Hei ystäväni – juu juu juuri sinä

Sain Facebookiini ystävänpäivätoivotukset lapsuudenystävältä – MLL:n FB-linkki kehotti olemaan yhteydessä ensimmäisen luokan parhaaseen ystävään. Mehän ne silloin oltiin, kaksi pientä tirriäistä, tumma ja vaalea. Kuin paita ja peppu monta vuotta.

Monet muutkin ystävyyssuhteet ovat jättäneet elämänmittaiset rakkaat muistot.

Ensimmäisenä tietysti naapurin tyttö, minua pari vuotta vanhempi. Oh näiden ystävysten seikkailuista voisi kirjoittaa vaikka kirjan. Hmm. Ehkä joskus kirjoitankin.

Päivähoitokaveri – oltaisiinkohan oltu 2- ja 3-vuotiaita, kun ystävystyttiin. Hän on rakkain ystäväni edelleen, vaikka arjen häsellyksessä yhteydenpito onkin aivan liian harvaa.

Yläasteelta neljän tytön ystäväporukka, jossa ”pariuduttiin” aina vuorotellen kahden kimpoiksi.

Lukiosta se eräs, jonka kanssa meitä taisi yhdistää ensin baariseura (molemmat juuri täyttäneet 18 vuotta) ja viehtymys pitkätukkaisiin bändijätkiin – mutta jonka kanssa siinä sivussa ystävystyttiin lujasti ja varmasti elämänmittaisesti.

Ja aikuisiältäkin, oh teitä rakkaita on useampia. Sinä ihana työpaikalta – sinä jonka kanssa yhdellä hetkellä tehtiin töitä ja seuraavalla hetkellä oltiinkin reissaamassa Portugalissa ja Riikassa ja vaikka missä… …Tampereella. Ou mai gaad, onneksi en tuonut niitä pikkupoikia jatkoille, vaikka suloisia olivatkin. Sinä (hih) joka olit BB-valvojani – eiootodellista mikä tapa ystävystyä, siinä vuorokauden aikana puhuttiin paljon. Paljonpuhumisesta puheen ollen – sinä, johon ystäväni ystävystyi kolmen minuutin junamatkan aikana ja minä sen hälkeen.

Ja oh ennen kaikkea sinä, oi sinä – tutustuttiin rokkaripoikaystävien kautta, ja vaikka se minun suhteeni (onneksi) päättyi katastrofiin, jotain ihan älyttömän rakasta ja tärkeää jäi. Nimittäin sinä. Myöhemmin tämä lapsiperheistyminen on tuonut meidät vieläkin läheisemmiksi ja uskon ja toivon, että olemme ystäviä aina.

Te kaikki, johon olen tutustunut lasten myötä.

Oh te kaikki. Tässä pitäisi luetella nyt vielä monta-monta, bloggauksesta paisuisi mahdoton. Mutta tiedätte kyllä, ketä olette – pus!

Taide! Itse tein!

Ja sitten te virtuaaliset ystäväni. Te olette kuulkaas aivan hurjan tärkeitä.

Osan teistä olen tavannut livenäkin, mutta sitten on teitä, jotka ”tunnen” niin hyvin – enkä ole koskaan teitä edes livenä tavannut. Bloggaaminen on tuonut ystävyyssuhteisiin ihan uuden ulottuvuuden. Virtuaaliystävät ovat minulle jotenkin ihan yhtä… …todellisia kuin live-elämän ystävätkin. Teille jaan paloja elämästäni, ja vastalahjana saan paloja myös teidän elämistänne; joko bloggausten muodossa tai kommenteissa.

Olen joskus verrannut virtuaalista jutteluamme kahvipöytäkeskusteluihin. Joka päivä jutellaan jotain, joskus pinnallista vitsailua ja joskus syvällisempääkin. Joka kerran sitä tulee kuitenkin paljastaneeksi myös jotain pientä itsestään.

Sitähän se on: tutustuminen.

Ystävystyminen.

Ja mä nyt tässä ihan vilpittömästi sanon tämän: minä en bloggaisi, jos teitä ei olisi. Tätä koko blogia ei varmasti olisi (enää) olemassa, jos emme olisi koskaan alkaneet jutella tuossa kommenttikentässä. Tutustua ja ystävystyä.

Kiitos siis, kun olette olemassa ja teette Puutalobabysta juuri tällaisen, kun se on. Paikan minulle ja sinulle.

Hyvää ystävänpäivää, rakkaat ystävät! <3

1

You Might Also Like

 • Sanna (Ei varmistettu)
  14.2.2015 at 16:33

  BB-valvoja?!? :DD

 • Devika Rani (Ei varmistettu)
  14.2.2015 at 16:52

  Hyvää Ystävänpäivää sinne lämpimään! :)

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 16:54

   Kiitos, ja hyvää ystävänpäivää! <3

 • MinEna
  14.2.2015 at 17:02

  Hyvää Ystävänpäivää myös sinulle Krista <3

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 17:30

   Hyvää ystävänpäivää sinulle, virtuaali- ja vähän liveystävänikin! <3
   (ja olisi kyllä kiva ottaa enemmänkin sitä liveä, jos meiltä ei olisi niin pitkä matka teille leikkimään :) )

   • MinEna
    14.2.2015 at 17:52

    <3

    täytyy sopia snadistaditreffit kunhan kotiudutte sieltä maailmalta!

 • teijar (Ei varmistettu)
  14.2.2015 at 17:13

  Rakas ystävä &lt;3

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 17:28

   <3 <3 <3 <3 <3 <3 !!!
   (ja noi on sit sydämiä eikä perseitä :D )

   • Pingale
    14.2.2015 at 22:51

    Meillä isäntä kerran ihmetteli, että ”miks sä laitoit siihen viestiin pyllyn kuvan?”

    Ihanaa ystävänpäivää sinne aurinkoon (tuttu paikka)! Hieno perhekuva!

   • teijar (Ei varmistettu)
    15.2.2015 at 19:24

    Hahah! Perseet sivuttain! &lt;3 &lt;3 &lt;3 :D

 • Kuikku
  14.2.2015 at 19:10

  Voi tippa tuli linssiin. Hyvää ystävänpäivää sinnekin rakkaalle ystävälle!Nauttikaa reissusta <3

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 20:27

   ♥♥♥♥♥♥

   Hei ja vaihdetaan tässä joku päivä kuulumiset vaikka Facebookissa, pus!

    

 • phocahispida
  14.2.2015 at 20:32

  Hyvää ystävänpäivän iltaa… Ja akkuja lataavaa, rentouttavaa ja ihanaa lomaa!

   http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/ystavyydesta

 • hillans (Ei varmistettu)
  14.2.2015 at 21:19

  Haha nyt oli kylla pakko kommentoida kun liippaa niin lahelta kotoa. Olen nimittain asunut tuossa Joelin paan vieressa komeilevassa taloharpellyksessa. Kaikkialle se elama meita kuusamon naisia heittelee. Nauttikaa aurinkorannikosta!

  Hilla

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 21:28

   Hihii, pieni maailma, todellakin! :)

 • Sandels
  14.2.2015 at 22:16

  Hyvää ystävänpäivää ja nautinnollisia arkipäiviä etelässä! 

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 22:28

   Jee, säkin olet edelleen kuulolla – kiva kuulla sinusta! Hyvää ystävänpäivää! <3

 • Sandels
  14.2.2015 at 22:28

  Mun piti ihan varta vasten kirjautua sisään että pääsen kirjoittamaan terveiset: täällä taustalla tiiviisti edelleen. Yleensä hyppään blogiasi lukemaan suoraan ja nopsaan FB:n linkistä, jää kirjautumatta. Nuo profiilikuvassani näkyvät pikkuvarpaat ovat kyllä jo kasvaneet aika isoiksi, voi kyynel! Mutta ihana seurata teidän perheen elämänmakuista otetta ihan kaikkeen. Jatkakaa ❤️

  • Kristaliina
   14.2.2015 at 22:30

   Kiva, kun kirjauduit! :) Mäkin just tuossa yllä samaan aikaan sulle kirjoittelin, kun bongasin tutut varpaat pitkästä aikaa! <3 Mutta ihan hurjan kiva tosiaan kuulla, että olet edelleen siellä linjoilla mukana – ekoja vakkareita <3

 • Sandels
  14.2.2015 at 23:00

  Ekoja ja vikoja ;) Heh, olin juuri kirjoittamassa että lapset ja työ pitää kiireisenä blaablaablaa, kun jo yhdestä huoneesta huudeltiin äitiä ja että missä se nukkumatti viipyy. Siihenpä se kommentti keskeytyi. Ei tulis minusta bloggaria, mutta ei se haittaa! Kiva kun on tällainen luotto-blogi mikä takaa puutalomaisen lukukokemuksen vaikka ihan pikaisestikin nautittuna! ;) Harmi kun en päässyt tapaamiseen silloin muinoin, yritin oikein sovitella Helsingin reissua siihen mutta ei natsannut. Ehkä ensi kerralla!

 • annakarin
  14.2.2015 at 23:09

  Ihanaa ystävänpäivää Krista ja lisää lämpimän aurinkoisia päiviä teidän matkallenne (heh, huomasitko tuon jälkimmäisen lauseen kaksi merkitystä?)! <3 Oot kyllä ollut yksi tärkeimmistä vertaistuista näiden sekopäisten aikojen aikana. Olis ihan mahtavaa nähdä joskus ihan livenä! 

 • Satumainen (Ei varmistettu)
  15.2.2015 at 08:15

  Kiitokset,ja ihania Ystävänpäiviä sinne Espanjaan koko pesueelle! &lt;3

 • kao kao
  16.2.2015 at 22:52

  Mä oon täällä ihan liikuttunut, just niin kuin joulun tienoilla sanoit, vaikka ei olla nähty niin se silti tuntuu ystävyydeltä <3 kiitos kun olet!