Skansen, plus 29 astetta

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Silja Line

Terveiset tulikuumasta Tukholmasta – sääennuste näytti 29 astetta, ja uhhuh siltä kyllä tuntuikin! Mutta en valita! Vielä. Vettä ja aurinkorasvaa kyllä kului, mutta hei vihdoinkin tuli se helleaalto!

Jätskihetki Skansenilla. Seela sai maistiaisen Solerosta – ilme kertonee paljon.

Niin kuin Istagramin (ja tuon blogin sivupalkin Instagram-kuvalinkin) seuraajat ovat varmasti huomanneet, meidän porukka siis jatkoi lomailuja Silja Linen kutsumana ensin uudistuneella Silja Symphonylla, sitten Tukholmassa, ja sitten taas laivaillen takaisin koti-Suomeen. Sellainen Päivä Tukholmassa -risteily siis: yhteensä kaksi yötä laivalla ja se niiden välinen päivä Tukholmassa. Mulla olikin sitten ensimmäinen Ruotsin-risteily sitten vuoden 1995… Se oli just silloin, kun Suomi voitti jonkun jääkiekkokisan. Ihan eilen siis. Det glider in.

Laivahommista lasten kanssa lisää myöhemmin – sieltä kertyi niin paljon elämyksiä, että ensin pitää vähän henkisesti hengähtää ja nukkua kotisängyssä yö. Tai ehkä kaksi. Mutta hei Skansen! Niitä tunnelmia tässä heti näin tuoreeltaan!

Tämä on ehkä monelle tuttua; ei me mitään extreme-erikoisuuksia siellä Tukholmassa tehty. Ihan samaa siis kuin varmaan kaikki muutkin lapsiperheet :) Mutta meille tämä kaikki oli kuitenkin ihan uutta! Olin kyllä suunnilleen kuullut sanat Junibacken ja Skansen ennenkin, mutta kohteiden tarkempi sisältö oli suht voimakkaan hämärän peitossa.

Uutta meille oli esimerkiksi se, että nämä suositut lapsiperhekohteet sijaitsevat kaikki lähekkäin samalla saarella, Djurgårdenissa. Ja sinne pääsee bussilla suoraan Siljan satamasta. Siljalla olisi itse asiassa ollut tarjota oma sinne menevä sukkulabussi, mutta laivan infossa neuvottiin ottamaan ihan kaupungin julkinen bussi (nro 76) – mahtuu paremmin ja halvemmaksikin tulee. Niin tehtiin.

Bussipysäkillä seisoi neuvoja, joka antoi meille käteen muistilapun kulkuyhteyksistä. Mahduttiin tuplarattainemme heti ensimmäiseen bussiin (iso ylläri; pelkäsin etukäteen pahinta) ja kaikin puolin hyvin toimi homma. Takaisinkin löydettiin (ja taas mahduttiin ekaan bussiin), vaikka sitä pysäkkiä etsittiinkin vähän kauemmin; ei ollut suoraan vastapäätä tulopysäkkiä vaan vähän pidemmällä.

Päivätekemiseksi me valittiin siis Skansenin ulkoilmamuseo – ajateltiin, että siellä menee kivasti koko lämmin kesäpäivä. Meriakvaariota ja Junibackenin satumaailmaakin siellä Djurgårdenissa olisi siis ollut, mutta ei haluttu lähteä säntäilemään moneen paikkaan. Säästettiin ne siis seuraaville kerroille.

Ja hyvä niin. Skansenilla todellakin meni koko päivä ja itse asiassa siellä olisi voinut olla paljon-paljon pidempäänkin.

Heh mehän ei siis oltu mitenkään tutustuttu paikkaan etukäteen netissä. Mentiin portille, maksettiin ja otettiin karttta ja sitten alettiin tavata, että no mitä täällä nyt sitten on.

Ensimmäiseksi bongattiin tällainen kaapelijuna – no, hypätään kyytiin.

Skansen on tosiaan museoalue (kröhöm tämä siis huomattiin sinne saavuttuamme), mutta se pitää sisällään myös eläintarhan; ilmeisesti eniten pohjoismaisia eläimiä. Me nähtiin… ööö kanoja? Poni? Aaa ja possuja! Olisi siellä ollut enemmänkin, mutta ei vaan ehditty pidemmälle. Aikaa me vietettiin eniten ehkä lasten eläintarhassa Lill-Skansenissa, jossa lapset pääsivät kivasti kiipeilemään ja tutkimaan paikkoja.

Lill-Skansenin takaa löytyi pari lastenhärveliä, kuten vanha karuselli – aika kiva.

…ja koska tirppa halusi vielä ”huvitella” lisää, käveltiin vielä viimeisiksi tunneiksi pieneen Galejan-huvipuistoon Skansenin toiselle puolelle. Olisikohan siellä jotain viisi lastenlaitetta ollut – hauskin taisi tirpan mielestä olla vanha ketjukaruselli:

…jonka koristeina tankkaavat Disney-hahmot, hmmm:

Seelakin pääsi ensimmäistä kertaa laitteisiin – autoradalle äidin sylkyssä (hitsi että muuten käänteli rattia innoissaan) ja karuselliin isin sylkyssä. Aika jännää oli:

Mutta joo, olisi siellä viihtynyt ihan vaan hengaillenkin – kävellen tällaisissa maisemissa:

…ja katsellen tällaisia:

Paljon näkyi paikallisia perheitä esimerkiksi puistopiknik-vilteillä puiden varjossa. Ehkä vähän kadehdin. Meidän lounasravintolakäyntiä kun ei voi varsinaisesti menestykseksi kutsua – molemmat lapset olivat kuumuuden väsyttämiä ja ravintolasali… …hmmm ei ollut akustiikaltaan varsinaisesti tähän tarkoitukseen suunniteltu.

Auts ja anteeksipyyntö. Ens kerralla yritetään vaan suosiolla löytää joku leikkipaikallinen Rosso :D

Suositteluni siis Skansenille! …vaikka ei siellä tosiaan yksi käynti riitä, tekemistä olisi ollut niin paljon. Hyvä syy mennä joskus toisenkin kerran.

 

You Might Also Like

 • Hetti
  3.7.2015 at 14:03

  Oi, ihanalta näyttää :). Tonne pitää kyllä joku kerta lähteä jonkun lapsiperheen siivellä (pystyy/kehtaa enemmän hehkuttaa kaikkea pientä ja ihmeellistä, kun on vaikka kummilapsi mukana ;) ). Ja vähänkö teitä suosi sää!

  • Kristaliina
   3.7.2015 at 14:18

   Hehee tosiaan vaikka tuollainen risteily on varmasti kivaa ihan aikuisporukallekin, veikkaan että aikuisten kesken ohjelmassa on paria astetta vähemmän muumidiskoa ja Harri Hylje -halailuja :D Tai no hei mistäs sitä tietää! :D

 • Nanna Noppasopasta (Ei varmistettu)
  3.7.2015 at 15:11

  Hei kiitos tästä, nähtävyys Tukholman reissulle varmistui juuri!
  Lähdemme maanataina, joten tämä vinkki tuli juuri ajoissa :)

  • Kristaliina
   3.7.2015 at 15:28

   Hei mahtava ajoitus siis! Mukavaa matkaa teillekin! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.7.2015 at 16:59

  Olen kerran käynyt Skanssenilla toukokuun lopulla, mikä osoittautui tosi hyväksi ajaksi, koska melkein kaikilla eläimillä oli silloin poikasia.

  • Kristaliina
   3.7.2015 at 17:09

   Oi, ihanaa! Nyt possuilla oli poikasia myös, ne olivat aika suloisia painiessaan siellä…

   Mitä eläimiä te näitte? Me tosiaan ei lähdetty ”peremmälle” enää siitä Lill Skansenista eli isoin osa eläimistä jäi tosiaan näkemättä. Oli niin kuuma, jotenkin ei aivo toiminut :) Siellä Lill Skansenillahan suurimmassa osassa ”häkeistä” oli (ainakin nyt) pehmoeläimet :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.7.2015 at 17:35

  Oi, Skansen on mun ikisuosikki omasta lapsuudesta ja käytiin siellä toukokuussa omien lasten kanssa juuri samanlaisella Siljan päivä Tukholmassa -risteilyllä. Ihana paikka tosiaan ja kiinnostava myös aikuisille :)

  • Kristaliina
   4.7.2015 at 11:38

   Meiltä oli jotenkin kokonaan ”mennyt ohi”, että tällainenkin minilomatekeminen olisi kivaa. Itse kun oon käynyt Ruotsin-risteilyllä vaan lukion luokkaretkellä ja Joel ei koskaan – ei oltu ajateltu, että se vois olla ”meidän juttu”. No, onneksi tuli kokeiltua! Tuonne Skansenille (ja niihin muihin sen saaren juttuihin) täytyy kyllä mennä joskus uudestaankin!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  3.7.2015 at 20:03

  Junibacken oli myös tosi ihana paikka, mutta kaikkein sopivin ihan pikkuisen isommille lapsille. Erityisesti tuo siellä oleva satujuna voi olla pienemmille tosi pelottava kokemus. Mein 4- ja 6-vuotiaat siitä kovasti tykkäsi (halusivat uudestaan), mutta näin yhen parivuotiaan, joka satujunasta tultuaan vuolaasti itki äitinsä sylissä pit-kän tovin ja hoki ”mua pelotti siellä”…ja sieltä satujunasta kun ei pääse kesken pois, eikä auta jos silmät laittaa kiinni kun selostuksen kuulee kuitenkin.
  Ja mukava lisä oli, ku osa saduista oli lapsille tosi tuttuja, teki suuremman vaikutuksen ku näki niitä satujen paikkoja livenä =D

  • Kristaliina
   4.7.2015 at 11:37

   Joo hei sama varoitus me ollaan kuultu kans useammasta lähteestä! Huh sentään, kuulemma se on tosiaan tosi-tosi pelottava; ystävä totesi, että ainakin hän itse olisi vielä kouluikäisenäkin pitänyt sitä liian pelottavana…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    4.7.2015 at 12:48

    Meidän arkaa lasta (pelkää mm. sirkusta) ei taas tuo satujuna pelottanut yhtään. Ei kyllä Lindgrenin sadutkaan, vaikka minusta niistä monet oli koululaisenakin pelottavia.

    Aika hassua, että tunnette tyyliin jokaisen Thaimaan saaren, mutta Tuklolman helpoimmatkin kohteet on näin outoja. Lasten kanssa ei todellakaan tarvitse istua kymmentä tuntia lentokoneessa, kun niille on metromatkakin elämys, laivareissusta puhumattakaan. :)

    • Kristaliina
     4.7.2015 at 15:10

     Jännä, lapset on tosiaan niin erilaisia! Ei voi aina edes ihan omastaan ennakolta tietää, että mikä on liian jännää ja mikä ei :) Esimerkiksi tosiaan Titi-nallen amppari-pamppari on Silvalle ihan nou-nou.

     Ja sanos muuta! :D Eikä näin kesällä tee mieli tuonne maailmanääriin reissatakaan, kun täälläkin on näin ihanan lämmintä ja aurinkoista. Ihan jopa kotipihalla; tänään on polskittu siellä ja on ollut ihan huippua. Eri asia sitten marraskuussa :D

 • kao kao
  3.7.2015 at 21:55

  Aikuiset halailee sit vähän erilaisia Harri-hylkeitä :D

  • Kristaliina
   4.7.2015 at 11:34

   :D

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  4.7.2015 at 09:39

  Ei muuten näy tällä hetkellä instagram-kuvat sivupalkissa. Näyttää vaan pelkästään valkoista.

  • Kristaliina
   4.7.2015 at 11:34

   No sama täällä – ollut jo muutaman päivän… Joku häikkä tuossa tosiaan, näkyy olevan sama ongelma muissakin blogeissa. Vinkkaan ylläpidolle, vaikka ehkä onkin jo korjauksessa :)

   Siitä @puutalobaby:stä klikkaamalla avautuu kuitenkin ikkuna, josta pääsee katselemaan!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.7.2015 at 01:10

  Skanseniin mekin ollaan ihastuttu, tänä kesänä tosin valitiin Junibacken, satujuna oli jännittävä ja myöhemmin 3 vuotias kertoi, että lohikäärme oli pelottanut, mutta muuten oli kiva kokemus sekin, mutta ehkä ensi kerralla Skansseniin, tosi lapsen näkökulmasta mikään ei vedä vertoja pallomerelle :)