Vaihtoehtoja muumimukille?

Tämä bloggaus ei sitten koske keinohedelmöitystä. Ihan vaan jos luulitte.

Muumimukit.

Mä yritän nyt kaikin voimin haukkua näitä, mutta huomaan silti väkisin vaan kehuvani. Mukin muoto on nimittäin ihan täydellinen, käteen sopiva. Koko on juuri oikea kahvikupilliselle, kahva tuntuu mukavalta kädessä. Ja tuo posliini on niin… …miellyttävää. Puhdistuu helposti, ja sit se on vieläpä jotenkin tuollaista ihanan tasaisen kaunista ja laadukasta.

Mutta mutta. Miten oikein osaisin kuvailla ärsytykseni? Kun nämä ovat vaan niin niin niin… …muumimukeja. Vähän silleen ”heh heh hee no kyllä aikuinenkin saa hassutella” -henkisesti mutta niin, että hassuttelun sisältö on jo kuitenkin aikoja sitten vesittynyt. Koska näitä löytyy tyyliin joka ikisen suomalaisen astiakaapista. Sitten mukien pöytään kattamiseen liittyy vielä joku kummallinen ”heh heh no haluatkos olla tänään vähän Mörkö vai ehkä Nuuskamuikkunen – mä ainakin otan tän Pikku Myyn kun mä kato oon tälleen niinku ihan pikkumyymainen”.

Äh, en tiedä – mutta jokin näissä mua nyt vaan on pidemmän aikaa ärsyttänyt.

Voisin ihan mielelläni jättää meidän muumimukit vain lasten ja lapsivieraiden käyttöön (siihen tarkoitukseen ovat toki ihan erinomaiset) ja hankkia kaappiin jotkut ihan muut. Mutta… Kun nää mukit vaan on niin parhaat. Varmaan pari vuotta jo olen katsellut muita mukeja ”sillä silmällä”, josko jostain löytyisi vaihtoehto muumimukeille. Mutta ei. Ei ole löytynyt muumimukeille vertaisia.

Niinpä ajattelin kysäistä teiltä: olisiko kenelläkään mielessä jotain kivaa puutalomaista kahvimukisuositusta?

Älkääkä sanoko, että joku muu samanmallinen muki; mitä näitä nyt on perus-Teemasta Peppi pitkätossuun – ne ovat mulle vain muumimukeja mutta erilaisella kuvituksella :)

2

You Might Also Like

 • Sanph
  25.9.2014 at 14:41

  Osta Krista ihan vaan Arabian Teema-mukeja, ne on noita Muumi-mukeja, mutta ilman printtejä :) Ja saa vaikka missä väreissä.

 • AuntyDev (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:43

  Iittalan Teema sarja on miun käteen ollut melkeen sama asia kun muumimuki =)

  https://store.iittala.fi/Brandit/Iittala/Teema/c/Teema

 • CougarWoman
  25.9.2014 at 14:47

   ”heh heh no haluatkos olla tänään vähän Mörkö vai ehkä Nuuskamuikkunen – mä ainakin otan tän Pikku Myyn kun mä kato oon tälleen niinku ihan pikkumyymainen”.

  En osaa neuvoa, mutta ajattelin tulla kertomaan, että totaalirepesin :D 

  (Mä olisin muuten kanssa ehdottanut tuota Teemaa ellei…sisälukutaito. Tirsk. :P)

  • Torey
   25.9.2014 at 15:11

   Sama juttu. :D

   Meillä on 24h sarjaa ja siinä on kaikkien mielestä sopivan kokoset kahvikupit ja sit taas teekupit on JÄÄTÄVÄT, eli just hyvät mun makuun. :D

    

   http://www.arabia.fi/Astiasarjat/24h

   Meillä tuo astiasto on niin arki kuin juhlakäytössäkin. Tosin Kiroileva Siili-mukit on epäviralliset kahvimukit. ;)

   • Silkkitassu
    25.9.2014 at 16:47

    Mä en ymmärrä muuten et miks 24h sarjasta piti lopettaa ne värilliset mallistot. Nyt löytyy pelkästään valkoisena. Mä ostin opiskelijana niitä ja sit onnistuin hajottaa jonkun niistä isommista astioista enkä enää löytänytkään myöhemmin uusia hajonneen tilalle. Arvaa korpesiko! 

    • Torey
     25.9.2014 at 17:57

     Mulla on onneks sitä valkosta. Ihmettelen kanssa kun jossain välissä niitä tuli mun mielestä jopa uusia värejä!

  • Mr (Ei varmistettu)
   26.9.2014 at 12:40

   Hahaaa! Välillä tuntuu että muumimukien jakaminen vieraille on hassunhauska psykologinen luonneanalyysi :)

 • kao kao
  25.9.2014 at 14:47

  Mulla on töissä Marimekon Kaunis Kauris muki, se on söpö ja hyvän kokoinen :) Kotiin ehkä ottaisin sillä siirtolapuutarha-printillä.

  Mulla on kotona muumeja ja muita, mut sit kun tulee paljon vieraita, niin helpoin on antaa niille ne muumit, niin kaikki tunnistaa omansa. Vaikka muakin ne on alkaneet ärsyttää. Pidän niistä silti. 

   

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:48

  Marimekon siirtolapuutarha-mukit tuntuu ainakin omaan käteen miellyttäviltä! Ja kauniit on kuvituksetkin niissä!

 • Liisa
  25.9.2014 at 14:48

  Muumimukihan on Teema-muki. vai olenko nyt ihan ulanbatorilla tämän asian kanssa? Ja niitähän on vaikka missä eri kuvioissa ja värissä. Itse tykkäsin kovasti niistä kaupunki-mukeista, vai mitä ne nyt oli. En kyllä tiedä ovatko enää valikoimissa. Nykyään löytyy ainakin Hetkiä-sarja, mutta en tiedä ovatko ne puutalomukeja. :)

  • Liisa
   25.9.2014 at 14:49

   Ai katso joo, jätin viimeisen kappaleen lukematta. :)

   • Kristaliina
    25.9.2014 at 14:54

    Tsihihi niin pari muutakin :D

    Mutta joo ihan totta – tää paljastaa sen, että
    a. toi mukimalli (siis Teema-malli, jota nää kaikki muutkin ehdotetut edustaa) on vaan niin hyvä (paras?)
    b. me suomalaiset ollaan tosi fiksaantuneita tuohon Iittalan tiettyyn mukimalliin :)

    Ja siis täytyy vielä mainita, että tähän asti kaikki harkitsemani vaihtoehtomukit on olleet just tuota samaa mallia, mutta eri kuviolla… Mutta täytyyhän olla jotain muutakin kuin tätä ihan samaa ikuista mallia – onhan…? Vai tullaanko tulokseen, että toi vaan on paras…?

    • MirvaK
     25.9.2014 at 16:53

     Ikävä kyllä. Teema-malli vain on niin paras. Olen juonut monesta mallista ja meillä oikeasti on vaikka mitä mukia. SILTI mä juon vain Teeman mallisesta…. mieluiten muumikuviolla. Ja kyllä, muki valitaan tuulen mukaan (mulla lähes aina se Mörkö…ainakin aamuisin).

     Musta tuo teema on vain sopivan pakuista. Joskus tykkäsin kovasti kermansaven mukeista, mutta nyt ne tuntuvat liian paksuilta.

     Miehen ehdottomat lempparimukit ovat Starbucksin mukit, joita ollaan alettu kerätä matkamuistoina.

     • Vierailija (Ei varmistettu)
      25.9.2014 at 23:00

      Teema -malli ON paras! Siinä on kaikki mietitty Franckin tapaan just eikä melkein ja siksi se toimii yhä. Kaatokulma, paksuus, koko, korvan malli, kaikki toimii.

    • PiP (Ei varmistettu)
     29.9.2014 at 08:37

     Ootkos nähnyt jo Arabian Piilopaikka -mukin?
     Oi se on ihana! Ja niin täydellisen mallinen.
     Mullakin kun on nimittäin ihan sama muumi problematiikka. Vannoin, ettei meille kotiudu koskaan yhtään muumimukia, mutta pojan synnyttyä jostain syystä saatiin sellanen muki-lautas -setti, missä oli mustavalkoinen muumimuki. APUA! Sen malli nyt vaan on niin hyvä, että huomaan käyttäväni sitä päivittäin. :D

     Kauppahallissa Story-ravintolassa käytyäni löytyi tää Piilopaikka tuttavuus. Malli = perfect, kvuiointi = perfect, koko = the best !

 • Hips hei (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:48

  Sanonpa silti vaikka kielsit ;)
  https://store.iittala.fi/Muotoilijat/Kaj-Franck/Teema-Muki-03-l-turkoosi
  Miksi luopua hyvästä mallista vain muumien takia?

  • Hannahi90
   25.9.2014 at 19:45

   Nämä turkoosit on ihania! Ja nämä sopisi Kristan keittiöön vaikkeivät oransseja olekaan :)

   Itsehän rakastan teema-mukeja ja muumimukeja. Teemaa on hiekanruskeana(ei enää valmisteta) ja turkoosina. Ja seuraavaksi haluan sitä celadonin vihreää(hah tuo nimi :D) Meillä löytyy vaikka mitä muumia ja on ihana joka kerta yllättyä että mikähän muumi sattuu tänään käteen ensimmäisenä en siis valitse aina fiiliksen mukaan.

    

   Oranssiahan löytyis vaikka prisman House-sarjasta tai arabian KoKo. Housen mukit on melkein Teemamukeja

   http://www.prisma.fi/fi/prisma/house-ocean-muki-00020911927

   http://www.prisma.fi/fi/prisma/arabia-koko-muki-035-l-orange?cm_vc=PRISMAsear1

    

   • Kristaliina
    25.9.2014 at 19:52

    Oho aika hyvä hinta tolla Housella!

   • Astiainystävä (Ei varmistettu)
    26.9.2014 at 09:05

    Tuo Koko ei ole hyvä. Meillä oli niitä töissä, turkooseinakin, ja korvat rikkoontui käytössä ja mukit lohkeili. Lisäksi malli on vähän kiikkerä ja kippaa helposti kahvit pöydälle, jos sitä sattuu tönäisemään. Teema on paras, näkee ja kokee, että design on ajalta, jolloin suunniteltiin kestäviä tuotteita. Kestää lapsenlapsillekin ja sopii kaikkien astioiden kanssa yhteen. Tuo Housen kopiomuki näyttää karseasti halvalta kopiolta.

    24h:n perusmuki on ihan ok myös, mutta ilmeisesti Kristan keittiöön liian steriili valinta? Käytössä se ei ole ihan Teeman veroinen kuitenkaan (kokemusta on). Värillisten 24h-astioiden ystäville tiedoksi, että netti- ja livekirppareilla liikkuu noita vihreitä ja sinisiä ihan kivasti vielä, että täydennys onnistuu. Itsekin vastikään ostin ihan pilkkahintaan priimoja livekirpparilta, olivat vissiin edellisellä käyttäjällä olleen vain kaapissa koristeena.

    Iittalan Primaverassa voisi olla Puutaloon sopivia värejä, mutta sitäkään ei taida saada uutena tällä hetkellä?

    • R-vierailija (Ei varmistettu)
     26.9.2014 at 10:37

     Joo meilläkin on tuota Kokoa (ja muumimukeja myös) ja hämmentävää kyllä, että vaikka molemmat ovat Arabiaa, niin muumimukeille ei ole vuosien ahkeran käytön jälkeen tapahtunut yhtään mitään, mutta Kokot ovat nyt jo muutaman vuoden käytössä selvästi alkaneet kulua. Lasitus on varmaan jotenkin huonompi noissa, kun se väri kuluu erityisesti reunoista ja korvasta. Hmm, paitsi että nyt tajusin, että muumimukeissahan ne kohdat ovat jo valmiiksi valkoisia. En tiedä kuluuko teema-mukeista värit. Mutta minäkin kyllä varmaan suosittelisin teille teemaa (vaikka luinkin viimeisen kappaleen), jos kerran mukin muoto ja laatu on täydellistä ja lähinnä se muumikuva ärsyttää. Minuakin on alkanut vähän nyppiä se kauhea muumihysteria, mikä noiden mukien ympärille on noussut ja vähän tekisi itsekin mieli ostaa teemaa tilalle. Mutta kun en vain jotenkin raaski noista luopuakaan ja kaappeihin ei kyllä millään mahdu enää teemamukeja lisäksi. :D

     • Astiainystävä (Ei varmistettu)
      26.9.2014 at 14:58

      Meille tuli jostain ruokakaupan keräilytarrajutusta kaksi valkoista Teema-mukia. Ajattelin ensin, että heitän ne saman tien kirpparille, kun astioita ei tarvita enempää ja Muumi-mukejakin on käytössä riittävästi. Perusvalkoinen pikkuisen tylsäkin… Mutta kaappiin ne sitten jäivät ja yllättäen jokaviikkoiseen käyttöönkin. Joinain päivinä on kiva pitää vapaata muumeista ja ottaa puhdas valkoinen, kun toisina taas kuvat piristää. Nuo valkoiset Teemat kulkee muuten meidän perheessä mukinimellä ”Muumit lumipyryssä”, kun ei näy hännänpäätäkään. :)

     • Kristaliina
      26.9.2014 at 15:04

      Hihihihi keräilyharvinaisuus!

 • eppunen
  25.9.2014 at 14:49

  Mulle muumimuki on vaan ainoa oikea muki, mutta kun oon kuitenkin ysärilapsi niin mulle kai sallitaan tuo 17 muumimukin kokoelma? Ne ei edes ole astiakaapissa niinkuin kaikki muut astiat, vaan esillä yhdessä hyllyssä :D

 • misaemilia (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:51

  Mulla on kreikan starbucksista ostettu ihana valkonen muki missä lukee pienellä starbucks ja se on ihan täydellinen <3 tää ei nyt auta sun brobleemaan kun niitä samasia mukeja ei myydä suomessa mutta.. :D

 • Linka
  25.9.2014 at 14:53

  Pentikillä on kuksan tyylisiä (ne joissa on kahvana 2 rinkulaa) kahvimukeja, joiden virallista nimeä en tiedä, mutta ovat meillä käytössä aikuisilla ( muumimukien rinnalla :D ).

  • Lustu
   25.9.2014 at 19:18

   Mä en tiedä onko nyt kyse samasta mukista mikä mulle tuli kuvailustasi mieleen, mutta se mitä minä ajattelen on ainakin minun käteen ihan kamala :D sormet jää jumiin tai mukin alle kun yrittää laskea pöydälle. Äidilläni oli sellainen joskus ja me kaikki yhdessä inhosimme sitä.

 • mikihara
  25.9.2014 at 14:54

  Hei Teema-muki olis hyvä! :D heh he…

  Ei mutta Marimekon Siirtolapuutarha-mukeissa on samaa pehmeyttä ja kotoisuutta, mutta vähän aikuisempaan makuun. T. muumiähkyinen siirtolapuutarhisti

  https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/oivasiirtolapuutarha-muki-063297-195

  https://www.marimekko.fi/verkkokauppa/tuote/oivasiirtolapuutarha-muki-063298-196

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   28.9.2014 at 12:50

   Nää on kyllä kivoja! Ja tuossa toisessahan on melkein kuin Joel!

 • Tiia A (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:56

  Mä komppaan Taika-mukeja ja koko astiasarjaa :D Maailman kaunein!

  • Kristaliina
   25.9.2014 at 15:00

   Taika on kuvioltaan täydellinen. Ja yksi sellainen muki meillä onkin (vai kaksi..?). Mutta harmi kyllä koko siinä on mulle liian iso – vedän niitä yhtä monta kuppia kuin muumimukillista ja sitten tärisen kofeiiniövereissä :)

   • plks (Ei varmistettu)
    25.9.2014 at 18:02

    Meni monta vuotta oppia, ettei sitä ämpr.. mukia tarvitse kaataa täyteen. ;)

    • Kristaliina
     25.9.2014 at 19:21

     Mö join siitä just tänään kaksi ämpär… mukillista aamukahvia – iltapäivällä vaihdoinkin sit suosiolla tuohon Vilijonkkaan :)

   • Amma
    25.9.2014 at 21:27

    Teemaahan saa kahvikuppikokoakin, ei oo pakko sitä neljän desin kuppia hörsiä. Toki se on vähän kuin iso muumimuki, sillä enempiä guuglailematta muistelen senkin olevan 3dl motti.. Mut et olis vähän niinkun kompromissi!

   • Sakasu (Ei varmistettu)
    26.9.2014 at 17:13

    Taikasta on hyvä juoda. Itse vetelen aamuteen siitä isosta, mutta kahville se on varmasti liian suuri. Siitä on kuitenkin olemassa puolet pienempikin versio, mutta malli on hieman eri enkä tiedä onko se ominaisuuksiltaan yhtä hyvä kuin iso muki. Iso Taika on 0,4l ja pienempi 0.2l, Muumi-mukit on 0,3l.

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:57

  Komppaan! Lisäksi se KÄSITTÄMÄTÖN keräily joka näiden ympärillä pyörii. Järkyttävän hintasia muumimukeja on varmaan nytkin Huuto.net pullollaan. Joillakin on ihan omia kaappeja mitoitettu niille kymmenille muumimukeille, joista muuten ei tietysti juoda yhtään mitään ettei arvo laske ja viivakooditarrat irtoo. Ei pysty ymmärtää.

  • Vierailija (Ei varmistettu)
   25.9.2014 at 15:01

   Kas, piti oikein vilkasta ja Fazer-muumimukkista pyydetään 3550€ Huuro.net:ssä, tai siis sen verran on jo huudettu (oikeen 2 huutajaa)! Niin että lasten käyttöön pikkasen kalliita mukeja :P

   • kao kao
    28.9.2014 at 12:31

    Mä myin niitä siellä Fazerilla ja ihmettelin et miks ne meni niin nopeesti ja miks ne tyypit oli niin äkämystyneitä, kun niitä ei enää ollu. Hitsit, ois pitäny ostaa itellekin.. Tää on kyl harmittanut mua vuosikausia. 3550 €, se mukihan kävisi käsirahaksi jo pieneen asuntoon! 

 • Pipo (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 14:58

  En oo koskaan omistanu Muumimukia enkä tuu koskaan omistamaankaan mutta teille sopis jotkut ihanat värikkäät emalimukit. :)

  • Kristaliina
   25.9.2014 at 15:53

   Hei voikohan niitä laittaa pesukoneeseen…?

   • Mammara
    25.9.2014 at 15:58

    Ai niinku vaiks tämmösii? :D :D Hahaaa, yes, me so hilarious.

    • Kristaliina
     25.9.2014 at 16:16

     :D

   • eppunen
    26.9.2014 at 08:54

    Mä oon laittanut emalimukinkin astianpesukoneeseen, eikä toistaiseksi ole kärsinyt.

  • CougarWoman
   25.9.2014 at 16:33

   Eikö niihin pala kourat kun metalli tiemmä johtaa lämpöä aika hyvin? :) 

   • Lustu
    25.9.2014 at 19:21

    Palaa. Ostin sellaisen äidilleni synttärilahjaksi joskus lapsena kun olin nähnyt sen niitä ihastelevan. Ei se raukka voinut edes synttärikahveja siitä juoda kun kättä poltti :D nykyään sillä taidetaan mitata jauhoa.

    • CougarWoman
     25.9.2014 at 19:35

     :D

   • eppunen
    26.9.2014 at 08:54

    Ei pala, jos käyttäjä on hitsari :D

 • CURIOUSNOORA (Ei varmistettu)
  25.9.2014 at 15:08

  Ei se yksinkertaisesti vaihtamalla parane, kun on Muumimukeista kyse. :D Mä olen henkeen ja vereen Muumimuki-fani (ja innokkaan Muumimuki-keräilijän tytär), joten mä olen päättänyt, että meille ei edes toista mukisarjaa harkita. :D

  Tosin uudempien mukien uusi kuvitustyyli on alkanut tökkiä sen verran, että keräilyharrastukseni on nyt vähän vaakalaudalla.. ;)

  Ja siis mä juon kahvini AINA siitä marjapuuronpunaisesta Mymmelistä. Aina. ;)<3

  • Kristaliina
   25.9.2014 at 15:15

   Seela ja Silva sai lahjaksi sen ja… …hitsi mikä se toinen olikaan, ehkä Hosuli? Ovat kyllä ihania! (ja muuten tosi hyviä lahjoja lapselle)

   • Jennnn (Ei varmistettu)
    25.9.2014 at 22:07

    Meillä on tasan yksi muumimuki, just tuo Mymmeli, jonka olen saanut läksiäislahjaksi ex-työpaikasta (ihan aikuisena:D) Söpö muki, mutta itsekään en ole innostunut näistä muumimukeista vaikka Muumit ovat kyllä tosi jees :) Muumimukeista tulee jotenkin sama fiilis kuin joskus 2000-luvun alussa Unikko-kuosista, you know? Liikaa, joka paikassa, no thanks.

 • Piipo79
  25.9.2014 at 15:13

  Tää menee ikä tavalliseen, mut Iittalan Koko-mukit. Musta täydelliset kahvin tai teen juontiin! Eri värisiä sekasin niin ihan on puutalomeininki! Sieltä löytyy ihan teidän keittiön oranssejakin ja niitä kun sekoittaa muihin väreihin ni aivan loistosetti! Öhöm. omastakin kaapista löytyy…