Joelin työt menivät kaappiin

Mä olen löytänyt tuosta puolisostani viimeisinä vuosina aivan uudenlaisen piirteen <3

Joskus seurustelusuhteemme alkumetreillä kymmenisen vuotta sitten yritin pyytää Joelia poraamaan minun asuntooni pari taulua seinälle. ”Poraa itse, en mä osaa porata”, se vastasi. Monien pyyntöjen ja maanitteluiden (ja Joelin kieltäytymisten) tein niin kuin kypsän aikuinen nainen tekee, heh: pyysin ex-poikaystävääni tulemaan poraamaan ne hemmetin taulut – johan löytyi Joelistakin poraamistaitoja.

Ja ei, en ole tästä ylpeä. Hyi mua.

Mutta sen jälkeen Joelista on löytynyt tosiaan ihan uudenlainen piirre – kenties puutaloasumisen innoittamana…? Oon huomannut, että se on aivan hulluna kaikenlaisten systeemien suunnitteluun. Vähän silleen DIY-henkeen. ”Jos ottaisin tämän ruuvin tästä ja tämän koukun tuosta, kiinnittäisin sen Ikean hyllylevyyn, ja siitä sitten poikkipuulla tukijärjestelmä tähän, niin meillähän on tässä…” Puolisoni on yhtäkkiä ihan niin kuin se Wallace & Gromitin keksijähahmo nyt vähintäänkin!

Näin kävi myös tänne meidän uuteen asuntoon muuttaessa.

Täällä on vain kaksi makkaria (aiemmissa meidän Espanjan-asunnoissa on ollut kolme), joten kahden hengen työtilojen sijoittelussa oli alkuun hieman haasteita. Joel ei jostain syystä lämmennyt siihen ideaan, että se ois tehnyt töitä toisessa vessassa.

Niinpä Joel pyöri täällä hetken ja sai päähänsä, että hänen työnsä menevät nyt kaappiin.

Niinpä muuton jälkeisellä Ikea-reissulla siinä, missä mä katselin lakanoita täytin kärryn kaikella olennaisella ja tärkeällä, Joel pyöri mietteliään näköisenä otsa kurtussa ympäriinsä ja mietti erilaisia systeemejä. Miten saisi vaatekaappiin sijoitettua työpisteen niin, että vetolaatikon päälle saisi asennettua näppäinlevyn…?

Hmm. Verhotangon pidikkeet kiinni laatikkoon. Pidikkeen toinen pää kiinni siihen sopiviin hyllylevyjen kannattimiin. Ja ne puolestaan kiinni hyllylevyyn. Totta kai – mitenpä muutenkaan?

Tadaa!

Varsinainen Ikea-hack.

Rehellisesti sanottuna en voi tajuta, että tuo systeemi todellakin toimii. Mutta toimii se näköjään – kolmatta viikkoa tuo puoliso tuolla kaapissa jo töitänsä tekee:

Toinenkin asia, jota en voi tajuta.

Sen ehkä ymmärtää, jos katsoo tätä kuvaa:

Miten se voi tehdä tuossa töitä ilman, että menee tuonne nukkumaan?

Tuo sänky ois mulle aivan liian kutsuva. Ah. Mä laittaisin vaan ovet kiinni (löytyisiköhän vaikka Youtubesta sellaisia tietokoneennaputusäänivideoita, jotka voisi hämäykseksi laittaa pyörimään) ja menisin nukkumaan.

Juu juu, töitä töitä.

31

You Might Also Like

 • krista
  21.3.2018 at 20:32

  Poistin kommentoijan (A) pyynnöstä tästä viestin, johon oli lipsahtanut joku väärä kuva profiilikuvaksi :)

 • Devika Rani
  21.3.2018 at 22:03

  Vau! Näyttää tosi hyvältä ja kätevältä!

  • krista
   21.3.2018 at 22:08

   Joo yllättävän näppärä siitä tuli! :) Toimisi hyvin pidempiaikaisena ratkaisuna kodissakin. Mä en jotenkin uskonut, että tuohon vois saada jonkun systeemin (kun pitää olla tietysti ruuviton/reiätön, joka ei tee jälkiä mihinkään), mutta niinpä vaan tuo meidän koti-MacGyver teki virityksen! :D