Maailman helpoin pantakampaus

…ja maailman vaikeimmat kuvat ottaa itse – sori.

Kröhöm voisinkohan mä nyt sanoa, että ”yleisön pyynnöstä”…? Melkein. Facebookissa tätä hippipantakampausta nimittäin kyseltiin – en vaan ehtinyt tätä bloggausta tekemään ennen kuin kysymyksen esittäjä oli keksinyt (googlannut?) kampausohjeen ihan itsekin.

Nooh, uhkasin tekeväni aiheesta bloggauksen silti – ja tässä se uhkauksen toteutuma siis on. Meitsi siis kampausbloggaajana; kerta se on ensimmäinenkin!

Tämän saman pantakampauksen voisi varmaan toteuttaa silleen siistin asiallisesti ja huolella – jos niin välttämättä haluaisi – mutta minun mallini on tyylillä ”minuutissa valmiiksi”. Maailman helpoin pantakampaus siis jokseenkin näin:

Otetaan tällainen puoliksi/kokonaan joustava hiuspanta, joka laitetaan hiusten päälle tähän tapaan. Pään muodosta varmaan riippuu, että missä kohdassa pysyy (tai pysyykö); itseltäni löytyi tuollainen sopiva kohta niin, että etupuoli on aika lähellä otsan hiusrajaa ja takaosa on takaraivon ”alla”.

Hiukset kampaukseen (ainakin mun hiuslaadulla) voi olla ihan au naturel, ilman mitään muotoiluja ja tässä vähän kosteina vielä pesun jälkeen.

2. Sitten otetaan käteen hiustupsu ja pyöräytetään se pannan ympäri – tässä kuvassa pyöräytetty kaksi tupsua. Hiukset voisi varmaan systemaattisesti käydä läpi näin, mutta mun hiusmassalla tuohon menisi ikä ja mielenterveys. Niinpä oon itse tehnyt tän niin, että molemmilta puolelta vain kaksi osiota ”yksittäin”, ja takaosan olen survaissut sitten kokonaisena tuon pannan ympäri.

Eli ottanut vaan kaikki hiukset käsiini ja survonut ne yläkautta pannan alle. Yritin ottaa kuvan, mutta tuli tällainen:

…mutta voin ehkä pyytää Joelia kuvausavuksi, kun se tulee lasten kanssa ulkoa.

Tajusiko tuosta ohjeesta nyt mitään…?

Edestä se näyttää valmiina jokseenkin tältä:
(tekisi mieli ostaa pari eriväristä pantaa arkikäyttöön – tää kukkaperhossysteemi on ehkä jokapäiväisessä käytössä vähän liian… …kukkaisa)

…ja arki(no:vappu)käytössä tuulen tuivertamana edestä-takaa-sivulta:

Kivaa tuossa on mun makuun se, että se voi vaan ”olla” – eli mun silmään ainakaan ei yhtään haittaa, vaikka vähän repsottaakin. Välillä vaan tungin latvoja takaisin tuonne rullalle. Edes lakkaa ei ollut.

Ja bonarina pannan poistaessa saa aika kivat kiharat :)

 

You Might Also Like

 • Miitu (Ei varmistettu)
  7.5.2015 at 12:42

  Jos en aivan väärin muista, niin tästä oli syksyllä (videollinen) ohje Eeva Kolun puolella. Pointtina tais olla just hiusten kihartaminen – muussa tapauksessa en ite pystyiskään tätä versiota käyttämään. Ei vaan pysy panta paikoillaa tai vähintään irvistelee hiusosioiden välistä.

  • Kristaliina
   7.5.2015 at 12:49

   Mä muistan kans (hämärästi) jostain (varmaan se oli just Eeva!) sellaisen, joka tehtin sellaisella paksummalla kankaisella pannalla, mutta käsittääkseni niin, että ei pelkästään käännetty yhtä kertaa vaan rullailtiin tukkaa enemmänkin sen pannan ympäri. Ja niin yöksi > aamulla kiharat. Sitä voisin kans joskus testailla!

   • Vierailija (Ei varmistettu)
    7.5.2015 at 12:53

    ohut panta käy siihenkin ihan hyvin, kunhan jättää vähän tilaa eli tekee ”löysiä käänteitä” niin että hiukset muodostaa aika lailla ympyrän (: tähän on kanssa netti tutoraleja pullollaan, pinterestissä esim. (:

 • Någon Annan (Ei varmistettu)
  7.5.2015 at 13:08

  Näyttääpä kivalta! Just jotain tuollaista kampausta mäkin voisin kokeilla – paitsi etten voi, koska mulla tulee päänsärkyä, jos mulla on tuollainen koko päätä kiertävä panta! Ilmeisesti se painaa jotenkin kallonpohjan lihaksia. Harmittaa, ostin joskus maailman kivoimman rusettipannan, mutta piti antaa se eteenpäin, kun sain aina siitä päänsärkyä. Oon hiustenlaittorajoitteinen, kaikki tuollaiset vähän vaivan vinkit olis mulle passeleita.

 • Tiia - Littlebigthings (Ei varmistettu)
  7.5.2015 at 13:10

  Tää on tosi kiva kampaus! Mä ostin just kans pannan ja ystävä laittoi mun tukan indiedaysin gaalaan just näin. Tuli tosi kiva tälläisella luihummallakin tukalla :) Nyt vaan ite pitää harjoitella tekeen kans :)

 • iituliina
  7.5.2015 at 14:06

  Mun arkikampaus, jei! Kukkapannat tosin vaan just spesiaalikeissejä varten :D

 • Riika V.
  7.5.2015 at 14:32

  Just näitä yksinkertaisia idioton (sori, tarkoitan itseäni) kampausohjeita kaipaankin! Ja hyvin sai selvän ohjeesta. :)

 • annemi
  7.5.2015 at 20:47

  Oi Krista, juuri tuollaiset pannat on pelastaneet laiskalta hiustenlaittajalta monta huonoa tukkapäivää :) näyttää aivan ihanalta tuon sun paksun tukkasi kanssa! mä olen itse ostanut pantani täältä: http://www.pinkpewter.fi/verkkokauppa

  Suosittelen! mutta.. varoitan että aiheuttavat vakavaa addiktiota. Hups. 

 • kao kao
  7.5.2015 at 21:50

  Mä tykkään tosta kampauksesta, mut mihin sä laitat sun loput hiukset? Mä en saa piilotettua niitä oikein millään ja sit meneekin jo enemmän minuutteja.. 

 • LauraEm.
  8.5.2015 at 13:17

  Jes, mä oon ollut niin edelläkävijä! http://www.lily.fi/blogit/vau-mika-vauva/uusi-ja-iisi-lempikampaus Tosin mun ohjeet on kans ollut tosi hyvät, ”voi kiinnittää vähän”, ”tunge hiukset”, ”kiristele” :D mut silti edelleen tosi hyvä ja hellä päänahalle, varsinkin nyt kun tuntuu että jotkut tuntohormonit on superherkillä ja löysäkin ponnari alkaa kivistään päätä :/ vaikkakin omalla hiuslaadulla tarvin tähänkin pinnejä edes vähän, muuten saattaa yhtäkkiä ponkasta pystyyn ja valahtaa koko tukka :)

 • Jeba
  9.5.2015 at 09:34

  Hei, näyttää todella kivalta ja sopii sulle todella hyvin! Osaisinkohan tehdä itellenikin…? :D

 • hmmmmm (Ei varmistettu)
  11.5.2015 at 00:48

  En ymmärrä miksei kyseinen kampaus toimi minun hiuksillani, siis siinä vaiheessa kuin pitäisi se takaosa laittaa sinne sisään, niin jotenkin hiukset löpsähtää ja purkautuu sieltä välistä. Minulla on lasimainen ja suora hiuslaatu ja sen lisäksi mittaa vyötärölle asti, niin en tiedä onko pituus vai hiuslaatu ongelmana.