilde
   30.9.2017 at 17:39

   sanopa muuta!

  • krista
   30.9.2017 at 18:50

   Hihi mun piti itsekin noita laittaessa tutkailla, että ”löydänkö sellaisia tuntemuksia itsessäni” :) Jotain kyllä liikahti, mutta sit ajattelin äkkiä perään, että no ehkä se vaan… …oli ruoansulatus tai jotain :D