Vatsassa kuplii (ei potki)

Olen tässä jo kuumeisesti odotellut ensimmäisiä potkuja. En ole saanut niitä. Sen sijaan saan…

…kuplia.

16. raskausviikko käynnistyi tänään.

Ensimmäisessä raskaudessa tunsimme vauvan potkut esimmäisenä yönä Vietnamin-matkalla, Hanoissa. Raskausviikkoja oli silloin 19+5. Säikähdin Joelin yöllistä ovenkolistelua ja heräsin kesken painajaisen sellaiseen voimakkaaseen säikähdysadrenaliiniryöppyyn. Ja muutama minuutti sen jälkeen: napakat potkut! Oho! Niin voimakkaat, että Joelkin ne ihan selvästi vatsan läpi tunsi.

Viime raskaudella puolestaan tunsin ensimmäiset potkut jo raskausviikolla 17+2. Olimme silloin perheen kanssa kyppärissä iltasella, juttelimme taaperoikäiselle esikoiselle vauvasta. ”Vauva on täällä”, minä sanoin ja laitoin käteni vatsan päälle. Ja silloin se tuntui! Potku! Vauva sieltä jo viestitti, että ”täällä, just täällä!”.

…joten ei välttämättä enää kovin pitkään, että tuntisin ensimmäiset potkut jo tälläkin raskaudella.

Ai että mä odotan sitä! Se jotenkin niiii-iiin konkretisoi, että siellä vatsassa todellakin on joku.

Mutta toistaiseksi kuplii vaan, kuplii kuplii. Silleen hauskasti kutittelee.

Mitäs veikkaatte, ovatko ne jo vauvan liikkeitä?

…vai pitäiskös tässä vaan syödä lisää luumuja, haha.

35

You Might Also Like

 • Anna
  13.1.2022 at 19:44

  Hyvinkin voivat olla vauvan liikkeitä. Vatsan sisältähän ne tuntee hyvissä ajoin ennen kuin niitä voi mitenkään havaita ulkopuolelta.

  • krista
   13.1.2022 at 19:57

   Olisi ainakin ihana ajatella, että ne olisivat jo niitä <3

 • Hanna
  13.1.2022 at 20:21

  Esikoisesta taisin tunnistaa juurikin kuplina ensimmäiset ja se meni yllättävän myöhään, näille rv 16-19. Istukka oli edessä vaimentamassa. Seuraavien kolmen lapsen kohdalla tunnistinkin sitten liikkeet varmaksi jo rv 12, kun istukat oli takana. Onko ollut puhetta, missä sinulla istukat sijainneet?

  • krista
   14.1.2022 at 08:34

   Mulla on vähän hämärät kuvat aikaisemmista raskauksista, mutta sellainen heikko muistikuva on, että eka raskaudella ois ollut edessä. Ja myös nyt jossain varhaisultrassa mun mielestä sanottiin, että vois olla edessä, mutta myöhemmin en muistanut enää kysyä :D Eli saattais olla edessä, EHKÄ :)

 • Nanna
  13.1.2022 at 22:35

  Uskon, että ovat potkuja. 😊 itsellä ensimmäiset liikkeet ovat tuntuneen siltä, miltä hiilihappokuplien nousu vichyvedessä näyttää.. Ekassa tuntuivat n. viikolla 16 ja tokassa viikolla 14, kun tiesi mitä ”tunnustella” (istukat olleet takana).

  • krista
   14.1.2022 at 08:34

   Joo just tasan siltä ne tuntuu! <3

 • E
  14.1.2022 at 10:45

  Mulla on jäänyt mieleen kuinka ystäväni kuvaili ensimmäisten liikkeiden tuntuvan kuin kiinniotetun muikun pyrstön väristelyltä. Voin sanoa että tuli niin vahva mielikuva, ettei ne kyllä sen jälkeen muulta ole tuntunut.

  • krista
   14.1.2022 at 11:10

   Hihi hauska, voin ymmärtää että tämä mielikuva on pysyvä :D

 • mampsikka
  14.1.2022 at 21:58

  Mä en ymmärrä tuota kuplavertauta, kun mun lapset on aina lähinnä muljahdelleet mahassa :D Mutta nää onkin hyvin aitiivisia olleet jo mahasta asti kaikki, lääkärikin kommentoi erittäin vilkkaaksi ultrassa… Etteivät ehkä sitten mitään hienovaraista kuplintaa harrasta:D

  Ekasta lapsesta tunsin liikkeet joskus 17-18 paikkeilla, toisesta ja nyt tästä raskaudesta jo joskus 14-15 paikkeilla. Ihan hyvin voi nuo kuplat olla liikkeitä sullakin, onhan ne liikkeet paljon helpompi tunnistaa kun ei ole eka raskaus :)

  • krista
   17.1.2022 at 18:12

   Hih, sulla on olleet niin aktiiviset vauvat, että ovat lähteneet heti vähän isommilla liikeradoilla :) Musta tuntui nyt viikonloppuna, että mulla myös vähän muljahteli :D Mutta potkuja ei tosiaan vielä ole tuntunut!