To do -lista ennen vauvan tuloa

Tämä raskaus on ollut minulle merkkipaalusta toiseen siirtymistä. Aina edellisen rajapyykin täytyttyä olen ottanut uuden uuden pienen tavoitteen ja ajatellut, että kunhan sinne asti nyt selvittäisiin. Merkkipaalut ovat esimerkiksi olleet niitä kohtia, kun vauvan todennäköisyys selvitä syntyessään ennenaikaisena kasvaa (rv23), tai kun ennenaikaisuus ei juuri koskaan johda enää menehtymiseen (rv 27). Sen jälkeen taisi olla tavoite pyöreät kymmenet (30+0) ja nyt viimeisenä henkilökohtaisesti tärkeä merkkipaalu, joka täyttyi meillä eilen.

Se oli raskausviikko 34+0. Kohta, jossa esikoisesta meni lapsivedet.

Olipa kyllä mahtava herätä torstaiaamuna ja sopertaa ensimmäiseksi unisena, että ”vedet on edelleen sisällä” – esikoisesta kun ne olisivat menneet kuluneen yön aikana. Joel ei tajunnut ollenkaan. Vedet? Kaatuiko vesimuki? Onko sulla pissahätä? No siis lapsivedet, tietysti!

Tein siinä sitten torstaiaamuna toisenkin havainnon: Olen kautta ihan koko raskauden hokenut sitä, että tämäkin vauva syntyy varmasti ennen aikojaan. Esikoisesta yksi jopa hassun isoista pettymyskolauksista (kaikkien muiden tunteiden sekamelskassa) oli sellainen, että kaikki asiat olivat kotona tekemättä, kun vauva tuli niin yllättäen. Nyt olen varmaan sitten paljon paremmin konkretian tasolla varautunut. Ahhhhahahahahahaha!

Näköjään en ihan helposta opi.

Eihän täällä kotona juuri missään näe vihjeitä siitä, että taloon olisi tulossa vauva. Hup-sis.

Tällainen TO DO -lista olisi vielä jäljellä ennen vauvan syntymää:

Synnytyssuunnitelman täyttäminen. Jaiks, onkohan se neuvolasta saatu paperilappunen enää edes tallella?

Sairaalakassin pakkaaminen. Ahhahaha, tässä mulla on sama angsti kuin viimeksi. Ja hassua kyllä, ratkaisukin on ihan sama: osaan tässä vaiheessa pakata tasan yhdet imetysrintsikat. Mutta Joelin kanssa just puhuttiin, että ainakin voitaisiin tehdä lista, että mitä sinne kassiin sitten aiotaan pakata. Jos tulisi äkkilähtö, sen listan perusteella olisi helppo ja nopea heitellä kamat kassiin.

Kymmenen vuotta vanhojen Bugisten nouto ja tsekki: ovatko vielä käyttökelpoiset? Ja iiiiiik jos eivät jostain syystä ole, niin (kröhöm) ööööö tota meillä ei ole edes vaunuja.

Kirppisostettujen vauvanvaatteiden läpikäynti. Olen pakastanut ja pessyt jo melkein kaikki kierrätysostetut vaatteet, mutta paljonko on mitäkin kokoa….? Ei mitään käsitystä. Pitäisi siis ihan katsoa ne läpi, että mitä on tullut ostettua ja puuttuuko jotain olennaista.

Omien vanhojen vauvanvaatejemmojen läpikäynti ja Pelikaanivaraston penkominen. Olemme myyneet lähes kaikki vauvanvaatteet paitsi (ehkä) muutamat hillotut. Eli pitäisi käydä ihan läpi, että löytyisikö sieltä jotain pientä. Osa näistä vaatteista taitaa olla Pelikaanivarastolla eli pitäisi ihan tehdä matka sinnekin kaivelemaan.

Hoitopöydän järjestäminen. Tai siis meidän kylppärin pitkän pöydän. Eli vauvanvaatteita varten pitäisi tyhjentää pari koria (ja keksiä koreissa oleville asioille muu sijoituspaikka) ja lisäksi siivota koko sotkutaso. Hoitoalunen sentään on jo ennakkoon ostettu kierrätysryhmästä ilmaiseksi saatu, se pitäisi pyyhkiä ja laittaa paikoilleen.

Nukkumisjutut. Eeeeeääääääööööö, ihan vaiheessa. Meidän sänky ei tällaisenaan tällä hetkellä sovellu perhepetikäyttöön: patjat ovat liian pehmeät ja notkuvat keskelle päin. Pitäisi tässä siis apua ihan patjakaupoille ryhtyä. Nooooooouh! Lisäksi pinnasänky on ostettu kierrätysryhmästä ilmaiseksi saatu, mutta vielä ei tiedetä, mihin se halutaan laittaa. Tulisiko siitä sivuvaunu meidän sängylle? Vai päiväsänky alakertaan? Tällä hetkellä se on vielä palasina eteisessä. Ai niin, ja yksi osa vieläpä rikkoontui kuljetuksessa. Nikkaroitavaakin siis olisi.

Manduca ja äitiyspakkauksen laatikko on noutamatta. Ihanilta lukijoita saadut, terkkuja! Yritän päästä hakemaan ne ensi viikolla, jos teillä vaan on ne vielä tallessa!

Muutamia hankintoja puuttuu. Tämän jälkeen tilanne ei ole tainnut juurikaan edistyä. Itkuhälytin tarvitaan, jonkinlaisen vauvanhytkyttimen haluan ja Stokken Steps-tuoliin sellaisen bouncerin (eli siihen kytkettävän vauvanosan). Leikkimattoa oon yrittänyt bongailla myös. Toki näillä ei ole vielä kiire, ehtii vauvan synnyttyäkin. Rintapumppu! Ai niin, sellainekin tuli mieleen. Vaunuverho. Ääh, onhan näitä.

Hygienia- ja imetysostoksia myös pitäisi laittaa ruokakauppatilaukseen: ensivaippoja, Lansinoh-voide, Tenoja, rintsikansuojuksia ja babywipeseja.

Oliskohan vielä jotain muuta….? Varmaan olisi, todennäköisesti olen unohtanut jotain.

Lista on nyt sentään tehty:

Onhan tässä vielä aikaa.

Kukaan ei tiedä, paljonko tässä on vielä aikaa.

Seuraava rajapyykkitavoite on jo ensi maanantaina 34+4. Se on kohta, jossa esikoinen jo syntyi. Veikkaan, että tässä raskaudessa mennään kirkkaasti yli sen, kohti kesäkuuta ja juhannusta.

43

You Might Also Like