Pum pum pum

…sanoi pienenpienenpienenpieni sydän!

Puutalobaby vol 3?

Meillä Joelin kanssa on muuten molemmille tullut nyt viime aikoina jostain syystä poikaolo. Mutta joo, vielä ollaan kaukana niistä ajoista, kun tätä ultrassa tiiraillaan – toivottavasti päästään sinne asti ja kaikki on kunnossa jatkossakin!

Tämänikäisenä kun se ei ole itsestään selvää, sitä muistuttelen sekä itselleni että muille. Vaikka heh neuvolan ajanvarauksessa sanottiinkin, että hei se on ihan tavallinen ikä, ainakin Helsingissä. Mitenkään riskiraskaudeksikaan ei (ainakaan vielä) siinä ensikontaktissa tätä luokiteltu, vaan sitten vasta tutkitaan lisää, jos perustutkimuksissa jokin antaa siihen syytä. Muuten mennään tavallisten systeemien mukaan ilman lisäseurantoja.

Eli toistaiseksi ihan tavallinen raskaus, vaikkakin 44-vuotiaalle.

Mutta siis phuuuuuuuuh, mikä tunne! Kaikista niistä menevistä olevista tulevista risteävistä päällekkäinpomppivista ajatuksista edes yksi asia on siis tiedossa: olemme kolmatta kertaa luoneet ainakin jo pum-pum-pum-orastavaa elämää!

Olemme luoneet kolmannen, vaikkakin hyvin pienen sydämen!

Nojoo, kuten Instan privaviesteissä olemme muiden samassa tilanteessa olevien kanssa vitsailleet, yksi huolenaihe korvaa kyllä sitten taas nopesti toisen. Parin viikon päästä (vai viikon? aiemminkin?) voi tietysti alkaa pähkäillä, että okei silloin siellä oli elämää, mutta entäpä nyt. Haha!

Silti tuo varhaisultran pum-pum-pum oli meille ihan pissatikun vertainen rajapyykki: ainakin nyt (noin) kahdeksannella viikolla kaikki on vielä niin kuin kuuluukin olla.

Tästä päivä kerrallaan eteenpäin!

Pum pum pum! Syki siellä, syki, syki – ja kasva kohti vauvuutta!

94

You Might Also Like

 • Miikku
  18.5.2021 at 18:41

  Ihanaa❤

  • krista
   18.5.2021 at 18:56

   No niin on! Yksi iso helpotus kyllä, ja tekee tämän vielä todellisemmaksi <3

 • sarvis
  18.5.2021 at 18:57

  Ihana uutinen! <3 Miljoonasti onnea pumpumpumista! Yksi etappi takana!

  Minäkin kuulin neuvolassa, että en ole vielä ikäloppu äiti, kun valittelin että vanhoilla päivillä kolmatta odotan. Ikää "vasta" 37, mutta kroppa tuntuu kyllä hitusen vanhemmalta kuin kahden edellisen raskauden aikana. :D

  • krista
   19.5.2021 at 09:40

   Kiitos! <3 <3 <3
   -
   Hih mä oon oikein itsestäni miettinyt, että mitenköhän tää ikä tuntuu raskaudessa sitten erilaiselta kuin aiempi - vielä en ole löytänyt eroja (paitsi lähtöpaino oli eri, kiitos koronakilojen, kun liikuntailo lässähti), mutta onhan tämä vielä niin alussakin, että ei niitä ole vielä ehtinyt tullakaan :D Alkuvoimavarat tuntuu ainakin jopa paremmilta kuin toisen lapsen kanssa, kun silloin oli yksi vauva-aika just vasta alla... Nyt on ehtinyt tankata unia ja omaa elämää. Mutta voi olla, että "saavutuista eduista luopuminen" (oma vapaa-aika) voi olla vaikeampaa nyt, kun sen on kerran saanut jo takaisin :D Katsotaan, mitä edessä on, tää on tavallaan tosi kiinnostavaa nähdä!

 • Elina M
  18.5.2021 at 20:15

  Onnea valtavasti! En ole vielä tätä asiaa kommentoinut, mutta kaikki postaukset olen innoissani lukenut. Hassua, miten voi olla aidosti iloinen tuntemattoman puolesta ja oikeasti toivoa, että kaikki menee hyvin. Lisäksi mulla on vahva tunne, et just teillä pitäisikin olla kolme lasta. Siis näin minä ajattelen, ihan tuntemattomista ihmisistä, heh. Onnea tosi tosi paljon!!!

  • krista
   19.5.2021 at 09:43

   Kiitos, ihana kuulla! <3 Hih mullakin (ja meillä koko perheellä) on nyt tosi vahva tunne, että kolmas lapsi kuuluu tähän perheeseen - toivottavasti se on tarkoitettu niin <3

 • Oliver
  18.5.2021 at 21:40

  Hieno juttu!
  Mulle aikanaan esikoisen varhaisultrassa lääkäri sanoi että jos sydän sykkii niin kyllä tämä erittäin todennäköisesti vauvaan ja synnytykseen päättyy. Ymmärsin niin että ne alun isot keskenmenoriskit tulisivat niistä tapauksista kun alkio on lopettanut kehittymisensä ennen tuota.
  En tiedä olenko ymmärtänyt oikein, mutta ainakin niin oli kiva ajatella varhaisultran jälkeen :)

  • krista
   19.5.2021 at 09:45

   Me kans just tästä puhuttiin! Että olisi kiinnostava tietää, paljonko niistä varhaisista keskenmenoista on just sitä, että syke ei ole syntynytkään tai että on kiinnittynyt väärään paikkaan. Ja paljonko sitten menee vielä täsä vaiheessa, kun syke jo on… Kyllä tämä isolta jutulta tosiaan tuntuu ja on kiva ajatella, että yksi merkittävä steppi on jo onnistuneesti ylitetty <3
   -
   Ja tietysti tässä vielä toivotaan, että kasvu jatkuu ja että ei kehityksen seurannassa tule mitään hälyttävää. Toivotaan parasta <3

 • Miitu
  18.5.2021 at 22:32

  ❤️

  • krista
   19.5.2021 at 09:45

   <3 <3 <3

 • Ninna
  19.5.2021 at 11:47

  Hei Krista!

  Lämpimät onnittelut raskauden johdosta ❤️

  Minua lohdutti km:n ja sitä seuranneen (=jännittävän riskiraskauden) kaksosodotuksen jälkeen tämä Aydin Tekayn %-taulukko: https://www.raskauskiekko.fi/knowledgebase/km/
  Tekay on lääketieteen tri, perinatalogi ja linjajohtaja HYKS:ssä, aivan huikea osaaja alallaan! Hengittele siis rauhassa, ihmettele pienokaisenne ultrakuvaa ja nauti tästä hetkestä. Kaikki vaikuttaisi olevan juuri kuten kuuluukin.

  Ja aivan oikeaa palautetta olet neuvolasta saanut, Hkissä on tosi paljon +40v odottajia ja pääsääntöisesti kaikki menee oikein hyvin! 🤗

  Onnellisia odotuksen päiviä teille ❤️!

  Lämmöllä, Ninna (myös yksi ”neuvolan tädeistä” )

  • krista
   20.5.2021 at 09:15

   Oi, iso kiitos tästä, just jotain tuollaista olin kaipaillut, se tuo tosiaan vähän mielenrauhaa! <3
   -
   Kiitos siis tästä, ja kommentista, ja tärkeästä työstäsi! <3

 • Karina
  19.5.2021 at 13:39

  Voi ihanaa :) Muistan itsekin sieltä joskus mooooonen vuoden takaa miten helpottunut olo siitä varhaisultran sydämen sykkeestä tuli, vaikkakin sitten jäätiin jännityksellä odottamaan sitä virallista kunnallisen ultraa – olikos se rv12 suunnilleen? Aina yhtä jännää oli kaikkien ultrien kohdalla.
  <3

  • krista
   20.5.2021 at 09:18

   Joo ne kunnallisen ultrausajat on kai jotenkin muuttuneet, mutta munkin käsittääkseni se noilla main jossain on! Eka neuvola mulla on vasta kesäkuun alussa, sitten varmaan kuulee nykysysteemeistä tarkemmin – paljon on unohtunut, ja varmaan paljon myös muuttunut! Jostain oon ymmärtänyt, että kunnallinen ultra oli aiemmin aikaisemmin kuin nykyään.

   Ja kyllä, se seuraava kyllä kans jännittää! Ehkä vähän eri tavalla, mutta silti jännittää, että onko sykkeestä jatkunut ihan kasvukin! <3 Seuraava jännityskohde siis! <3

   • Anna
    20.5.2021 at 09:48

    Meillä oli vielä 2017 ihan kunnallinen ultra jo ensimmäisen neuvolan yhteydessä ja siellä katsottiin miten pieni solupalleroinen sykki ja pumputti. Kurjaa jos ovat poistaneet tuon ensimmäisen neuvolakäynnin ohjelmistosta :( Oli jotenkin ihana päästä näkemään ja kuulemaa, että kaikki oli hyvin. Samalla mitattiin alkion koko ja määriteltiin laskettu aika. Ja ihan lähineuvolassa.

    • krista
     20.5.2021 at 09:59

     Joo siis ai että, tuollainen ois aivan ihanaa! <3 Oon ymmärtänyt, että ehkä voi riippua neuvolastakin, eli että onko niillä laite käytössä - meillä en ole päässyt tuollaiseen ihanuuteen kummankaan kanssa, niisk. Koska kyllä se näkeminen sen todellisemmaksi tekee - ja samoin aika pitään pitää odottaa ennen ensimmäistä ultraa (jos se on tyyliin viikolla 12), jos ei yksityisellä käy. Se on noin 3kk olla epätietoisuudessa, että onko sinne lähtenyt elämää kehittymään ja onko oikeassa kohdassa kiinnittyneenä. Tää myöhäinen ajankohta tuntuu tosi kummalliselta (luulisi, että hukkaa resurssejakin, kun neuvolassakin jo käydään ihan tietämättä, että onko siellä oikeasti vauvan alku vai tuulimuna), mutta kai siihen jokin selitys on, mitä vaan ei näin itse tule ajatelleksi.

 • Mia T.
  19.5.2021 at 17:29

  Hienoa, paljon onnea! Minäkin olen saanut lapseni 40v & 42v. Ongelmitta sujuivat loppuun asti. Tsemppiä koko perheelle odotukseen! :)

  • krista
   20.5.2021 at 09:20

   Oi, ihana kuulla! <3 Mä sain ekat 36 ja 38 (vai ööö oliko se 35 ja 37), ja nyt ois sitten tosiaan nelikymppisyyden tällä toisella puolella mahdollisesti tämä kolmas... Toivotaan parasta! Kiitos! <3

 • Larppa
  19.5.2021 at 17:40

  Hienoa, paljon onnea odotukseen!!!

  • krista
   20.5.2021 at 09:20

   Kiitos! <3 <3 <3

 • sanka
  20.5.2021 at 14:17

  Onnea paljon! Hauska päästä seuraamaan sun uutta raskautta! Olen lukenut blogiasi melkein alusta saakka. Silloin olin välivuotta viettänyt juuri kirjoittanut lukiolainen, ja lukeminen oli sellaista uteliaisuutta, että millaista sitten joskus voisi olla oman vauvan kanssa. Nyt olenkin samassa veneessä ja esikoinen syntyy toivottavasti marraskuussa!

 • Maukka
  22.5.2021 at 16:28

  Onneksi olkoon! Minullakin on jostain syystä ollut sellainen olo että sieltä tulee poika, vaikka raskautta seuraankin vain näin lukijan roolissa. En jotenkin edes ajatellut sitä vaihtoehtoa että se ei olisi poika, edes ensimmäisiä vauvauutispostauksia lukiessa.