Tsempparipalkinto!

Mikä on luvassa silloin, kun koko elämä on kaaoksessa ja levällään, mutta pieni väsynyt ihminen silti jollain ihmeellisellä ylivoimalla nyhertää jonkun (joskus ihan epäolennaisen) pikkujutun valmiiksi…?

Se on tsempparipalkinto!

Sen voi saada esimerkiksi aivotärähtänyt äiti-ihminen, joka ähertää naperon päiväunien aikaan duunijuttuja valmiiksi, muistaa lähettää meiliä Italian-talon vuokraajalle ja maksaapa itkuhälyttimen kohinaa uhmaten vielä yhden laskunkin (vain kolme päivää eräpäivän jälkeen!).

(tämän palkinnon saamiskriteereissä ei tarvitse ottaa siis ollenkaan huomioon sitä, että muut asiat ovat totaalilevällään, 85 kiloa pyykkiä kasassa makuuhuoneen lattialla, matkajärjestelyt tekemättä, loput laskut hukassa lehtipinojen uumenissa ja kaziljoona blogikommenttia ja meiliä vastaamatta)

Täten ojennan (tsädää) tämän päivän tsempparipalkinnon mulle – hyvä minä!

*******

Tämä palkinto on myös siitä hyvä, että sen voi saada useampikin ihminen samana päivänä. Palkintoraatina jokaisen ihmisen kunnianarvoisa ”minä ihan ite”. Käsiä ylös – kuka muu saa tsempparipalkinnon tänään?

 

PS. Termi muistaakseni ammoisen-exäni-nykyisen-ystäväni lanseeraama joskus 90-luvun lopussa – hän toki saattoi lainata sen taas jostain muualta.

 

 

 

You Might Also Like

 • Kahvittelija
  24.4.2013 at 11:02

  Mullekin tsempparipalkinto! Sain tänään vihdoin ja viimein julkaistua ekan kirjoituksen ihan omaan blogiin (Kahvia, kiitos!). En tiedä, tuleeko sinne toista juttua mutta mä oon fiiliksissä jo tästä ekasta! :)

 • Kristaliina
  24.4.2013 at 11:04

  Jee, ansaittu palkinto – tervetuloa bloggaajaksi!

 • Liv! (Ei varmistettu)
  24.4.2013 at 11:13

  Ei tuu tsempparipalkintoa, mut jonkun ”nauti hetkestä” -palkinnon kyllä ansaitsen. Ihan upee päivä ja upee fiilis, mihinkään en oo kiirehtinyt ja joka hetken huomaa olevan ihan mahtava! Loppupäivän sopii jatkua samanlaisena (ja jatkuuhan se, äiti tulee käymään, luvassa on lisää ulkoilua, vähän kuuluisaa omaa aikaa, pullaa ja kahvia ja auringonpaistetta) :)

  Carpe diem vaan ja ihanat päivänjatkot!

  Toivottelee Liv & tytär meidän partsilta (jonne aurinko paistaa, linnut laulaa, kärpäset jatkaa sukuaan ja asteita on +30)

 • ekoemo
  24.4.2013 at 11:14

  Mulle kans! Oon ollut koko aamupäivän luottavainen ja toiveikas, että vauva syntyy kohta (laskettu aika meni jo ja esim. eilen olin aika turhautuneen kärsimätön). Mutta tänään aamulla meditoin ja kävin rivakalla kävelylenkillä kevätauringossa.  Hyvä minä!

  + Tsemppiä tärähdyksestä toipumiseen ja matkajärjestelyihin teille :)

   

 • minna
  24.4.2013 at 11:28

  Mä ansaitsen kanssa tsempparipalkinnon, eilesen väsymys-hysteria-yhyy-mistään-ei-tule-mitään-itkukohtauksen jälkeen olen tänään saanut itseni keräiltyä ja kämpän vuokraaja on tulossa iltapäivällä katsomaan tätä, omien tavaroiden pakkaus etenee jotenkuten, lukuvuoden viimeiset tentitkin ovat kohta takana ja kaiken ohella olen ehtinyt lukemaan pääsykokeisiinkin ihan kohtalaisesti. Kohta pääsee kesäduuniin kotipaikkakunnalle. Hyvä minä!

 • Silkkitassu
  24.4.2013 at 12:22

  Antaisin tsempparipalkinnon itselleni tämän kuukauden osalta. Työmäärä näytti alkukuusta tuskaisen suurelta, mutta nyt voi jo vähän huokaista helpotuksesta, kun tsempattiin työkaverin kanssa toisiamme saamaan tehtävät valmiiksi ennen kuun loppua (johon siis on vielä neljä työpäivää. :))

 • Marjia
  24.4.2013 at 12:37

  Pinnasänky hajosi ja pakastin hajosi. Sipuli nukkuu ja mä syön jäätelöä (vähän jo löllöä) ja keittelen mustikoita. Tänään on ruoaksi myös aikuisille vauvan parsakaalisosetta, naudanliha -peruna-palsternakkasosetta sekä jotain mustatorvisienistä. 

  Että kiitos vaan! Tsempparipalkinto osui oikealle päivälle.

 • Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)
  24.4.2013 at 12:55

  Moppasin lattian sinä aikana kun lapsi nukkui kuumeisena enkä tullut koneelle (ennen kuin nyt toisen unipätkän aikana). Tsempparipalkinto on ehkä se, että nyt sitten tulin koneelle enkä ole ripustamassa pyykkejä.

 • Milka Rantamo
  24.4.2013 at 13:21

  Joo miä haluun ton palkinnon, oon tänään ollu varttia vaille kuusi salilla polkemassa crossaria, vetäny perään tunnin rankan salitreenin PT:n kanssa, tullut siitä suoraan töihin ennen kahdeksaa ja toki myös käynyt muhennettavana hierojalla puoliltapäivin. Nyt töitä vielä kaksi tuntia ja sit koittaa sohvanvaltausoperaatio tsempparipalkinto kainalossa! :)

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  24.4.2013 at 14:08

  Mulle tsempparipalkinto siitä, että kandityö on nyt viimein valmis! Koko lukuvuosi sitä semmassa tehtiin, ja joulukuussa syntyi vauva kaiken keskelle. Onneksi en tiennyt syksyllä, että vauvojen 3 ekaa kuukautta ovat rankkoja eivätkä todellakaan täynnä opiskeluaikaa! Mutta tulipahan tehtyä!

 • Vierailija (Ei varmistettu)
  24.4.2013 at 15:53

  Ajokokeesta päästivät läpi tänään. Plus kevään pahimmat tohinat lähes pulkassa, viimeisiä puserruksia vapun alla ja sitten hetkeksi hellittää omalta osalta.

 • jermia
  24.4.2013 at 21:39

  Yksi tsempparipalkinto tänne, kun oon elättäny mein perhettä jo puoli vuotta säälittävällä ip-ohjaajan palkallani :D

 • heltsu (Ei varmistettu)
  24.4.2013 at 22:59

  Tsempparipalkinto siitä, että lupasin ottaa kesäksi työt vastaan heti kevään viimeisen kouluviikon jälkeen, vaikka joka solu odotti sitä parin viikon lomaa ja lepoa jonka olin suunnitellut pitäväni ennen kesäkuuta. Ja palkinto myös siitä että olen vielä täpärästi hengissä tämän opiskelu, äitiys, perhe, talolaina, työ -yhdistelmäni kanssa.

 • Heini/Vierailija (Ei varmistettu)
  25.4.2013 at 11:04

  Moi!! Tää ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mutta yritin etsiä sitä postausta
  jossa värjäsit tekstiiliväreillä kaikenlaista… Olisiko se jotenkin helposti löydettävissä :D

 • Kristaliina
  25.4.2013 at 17:51

  Paljon palkittuja, hyvä me! :) Ja hei Rullakatriina: tää onkin ehkä ainoa palkinto, jonka voi saada just nimenomaan myös suihkuun menemisestä. Tai roskien viemisestä. Tai just siitä, että ei väsymyshysterisoinut ihan niin paljon kuin edellisenä päivänä :)

  Heini, joo löytyy täältä: http://www.lily.fi/juttu/kuvia-kuvia-kuvia-eli-eka-tuloksia-varjailysta
  Tuo mun sivuvalikon hakupilvi on (kröhöm) vähän sekava, mutta sieltäkin sinne pääsee tunnisteiden DIY ja tee-se-itse -kautta. Mulla onkin muuten tarkoituksena taas postailla lisää värjäilytuloksia tässä jossain vaiheessa, lähiaikoina :)