Karhu nukkuu (taas)

Joel keksi sattumalta laululeikin, jota vauvantaaperomme rakastaa. Leikki on luonnollisesti trendikäs, nykyaikainen ja kaikin puolin katu-uskottava…

…karhu nukkuu!

Testasin seuraavana päivänä itsekin, ja kyllä!
”Eipäs nukukaan!”
”Käkäkäkäkäkäkäkäkä”, vastaa vauvannaurunkätkätys. Loppumatonta hupia!

Jotenkin se siinä iski taas tajuntaan. Tämä kaikki on tälle pienelle ihmiselle ihan uutta!

Joku maailman vanhin leikki, joka myös perheen isompien lasten näkökulmasta (todennäköisesti, en ole kysynyt) on sellainen ihan tavallinen. Mutta tälle ihmiselle se on ihan uusi, tuore ja yllättävä!

Se tuntuu jotenkin… virkistävältä.

Taas olen sellaisen ajatuksen äärellä, jota on ehkä vähän hankala sanoittaa. Että jotenkin sitä painaa jonkinlaisessa lapsiperheputkessa, pukee taas haalaria, käyttää potalla, ojentaa sosetta pikkuisen suuhun. Itselle se on tuttua – mun tapauksessa silleen nostalgisen nautinnollisella tavalla tuttua – mutta vauvalle se on täysin uutta ja ainutkertaista.

Tämä ei ole se sama vauva kuin ne kaksi edellistä vaan ihan tuore. (haha no shit sherlock)

Että kaikki on vielä edessä, maailma ihan tutkailtavana! Se oli uutta, miten ilmapallo pompahtaa pikkukäsistä, kun siihen yrittää tarttua. Tai miltä tuntuu koiran superpehmoinen turkki, kun siihen painautuu. Ja keinuhevonen! Siihen voi istahtaa ja ottaa noista kädensijoista kiinni. Kun pientä kropppaa ihan itse heiluttaa, niin koko keinuheppa ratsastaa. Mikä ihme, voi mahtavuutta!

Kun kutitan pientä masua, että ”eipäs nukukaan”, se ei olekaan mikään kulunut vanha vitsi, vaan ihan uutta, ihmeellistä ja yllättävää.

(paitsi mitä nyt Joel teki sitä edellisenä päivänä)

Voi mitä kaikkea meillä onkaan edessä, murunen!

39

You Might Also Like

 • Kuunari
  3.5.2023 at 12:30

  Haluaisin kertoa, että Karhu nukkuu on kuulemma lempileikki myös ulkosuomalaistaustaisille 15-19-vuotiaille nuorille suunnatulla leirillä. Voi se tulla sillonkin uutena!

  • krista
   3.5.2023 at 15:00

   Oi mahtavaa! <3 Sitä varmaan itse ajattelee sitä sellaisena "vähän tylsänä tavisleikkinä", mutta sehän on tosiaan tosi kiva leikki, kun sitä ajattelee ns. uusin silmin <3

 • Miiu
  4.5.2023 at 22:16

  Siis mitä, mä oon 35 vuotta enkä tunne tällaista leikkiä! Voi ei mistä omakin lapsi on nyt jäänyt paitsi :D :D