Välikausihaalarin vuori – näin se toimii

Kaupallinen kampanja, yhteistyössä: Reima

Hei tää liittyy vielä siihen parin viikon takaiseen välikausihaalarijuttuun (täällä) – silloin oli kommenttikentässä puhetta, että näihin Reiman välikausihaalareihin voi myös kytkeä sellaisen irroitettavan fleecevuoren lisälämmikkeeksi.

Mutta silloin mulla ei ollut vielä näyttää niitä fleecehaalareita. Nyt on!

Mulle itselleni tää oli ihan uusi ominaisuus, ei meidän muissa välikausihaalareissa ole tällaista ollut… Mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan (hehe paitsi että mikään ei näköjään ole riittävän yksinkertaista allekirjoittaneelle) siis:

A.) otetaan fleecehaalari, jossa tuollaiset nepparit:

B.) käännetään fleecehaalari nurin päin
(kiitos Oona & Minna-Maria: vuori siis tosiaankin täytyy kiinnittää nurinpäin pukuun, silloin se istuu vieläkin paremmin)

C.) klik-klik:

D.) Tadaa – fleecevuorellinen välikausihaalari!

Suht näppärää.

Nuo meidän fleecehaalarit ovat Ester-merkkisiä. Jotkut värit & koot (ilmeisesti edellisen kauden värejä tai jotain) just tuota samaa fleecehaalaria ovat muuten näköjään tuolla Reiman verkkokaupassa – 50 prosentin alessa.

 

edit: Joo eli siis eräs (kröhöm) nimeltämainitsematon bloggarihan oli siis alun perin kiinnittänyt tuon vuoren tuonne sisään väärin päin – eli siis se kuuluu kiinnittää tuonne sisään nurinpäin :D Nyt on uudet kuvatkin, joissa oikein :)

You Might Also Like

 • oona/askeleita hiekassa (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 18:47

  Hei, meillä ollut kanssa Reiman haalari fleece vuoren kanssa käytössä ja huomattiin oikea oppiseksi kiinnityssysteemiksi fleece nurinpäin kääntäminen ennen pukuun kiinnittämistä. Ei tarvitse käännellä vuoren reunoja ja hihoja. Tämä huomattiin tosiaan hetken aikaa haalareita ihmeteltyämme. :)

  Ihanaa blogia kirjoitat! Hyvää kesän odotusta teille.

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 19:04

   Oooo, uusia ulottuvuuksia! Joo testasin, toimii tosiaan tosi hyvin noinkin päin! Tässä mallissa (vai onkohan kaikissa samaan tapaan) ne nepparit ovat sellaisessa ”paneelissa”, joten myöskään oikein päin ollessa ei tule mitään taitoksia pukuun… Mutta molempiin suuntiin näyttäisi toimivan! :)

   Kiitos kivasta palautteesta myös! :)

 • Minna-Maria
  6.5.2015 at 19:06

  Meillä myös toppahaalarissa tuo sama systeemi! (ensi talveksi vasta..) ja tutkaillessani huomasin että fleece kuuluu laittaa sisälle nurinperin, jolloin reunat jäävät suoraksi haalarin sisälle :)

  • Minna-Maria
   6.5.2015 at 19:07

   Haa joku muukin huomasi saman :)

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 19:15

   Hitsi onkohan tuo oikeasti siis tarkoitettu noin nurinpäin laitettavaksi…? Googlasin ja päädyin Reiman Facebookiin – ja sen perusteella ilmeisesti on!!!! :D

   …mutta mikä tuo lahkeiden ja hihansuiden kääntymisjuttu oikein on, en sitä vieläkään tajua….? Tässä mallissa ei ainakaan ole mitään neppareita lahkeissa/hihoissa. Vai mitä tuo tarkoittaa (siitä samasta oli siis myös Reiman Facebookissa)…?

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 19:17

   Luin Reimalta tulleet ohjeet: fleece kiinnitetään nurinpäin :D Oikeassa olitte! Täytyypä muuttaa juttuun!!!

   • Oona/Askeleita hiekassa (Ei varmistettu)
    6.5.2015 at 20:49

    Täältä mun vanhasta postauksesta näkyy ainakin nuo hihan ja lahkeensuussa olevat nepparinkiinnitys jutut. Oli vähän helpommat tosiaan kiinnittää sitten nurinpäin.

    http://askeleitahiekassa.blogspot.fi/2014/07/uusia-vaateostoksia-part-3….

    • Kristaliina
     6.5.2015 at 20:53

     IIIIIIIIIIhana keltainen haalari ja nuo kaikki ”lisäosat”, niin iiiiiiiiihania! Tuo väri <3 <3 <3

     Mä en ollut ollenkaan huomannut noita lahkeiden ja hihojen neppareita – mutta nyt menin uudestaan kaivamaan (olin katsonut vaan siitä ”kärjestä” enkä syvempää), niin olihan siellä hemmetti vie nepparit :D Hahahahaha sä sanoit tuolla bloggauksessa, että blondi tajuaa vähän hitaasti; mä en oo vielä ihan keksinyt, että mikä vois olla tän brunetin selitys näille nollahoksottimille :D

     • Oona/Askeleita hiekassa (Ei varmistettu)
      6.5.2015 at 20:58

      Haha, ihana! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 20:39

  Tuo välikerros nepeillä on tosi kätevä vielä alakoululaisellakin, joka ”ei ehdi” muutoin pukea fleeceä kiirehtiessään välitunnille. Aivan loistava keksintö Reimalta.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   6.5.2015 at 23:18

   Onhan näitä irtovuoria ollut mailman sivu! Lassiekin myi vuosia sitten suprafill haalaria irrotettavalla vuorella, joten tuli toppahaalari ja vk-haalari samassa. Mutta se varmaan näkyi myynnissä, koska nykyään näitä ei ole ja molemmat joutuu ostamaan erikseen. Reimakin voisi tehdä myös vanuvuoren noihin neppareihin kiinnitettäväksi mutta sitä emme taida tulla näkemään.
   Minusta ihan loistava viime kausien ”keksintö” on ollut haalareissa sisällä henkselit, joiden ansiosta yläosan voi riisua paitsi rinneravintolaan mennessä, myös koulun ruokalassa :-) Meidän koulussa kun muksut opiskelevat toisessa rakennuksessa eikä ruokalaan mennessä millään viitsi riisua kaikkea kun sen perään on kuitenkin välitunti.

  • Kristaliina
   7.5.2015 at 10:21

   Hehe meillä muuten Joelkin tilasi jostain netistä viime talvena itselleen sellaisen irtovuoren takkiin – oli aivan innoissaan ideasta. No, sehän ei mätsännyt sit ollenkaan, kun oli tuplasti sen kokoinen kuin päällystakiksi ajateltu takki eli palautukseen meni. Mutta periaatteessa idea ois siis myyty ainakin tälle yhdelle aikuisellekin, jos olisi vaan ollut yhteensopivat takki & vuori.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 12:37

    Siis mulla on ollut irtovuorinen takki yli kymmenen vuotta! Neppareiden sijaan vaan kiinnittyy vetoketjuilla.

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 12:59

    On näitä aikuisille! Suomalainen R-Collection tekee maiharitakkia (vettä hylkiväksi käsitelty puuvilla, vuori teddy tms), löytyy ainakin naisten malli ja unisex (Oi mutsilan Elsa on joskus noista kirjoitellut blogissaan). Eikä oo olleskaan uusi juttu, mun nuoruudessa 90-luvulla kaikki kajaanilaisteinit kulki rockserin maihareissa (minä myös yläasteen ja lukion). Täksi talveksi raskin ostaa (yli 200 euron hinta on aika suolainen mulle, mut vinkvink, nyt on alessa http://www.r-collection.com/tuote/naisten-maihari-sininen/271770098/) ja kuinka kävi, no niin että lukuunottamatta kaatosateita (jolloin kuoritakki) olen pitänyt yhtä ja samaa takkia koko syksyn, talven ja kevään. I love it (hengittää, pitää kosteutta, on lämmin ja vuorin irroitus ja kiinnitys on tosi näpsää). Sori mainostus, mutta tosiaan löytyy ja toimii!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 20:53

  Mä kokeilin tuota muutaman kerran toppahaalarin kanssa, kun sattumalta kaapissa oli sekä reiman nepparillinen villahaalari että fleecehaalari sekä reiman toppahaalari. Kertakokeiluun jäi, sillä ei ollut näppärää lapsen pukea itse :( Siis meillä on 3v. joka on jo reippaasti yli vuoden pukenut itse kutakuinkin kaikki vaatteet (ja joka on talvella nurisematta pukenut ko. villahaalarin erikseen toppahaalarin alle, mutta tehtävä muuttui paljon vaikeammaksi kun lämmikehaalari oli kiinni toppahaalarissa (toppahaalari vuori on kiva liukasta, mutta jos vuorina on fleece tai villa, niin sitten sisävaatteet takkuilee, luulisin ja erityisesti villahaalari venyi ja vanui hihoissa ja lahkeissa ja lapselta paloi käämit). Eli ideana hyvä, mutta mua käytännön toteutus ei vakuuttanut kuitenkaan, en kokenut että olisi tehnyt elämän helpommaksi (mutta tosiaan disclaimer, mulla on itsensä pukeva lapsi, aikuisen pukemana varmaan nopeuttaa pukemista).

  • Kristaliina
   6.5.2015 at 21:16

   Aaa joo totta, noin voi tietty käydä. Voihan noita tietysti erikseenkin käyttää, eli tuo fleecehaalarihan toimii ihan hyvin sellaisenaankin – itse asiassa mekin aletaan ainakin tuota Silvan fleecehaalaria käyttämään pian päiväunikäytössä sellaisenaan (toppapussissa), edellinen Silvan päikkärifleece onkin just jäänyt pieneksi :) Seelalla muuten puolestaan on päikkärikäytössä tällä hetkellä tämä, mikä Silvalla oli puolta vuotta vanhempana: http://www.lily.fi/blogit/puutalobaby/oi-alepa-oi-pallo – hitsi nää tytöt voi olla eri kokoisia :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    6.5.2015 at 21:37

    Oon hirmu utelias, minkä kokoisia teidän tytöt on sitten olleet 1v:)

    • Kristaliina
     6.5.2015 at 21:41

     Täytyypä ihan kaivaa neuvolakortit huomenna esiin :)

     • Kristaliina
      7.5.2015 at 10:28

      No niin – neuvolakortit tässä :)

      Seela 9500 g ja 74 cm
      Silva 7960 ja 72,5 cm

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      7.5.2015 at 12:34

      Meillä kaks typyä on ollut just tuota Seelan kokoa (paino toisella +100, toisella -500g). 2-vuotiaina paino kummallakin n. 11 kg. Sit tuli tämä jätkä: vuoden iässä viisi senttiä pidempi ja painaa saman mitä tytöt 2-vuotiaina! Kaikkia on ruokittu ihan samalla tavalla. ”Onneksi” ovat eri sukupuolta niin iso osa vaatteista ei olis mennyt kuitenkaan :-)

      Vaatteista tosin huomaa myös sen, että mitä enemmän niitä pesee niin aina vaan kutistuvat. Esikoinen käytti 74 senttisenä kokoa 74, keskimmäinen saman pituisena kokoa 80. Kuopus käyttää alle 80 senttisenä poikkeuksetta 86 vaatteita kun on rakenteeltaan rotevampi.

   • Miitu (Ei varmistettu)
    6.5.2015 at 22:19

    Ehdin jo noin vuosi sitten iloita siitä, että kuopus on samaa sukupuolta ja lasketut suht lähellä toisiaan, eli etenkin noi kalliimmat haalarit ym. kävis myös toiselle. Vaan kuinka kävikään… Ei tuota meidän alta puolitoistakilosena syntynyttä esikoistakaan oo koolla pilattu, mutta tää toinen ei ota kasvaakseen senkään vertaa. Tällä hetkellä pituuseroa noin viis senttiä. Oon sit hankkinu nyt alennusmyynneistä uudet haalarit ens talveksi, kun tuommosella liikkumaan opettelevalla minityypillä jättihaalari nyt vaan on pois laskuista.

    • Kristaliina
     7.5.2015 at 10:25

     Meillä just toisin päin – Seela hurahtaa ohi Silvan kaikista vaatteista – esim. Seelan jo synnyttyä (kun Silva 2 v), Silvalla oli välikausihaalari kokoa 74. No, nyt Seela on vuoden ja sen haalarin koko on 80… Legginssejä ne käyttää jo samoja :) Varmaan kohta meillä on samankokoiset tytöt ja kaikki luulee niitä kaksosiksi :)

     Jännä, miten tosiaan näitä kokoja ei voi niin ennakoida.

  • EevaH (Ei varmistettu)
   6.5.2015 at 22:03

   Meillä 3-v pojalle ostettiin Reiman kevättakkiin tuollainen fleecetakki alle. Meillä myös samat ongelmat pukemisessa plus vetoketjun kiinni laittaminen väärinpäin takissa ei ole helppo tehtävä aikuisellekaan. Melkein helpommin pukeminen sujui, kun laittoi ensin fleecetakin oikeinpäin päälle ja sitten vasta takin.

   • KooAa (Ei varmistettu)
    6.5.2015 at 22:26

    Joo sama meillä, paaaljon helpompi pukea erikseen. Eritoten kun paidan hihat menee vähän rullalle ton fleecen kanssa kun laittaa hihoja niin siitähän riemu repeää… Ne paidan hihat saa paljon helpommin mun mielestä kun ensin laittaa fleecen ja sitten vasta takin/haalarin.

   • Kristaliina
    7.5.2015 at 10:31

    Hei se sanottiin Reimalta, että ainakaan tuossa haalarimallissa se vetskari ei ole tarkoitettukaan laitettavaksi kiinni, jos vuori on kiinni neppareilla – eli että se toimii ihan niin kuin vuori siinä ja eihän vuortakaan kiinnitetä.

    Mutta onneksi noita tosiaan voi siis ihan hyvin käyttää irrallisinakin, jos tuntuu, että se on helpompaa. Hyvä juttu, että ei siis ole pelkästään vuorikäyttöön vaan ihan oikea, sellaisenaankin toimiva fleece. Meillä ei olla testattu vielä pukemista, mutta kohta lähtee Silvalle ulkoiluun päälle eka kertaa :)

 • Mvmmm (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 22:23

  Popilla tällaisia haalareita on ollut vuosikaudet, ihmettelinkin miksei ole kopioitu :)

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   6.5.2015 at 23:27

   PoPin haalari miinukseksi on sanottava että on melko painava ja jonkin verran jäykempi kuin monet muut tekniset haalarit. Mutta on toki kestäväkin.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 22:33

  En minäkään ole oikein innostunut noista valmiiksi vuorellisista välikausihaalareista. Fleece ei muutenkaan ole suosikki listalla, koska siitä irtoaa pestessä jotain nano-hiukkasia, jotka kertyvät vesistöihin (ja lopulta meihin) ;) Meillä on aina ollut erillinen villahaalari, joka on lämmin muttei hiosta. Pesujakaan ei juuri tarvita, vaan tuulettaminen riittää. Monia on ollut, mutta Ruskovilla paras. Ihanan kapea ja helppo pukea. Ja jos keli lämpenee päivän mittaan, ei vuorta tarvitse sitten erikseen irrotella puvusta.

  • Kristaliina
   7.5.2015 at 10:34

   Meillä on ollut aina sekä fleece että villa :) Päikkärikäytössä tällä hetkellä on ensin päivätrikoiden päällä Pierre Robertin villakerrosto, sitten Ruskovillan villahaalari ja päällimmäisenä fleece (aiemmin Ciraf, mutta nyt jää pieneksi ja vaihdetaan tuohon Reimaan). Oikeaa multibrändäystä :D

   Sekä fleeceä että villaa meillä pestään mahdollisimman vähän, itse asiassa (hupsis) noita aiemmin käytettyjä fleecejäkään ei ole taidettu pestä kertaakaan :D Mutta ei ne kyllä likaannukaan, kun vaan päikkärivaunussa tai välikerroksena…

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 12:24

    Siis montako kerrosta teillä on lapsilla unilla päällä? Tiedän, lapsissa on eroja ja samoin vaunuissakin toiset on lämpimämpiä kuin toiset. Jäin vaan haukkomaan henkeä ja hiki pukkasi pintaan kun luin neljästä vaatekerroksesta :-)
    Meillä 1v ipana nukkuu näissä keleissä (kun lämmintä on 10 C plus minus pari astetta) päällään sisävaatteet (yl. body ja collari/veluurihousut), trikoinen tsi-kypärämyssy, jossa iso kauluriosa fleecestä peittää hartiat ja rintakehän. Näissä laitan äitiyspakkauksen makuupussiin, joissa päällä lisäksi vaunun ohut jalkapeite ja kuomun edessä vaunuverho. Hikisenä herää yleensä.

    Jos joku vauvaa odottava lukee tätä niin ihan paras on Haglöfsin babymakuupussi. Siihen mahtuu n. 80 cm asti ja sen kanssa mentiin koko talvi 20 asteen pakkasiin asti varustuksella sisävaatekerta, villasukat, tumput ja tarvittaessa villahaalari (kun pakkasta yli -10 C). Sit pussissa vaununkoppaan ja ulos. Ihanan helppoa kun ipanan sai unikuntoon kahdessa minuutissa. Ja sama pussi on palvellut jo kolmea kevätvauvaa heidän ekan talven. Lämpötilan mennessä plussalle pussi alkaa olla auttamattomasti liian kuuma.

    • Kristaliina
     7.5.2015 at 12:28

     Monta :D

     Meillä teidän 1-veen kanssa samanikäisellä Seelalla on sisävaatteet plus Pierren villakerrasto plus paksu Isbjörnin fleecehaalari plus paksu lampaankarvapussi :D …mut omaa lasta (hikisyyttä/käsien ja varpaiden lämpöä/viileyttä) tarkkailemalla se sopiva yhdistelmä just varmaan löytyy. Meillä tosiaan tarvitaan vähän enemmän :)

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      7.5.2015 at 12:42

      Ihmettelin lähinnä siksi, että aloin pohtia mitä niillä lapsilla sitten on päällä kun on tosi reilusti pakkasta! Mut vissiin olettekin kylmimmillä keleillä nukuttaneet viileässä eteisessä ja viime talvenahan kylmää ei ollutkaan.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  6.5.2015 at 23:25

  Kotona ollessa olen itse kokenut helpoimmaksi vaan monta haalaria: jos vk-haalari on liian kylmä sellaisenaan, puetaan ohueksi pesty toppahaalari. Iltapäiväulkoilulla taas usein riittää ohuempi puku. Päivähoidossa tietty yhdellä haalarilla täytyy pärjätä koko päivä, mutta silloinkaan en usko, että pk:n tädit innostuu näpräämään neppejä kelin mukaan vaan helpommin sitten välikerros erikseen ja se joko puetaan tai ei pueta. Ja tosiaan fleece on aika kökkö lapsen itse pukea jos siinä on kiinni vielä toinen kerros päällä.

  • Kristaliina
   7.5.2015 at 10:37

   Meillä taas Silvan haalari (Isbjörn) on sen verran talvinen, että näille keleille se on jo liikaa. Eikä muita ”välimalleja” meillä ole, joten välikerrokset tosiaan tulevat tarpeeseen… Mutta joo täytyypä tässä arkikäytössä testailla, onko näppärämpi erikseen laitettuna vai vuoreen kiinnitettynä :)

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 12:12

    Juu ei meilläkään se varsinainen talvihaalari enää käy mutta parilla eurolla kirppikseltä ostettu vanha reimatec on mitä paras: ohut ja kosteussuojattu. Ei kestä ehkä lätäkössä uimista enää, mutta siihen tarpeeseen päiväkodissa puetaan kuitenkin joka lapselle kuravaatteet, olipa ulkovaate miten veden ja lian kestävä hyvänsä. Itse olen tyytyväinen näin, koska lapsi pitää saada myös hoidosta kotiin enkä ilkeäisi rapakerroksessa olevaa lasta nostaa autonpenkkiin tai julkisiin. Kurikset pois niin muksu on autokelpoinen. Ja vaikka hyvät tekniset vaatteet melko hengittäviä ovatkin, kuravaatteiden alla ne hiostavat ei-kosteussuojattuja enemmän. Parhaat puolet laadukkaista vaatteista saa siis irti kotikäytössä. Lapsia pukiessa itse sulatan tuon nepitetyn fleecevuoren, mutta tosiaan lasten pukiessa itse palaa heillä käämit. Ja samoin voin kuvitella hoidossa kun puettavia on rivissä tusina.