Elämäni lattian tasossa

Hän ei ole koskaan polvistunut eteeni kosimaan, mutta…

…kyllä hän multa monojen nauhat sitoo.

Jos haluaa saada syvän ymmärryksen siitä, kuinka paljon oma elämä pyörii lattian tasolla, ei tarvitse muuta kuin tulla raskaaksi.

Vatsa ei siis vielä estä kumartumista, ehei. Sen aika on vasta myöhemmin – sen kiusallisen havainnon, kun tajuaa, että ei enää ylety leikkaamaan omia varpaankynsiään.

Sen sijaan supistukset ovat sen verran napakkoja (ja mulla tosiaan taipumus ennenaikaisiin supistuksiin ja ennenaikaisiin synnytyksiin), että ihan jatkuva kumartelu ja kyykistely ei muuten vaan tunnu kovin hyvältä idealta.

Ja siis se kyykistelyn määrä! En ole tainnut koskaan tulla ajatelleeksi, miten monta kertaa päivässä (tunnissa! minuutissa!) mun elämään kuuluu arkisen terhakka kyykkyyn-ylös -liike.

Töpselit on lattialla. Laturit on lattialla. Sukat on lattialla. Paskiittijalkatuet on lattialla. Kengät on lattialla. Pyykit on lattialla. Pyykkien lajittelu (täällä Sotkamossa) on lattialla. Vaatekassit (edelleen täällä Sotkamossa) on lattialla.

Jos haluan huulirasvan, dopplerin laturin, Kela-kortin tai hitsi vie sinitarran barbien irtopään korjausta varten, se on kassissa lattialla. Koko hiton elämä on lattialla.

Täten totean, että evoluutiossa on yksi olennainen puute: Raskaana olevien naisten vatsa kasvaa leveyttä. Mutta samanaikaisesti myös käsien pitäisi kasvaa pituutta, jotta niillä yltäisi kumartumatta lattiaan asti.

Oranki ja gibboni tekevät tämän niin paljon paremmin.

Optimaalinen vartalotyyppi.

 

29

You Might Also Like

 • Nette
  16.2.2022 at 18:40

  Tekis kropalle varmaan tosi hyvää olla kyyristelemättä ja kyykkimättä puolen vuoden ajan. 😂 Luulis toisaalta, että lääkäri asettaa liikuntakieltoon mikäli liikkuminen aiheuttaa riskejä?

  • krista
   16.2.2022 at 19:22

   Nooooh, mulla on kokemusta siitä, että pari kuukautta pitää maata niin, että saa käydä vaan vessassa. Ja siitä hitaasta palautumisesta taas kuntoon. Siihen verrattuna kyykistymättömyys ei olisi MITÄÄN, kun esimerkiksi hiihtämään pääsee :) Se onkin tärkeää, että yrittää pitää lempeää liikkumista yllä siihen asti, kun sitä ei voi sitten enää tehdä. Tää on osa mun raskauksia ja se pitää vaan hyväksyä se. Pääasia, että vauva pysyisi turvassa vatsassa mahdollisimman pitkään ❤️

   Ja joo, lääkäri antaa sitten tarvittaessa liikkumiskiellon, joskus saattaa joutua myös osastolle makaamaan, mä sain viimeksi onneksi maata kotona, kun lupasin olla täysin paikoillani. Oon hyvässä seurannassa ja saan kyllä ohjeet :) Tänhetkinen tilanne on vielä hyvä, toivottavasti sellaisena pysyykin vielä monta viikkoa. Toimin tosiaan lääkärin ohjeiden mukaan, esimerkiksi just lempeä tasainen hiihto hyvää 👍

 • Lilja
  17.2.2022 at 10:11

  Mä harjoittelin ekassa raskaudessa hyödyllisen taidon; varpailla tavaroiden noukkimisen lattialta. On ollut hyödyllinen taito jota käytän edelleen vaikka en oo raskaana😆. Oon niin ylpeä edelleen tästä taidosta🤭

  • krista
   17.2.2022 at 13:33

   Oooo, tätä kyllä pitäisi alkaa treenata!