Vamos a la playa (o-o-oo-oo-o)

Meillä on toistaiseksi (kop kop puuta) käynyt ihan järjetön tsägä näiden säätilojen kanssa. Varauduttiin pahimpaan – jonnekin päin Espanjaa kun oli luvattu lumimyräköitäkin. Mutta hei: täällähän paistaa aurinko ja mittari on kiivennyt kahteenkymmeneen lähes joka päivä!

Tänään käytiin eka kerran tsekkaamassa päivänvalon aikaan lähin kohta biitsiä. 

Sieltä löytyi sopivasti pieni leikkipaikka – ja suomalainen leikkikaverikin!

”Minun äitikin kiipesi äsken tuonne korkealle-korkealle kiipeilytelineeseen”, Silva ilmoitti ylpeänä tytölle ja sen äidille.

Kröhöm. No hei – ei näissä kai mitään ikärajaa ole. Ööö kai?

Pukeutumispuoli meillä on ehkä vielä vähän hakusessa. Brittiperheet näyttävät telmivän bikineissä biitsillä. Paikalliset kääriytyvät kevyttoppatakkeihin ja talvisaappaisiin ja pukevat vauvansa toppapukuihin. Suomalaiset miehet istuvat paidatta terassilla.

Muihin verrattuna meillä tuntuu aina olevan päällä joko liikaa tai aivan liian vähän. Riippuu siis ihan siitä, kehen vastaantulijaan vertaa. Farkut ja kevyt pitkähihainen tuntuvat kuitenkin itsestä toistaiseksi kaikkein sopivimmalta varustukselta. Tuuli on kuitenkin välillä aika navakka, vaikka kai (pitkäaikaisten asukkaiden mukaan) yllättävän lämmin tähän vuodenaikaan nähden.

”Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o”
, minä lauleskelin.

”Mitä sinä oikein sanoit”, tirppa kysyi.
”Se on espanjaa, se tarkoittaa, että mennään rannalle”, minä vastasin. Se laulu menee näin:
”Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o, vamos a la playa, o-o-oo-oo-o. Enempää mä en osaakaan, mutta tuota voi vaan toistaa niin pitkään kuin jaksaa”, minä selostin.

Joel ehkä vähän pyöritteli silmiään.

”Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o.

Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o.
Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o.
Vamos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o.
V
amos a la playa, o-o-oo-ooo-o,
vamos a la playa, o-o-oo-oo-o.”

 

You Might Also Like

 • Piipo79
  13.2.2015 at 20:21

  Britit. Ne laittaa shortsit heti kun aurinko pilkistää pilven takaa!

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   13.2.2015 at 21:02

   Joo, olinkin tulossa just sanomaan, että täällä Briteissä näkee ihmisiä t-paidoissa ja varvastossuissa talvellakin. Ja pikkulapsetkin on tennareissa ja tytöt ohuissa sukkahousuissa satoi tai paistoi. Eli ei kannata verrata heihin.:)

 • A.N.S (Ei varmistettu)
  13.2.2015 at 22:22

  Hei!
  Tää ei liity mitenkään aiheeseen,mutta please, auta turvaistuin-kaupoilla päänsä pyörälle saanutta ja tee aiheesta postaus. Tai kerro ees mitä istuimia teillä käytetään ja ootko ollu tyytyväinen. Kiitti!

  • Kristaliina
   13.2.2015 at 23:42

   Hei kuule voisinpa tehdäkin! Mä nimittäin kävin Liikenneturvan sellaisessa tilaisuudessa, jossa tuli hyvää tietoa aiheesta. Onko teillä kiirehankinta? Eli että jos teen kotoa maaliskuusssa vasta… :) Voin toki tähän täsmäkokemukset kertoa aikaisemminkin :)

   • A.N.S (Ei varmistettu)
    14.2.2015 at 10:00

    Jee, innolla odotan! Kyllä toi jätkä taitaa tuossa kaukalossa vielä hetken mennä, painohan ei tuu vastaan vielä hetkeen mutta pituuskasvu on ollut niin kovaa että kohta pää tulee ”yli laidan”!

   • triit (Ei varmistettu)
    16.2.2015 at 13:28

    Pikaiset täsmäkokemukset kiinnostaisi kyllä jos suinkin ehdit. Meillä on tarve piakkoin hankkia toinen istuin kaukalosta luovuttaessa. Toisena on Cybex Sirona, joka on kyllä ihan huippu selkä menosuuntaan matkatessa, mutta en ole ihan vakuuttunut että edes meidän mini mahtuu siinä selkä menosuuntaan 3-4-vuotiaaksi ja palkki ei täysin vakuuta. Joku turvallinen ja pitkäikäinen selkä menosuuntaan oleva pitäisi siis löytää

 • auraheleena
  13.2.2015 at 23:17

  Tätä on taidettu jo aikaisemminkin suositella (ja ihan syystäkin!), mutta käykää ihmeessä Bioparcissa. Me käytiin Fuengirolassa viimeksi vuosi sitten sukuloimassa, ja päätettiin vihdoinkin ruveta niin turisteiksi että mentiin eläintarhaan, kannatti! Siellä pääsee esim makit elävät omalla alueella, jonne pääsee sekaan kävelemään (ja ne eivät hyppää niskaan kuten apinat Gibraltarilla – sitä paikkaa en ihan sen vuoksikaan suosittele). Me käytiin siellä kesällä, jolloin eläintarha oli auki puoleenyöhön asti, oli aika mielenkiintoinen kokemus pimeällä. 

  Ja espanjalaisten toppatakkisäällä (+ 15) pitää tietysti syödä lähikuppilassa churroja kaakaon kanssa, koska muutenhan sitä voi vaikka paleltua kuoliaaksi ;)

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 12:12

   Oi, kuulostaa tosi kivalta!

   Tänään täällä muuten taitaakin olla talvisää, vain 17 astetta :)

 • hehh (Ei varmistettu)
  13.2.2015 at 23:56

  Ainakin pohjoisemmassa espanjassa lähes jokaisessa leikkipuistossa itseasiassa OLI ikäraja niissä laitteissa. Ja ainakin Benalmadenassa ja torremolinoksessa muistan kans näin olleen. Olin niin raju, että menin silti. :D (Pääasiassa kyllä lapsen kans yhdessä liukumäestä.)

  • Emilia M
   14.2.2015 at 00:44

   Mä hilluin tuollasessa yhtenä kesäyönä ihan täällä kotomaassa, sillä logiikalla että *täytyyhän nämä suunnitella sillain, että kestävät kesäyöpäähänpistot *. No ei kyl ihan kestänyt!

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 12:09

   Hihii, sen verran anarkiaa pitää sydämessä olla :) Mä kyllä keikun näissä aina koti-Suomessakin. Ennen lapsiakin kävin keikkumassa – mahtitreeniä (ja ilmaista! ) sirkusteluun :)

 • linnea78 (Ei varmistettu)
  14.2.2015 at 14:33

  heippa!Ihanalta näyttää teidän arki :) Meillä on pieni karkumatka mielessä myös ja mukaan lähtisi tuolloin vajaa 9kk ikäinen vauva. Miten se meni teillä rokotusten suhteen? Saiko Seela aikaistettuna sen MPR rokotuksen ja menikö kaikki hyvin? Ei vissiin muita tähän hätään tarvitsekaan? Ihania aurinkoisia päiviä sinne! Täällä on sumuista ja hämärää (mutta vesi näyttää sulavan kivasti).

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   14.2.2015 at 14:54

   Meille annettiin MPR 8kk neuvolassa ennen Thaimaanmatkaa.

  • Jenn-
   14.2.2015 at 15:05

   Mäkin kommentoin, että meidän poika sai ylimääräisen MPR-rokotteen 9-10 kuukauden iässä Italian-matkan vuoksi ja sitten sai sen normaalisti 1-vuotiaana. Eli sitä ei ns. aikaistettu, vaan sai yhden ylimääräisen.  

   • Kristaliina
    14.2.2015 at 15:17

    Ai tolleenkin? Saas nähdä, tuleeko meillekin uusintarokotus sitten jossain vaiheessa…

    • Jenn-
     14.2.2015 at 18:38

     Joo, meidän terkkari oli sitä mieltä, että annetaan vielä se normaalikin se ylimääräisen lisäksi. Eikä meidän pojulle muistaakseni tullut noista rokotuksista mitään oikeita. Tietty aina tylsää vaan, kun toista pistetään, mutta tulipahan sitä suojaa sitten.

     • Piipo79
      17.2.2015 at 11:27

      Meullä saatiin myös aikaistettuna rokotteet ennen brassireissua ja uusi rokote tuli vielä myöhemmin….

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 15:12

    

   Joo, mpr aikaistettuna pistettiin! Siitä on nyt 8 päivää ja oireita ei ole onneksi vielä tullut – kuulemma voi tulla rajujakin oireita noin viikko pistoksesta. Silvalle ei muistaakseni tullut mitään.

   Ja influenssarokotus myös samalla otettiin, mutta se siis oltiin ottamassa ilman reissuakin.

   A- ja B-hepatiittirokotteet ois hyvät, mutta niitä ei kai alle vuoden ikäiselle anneta. Muulla perheellä ne rokotukset on, mutta Seelan kanssa pitää olla ekstravarovainen sen suhteen, mitä laittaa suuhunsa…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    17.2.2015 at 14:04

    Kiitos kommenteista! Googlettelin vielä ja nähtävästi a- ja b-hepatiittia ei tarvitsisi ottaa alle kouluikäiselle! B-hepatiitti tarttuu vaan veriteitse ja a-hepatiitti on tosi lievä pienellä ja siitä kai saisi elinikäisen suojan sitten. Ihmiset rokottaa kai siihen sen vuoksi ettei pieni tartuttaisi sitä kotona sitten eteenpäin jos sen saa..

 • kao kao
  16.2.2015 at 22:00

  Aurinkoa ja hiekkaa, selkeä bikinikeli ;)

  Ois mahtava saada video tosta sun lauluesityksestä :D 

 • Laura Pollari
  17.2.2015 at 10:25

  Ei täs biisis kuule muita lyriikoita ookaan :D