Pakollinen tissipäivitys

Olikohan se Virpi Salmen kolumni, jossa pari vuotta sitten vinoiltiin äideille: niille ihan perusfiksuille naisille, jotka yhtä äkkiä äidiksi tulon myötä (mm.) julkisesti ihmettelevät rintojensa kokoa Facebookissa.

Minä olen juuri niitä naisia.

Mutta siis oikeasti: voiherranjestas.

*******

Tuossa iltatoimien aikana kylpyhuoneessa päiviteltiin yhdessä noita kivikovia vauvanruokintavälineitä. Että on joo maito noussut joo, ei jää epäselväksi.
– Kato, tää toinen varsinkin! Käsittämätön! Ei hitsi, mikä silikoni, minä hämmästelin.

Mutta en ollut tietenkään taaskaan ottanut huomioon tätä:
– Silikoni! Silikoni! Sivva haluu silikonin!

Eee ääää öööö. Kai se tuon jossain vaiheessa unohtaa? Pliis?

1

You Might Also Like

 • Merenwen
  7.4.2014 at 23:54

  Ai herranjestas xD Lapset sitten imee itseensä jokaisen sanan, ihan sama luuliko sen sanoneensa hiljaa itsekseen tai ei :D Ehkä Silva sen unohtaa…tai sitten ei :D Näen nyt sieluni silmin sen tilanteen kun kyseistä silikonia huudellaan kaupan kassalla tai vastaavalla julkisella paikalla :’D 

  • Kristaliina
   7.4.2014 at 23:57

   ”Pääääääiväkodissa ne tietysti noita oppii…”
   :D :D :D

   • Merenwen
    8.4.2014 at 12:39

    Totta, päiväkodissahan ne kaiken oppii….hehehe :D

 • Anna-Reetta
  7.4.2014 at 23:57

  Käytetäänhän sitä silikonia onneksi muuhunkin kuin rintojen täytteeksi: saumojen tilkkimiseen, tutteihin, kondomeihin, kännykän suojakuoriin.. ;)

  • Kristaliina
   7.4.2014 at 23:58

   Hei joo! Täytyy alkaa keksiä ”meillä tehdään remonttia” -peitetarinaa kaupankassatilanteita varten :D

  • Anna Blue Eyes
   8.4.2014 at 00:05

   Tuo käyttölista kannattaa kertoa Silvallekin, niin pääsee jännittämään ”lapsen-sanasto-ruletti”-pelin parissa, että minkä sanan se Silva noista valitsee silikonin kanssa huudeltavaksi sitten ruokakaupassa :D

   • Anna-Reetta
    8.4.2014 at 00:54

    Uuuu! Tätä odotellessa :D

 • Raissi
  8.4.2014 at 00:10

  Ei tuo vielä sentään mene sen meidän ”VITTU VETTÄ!” ohitse :D Hih. Nautihan tissestäs nyt urakalla, kohta niistä on jäljellä vaan liikaa nahkaa, liian vähillä täytteillä. Nimim. 2 roikkuvaa tyhjäpussia Niin ja onnenrutistukset kaikille, Seelalle vielä suukko ja vauvantuoksunuuhkaisu otsaan.

 • Jestanpoo (Ei varmistettu)
  8.4.2014 at 07:55

  ”Vittuvettä”, mulla kummipoika halus ”pillumehua”. Vähä repesin, ko raukka osannu pillimehua sanoa :)

  • Raissi
   8.4.2014 at 08:39

   Alan miehiä jo pienestä pitäen :D

 • Liisa
  8.4.2014 at 08:00

  Hei onnea vielä perheenlisäyksestä (ja maitosilareista) tätäkin kautta. Vaikka taisin onnitella Instagramissa jo parikin kertaa. :D Mutta on se vaan niin onnellista!

  Näin viime yönä unta, että meilläkin oli vauva. Taisi olla vähän teidän perhetapahtumien vaikutusta, luulen.

  Tämä on myös vähän niin kuin uusi taitekohta minun sinun blogin taipaleella. Kaksi vuotta sitten muutaman viikon ikäisen keskosen äitinä löysin blogisi, jossa oltiin pelottavan samanlaisissa tunnelmissa esikoiskeskosvauvan ihmettelyssä. Ajatusmaailmammekin tuntuivat olevan välillä täysin yhteneväiset. Nyt olemme molemmat taas uuden arjen alussa, mutta tällä kertaa erilaisten; teillä aloitettiin vauvahommat alusta, meillä taas alkoi päiväkoti- ja työssäkäyntiarki. Ajatukset sentään luultavasti mätsäävät edelleen.

  • FFFifi
   8.4.2014 at 09:30

   Mäkin näin toissayönä :D

 • A. Sinivaara
  8.4.2014 at 08:07

  Muahaha :D

 • EssiK
  8.4.2014 at 09:22

  Tää on kyl hyvä. Muistan niin itekin ihailleeni omia ”silareita”, nyt ne onkin luhistunu jo kokoon a—, eli ne ihan oikeet silarit on käyny jo mielen sopukoissa ;)

 • Kat-ri (Ei varmistettu)
  8.4.2014 at 09:57

  Hehheee! Nauti silareista. Täällä on enää tyhjät nahkapussit muistona… ;)

 • Nannannaa
  8.4.2014 at 10:01

  Ei apua, ne silaritissit oli jotain aika järkkyä. :D Mulla on muutenkin tisseissä ihan tarpeeks kokoa ja sit kun maito nousi… Voi luoja. Mä suurin piirtein itkin hormonihuuruissani, kun rintsikat ei meinanneet mennä päälle ja paidat oli liian pieniä. Onneks tilanne tasaantui parissa viikossa, niin kehtas mennä ovestakin ulos. :DD

  Ehheh, kukas se just bloggas jutuista, joita on kuullut lasten sanovan kassajonossa? Tässä ois hyvät ainekset sellaseen. :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  8.4.2014 at 12:58

  Miehen siskonlapsi huuteli menneenä viikonloppuna isoon ääneen: ”VOI PILLLLU!!”. Isillään oli aika hyvä ilme sen jälkeen.. Ja pelolla odottelen noita tissejä, jos ne jo ennen lapsen syntymää kasvaa koosta 80C kokoon 85DD niin, ööh…… Täytynee ostella muutama löysempi paita.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   8.4.2014 at 20:47

   Aatteleppa tilanne 80I -> 80K!!!! Minä laittelinkin vielä sairaalasta brittiläiselle nettikauppiaalle (suometa ei tarpeeksi isoja löytynyt) säköpostia, että joko se mun palautus (kokoa liian pienet vaikka olivatkin kokoa isommat kuin normaalisti) on tullut perille ja milloin uudet tulee tilalle… :)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   8.4.2014 at 22:08

   Kun itsellä rintojen kasvu on raskautta edeltäneestä 75A:sta (kaksi lasta imettäneet mäyräkoirankorvat) tasaantuneen maidontuotannot 80C:hen ja tunnen itseni povipommiksi niin (säälien) ihmettelen miten kenenkään niska- ja hartiaseutu kestää kantaa isompia rintoja jatkuvasti! Mieheni myös aina jaksaa muistaa miten isorintainen mummonsa sanoi perunanistutuksessa, että ”ei kai se auta kuin heittää tissit olalle ja ryhtyä hommiin” :-)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  8.4.2014 at 13:49

  Tsemppiä, itsellä ainakin maito on noussut niin, että pari päivää on melkein ollut tippa linssissä kun rinnat on niin kipeät ja pakkautuneet ettei pysty olemaan mitenkään päin kivutta. Tällä viimeisellä kerralla muutaman viikon takaa en esimerkiksi pystynyt nostamaan käsiäni yli hartiakorkeuden, kun kainalokuopista asti sattui niin julmetusti. Mies vain ihmetteli miksi ylhäältä alas vedettävä autotallin ovi jäi aina jäljiltäni auki enkä tiskattuani nostellut huuhdeltuja astioita kaappiin vaan jätin tiskipöydälle valumaan… Ohihan se toki meni muutamassa päivässä mutta en kyllä ekan kuukauden jälkeenkään voi nukkua öitä nousematta lypsylle sen lisäksi että vauva syö 3-4 tunnin välein. Silvan kaltaiset keskoslapset saavat siis meiltä maitoa.

 • Miitu (Ei varmistettu)
  9.4.2014 at 22:39

  Tulipahan mieleen jatkoa suihkussa käydessäni: Miten selvitä suihkusta pois ja vaatteet takaisin päälle, kun edessä käy jatkuva ”tip-tip-tip-tip-tip-tip”..?